Student of Chester

Jag är nu inne på min 5:e dag i Chester och än så länge verkar allt vara jättebra. Skolan, studentbostaden, tjejerna jag bor med, lärarna, kursen, allt. Jag delar en studentlägenhet med 5 andra tjejer. Vi bor i 9 Powys court som ligger en bit utanför campus, men väldigt nära centrum. Precis innanför Chester city wall. Jag fick nog det största rummet av alla. Och hela lägenheten är helt nyrenoverad med nya möbler och nymålade väggar. Och dom säger att Powys court är den bästa studentbostaden i Chester. Jag har redan hunnit höra skräckhistorier om dom andra bostäderna.

Så här ser mitt rum ut:

image13


image14

Therese bor i samma studentlägenhet, i rummet bredvid mitt. Sen på min andra sida har jag en tjej från Wolverhampton som heter Sarah. Sarah är yngst av oss, hon är 19 år. Det är vi tre som bor på den översta våningen.

På andra våningen bor Margareth och Jamie. Margareth kommer från Irland och är ganska så blyg och tillbakadragen..men verkligen hur snäll och god som helst. Jamie och andra sidan är den som pratar mest och är väldigt social mot nya människor...mot sånna hon känner med så klart. Jamie är en liten "cockneybird" från London..och hon påminner ganska mycket om Nathalie tycker jag. Vi har också en dusch, ett badkar och en toalett på den våningen.

Zara bor ensam på första våningen. Hon är 23 år gammal och är därför älst av oss. Hon kommer från Nottingham och hon är den enda som inte är singel, och hon är också den enda som röker. Men hon håller på för fullt med att sluta röka...har väl gått sådär.. Vi har ytterligare en toalett på nedersta våningen..och sen har vi förstås köket där med. 

Det finns jättemånga klubbar och pubar här i Chester. Och det är jättelätt att skaffa gratis inträde. Dom delar ut sånna biljetter överallt på stan och i skolan. Det är också väldigt billigt att gå på krogen här. Man kan tex för 2 pund (28 kr) få en pint öl, en shot, eller valfri drink. Fast det beror väl såklart vart man väljer att gå.

Igår gick vi först till en bar som heter The Loaf, tog en drink där, sen stack vi till Brannigans där lyckades köpa till oss biljetter av ett gäng killar som skulle sticka nån annastans istället. Dom hade temat "Term story" där.. och det var bara för studenter.

                                                                            

Och alla killar blir som galna när dom får veta att man kommer från Sverige...det är helt sjukt. Det är så klart kul...men kan bli rätt så jobbigt och tjatigt ibland.

Imorgon så ska jag ha ett möte med min Pat (Personal Academic Tutor) som är ungefär samma sak som mentor. Min Pat heter Dr Peter Cox och är nog den galnaste lärare jag träffat...tom värre än Roger Juhlin. Det blir spännade imorgon. En annan lärare jag har heter Brian och han är en Rockare som åker motorcykel varje dag till jobbet. Men han verkar väldigt rolig. En annan lärare jag har heter David Ford och han är en konstig blandning av Janne Hallgren och Roger Juhlin. Lika kramgo som Janne, och har lika svårt att hålla sig till ett ämne som Roger. Carrie är en annan lärare som precis gått klart skolan..så ingen vet så mycket om henne...hon skulle inte undervisa just oss så mycket under det här första året iaf.

Och alla blir lika förvånade när dom får reda på att man är svensk..för dom förväntar sig att alla svenskar snackar lika kass engelska som Svennis. Men alla tycker att det är jättekul med en student från ett annat land. Man får mycket uppmärksamhet iaf och det är ju rätt så kul.

Jag tror nog att jag kommer att trivas jättebra här, och kursen känns helt rätt för mig.

Färdigpackat

Då var jag äntligen färdig med packningen...så typiskt mig att vänta tills dagen innan...men nu är det mesta klart iaf. Det enda som saknas nu är en skolbok som Erika ska komma med sen, plus Erikas "gamla" mobil som jag ska få köpa av henne. Men annars är allt klart. Väskan väger just nu 27 kg....7 kg övervikt...men men, jag ska ju trots allt flytta.

Så nu återstår det bara för mig att städa undan i mitt rum och mitt vardagsrum...men det får jag nog göra i morgon förmiddag tror jag...åker ju inte förrän kl 15.15 från galgen. Sen måste jag hinna gå bort tll äldreboendet och säga hej då till lilla farmor.

Ikväll så ska vi ha lite avskedsmiddag här hemma...Kinamat..hmmm...gott!! Känns lite småsorgligt..men när man tänker efter så blir jag inte borta så värst långa perioder..terminerna är bara 3 månader långa...och så kommer ju familjen och vännerna och hälsar på då och då.

Ska bli såååå kul!!! Can't wait!!

Resfeber

Först nu har jag fattat att jag verkligen kommer att flytta till Chester...och jag åker nästa söndag...Det är inte klokt. Det kommer bli så sjukt roligt..men man känner att resfebern sakta kommer krypande. Tog en sista öl på Amalias igår med Jens, Andrea, Erika, Minas och Greg. Eller jaa..jag kommr ju tillbaka till gränna på loven och så, men då kommer inte Jesper att jobba i baren...bättre bartender får man leta efter. Han ska flytta till Australien och jobba, så det var lite grann sorgligt att säga hejdå till honom.

Vi firade Annikas 19 årsdag idag...trots att hon fyllde för en veka sedan...men då var hon i frankrike, så vi fick ju inte någon chans att fira henne förrän idag.

Och nu har vi stängt igen Kaffestugan för säsongen...så nu får jag inte jobba igen förrän nästa sommar...är det bara plugg som gäller..ganska skönt på ett sätt faktiskt. Fick hem min kurslitteratur idag ("Introductory sociology" och "The contemporary British society reader"), så jag har suttit och läst en del i dom...ganska intressant faktiskt..kommer att passa mig precis.

Måste verkligen städa imorgon...och packa....


Bara två veckor kvar nu

Om exakt två veckor så är jag på Arlanda, med mitt bagage incheckat, och väntar på att klockan ska bli 15.25...Det är då jag lämnar det här landet för att inte komma tillbaka förrän till jul. Måste säga att jag börjar få lite resfeber nu..Måste börja packa snart...men hur ska jag lyckas ta med mig allt? Det är frågan...

Jag skulle ha jobbat hela dagen idag..men eftersom det inte kom några gäster så fick vi stänga igen efter bara två timmar.. Så nu sitter jag här istället och gör absolut ingen nytta.

Idag fyller också min lillasyster Annika 19 år...men det enda hon får av mig idag är ett ynka sms...detta därför att hon är i Frankrike hos Adrien med några andra kompisar. Dom skulle visst fira henne genom att åka upp till Mount Blanc...Vill också :(

Men i möra bär det av till Gällstad och Lager 157! Ska åka dit med Andrea och Nirosha och shoppa massor med kläder!! Ska byta ut hela min garderob hade jag tänkt, för jag vill ju inte ta med mig en massa gamla slitna kläder sen när jag flyttar.

RSS 2.0