Individuellt arbete

Ja, nu sitter jag här på kontoret igen och pluggar. Idag skriver jag inget, utan jag bara skapar en snygg layout till mitt briefing paper. Det är ju inte ofta som man får leka med bilder och sånt till en uppsats. Det blir ju alltid roligare med bilder. Nu behöver jag bara skaffa lite intervjuer, ta lite egna bilder och fixa med lite grafer och sånt. Graferna får jag vänta med eftersom dom bara finns sparade på mac'en som ligger hemma...suck. Och intervjuerna tänkte jag ta nästa vecka då jag kan snacka med lite folk på akadeMedia samt ta lite bilder då med. Synd bara att uppsatsen bara är på 1000 ord, för jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om ämnet.

Snart är det dags för lunch, och idag har jag faktiskt med mig en lunchlåda eftersom mamma skämmer bort mig lite och gjorde en till mig igår...iofs skulle hon göra en till sig själv med, men ändå hehe Sen får jag se om jag hinner gå ner på stan en sväng eftersom det är marknad...men det känns inte alltför lockande just nu.

Annika kom till slut fram till Pompey...hon har verkligen inte turen på sin sida när det gäller resor. Swebus var försenad eftersom det hade skett en stor olycka på E40. Men hon hann med flyget iaf, sen krånglade ju tågen som dom alltid gör.

Det blir nog att jag jobbar ikväll med...tompa la schemat helt galet för idag eftersom det bara är erika och nirro som ska jobba ikväll. Jag sa att jag kunde ha lite jour ikväll...men det är rätt så fint väder idag, så det blir nog till att jobba.

Fika

Ja, det tog sin lilla tid att börja jobba idag.. först åt vi ju frukost och drack kaffe...och sen satt ju jag, markus, magnus och malin kvar en stund och snackade.. det blir ofta att vi sitter och snackar då vi är dom yngsta här..sen när vi till slut gick ifrån så hann jag knappt sätta mig på kontoret innan det var dags för kaffe igen..då var det en människa som hade jobbat här innan som kom på besök, och han hade med sig tårta och allt...så det blev en fika på frukosten. Så nu två timmar senare kan vi börja jobba. Tur att chefen inte är här idag på morgonen hehe...illa. Men nu klockan 11 ska jag sitta med på ett möte som Dinka har med ett par tjejer.

Jag har blivit medbjuden att gå på fotbollsmatch på måndag med Markus, Magnus och Malin.. får se om man ska gå. Vet inte vilka lag det är..men det kan ju vara kul kanske.

Tänkte jag skulle ringa lite samtal sen och bestämma lite möten...så jag kan få lite intervjuer till mitt briefing paper. Det får bli dagens uppgift. Tänkte att jag kanske skulle träffa dom på nåt café eller nåt så att det blir mer avslappnat, så bjuder jag på kaffet som tack.

Det känns som att den här dagen kommer att gå riktigt snabbt.

En ny dag

Ännu en dag på praktiken har jag framför mig.. Vad ska man hitta på tro? Jag börjar med frukost och kaffe.

Igår kväll stack jag bort till Nirro för att ta ett par öl och snacka lite. Erika var där också. Men det blev inte att vi satt hos nirro så länge då vi bestämde oss för att gå över till Puttes lägenhet som är precis jämte. Han och Bobo satt och glodde på skatarklipp på youtube, medans vi tjejer satt och snackade av oss lite. Kändes som att vi behövde det hehe.

Stack hem relativt tidigt, runt 12 halv 1..men skulle kanske gått hem tidigare eftersom jag är så himla trött idag. Sov skönt på bussen iaf.

Nu hör jag att det är frukost på g.

Lugn dag

Det har varit otroligt lugnt idag på praktiken. Skönt, jag känner att jag behöver lite lugn och ro nu..min kropp har visst börjat säga ifrån nu. Har haft en sån sprängande huvudvärk i två dagar nu..och igår tänkte jag sticka till annika och adam på kvällen för att se på film, men det blev att jag somnade i soffan istället. Annika åker ju till Pompey imorgon för sista gången, iaf sista gången hon bor där, fast hon kommer ju tillbaka om en och en halv vecka, och stannar då för hela sommaren. Får väl se om det händer nåt ikväll, eller dom vill kanske vill vara ensamma sista dagen.. Idag har jag gjort halva min praktik, ska bli skönt att komma in i den vanliga vardagen igen, även om det är väldigt intressant och spännande att vara här. Men det är så mentalt utmattande att vara på ett ställe där man ser och får nya intryck konstant, och man vet inte hur man ska bete sig i alla situationer. Jag kom precis tillbaka efter lunchrasten då jag köpte mig en sub och vandrade bort till polisen och hämtade mitt nya pass. Har väl inga planer för resten av dagen, utan jag får väl läsa lite till uppsatsen och mingla runt bland kollegorna. 

Löning idag var det med, 7000 kronor sattes in på mitt konto, inte illa för tre helgers arbete. Jag får nog skylla mig själv att jag aldrig blir riktigt frisk från förkylningen hehe. Tänkte att jag skulle hinna shoppa lite en dag i veckan, men det är svårare än man kan tro att hitta tid till shopping.

Igår smet jag iväg tidigare från praktiken, för jag och annika skulle dra till skatteverket för att invandra och skatteverket stängde klockan 4. Jag behövde bara fylla i ett litet formulär samt kopiera passet, och vipps så var man en 'riktig' svensk igen. Klockan 4 var det dags att gå mot stora hotellet då Bäckadahl hade sin vårbal, och Charlotte A gick med Jesper F. Dom var jättefina båda två och Charlotte hade en jättesöt rosa klänning. Men precis då dom började rulla fram bilarna så började det regna som attan och det började åska en massa med. Så fort charlotte och jesper var klara för att gå in till festen och vi hade fått ta våra kort, så sprang jag och syrrorna bort till bussen.

Ja, snart är det väl kaffe på gång, och sen är det bara en timmes arbete kvar till dess att bussen går hem..om det inte dyker upp något som gör att jag får ta nästa buss..men jag skulle inte gissa det.

Mycket på schemat idag

Är som vanligt på praktiken..Fick sällskap av andrea på bussen imorse eftersom hon skulle shoppa lite i stan idag. Direkt när jag kom in så var det dags för frukost..dom var ovanligt snabba med det idag eftersom Maggie skulle åka iväg vid 9. Sen vid 9.45 så kom hon tillbaka för att hämta upp mig och Eva, så åkte vi tillsammans in till Huskvarna och Röda Korset för att hälsa på och utvärdera en av våra praktikanter där. Han verkade trivas bra och han hade tydligen bättrat på sin svenska sen dom såg han senast. När vi var klara där så åkte vi till ett annat ställe i jönköping som heter Dr Puh som låg bortanför Kålgården. Det var ett ställe som anställde funktionshindrade och invandrare, och då jobbar dom med dataredigering av olika slag. Killen vi utvärderade där hade varit där i 3 månader nu och har sin sista dag på fredag. Han var också riktigt nöjd och hade bättrat på sin svenska. Han var väldigt motiverad att lära sig svenska, plugga och skaffa ett 'riktigt' jobb. Kul att höra!

Jag kom precis tillbaka från lunchen nu när jag mötte upp andrea för att sen gå till Johan's och äta lite lunch. Sen vid 3 eller nåt så ska jag träffa annika och erika som också åkte till stan idag, så ska jag och annika gå till skatteverket och invandra. Sen om jag hinner så ska jag hämta ut mitt pass hos polisen. Sen klockan 4 så har Alme bal, hon ska gå med Jesper, så vi ska dra till stora hotellet och titta på när dom går ut.

Stort Grattis till min barndomsvän Therese Karlsson som fyller 22 idag =)

Efter helgen

Ja, det har varit en häktisk långhelg på Kaffestugan. 124 000 sålde vi för under helgen..inte dåligt, Tompa är nog rätt så nöjd. hehe. Igår var det lite stressigt runt lunch då det blev en sån där pangrush när det bara vällde in folk nonstop, och det var bara systrarna forssén som jobbade. Funderade på att ringa upp Emma, men som alltid är man dum nog att tänka att det blir snart lungt. Aja, klockan blev 4 till slut och det blev lugnt resten av kvällen.

Nu är jag tillbaka på flykting igen..vet inte riktigt vad jag ska hitta på fram tills 4...då ska jag ha möte med två flyktingar som vill bli flyktingguider hos rotary. Men annars ska jag bara ringa till AcadeMedia och höra om jag kan vara hos dom en dag eller två den här veckan...men dom svarar ju aldrig. Får vänta en stund innan jag försöker igen. Snart har jag gjort hälften av tiden. =) Jag har absolut inget emot att vara här, men det ska bli skönt att börja jobba på schema igen på riktigt. Det blir lite slitigt att vara här på veckodagarna för att sen jobba hela helgerna. Gött med cash iaf. Har jobbat nästan 100 timmar, 97 tror jag det blev, på 3 helger. Löning på onsdag.

Igår när jag kom hem efter jobbet så var mamma och pappa hemma igen, dom har varit och campat i mullsjö sen i onsdags. Mamma sa att hon hade pratat lite med Gun, och då hade hon sagt att jag kunde invandra, och bli folkbokförd i sverige igen eftersom jag är hemma i sverige över sommaren för att sen vara borta knappt ett år..och man måste bara vara utvandrad om man är borta mer än 2 år. Så jag och annika ska bort till skatteverket nån dag och invandra =) Skönt att vara 'riktig' Svensk igen.

Jag är på sånt shoppinghumör idag, kollar runt lite på nätet vad som finns...men som tur är så hinner jag inte spendera några pengar på stan idag hehe.

Relativt bra koll på läget

Ja, då sitter jag här på 'flykting' igen då. Helgen var riktigt tuff på berget. Dels för att vi hade ganska så mycket att göra, men också för att jag började bli förkyld och lite hängig...men mycket dricks blev det i söndags iaf (162 kr) när jag och andrea jobbade heldag, och nirro kom och gjorde mackor på kvällen...man är ju inte van att servera, så det blir extra jobbigt att servera konstant en hel dag...hade inte ens tid att käka nåt...satt väl ner typ 10 minuter innan vi började städa på kvällen. usch...man är lite ur form.

Igår och idag jobbar jag bara med eget arbete på mitt kontor. igår satt jag och skrev hela dagen, och idag efterforskar jag och planerar upp alla möterna jag ska ha nästa vecka..fast jag kan inte ringa till alla eftersom jag måste vänta tills jag vet vilka dagar jag ska vara inne på AkadeMedia. Men jag har bestämt möte med två unga killar som vill börja jobba som flyktingguider hos Rotary, så då har rotary bett mig snacka lite med dom då vi är jämnåriga och att dom kanske tycker att det är lättare att snacka med mig. Skulle bestämma möte med en annan äldre kvinna som också vill vara flyktingguide, men hon har sin mobil avstängd, så jag får väl försöka igen imorgon. Det är lite småläskigt att ringa runt till en massa och leka vuxen..men kul är det ändå =)

Den 26e Juni har jag, tess och andrea bestämt att vi ska åka till High Chaparral på en hästshow. Ska bli kul. Jag är redan ledig då, så jag behöver inte ta ledigt..smidigt!. Jag är tydligen ledig på Midsommarafton med...det har jag inte varit sen jag började på Kaffestugan sommaren 2003...vad ska man göra då tro? Blir det kanske att gå upp på berget och INTE jobba??? Weird...

Ja, imorgon åker mamma och pappa iväg med husvagnen igen, men jag kommer inte ihåg vart dom skulle...Mullsjö?? Aja, jag ska jobba mest hela tiden ändå så jag lär väl inte märka mycket skillnad...sad I know, but true. Jag ska se till att jag är ledig från praktiken på fredag iaf, och jag tänker inte ta en heldag på berget då...utan bara kväll...jag tror inte att jag pallar 4 heldagar på raken just nu...speciellt inte då det är långhelg. ska säga till tompa att han får jobba åt mig på fredag morgon.

Gränna

Då var det snart helg igen då. Det ska bli skönt det, även fast jag trivs jättebra på praktiken. Men det ska bli skönt att få jobba lite och festa med kompisarna. Det är ju föredetting i helgen, och då kommer cilia, frida, kenneth, nico och ingrid hit. Sen kommer annika på lördag natt :D. Kaffestugangänget missar ju heller inte en chans att festa. Ska bli riktigt kul! Jag ska ju jobba heldag både på lördag och söndag, men det gör inget för det är mycket roligare att jobba med polarna än att sitta hemma och uggla.

Igår var jag inne på ABF (Arbetarnas bildningsförbund) hela dagen där dom lär ut svenska för invandrare. Jag var med i de analfabetiska grupperna, och jag kommer troligen vara där fler gånger. Kul var det iaf. Fick leka lärare lite. Men dom hade svårt att komma ihåg vad jag hette, så jag fick heta Gränna.

Idag var jag inne på flykting igen. Åkte till öppna förskolan i huskvarna och hälsade på en som hade praktik där, sen så satt jag med när dom hade praktikinformationsmöte på eftermiddan. Det var en lite lugnare dag då jag fick mycket tid till egen research. Fick rätt så mycket gjort faktiskt..har en ganska bra aning om hur jag ska planera upp min uppsats sen.

Dave fyller 26 idag med. Jag slog en pling till honom innan och snackade en stund. Dom verkar sakna mig där borta =) Och jag saknar dom med. Men veckorna kommer att gå fort, så snart är dom här. Can't wait!!

länk

Märks det att jag har lite tråkigt eller? Men bli medlem gratis, och tjäna lite pengar.

Plusikassan.se - Spara och tjäna pengar på allt du gör på Internet

Idea for Dave

Dave, I think you should use this outfit for your dancing instead haha


Flum på nätet




Rättelse

Det var magnus som vann biljett till slutaudition, inte markus. Så om ni ser en magnus på idol som är från jönköping så känner jag honom hehe

Dag 1

Nu är äntligen internet tillbaka efter att ha varit utslaget i gränna över helgen efter åskvädret som var i fredags.

Jag jobbade konstant hela helgen. 31 timmar på tre dagar blev det, inte illa. En del vin och festande med tjejerna blev det med.

Idag har jag påbörjat min praktik på socialtjänsten i jönköping, invandrar-och flyktingsektionen. Det kändes lite awkward att komma dit utan att ha en aning om hur dom jobbar och vad jag ska göra. Gunilla som är min handledare, och sektionschef, var inte där på morgonen för att det hade kommit upp något som gjorde att hon inte kunde komma in på morgonen. Så då hänvisades jag till Margot istället, och hon visade mig runt och presenterade mig för alla på enheten. Och Markus var väldigt glad idag eftersom han igår hade varit på idol-audition igår och fått en biljett till slutaudition i stockholm. Hoppas han går vidare :) Jag fick iaf sen vara med på ett informationsmöte för nya flyktingar. Det var en iransk familj med två barn och en ensam iransk man. Det var bra att jag kunde vara med på det mötet för det gav mig en bra överblick om hur dom jobbar. Sen var det dags för lunch en timme, det fick bli malmborgs. Sen följde jag med en tjej som heter Malin, som är praktiksamordnare, till Erikshjälpen med en iransk tjej för att ha ett möte med chefen där. När jag kom tillbaka försökte jag och Anna fixa med min dator så att jag skulle kunna logga in på ett program som heter Intro, där alla uppgifterna om alla flyktingarna finns. Men efter många telefonsamtal så gick det ändå inte...dumma datorer. Gunilla kom till slut till jobbet, så jag pratade en bra stund med henne, och hon gav mig en mer djupgående förståelse om hur dom jobbar och vad deras mål är. Sen hade hon och jag ett möte med två personer från Rotary, så vi diskuterade flykting-guider och tre irakier som dom ville ställa lite frågor till. Eftersom två av dom var killar i min ålder så tyckte dom att jag skulle intervjua dom då det kanske är lättare för dom att prata med någon som är jämngammal. Så inom två veckor ska  jag intervjua dom. Jag ska också få ta lite extra ansvar för 5 somaliska tjejer som har det svårt med skolan, och lider av analfabetism. Jag och Gunilla ska träffa tre av dom imorgon förmiddag. Det blev en lång dag idag med. Kom inte hem förrän klockan 6...lagom till att hundarna skulle få mat, för mamma, pappa och jon är inne i stan och är på handledarlektion på körskolan så att dom kan börja övningsköra med jon sen. Imorgon får jag liiiite sovmorgon..tar 7.55-bussen. Så imorgon ska jag mest hänga med Markus och Magnus då dom har en 'heldagskurs' för invandrare som jag tro hette 'rekvisition för alla' eller nåt liknande..sen tar jag ju ett avbrott på förmiddagen för att träffa de somaliska kvinnorna. Det blir förhoppningsvis inte en lika lång dag som idag. Kan bli svårt att planera upp jobbtider på berget under veckorna, då jag inte fått några fasta tider, utan jag följer med på det jag tycker verkar intressant...får väl se om jag kan få mer fasta tider sen. 


Jag fick en fin blomma av Gunilla....


..som jag kunde ha i mitt egna kontor!!

Hemma är alltid bäst!

Hemma i gamla Gränna igen då, och den här gången stannar jag här i iaf 4 1/2 månader. Gött! Resan hem igår gick bra som vanligt, men det är tråkigt att resa hela dagen helt ensam...gillar verkligen inte att flyga längre...finns det nåt tråkigare sätt att resa?

Idag har jag varit mycket effektiv, jag började med att gå till banken imorse för att få en ny bankdosa så att jag kommer åt mina pengar, sen tog jag och erika bussen in till stan för att shoppa lite. Men först tog vi en låång lunch på jungle thai med ida. Det blev att man spenderade mycket pengar på kläder och sånt hehe. Medans erika gick på föreläsning på hlk så gick jag bort till polisen och fixade nytt pass då mitt gamla är så slitet att jag fått tillsägning på både skavsta och stansted. Men nu är det fixat iaf vilket är skönt. Nu går jag och erika och väntar i hennes lägenhet på att emma ska komma så att vi kan sitta ute på balkongen och dricka lite vin..sen kommer även nirosha och andrea när dom slutat jobba. Själv ska jag jobba första dagen på berget imorgon. Jag fick välja mellan att börja 9 eller 4, så jag jobbar 9-21 imorgon. Jobbar troligen hela helgen med, hoppas på heldagar ;)


Vi tog oss varsin latte på Johan's medan vi väntade på att bussen hem skulle gå.

Nu ringde emma, och hon är på G :)

IKEA

Idag blev det till att åka in till Warrington, och Ikea. Inte för att jag hade tänkt köpa nåt, men det är ju mycket roligare än att att sitta hemma i en tråkig lägenhet och inte ha nåt att göra. Aja efter mycket om och men så kom vi fram. Det blev mest att vi planerade lite inför nästa år...och nästa bostad.

Fick Kaffestugan-schemat för maj nu med, och det verkar som att jag kan välja fritt vilka dagar jag ska jobba, och så tar tompa resten. Så jag skrev till tompa att jag kommer att kunna jobba varje lördag och söndag...plus nu på fredag. Torsdagen behöver jag ha ledigt eftersom jag har en del ärenden att gå...jag måste först och främst gå till banken och få en ny bankdosa så att jag kommer åt mina pengar så att jag kan betala tillbaka min stooora skult till tess, samt kunna betala gas-räkningen. Sen måste jag in till jönköping för att fixa ett nytt pass eftersom mitt gamla är aldeles slitet och behöver bytas ut. Erika är ledig då med, så vi tänkte passa på att gå en sväng på stan då med. Jag får se om jag kommer kunna jobba lite vardagshelger med, men det vet jag inte förrän på nästa måndag då jag, tillsammans med Gunilla ska planera upp ett schema för min praktik. 

Inte många dagar kvar nu hehe 
Nedräkning pågår: 3 dagar kvar

Från äcklig student till renlig ungdom

Idag har jag och tess haft en riktig städdag. Jag har städat köket riktigt grundligt, och tess tog badrummet. Båda rummen var äckligt skitiga och vi insåg att vi kanske inte är så ordningsamma som vi vill tro. Men nu är det iaf rent och fint, så nu löper vi ingen risk att dö av matförgiftning. Sen har jag också packa lite till...har snart packat färdigt hehe. 

Jag och tess var hemma hos maggie över lunch då hon hade gjort pizza. Det var riktigt mumsigt, och det är altid lika trevligt att sitta och småsnacka med henne över en lunch eller en kopp kaffe...idag blev det både och. Gick bort till tesco en sväng efter lunchen, men jag själv köpte ingenting själv, bara sånt vi ska dela på sen. Dels för att jag åker hem på onsdag och vill inte lämna en massa överbliven mat, och dels för att jag inte har så många hundralappar kvar att leva på under tiden jag är i UK. Känns bra iaf att vara lite ekonomisk för en gång skull.

Igår var det planerat att det skulle bli utgång med några kompisar, men alla utom jag, tess, dave, martha och adam ställde in och stannade hemma..så vi gick bara till SU för sen efter ett par drinkar sticka hem till oss för att beställa pizza och spela wii. Det var en trevlig kväll i allmänhet. 

Ikväll blir det bara en vanlig chillad kväll, får la sätta på en bra film eller nåt.

Imorgon däremot ska vi dra bort till Warrington för att dra på Ikea. Dave vill köpa lite grejer till hans hus. Jag däremot ska INTE köpa nåt. (Kan kolla vad jag kan köpa i jönköping ;P)

RSS 2.0