Fika på stan

Nu är man hemma i huset igen efter att ha varit nere på stan och tagit en lunch/fika med tess på café nero. Grillad ciabatta med tomat, pesto och mozarella med en stor kopp cappuccino, och choklad/likörtårta till efterätt, Mumma säger jag bara! Vi satt en bra stund och bara snackade om allt möjligt, och satt och kollade på en söt tjock liten bäbis som satt vid bordet jämte. När vi var mätta och belåtna, och höga på socker och koffein, så gick vi vidare för att gå några ärenden till bla boots och tescos. På väg in till stan passade jag också på att hämta ut tågbiljetterna på stationen, så lyxade vi till det och tog bussen in till stan. Så nu har jag gått alla ärenden jag hade tänkt göra idag. Nu återstår bara att packa det sista, och städa rummet. Sen är jag redo att åka.

Jag pratade just en stund med annika, hon ville veta när jag skulle dyka upp imorgon. Och när jag sa att jag inte kommer fram förrän 22.30 så blev hon lättad över att hon då har mer än gott om tid att städa upp i lägenheten. Hehe är vi släkt eller inte? Mästare på att stöka ner :) Jag lovade också att jag ska följa våran tradition att köpa citron-cheese cake på stansted...och dessutom ta med mig två till linkan, så tar vi oss en kvällsfika när jag kommer fram.

Nu måste jag snart bege mig bort till skolan för att gå på sista lektionen innan studieveckan/lovet. Är inte fullt så förberedd som jag hade velat..jag har bara hunnit läsa en av två texter inför lektionen. Men förhoppningsvis räcker det. Jag har haft svårt att koncentrera mig på skolan idag, då allt jag har i huvudet är allt jag måste göra innan avfärden imorgon, och allt jag måste få med mig. Tur att lektionen bara är 1,5 timme iaf. Det kan man stå ut med.

Snart på väg

Då var det snart dags för den långa resan hem (15 timmar)..imorgon bär det av, tåget går från chester redan klockan 7.22. Tänkte gå förbi tågstationen sen och hämta upp biljetterna så jag slipper göra det imorgon bitti. Biljettautomaterna verkar aldrig funka när man väl står där minuter innan tåget går. Så för att slippa stressen så hämtar jag ut dom redan idag. Nu har jag packat det mesta, väntar bara på att tvätten ska bli klar så jag kan packa ner dom sista kläderna.

Måste erkänna att det känns ganska så lustigt att åka hem..tiden här har gått så sjukt fort, och det är först nu som man har anpassat sig till det nya stället ordentligt och hittat rutinerna. Men det ska ändå bli skönt att komma hem till sköna gränna..även om jag inte kommer dit förrän på tisdag, ska ju till stockholm först för att gå på mormors begravning som är på fredag. Annika åker hem på lördagen, men jag stannar med mamma hos morfar tills på tisdagen. Får se om jon bestämmer sig för att hänga med eller inte..han verkar ha svårt att bestämma sig, som alltid hehe.

Nej, nu ska jag nog ta och läsa läxan till dagens lektion. Känner verkligen inte för att gå till skolan idag..känns som att jag har alldeles för mycket grejer att göra inför morgondagen, men man får väl ta sig i kragen ändå :(

Helgen so far..

Det är sista dagen på den här helgen och man känner att man inte riktigt hänger med i tempot. Har inte fått något skolarbete gjort alls den här helgen. Istället så gick vi ut och käkade nere på stan i fredags kväll, trots att vi sagt att vi inte skulle göra det nåt mer. Men Dave fick sin första lönecheck i fredags, så han ville bjuda oss på middag. Det var mysigt, men Guud vad mätt man blev. Direkt efter middagen på stan så gick vi bort till Martha och adam en stund. Drack lite mould wine och snackade strunt.

Igår tog vi tåget in till Liverpool för att shoppa lite på Primark..för mig blev det i princip bara underklädesshopping, samt en varm kofta och en top. Kan knappt vänta tills dom öppnar primark i chester..billigare kläder får man leta efter. Idealt för fattiga små studenter. När vi kom hem tog jag och tess en joggingtur medans dave lagade tacos. Skönt att ha någon annan som lagar ens mat för en gångs skull :) Men om ett par dagar så får man gott om lagad mat då man åker hem till sverige igen för studieveckan.

Det var först tänkt att vi skulle ut och hajka på snowdonia, Wales. Men det får nog bli en annan gång..Ikväll ska vi ta och gå till Alexanders då det är en massa band som spelar på alla möjliga ställen i chester ikväll. Oxjam festival kallas det...det är en event som finns på alla möjliga ställen i UK, men chester är den minsta staden det finns i. Blir nog trevligt det.

Ethical approval

Efter många om och men den här veckan så har jag skrivit klart min final draft på ansökan om ethical approval till min dissertation. Jag börjar älska min supervisor..hon har redan visat sig vara ett enormt stöd och hon är sjukt noga med att allt ska vara perfekt. Jag har nu brytit ner min research, så nu ska jag bara fokusera på lärares och elevers uppfattning av svenska språkskolor för invandrare, och hur skolorna och språkkunskaperna hjälper dom att komma in i samhället. Så jag ska alltså under jullovet spendera någon vecka eller så på ABF i jönköping för att observera och intervjua lärare och elever. Blir ungefär detsamma som jag gjorde under praktiken =)


Dave kom med idén att vi ska ut och campa i wales i helgen..undrar bara hur han hade planerat att det skulle gå till. Vi har ju inga campinggrejer...inget tält, inga liggunderlag, inga sovsäckar, inga ficklampor, inget spritkök, INGENTING! Men men, får se hur det blir med det. Skulle vara riktigt kul dock, men man har ju inte lust att köpa alla dom där grejerna för en helg, det har jag varken lust till eller råd till...är ju pank remember!

Om en vecka sitter jag troligtvis på stansted och väntar på att flyget ska gå..känns lustigt att åka hem redan (även om jag inte åker hem till gränna förrän om ca 2 veckor) Får ta med mig så mycket plugg jag bara kan och plugga järnet så att jag inte halkar efter något. Än så länge har man ju hängt med i tempot, vilket jag är riktigt stolt över haha. Jag brukar normalt sätt hamna på efterkälken efter fösta veckan.

Nu ska jag sätta mig och skriva ner alla mina lektionsanteckningar på datorn, så har jag alltid med mig dom när jag åker hem på loven. Plus att det är ett bra sätt att lära sig dom ordentligt.

Dissertation supervision

Nu är det aldeles strax dags för mig att bege mig bort till skolan..om ens bara för 20 minuter. Jag har nämligen ett möte med min dissertation supervisor. Då kanske man kan få lite ordning och struktur på hela dissertationgrejen. Ska fylla i en ethical approval också så att jag sen på jullovet kan göra lite research på invandrare i sverige.

Sen blir det att vandra hemåt igen, äta lunch, och sen gå iväg igen till min lektion som börjar klockan 15.

Active Sunday

Nummer 9 Baristow Close har från och med nu det mest hälsosammaste matförrådet i Chester. Igår så introducerade vi You are what you eat med Gillian McKeith för Dave...och tro det eller ej, men han blev helt frälst av programmet..något vi inte hade väntat oss. Så vi alla rensade bort alla onyttigheter vi hade i vårat kök och bytte ut det mot bönor, grönsaker och annat nyttigt.

Dave och jag stack också ut på en joggingtur i det kalla vädret imorse för att få en kickstart på dagen. Tess kunde inte komma med då hon hade ont i fötterna efter att ha gått i högklackat kvällen innan när vi gick till Off the Wall för att träffa Sabine, Emma och hennes kompisar från London. Men vi var duktiga nog att hålla oss från alkoholen, det fick bli mangojuice istället.

Så nu har vi bestämt att söndagar är våran aktiva dag, då ska vi alltid göra nåt som involverar träning. Idag pratade vi om att gå bort till Northgate arena och simma..men det kommer nog inte att bli av för min del, jag har för mycket plugg att göra tills imorgon..och jag har inte hunnit plugga nåt alls fram tills nu. Och eftersom jag har mitt första möte med min dissertation supervisor imorgon så vill jag vara riktigt förberedd, så att vi kan planera upp något riktigt bra.

Häromdagen fick jag och Tess ett ryck och ville baka nåt. Så vi bakade kladdmuffins..men sen kom vi såklart på att vi egentligen inte ville ha dom..så vi kom på den briljanta idén att vi kunde ge bort dom till grannen Betty som tack för att hon vattnat vårat rönnträd. Hon blev riktigt glad för det. Nu har hon något annat än digestivekex att bjuda på när hon har besök.
Såg nyss att brorsan gått med i facebook, äntligen haha! Det var på tiden att han joinade den virtuella kompissajten som infekterat hela världen. Nu är han fast för alltid!!!

28/10

Nu har jag suttit och planerat resan hem..och kommit fram till att onsdagen den 28e blir en låååång dag. Så här ser min reseplan ut:
  • Chester-Birmingham 7.22-9.26
  • Birmingham-Stansted 10.22-13.45
  • Stansted-Skavsta 15.45-18.55
  • Skavsta-Nyköping 19.20-19.35
  • Nyköping-Linköping 19.55-21.35
  • Linköping-Isberget 22.03-22.20
Jag sover hemma hos annika den natten, för att sen åka till Stockholm med annika och mamma dagen efter. Men då får jag tid att sova på morgonen iaf.

Idag så har jag fixat min ekonomi..jag har varit på banken och betalat hyran för enda fram till jul, vi har också gjort upp med alla räkningar, samt andra kostnader som vi var skyldiga varandra...så nu är jag betydligt fattigare än vad jag var imorse. Som tur är så kommer mitt studiebidrag snart in på mitt konto..då har jag 9000 mer att leva på fram till jul. Förhoppningsvis går det väl ihop sig i slutändan. Bestämde möte med banken också på tisdag då jag ska se om jag inte kan ändra mitt konto så att det blir ett studentkonto istället för ett vanligt konto..får se om man tjänar på det eller inte.

Om en liten stund ska vi ta bilen bort till Morrisons och handla lite mat tills ikväll. Det blir nåt med kyckling...mer vet jag inte än. Annars vet jag inte vad planerna är för ikväll..kanske att vi hittar på nåt med Adam och Martha, men vad det blir återstår att se.

Power off

När jag vaknade imorse och gick upp för att ta mig en dusch så märkte jag att vi inte hade någon ström i huset..Tess var i skolan och dave är ju inte hemma under vardagarna..så efter att jag ätit min frukost så gick jag och knackade på hos Betty som är våran granne. Hon sa att hon inte heller hade någon ström hos sig och så bjöd hon in mig på en kopp kaffe. Vi satt och pratade i över en timme innan det var dags för mig att gå in till mig, och hon skulle gå en liten promenad med sin söta gamla hund Ellie. 20 minuter senare kom strömmen tillbaka, precis i tid att tess kom hem, och det var dags för lunch. Det fick bli en riktigt nyttig lunch; falafel med cous cous och grönsaker. Nu har tess precis gått till skolan igen för ännu en lektion, och när hon kommer tillbaka så sa vi att vi ska dra ut på en liten joggingtur innan det är dags att fixa middag. Det känns som att allt man gör här är att plugga, städa och laga mat.. Nu ska jag vara tråkig nog att läsa lite i min filosofibok så att jag är väl förberedd inför morgondagens lektion.

Problem solved

Nu har det löst sig med Stockholm och flygbiljett. Mamma erbjöd sig att betala för flygbiljett så att jag kan åka hem på onsdagen istället för fredagen..blir en tusenlapp extra. Men det känns skönt att kunna vara med på hela begravningen, och inte droppa in senare på kvällen. Satt länge igår kväll och letade bra och billiga tågbiljetter till stansted..inte lätt ska jag säga. Men till slut hittade jag en rutt för endast 24 pund med bara ett byte i birmingham. Det blir en lååång dag av farande..tåget avgår från chester redan klockan 7.22 och jag är då framme på stansted klockan 13.45. Men hellre att sitta länge på ett tåg än att irra runt i londons tunnelbanor. Får ladda ipoden med mycket bra musik. Har ju datorn med mig om batteriet i ipoden skulle ta slut. Nästa problem är hur jag ska ta mig från skavsta till linköping. Det går ingen flygbuss förrän vid 10 på kvällen..och jag landar vid 7. Men om jag har tur så hinner jag in till nyköping så jag hinner med swebuss. Ja, sover hos annika för att dagen efter åka till stockholm med mamma som hämtar upp oss på vägen.

Annars?
Jag var på lektion imorse, debates in sociology, men Brian. Pratade om multikulturella företag och globalisation. Nåt vi snackade om under måndagens lektion..så det var inte direkt nåt nytt där. Slutade en halvtimme tidigare iaf, så jag tog en kaffe med michelle en stund då vi aldrig riktigt haft tid att snacka sen skolan började igen. Nu är jag hemma och ska aldeles strax ta och översätta ett frågeformulär från svenska till engelska åt tess som ska ha det till sin dissertation. Hon måste först skriva det på engelska, sen övesätta det till svenska, och sen måste jag översätta det till engelska igen för att lärarna ska se om det är ett direkt översatt frågeformulär som hon kan använda i båda länderna.

Sen är mitt enda mission idag att gå till banken en sväng för att föra över pengar till dave eftersom jag inte kan göra det online då jag inte fått hem bankdosan ännu.

Om man ändå vore rik(are)

Vet inte riktigt hur jag ska göra med flyget hem till sverige. Har ju bokat biljett till den 30e, men mormors begravning är just den dagen. Så nu funderar jag om jag ska offra 1500 spänn för att kunna komma hem redan på onsdagen istället?...men jag vet inte riktigt om jag har råd till det. Ska sätta mig ner idag och kolla upp min ekonomi. Vid sånna här tillfällen suger det verkligen att vara fattig student i ett annat land.

Vad händer annars?
Inte så mycket egentligen, går i skolan som vanligt, har börjat komma in i rutinerna nu..både hemma och i skolan. Huset är i princip klart nu..allt är inköpt och klart. Köpte gardiner till vardagsrummet i helgen..nu ska bara dave's morsa sy upp dom lite, så vi får tillbaka dom på fredag. Kontrakten skrev vi på i söndags, och idag ska jag bort till banken och betala min hyra för den här terminen. Sen är jag definitivt fattig tills jag får mina csn-pengar..vilket borde komma snart.

Flygbiljetter hem

Nu har jag äntligen bokat flygbiljetter hem till studieveckan. Jag hade ju först tänkt att jag skulle försöka ta mig hem redan på onsdagen den 28e augusti, men det gick inga bra flyg då så det fick bli fredagsflyget från Liverpool till Skavsta klockan 12.30 den 30e oktober. Landar klockan 15.50, så om man har tur kanske man kommer med samma swebuss som syrran på kvällen. Jag kommer att missa fredagslektionen som är på morgonen, men jag ska snacka med Fordie så det ska nog gå bra tror jag. Jag stannar i svea rike tills måndagen den 9e november..och eftersom flyget går från skavsta redan klockan 10.20 så hinner jag, med god marginal, gå på måndagsföreläsningen som börjar klockan 15.

När jag ändå var igång med flygplanering så passade jag på att boka flyg till jullovet också. Kommer hem den 11e, samma tid som innan (12.30) och stannar i en hel månad...dvs flyget tillbaka till UK går måndagen den 11e januari..också samma tid som innan (10.20). Där missar jag ju en hel vecka i skolan då jag åker till Kläppen på skidresa med familjen (inklusive Adam och Martin). Jag har kollat upp så att det inte krockar med skolan, jag missar inget viktigt, jag läser mig till den kunskapen på egen hand. Det ska verkligen bli kul att bege sig ut i backarna igen:D Och att för första gången på evigheter åka på familjesemester!

Man har knappt varit hemma någonting alls idag, det är först nu som man kan slappna av lite. Vi har varit ute och flängt precis hela dagen.. först så åkte jag och dave in till stan för att lämna tillbaka en tavla som vi köpte förra helgen..men den passade inte alls in i huset. Sen direkt när vi kom hem så gick vi in till stan alla tre för att handla mat på tescos..men eftersom vi inte hade käkat nån lunch innan så fick det bli lunch på slug and lettice. Och där blev vi sittandes en lååång stund då det tog grymt lång tid att få maten, som btw inte var så värst imponerande. Ja, sen kom vi hem och lastade av maten..och sen var det bara att sätta sig i bilen igen för att göra lite andra ärenden som att kolla efter gardiner, köpa en liten burk färg, lämna tillbaka några filmer samt åka bort till Frodsham för att hämta några golfklubbor som dave köpt på ebay. Dave vill att vi ska åka till liverpool ikväll för att gå ut, men det känns som att man vill ta det lite lugnt nu när man har varit igång precis hela dagen. Så det lutar nog åt att stanna hemma och kanske ta en guitarr hero-kväll istället.

Försökte ringa Erika imorse för att se hur hon har det borta i Australien..men jag kom inte fram alls...ingen täckning kan jag gissa.

Sallad!...

Efter en inte alltför bra helg (mormor dog i lördags, morfar hade hittat henne död på golvet på morgonen till lördag) så påbörjar man vecka 2 i skolan...det tar tid att komma igång alltså efter att ha varit hemma och borta från pluggandet i drygt 5 månader. Shit, det är hard work att hitta motivation och kraft att hänga med på lektionerna och att läsa hemma. Men än så länge har det varit relativt lätt, men lärarna kanske bara la upp det så för att vi ska känna oss smarta och motiverade. En sak är säker iaf, jag är grymt glad att man läste den där filosofikursen i gymnasiet...vem kunde trott att virrbritts lektioner skulle komma så till nytta?!

Jag och tess har åter igen påbörjat vårt nyttiga liv som så många gånger förut. Vi var ute och sprang imorse (kallt som satan..inte långt över nollan), sen blev det sallad till lunch med tonfisk och fetaost. Har köpt en massa nötter som man kan äta istället för godis när man har sötsug..lika gott det tycker jag =) Jag och tess har kommit på en utomordentlig affärsidé, specialdesignat för britterna. Salladskakan! Är som choklad fast med sallad. "Sallad! Hur många blad gör dig glad?" Finns även med olika smaker. Vi har nämligen kommit på att sallad, likasom choklad, innehåller serotonin som är ett lyckoämne. Tänk vad Britterna skulle må bra av att äta sallad istället för all denna jävla choklad!

Ikväll ska vi gå ut en stund med martha, sabine och hennes pojkvän..blir dock bara för en timme eller så...och ingen alkohol...orka det liksom! Nej, det finns inga bra egenskaper med alkohol i sånna här lägen. Dels så är det onyttigt som fan, sen blir man seg hela dagen efter, och sen är det väldigt dyrt med.

Annika ringde igår och frågade om jag ville med på hockey sen helgen då jag kommer hem. HV71-Brynäs hemmamatch, ska bli så sjuukt kul. Ska troligen stå i klacken och heja på.

Pics på stället

Jag vet att familjen hemma vill se hur min nya lya ser ut, så jag lägger upp bilderna på facebook eftersom bloggen inte vill lägga upp dom.

RSS 2.0