Ballongtax

Jag tror seriöst att jag och Dave är en urusel kombination...vi är för lika antar jag, lika galna båda två...när inte tess är här så flummar vi bara runt hela dagarna...och det verkar som att vi blir dummare och dummare för varje dag som går hehe.

Dagens achievement såg ut så här:
Av en vissen blomma skapade vi en tax med allvarliga benproblem...

Sen går vi runt och sjunger på samma låt hela dagarna i enda.


Bilder

När man packar och förbereder för att åka hem kommer man på hur mycket man längtar hem. Och hur mycket man saknar sin familj och alla underbara vänner där hemma. Så jag tog mig tid åt att sortera mina bilder och lägga över dom till den externa hårdisken.

Mor och far
Syster Erika
Syster Annika med pojkvän Adam
Lillebror Jon
Jag och Andrea
Jag med Charlotte
Annika, Jag, Nirosha och Monica på Amalias
Kaffestugan-gänget
Och sist, men inte minst..mina två små bäbisar Hugo och Viktor

Packar och tvättar

Det var tänkt att jag skulle plugga hela dagen idag..men jag måste komma på vad jag ska skriva om först..så medan jag funderar passar jag på att packa lite tills på onsdag. =P

Sen igår kollade jag lite efter flyg hem till sverige innan praktiken..men jag kan inte bestämma mig för vilket flyg jag ska ta. Dom flygen som passade var den 29/4 och 6/5...Jag vill ju helst komma hem den 29e..men saken är den att jag ska hinna få ett skolarbete rättat och godkänt innan jag åker, annars får jag inte göra praktiken. Läraren sa att jag helst inte skulle åka innan 1a maj...men jag vet inte...får väl se vad det blir helt enkelt.

Igår kväll beställde jag en ny dator till slut...en mac book aluminium 13 tum fick det bli.




Money problem solved

Nu behöver jag inte oroa mig för att inte kunna betala hyran...kollade på csn idag, och då hade dom äntligen fastställt ett datum för utbetalning, imorgon =D Så nu är jag inte fattig längre. Så imorgon blir jag 40 223 kronor rikare! Vilket betyder att jag har råd att ha kul i Italien utan att tänka på att spara pengar, jag kan betala sista hyran samt räkningarna, jag kan boka biljetter hem inför praktiken, och jag har  faktiskt råd att byta ut min crappiga dator nu när jag kommer hem.

Kom precis hem efter en lång, vårig och solig promenad i Hoole. Jag och Dave tittade runt efter lägenheter till uthyrning, och lekte i lekparken. Synd att jag glömde ta med mig kameran =(

Jag kan inte fatta att jag snart åker hem...och till ITALIEN!!!!

Snart är det dags igen!!!!!!






Earth hour

Ja, helgen har varit lugn och stilla här i 57 Thomas Brassey Close. Igår sov Dave mest hela dagen eftersom han hade varit ute och festat i Manchester hela fredagsnatten...han kom hem runt kl 10 på morgonen tror jag, så han sov ända till klockan 17. Men jag, som faktiskt fått en vanlig natt sömn trots att jag var ute i fredags, gick upp strax efter att dave gått och lagt sig. Jag gick in till stan runt klockan 2 för att äta lunch med Rachel, Rachael och Lucy...vi hade först tänkt käka på the Red Lion, men det var fullsmockat där, så vi gick till the Pied Bull istället. Det var mycket trevligt och vi satt och snackade skit i ett par timmar. När jag kom hem runt klockan 5 så gick dave upp, och han hade ingen aning om att jag varit iväg hela eftermiddan. Jag kom ju på när jag kom hem att det var ju hockey på tv...men jag hann iaf se sista perioden. HV till final!!!!!

Vi chillade, glodde på house och drack te..och sen så messade Tess och sa att det är earth hour snart...så vi tände en massa levande ljus och stängde av all elektricitet i lägenheten. Vi låg en stund på golvet och vilade först, sen så stretchade vi lite, sen gjorde vi skuggfigurer i taket, sen så spelade vi lite på Dave's Nintendo DS tills den dog...sen kokade vi te på gasugnen...tror inte att den drar elektricitet. Vi fuskade ju lite eftersom vi spelade DS och vi hade också portabla ipod-speakers. Earth hour blev till 2 earth hours hehe...mysigt, borde göra det varje dag. Kändes som när man får strömavbrott om vintern.

Tess fick också vara med på earth hour:




Utvärdering av fredagskvällen

Nu har jag bestämt mig att jag definitivt inte ska dejta några engelska killar igen. Igår började bra med att vi satt på Alexanders och snackade och lyssnade på live-bandet som spelade. Men efter en stund ville han gå någon annanstans, så vi stack ner till Havana som var fullsmäckad med folk. Men vi hittade ett bord i hörnet där det man inte hörde musiken lika högt. Vi satt och pratade en lång stund där, men ju mer vi pratade desto mer märkte jag att han, liksom så många andra killar i UK, har en bild av att svenskar är lätta att få i säng. Så jag blir såklart defensiv och försöker ändra samtalsämne. När det blev lite awkward så gick vi ner på dansgolvet. Men även där märkte jag vad han var ute efter. Vi stannade inte så länge, så sen gick vi till hans bil, så fick han köra hem mig. (Han hade en laglig kväll då han bara tog en öl) Han hade väl hoppats att jag skulle bjuda in han, men då hade han fel hehe. Jag sa tack för ikväll och klev ur bilen.

Det var inte så att det var en obehaglig kväll..jag blir bara så less på dom jäkla stereotyperna som vi svenska tjejer har. Nej, jag får nog ta och hitta mig en svensk istället.

Tess dag

YES! HV gjorde det igen...4-1 blev det till slut, mycket underhållande match med många tacklingar och slagsmål från frölundas sida. Nästa match kan vara avgörande då HV kanske går till final.


Idag var det den här killen som ägde matchen. 

Det här är vad Tess har gjort idag:
Hon gjorde te till mig och Dave


Hon har pluggat en del

Sen myste hon en stund med Dave

Sen hängde hon med oss ner på stan för att låna lite böcker på biblan..hon fick hålla i kassen.

Vilodag

Imorse submittade jag min näst sista uppsats, nu börjar man så smått skymta ljuset i tunneln. Så jag tar resten av dagen ledigt för att njuta av känslan av att avslutat ännu en kurs. 3 utav 3 avklarade =)

Jag letade fram min iPOD shuffle och lagrade den full med fin musik inför Italienresan. Tänkte att det kan vara bra att ha som back up ifall min nano dör på vägen, det är ju en låång resa vi har framför oss nästa helg. Men kul ska det allt bli.

Det känns lite tomt här i lägenheten utan Tess, så jag och Dave kom på den briljanta idén att vi ersätter Tess med en lite mindre, rundare, gulare och mjukare version av Tess.

Här är Tess när vi ska se på ett avsnitt av House:

Jag kom precis hem från ett tutor-möte med Elissa, hon som har hand om utomlandspraktiken på skolan. Hon är kanadensare och är ascool, hon i princip hjälpte mig att planera upp hela mitt arbete som jag måste göra under tiden jag är på praktiken. Hon sa också att jag kan skippa sista lektionen som skulle vara den 6e maj, och det betyder att jag kan åka hem några dagar tidigare och jobba lite extra på kaffestugan...hon avrådde mig dock att åka innan 1a maj =( det suger lite eftersom jag hade hoppats på att kunna vara med på premiäröppningen av nya köket.



Läsa, skriva, referera

Nu sitter tess på planet hem till älskade sverige...men jag får vänta en vecka till tills jag får åka hem för en dag. Skidresan ska bli riktigt skoj =D

Nu sitter jag här i skolans bibliotek och har pluggat lite, men nu ska jag snart bege mig bort till bluecoat school för att ha en international experimental learning-lektion (inför praktiken) i två timmar. Och sen drar jag hem för att plugga lite till. 

Dave bestämde sig igår kväll att han skulle stanna i chester och inte åka till sverige med tess. Han gjorde nog ett klokt val..surt att hamna efter i skolan dom sista veckorna på hela utbildningen.

Imorgon skickar jag in min uppsats och planerar att ta en vilodag från skolan. Och på fredag ska jag minsann på date på kvällen. blir nog trevligt, vi ska till Alexanders tänkte jag. 

På lördag ska jag eventuellt käka lunch på puben med Rachel, Rachael och Lucy, och på kvällen ska jag ta vinare med min svenska polare Sandra.

Sen är det redan söndag, så då får man ta och plugga för fullt igen, och samma sak på måndag och tisdag. Och sen på onsdag ska jag gå på en sån där praktik-lektion, och sen tar jag och går direkt till tågstationen för att hinna med tåget till London Stansted, där jag möter upp Annika och tar flyget hem.

Det var min veckoplan so far tills jag åker hem. Vet inte riktigt vad jag ska skriva, för jag har tråkigt...jag önskar att det var lika lätt att skriva uppsats som det är att skriva blogg....2400 ord kan man lätt skriva på bloggen hehe.

Revision week started

Gissa vad jag ska göra idag fram till klockan 4???

Ni gissade rätt....jag ska plugga.

Men bara fram till 4, för sen ska vi ta tåget till Ellesmere för att fira Dave's mammas sambo Rodney's 70-årsdag. Så vi ska bli bjudna på middag ute på puben tillsammans med typ 20 andra pers. Så vi kommer i princip att få träffa hela hans släkt och vänner till familjen. Men som tur är så stannar vi inte så länge, utan vi stannar på middagen för att sen få skjuts hem med Dave's morbror som visst inte kunde stanna så värst sent.

Nu har revision week startat då, men nåt revision blir det inte för min del då jag fortfarande har två inlämningsuppgifter kvar.

Om 2 dagar åker Tess hem, och Dave har fortfarande inte bestämt sig hur han ska göra...får han mycket plugg gjort, och om han har råd att missa 2 lektioner så ska han följa med henne på onsdag. Själv vet jag inte vad jag föredrar om det. Skulle han åka med henne är det ju bra eftersom att hon annars kommer att vara borta i 3.5 vecka, men och andra sidan så är det inte så kul att vara ensam kvar i lägenheten. Men vi får se hur det blir i slutändan helt enkelt.

Hemma är det tydligen vinter i full gång igen...snö och kallt. Hoppas det hinner bli vår tills påsk iaf när jag kommer hem.

Confessions of a Shopaholic

Kom precis hem efter att ha varit på bio med dave, tess och martha, vi så confessions of a shopaholic. Och jag måste nog säga att det nog var lite för mycket chic flic även för mig. Men tess och martha gillade den, till skillnad från dave som kände sig lite smått bögig av att vara den enda killen i salongen. Men den gav oss alla en rejäl tankeställare när vi insåg att vi kanske är lite av shopaholics...Dags att ta tag i sparandet på allvar nu.

Fick precis ett meddelande från Sandra (Annika vet vem det är nu =P) och vi bestämde att vi ska träffas nästa lördag och ta en vinare och snacka lite skit. Det var riktigt länge sen jag träffade den damen nu, så vi har nog en hel del att ta igen har jag en svag känsla av. Ska bli trevligt, då har jag nåt att se fram emot medans jag väntar på att få åka hem. 

Dave och Tess har nu blivit ihop på allvar.

Så from onsdag så är det bara jag och dave hemma i en vecka då tess åker hem nu på onsdag...så då kan det ju sitta fint med en tjejkväll full med tjejsnack och skvaller.

Berg-o-dalbana

Jaha, nu är tess och dave ihop igen då. Snacka om att det går upp och ner för dom...igår var det definitivt slut och tess var helt nere och arg..och nu är allt tydligen jättebra mellan dom. Har inte riktigt bestämt mig för vad jag tycker om att dom blivit ihop igen...så länge det funkar så är det bra antar jag. 

Igår tog jag och tess en tjejkväll ute på krogen utan dave för han gick ut på eget håll. Vi blev snabbt uppraggade av två snygga killar på revs, och eftersom tess var singel då, och trodde att det var slut för alltid, så hängde vi med dom till Rosies. Det blev en riktigt trevlig och avslappnad kväll..ingen av oss drack nåt särskilt mycket, och det gjorde inte killarna heller för den delen. Så vi satt mest och snackade hela kvällen. Tess snackade med Phil som hon tyckte var snyggast, och jag snackade med Simon som jag tyckte var snyggast. Och precis när Phil kysste tess så kom Dave in i rummet och såg vad dom gjorde. Pinsamt!! Men det gav honom tydligen en tankeställare, så nu är dom ihop.

Idag har jag bara varit hemma och pluggat hela dagen, men snart blir det till att sätta på radion, för det är andra semi-finalen mellan HV och Frölunda. 

Pink

I Oktober planerar jag och Tess att gå på en Pink-konsert i Manchester. Biljetterna släpps tydligen idag, så vi ska se sen när Tess kommer hem om vi lyckas få ett par.



Grillor

JAAAAAAAAA!!!! Dom gjorde det igen! 

HV71-Frölunda 3-1

Första semifinalen avklarad med 1-0 till HV. Jag kunde tom SE matchen den här gången på webTV =)

På tal om hockey så åkte jag, tess och dave in en sväng till Shotton i Wales för att åka skridskor på hockeyrinken där. Mycket mindre än en riktig hockeyrink dock...Det gick inte att hyra några hockeygrillor, utan man fick ju ta sånna där isdansskridskor med jobbiga piggar på som gör att man snubblar hela tiden...och sen verkade dom inte ha någon Zamboni-maskin heller för man kunde tydligt se att isen inte hade blivit isad på länge...så det var en utmaning att åka där. Tess och Dave trillade båda två, men jag klarade mig ifrån det...kanske för att jag åkte lite försiktigt med mening...vill ju inte göra illa mig lagom till skidresan. Det var roligt iaf, jag kan inte komma ihåg när jag åkte skridskor senast...var nog iaf 10 år sen sist...minst.

Det var en jättefin dag i övrigt. Solen sken och inga moln var det på himlen. Vinden var varm och det kändes nästan som en sommarkväll i Juni. Ibland är det gött att inte vara hemma i kalla sverige.

Dagens citat:

Vi satt och väntade på tåget på hållplatsen i typ en timme när vi skulle åka hem...vi satt på asfalten och asfalten färgade av sig på Dave's byxor:

'I can't believe the concrete melted on my bum'



Födelsedagen/St Patrick's day

Jag hade en ganska så bra födelsedag igår måste jag säga, trots att jag gick i skolan både på förmiddan (9-11) och på eftermiddan (16-18)..men eftermiddagslektionen varade bara i 20 minuter eftersom vi bara fick examensfrågorna och chans att ställa frågor. Men när vi nu slutade så tidigt så gick jag, Lucy, Rachel och Rachael till Binks och tog en födelsedagsfika, så vi stannade tills dom slängde ut oss kl 18. Det var riktigt mysigt, vi hittar på aldeles för lite tillsammans kom vi fram till. Så nu har vi bestämt att vi ska ta en revisiondag nån gång innan lovet, och samtidigt passa på att ha ett pyjamasparty =) 

På vägen hem skulle jag köpa lite groggvirke så vi kunde förfesta lite sen innan vi gick ut..men då ville han inte acceptera mitt körkort. 

- Sorry, we only accept english driving licence.
- What?
- We only accept passports. Do you have a passport?
- Yeah...but not with me!

Så jag fick gå hem utan dricka...Dave och Tess ville gå tillbaka och klå upp han, men vi sket i det sen.
Dom hade lagat finfin middag med pepparstek och pommes. Låter kanske inte så lyxigt med pommes till..men det var LYXpommes =)
Efteråt blev det svensk daimtårta (finns faktiskt att köpa på tescos), vilket alltid är smaskens. Och sen fick jag blunda, för då hade dom en överaskning till mig. Och när jag öppnade ögonen så såg jag det här:

Kan ni gissa vem som är vem?
Svar om ni skrollar en bit





















Svar:
Från vänster:
Tess (Miss Sunshine)
Dave (Mr Bumpy)
Jag (Miss Daredevil)

Av Dave och Tess fick jag också 2 spel till mitt xbox: Ett typ 'dead or alive' och ett hockeyspel. Hockeyspelet var toppen, bra grafik, och man kunde tom få hela spelet på svenska, spela som det svenska landslaget, och publiken och bakgrundskommentatorerna snackar svenska. Fightingspelet har jag inte testat riktigt...är bara roligt om man spelar mot någon annan..men då måste jag köpa en till kontroll först.

Aja, vi gjorde oss klara att gå ut, tog en taxi till Alexanders och hängde där ett tag och lyssnade på open mic night. Maggie, Martha och hennes pojkvän kom efter en stund med. Vid kl 23 så stack vi till Rosies. Vi fick tom gratis inträde då dom delade ut flyers på vägen. Det var en bra kväll allt som allt..men det blev inte så sent då vi alla var trötta..så vi tog en taxi hem vid 1.

Jag hade planerat att ta en massa bilder under kvällen..men dum som jag är så glömde jag minneskortet i datorn, så det blev inga bilder alls =(

HV TILL SEMI!!!!!

4-2 till HV71!!! 

Vilket betyder att Timrå åker ut, och HV går vidare till Semifinal!

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!

Sol, sol, mera sol

Idag var nog den finaste dagen hitils för det här läsåret. Solen sken varmt, inga mörka moln på himlen, så pass varmt att man kunde gå ute i t-shirt utan att frysa det minsta. 

Jag gick iaf till min sista lektion i health, disease and medicine på förmiddan, men vi fick gå redan efter 40 minuter. Så jag drog till gymmet och tränade i en timme...fast jag ångrar nästan att jag inte tog en joggingtur istället. Iaf...när jag var klar och hämtade mina grejer i omklädningsrummet så ringde tess (hon hade tänkt gå till gymmet också tydligen) men då var hon också i omklädesrummet lol. Man kan säga att vi gick om varandra ganska rejält...men hon beslöt sig för att skippa träningen och gå med mig in till stan istället. 

Vi kände att det skulle passa bra med en god och kall smothie, så vi gick till vårat vanliga ställe...och komiskt nog så kommer Dave in i smothiebaren....snacka om random coincident. Vi köpte våra smothies och vandrade hemåt. Och på vägen fick jag och tess varsin ballongblomma av ballongmannen =)


Idag fick jag min recovery dvd som mamma skickade med posten...Great tänkte jag när jag satte mig och skulle ominstallera datorn...men jag kommer inte ihåg hur man gör =S Jag har ju gjort det massor med gånger...men mitt minne är uppenbarligen inte det bästa. Aja, orkar inte leta nu, jag gör det imorgon eller på onsdag.

Sista dagen som 21-åring då. Börjar nästan känna sig gammal...eller vuxen iaf. Vi bestämde nu att det blir utgång imorgon kväll för att fira, plus att det är st Patric's day så det kommer nog att vara mycket folk ute då. Ska bara hitta nåt grönt att ha på sig då...hmm...undrar om jag har nåt bra?

Nu börjar snart andra perioden...HV71 vs Timrå...sista matchen, så det gäller att dom tar det nu, annars åker dom ut. och det vill vi ju inte. 0-0 står det efter första perioden iaf.

Söndag

Jag har inte så mycket att berätta om dagen idag...för jag har gjort precis ingenting alls på hela dagen. Så ni får roa er med att läsa alla andras bloggar istället.

HV71!!!!

2-3 blev det till slut i matchen mellan Timrå och HV71. Bra jobbat HV! Jag följde matchen via radion, och det lät som att det var en spännande match. Efter att matchen var slut och HV tagit segern i sudden så kom Dave in och frågade vad jag gjorde. Jag sa att jag lyssnat på hockey, och han tyckte att det var asballt. Han hade ingen aning om att det var så stort i sverige...men nu vet han. Iom detta så kom han på den briljanta idén att vi ska åka iväg och åka skridskor på torsdag för att fira min födelsedag. Jag fyller iofs år på tisdag, men jag går i skolan hela dagen, och tess var upptagen då med. Det ska bli riktigt kul...jag kommer knappt ihåg när jag åkte senast...liten var jag iaf.

Börjar tryta lite smått i plånboken nu...får ju inte nästa lån förrän efter påsk..och innan dess ska jag ju på skidresan till Italien. Så det blir nog att hålla sig inne och inte gå ut på ett tag. Hade ju tänkt köpa mig en ny dator, men det får nog ta och vänta tills nästa lån kommer.

Ikväll får det bli att se nån film eller nåt...nåt melodifestivalen blir det ju inte här då det inte sänds live online. Jag har ingen som helst koll på vad som spelas på radioapparaterna hemma i sverige nu efter melodifestivalenyran. Men jag låter det bli en överaskning tills jag kommer hem, man lär ju hinna tröttna på låtarna under sommaren ändå hehe. Jag försöker lyssna på P3 nån gång ibland då och då, men då blir det mest circus kiev =)

Det känns att det börjar närma sig slutet på läsåret nu..är väl därför jag har sån hemlängtan. Det är iofs många veckor kvar tills jag är ledig för sommaren, men jag har ju bara en vecka kvar med vanlig skola...och endast drygt en månad kvar sammanlagt som jag kommer att vara i england för det här läsåret.

Nu kan jag andas igen

Conference-uppsatsen (75% av kursens betyg) har blivit framflyttat EN MÅNAD!! Såå glad just nu. Det betyder att jag INTE har 2 deadlines på samma dag om 2 veckor (sammanlagt 5400 ord), utan nu har jag bara min Celebrity and realities-uppsats tills dess (60% av kursbetyget, 2400 ord) Och den ska nog bli ganska så rolig att skriva, för gissa vad jag har valt att skriva den om?....BLOGGING!!! Den ska handla om hur man kan bli känd via blogging, och om människor som blir kända genom att vara fans.  Ska bli intressant, men svårt att hitta referenser. 

Aja, nog om tråkig skola. Igår så var vi på ett house party hemma hos Dave's kompis Jaine som bor i Littleton (lite utanför chester) Och det var en allmänt trevlig kväll, då man tog sig ett par öll och såg på medan dom andra drack lite mer än jag. Vi körde några drinking games, men jag hade tur för jag behövde knappt dricka nåt alls under tiden. Am I good or what? Or maybe just lucky? Det var kul att komma bort en stund, och att vara i ett RIKTIGT hus. Men vi stannade inte för länge...åkte hem vid 12-slaget.

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra...plugga måste jag väl tyvärr göra en del..Och träna är nog ingen bra idé att göra eftersom jag känner att en till trevlig förkylning är på G..Alltid är det nåt huh?

Jag hade några jättelustiga drömmar inatt...

Jag drömde att jag, Jens och Nico var ute och gick i Gränna...sen så tog dom fram 2 JÄTTEstora förpackningar med Marijana...dom gav en till mig och tände på. Dom berättade för mig att det skulle påverka hela Gränna, och att alla till slut skulle dö...Så jag slängde marijanan i sjön innan det hann komma till mitt hus. Jens och Nico blev inte direkt glada. Weird att se ens kompisar som mördare hehe..tur att det bara var en dröm.

Sen drömde jag att Andrea hade renoverat sitt hus, och köpt in en massa nya möbler. Så vi (Jag, Jens och Nico igen) kollade runt lite medans vi väntade på att andrea skulle komma hem. Och bakom möblerna så hittade vi en massa fina tavlor som andrea hade målat i smyg. Dom var jättefina!

En annan dröm var om en ny restaurang som öppnade i Gränna..en riktig finisrestaurang. Och det var Patrik Gunnarsson som var kypare (hans första dag)..det gick inte så bra för han för han var nervös och gästerna var otåliga. Så till slut gav han upp och jag fick ta hans plats.

Men det mest weird var att precis innan jag vaknade så drömde jag att jag pratade med mamma i telefon medan jag låg i sängen. Jag skulle höra med henne om hon visste när jag skulle jobba imorgon, så att jag kunde fixa en ersättare. Men rätt som det var så blev det helt tyst i luren....och sen vaknade jag och var helt förvirrad för jag trodde att jag pratade med henne...

Som slutsats kan man nog säga att jag längtar hem till Gränna, mina kompisar, och Kaffestugan.

Historien om resan till 'The Hood'

Här kommer det då...inlägget om Leeds.

Vi hade tänkt ta tåget till Manchester kl.11, men det missade vi precis...så vi fick vänta tills nästa tåg gick, en timme senare. Vi kom iaf fram till Leeds till slut efter att vi gjort ett byte i Manchester Piccadilly. Vi hade mycket tid att döda då danstävlingen inte började förrän kl 10 på kvällen, och nu var klockan runt 3. Så vi började med att gå till en byggnad som Dave behövde ta bilder på till ett skolarbete, sen så utforskade stans shoppingpotentialer...men underligt nog så spenderade jag inte ett öre på shopping. När affärerna började stänga runt kl 5, så gick vi förbi en bio....vi beslöt oss för att se en film. Dave ville se 'Bolt', men jag föreslog att vi skulle se 'Slumdog Millionaire' istället...och så fick det bli. En mycket bra film var det..har ni inte redan sett den, så gå och se den. 

Filmen var slut vid kl 8, och då var vi ganska så hungriga, så vi letade och letade efter en restaurang..men alla var fulla...men till slut hittade vi en hamburgerrestaurang som hade ett bord ledigt, så vi käkade där istället. 
Efter att vi var mätta och belåtna så gick vi till klubben där tävlingen skulle ta plats. Vi tog ett par drinkar innan tävlingen började. Jag blev lite smått besviken faktiskt över hur litet stället var, och hur få deltagare det var. Alla skulle battla mot en Amerikansk kille som heter John...men det var bara 4 stycken som gick upp och tävlade. Det var konstigt att se en massa killar som dansade som Dave...nästan lite småtöntigt....men vad vet jag...enligt dom så är den typen av dans 'riktig street dance' Men jag gillar ändå 'riktig' break dance bättre.

Vi stannade kvar på klubben tills klockan halv 1 innan vi beslöt oss för att gå till stationen för att se när nästa tåg eller buss hem gick. Men nästa buss till Manchester gick inte förrän kl 03.10. Så vi övervägde om vi skulle vara så crazy att vi skulle åka till York och hänga där i några timmar, eller om vi helt enkelt skulle gå runt i Leeds och kanske gå in på nån bar eller klubb där....vi valde det senare alternativet. Vi hittade en liten bar inne i stan så vi tog varsin drink där...sen drog vi oss tillbaka till stationen och hängde där resten av tiden. Som tur var så hade Dave tagit med sig en filt.

När bussen till slut kom så verkade chaufförerna inte så säkra på om dom skulle till Manchester eller till ett annat ställe...men vi hoppade på den bussen vi trodde skulle till Manchester och hoppades på det bästa...vi valde rätt buss.

Dave's roliga citat vid busshållplatsen:

Dave: Where do you wanna sit in the bus?
Tess: Right in the back!
Dave: Why? Then we will get off the bus last!....Then again, we do have some time to kill...

Aja, vi var framme på Piccadilly station kl 4.30, när Dave upptäckte att första tåget hem inte skulle gå förrän kl 5...så vi satte oss på en bänk under filten, för vid det här laget så satt vi alla tre och huttrade. Sen så kom vi på att vi var hungriga, så vi tog en promenad till Donken, som kändes väääldigt lång....har nog aldrig längtat så till Donken innan. Vi hoppades att det var varmare där. Men till våran stora besvikelse så fick man inte sitta där...utan man kunde bara ta take-outs. Så vi köpte frukost med kaffe och tog en taxi tillbaka till stationen där vi hade våran egna piknik på våran filt. Kaffet värmde lite iaf...fastän det var det äckligaste kaffet jag någonsin druckit, och mackan jag köpte smakade absolut ingenting. Vi lade ióss till slut ner på filten och vilade en stund, medan vi lyssnade på ett lesbiskt par som bråkade precis bredvid. När klockan blev 5 så gick Dave iväg för att kolla tågen igen, men han kom tillbaka med ett flin....första tåget gick inte förrän kl. 8.07...SUCK!!!

Vi hängde iaf på stationen fram tills dess och lyssnade på musik och vilade...det var aldeles för kallt att gå ut...hell..det var ju svinkallt även inne på stationen. Klockan gick, och till slut blev klockan 8...äntligen fick vi åka hem....det var bara att vi var tvugna att byta i Crewe...så vi fick vänta ännu en halvtimme där. Men till slut gick tåget hem....äntligen hemma.

När vi kom hem klockan 10 på morgonen så tog jag mig en kopp varm choklad, och sen så gick vi alla och lade oss och sov fram till klockan halv 4...då såg vi på en film 'Made of Honor', och sen så lagade vi spagetti med köttfärssås. Sen sa vi att vi skulle vila i 2 timmar till innan vi skulle se på en till film för att sen plugga lite...men vi vaknade aldrig...när klockan var 18 så gick vi och lade oss...och jag vaknade inte förrän klockan 8 imorse...man kan säga att jag är ganska så utvilad nu.

Förlåt att min svenska grammatik inte är den bästa, men jag orkar inte korrektläsa det här inlägget...

Tänkte nämna att jag hade sträckt hela min vadmuskel i fredags när jag dansade, så jag haltade runt hela dagen och natten i Leeds....och sen så fick tess skavsår på sin ena fot, och sen fick Dave ont i sitt högra knä....så det såg nog ganska så komiskt ut när vi alla tre haltade fram och hade ont i samma ben.

Leeds

Shit, igår var en bra dag..jag tess och dave åkte ju till Leeds för att Dave skulle vara med in en danstävling där på kvällen...jag orkar dock inte skriva hela historien just nu... vi kom iaf hem runt klockan 10 imorse, sen sov jag fram tills klockan halv 3, tog en varm och välbehövd dusch och tog mig en eftemiddagsfrukost medans vi såg på 'Made of honor' eftersom tess och dave inte hade sett den innan. Och nu efter att ha käkat spagetti med köttfärssås till middag så ska jag nog ta och sova nån timme till. 

En utförlig utvärdering av Leedsresan kommer senare ikväll. 

Nu ska jag sova..

What it is

Nu är jag hemma igen efter att ha varit på dansträning. Vi jobbar just nu på 2 stycken rutiner, som faktiskt är ganska bra enligt min mening. Den ena är 'Die another day' med Madonna, och den andra är 'What it is' med Sophia Fresh. Ni kan se den senare rutinen på facebook...jag är inte med i videon, och slutet på rutinen är inte med på det klippet.

http://www.facebook.com/video/video.php?v=53907858916&oid=12905383630

Ingen video har lagts ut på Die another day än...

Imorgon bär det till Leeds!!!!! Kommer att åka relativt tidigt, så vi kommer att hänga lite på stan under dagen, sen på kvällen går vi på den där tävlingen...och efter det så drar vi till en klubb och stannar där tills dom stänger kl 3. Och sen är det bara att vänta på första tåget hem som går kl 5...... sen vi kommer nog att sova större delen av söndagen lol...och spela Mario Cart på Wii:t som Dave köpte idag.

Ska anstränga mig att ta mååånga bilder i Leeds som jag kan lägga upp på bloggen sen på söndag.

Klippa nu frisyr till påsk?

Jag har funderat ett tag på vad jag ska göra med mitt hår....och jag har kommit fram till att jag vill klippa det kortare igen. Jag trivs bättre i kort hår. Så jag har kollat runt lite på olika frisyrer jag skulle kunna tänka mig att ha, och jag fastnade för den här frisyren:

Det är precis den längden jag vill ha, och det går att variera håret, och skapa olika stilar:

Tror ni det skulle passa mig??




Pannkaka vs Keiserschmarren

Nu är Tess och Dave hemma från sin lilla trip till Liverpool. Vi bestämde oss för att göra ett försök i att steka pannkakor eftersom vi aldrig kom till att göra det på pannkaksdagen. Men det blev inte så lyckat eftersom stekpannan är förstörd efter att ha blivit körd i diskmaskinen...så det liknade mer Keiserschmarren...fast utan russin och florsocker....plus att vi inte hade något vanligt mjöl hemma, så det fick bli fullkorn istället.

Snart ska jag och Tess dra iväg och hyra film, då vi blev lite sugna på det efter att jag berättat att Erika, Andrea och Emma skulle ha en filmkväll hemma i Gränna. Andrea tyckte att jag skulle ta nästa flyg hem och vara hos henne i helgen...Men vi sa att vi får ta det en annan gång hehe. Jag ska ju till Leeds och kolla på snygga breakdansare, det kan man ju inte missa =P

Ledig imorgon med...så det blir väl att plugga hemma en del, kanske ta en skön joggingtur på morgonen om det är lika fint väder då som det var idag =) Sen på eftermiddan är det ju dansträning. Jag måste verkligen börja träna på allvar nu om man ska hinna bli fit tills skidresan som är om 4 veckor. Och from nu så blir det inga onyttigheter för min del fram tills dess. Började idag genom att gå till gymmet, och att köpa vindruvor och nötter som snacks istället för choklad och chips och annan onyttig engelsk skit. Är verkligen motiverad nu!

Många frågetecken i luften

Saker och ting har blivit lite mer komplicerat nu i veckan..och detta för att Tess och Dave nu är ett par. Vem kunde trott det? Det är inte så att jag inte är glad för deras skull...för det är jag verkligen.
 Men det är ju aldrig kul att vara det tredje hjulet..så jag hoppas att dom inte stöter ut mig för mycket bara. Dom säger att det inte kommer att hända...men det går ju på nåt sätt inte att undvika. Ja, jag har ju inget emot att dom umgås på egen hand, och jag är ju en person som behöver ganska så mycket egen tid, plus att jag inte kommer att vara här i så många veckor till..så jag kan nog stå ut. Jobbigt blir det bara om dom nu skulle bli osams och göra slut...vad händer då?
Jag och Tess pratade lite om nästa år också...för om dom är ihop då med, så vill inte jag bo med dom...så antingen hittar jag någon annanstans att bo, eller så flyttar någon mer person in med oss. Maggie sa ju att hon eventuellt ville flytta in med oss om hon kommer in på sin Master-utbildning i Chester. Men det är lite för tidigt att oroa sig över det nu. Det löser sig nog på ett eller annat sätt.



Exams

Nu har jag fått tiderna för mina två exams, så nu återstår att kolla på flyg tillbaka till chester efter påsk, och flyg hem efter exams.

  • 24/4 kl. 9.30-11.30 The sociology of health, disease and medicine
  • 28/4 kl. 9.30-11.30 The shaping of society
Sen så måste jag göra mina kursval inför nästa år. Dom två kurserna jag måste ta är:
  • Advanced social theory, 20p
  • Dissertation, 40p
Jag måste välja tre ämnen av fyra möjliga för att få ihop mina 120 p...dessa 4 är:
  • Social change and social movements, 20p
  • Globalisation in question, 20p
  • Debates in sociology, 20p
  • Contexts of communication, 20p
Jag ska definitivt välja de två nedersta..men jag har inte bestämt mig för vilken mer det kommer att bli. Ska läsa igenom kursplanen mer och se vem som lär ut dom...Har Peter Cox ett av dom så är valet enkelt...vill helst slippa honom.


No more Research methods

Idag lämnade jag äntligen in min research methods uppsats...satt uppe typ halva natten med den, gick inte och la mig förrän klockan 4 för att sen gå upp igen kl 7 eftersom jag hade skola på morgonen. Så jag är med andra ord lite småtrött. Det blir nog en väldigt tidig kväll ikväll. Hur som helst så blev jag inte alls nöjd med uppsatsen...jag har en jäkla tur om jag får godkännt...vilket jag tvivlar på. Men även om jag failar så kanske jag kan få ett compensated godkännt i slutändan? Om jag inte failar hårt dvs...den är ändå värd 60% av modulen. Aja, ärligt talat så orkar jag inte grubbla så mycket...får jag inte godkännt så får jag väl skriva en till uppsatts sen i sommar.

Nu är det bara en dag kvar på konferensveckan, och då går vi bara i skolan tills kl 12 istället för kl 3 som vi har gjort två dagar i rad nu. Det har varit två extremt långa dagar...är ju inte van vid det. Men imorgon blir en ännu längre dag då jag har ett sånt där praktikmöte från kl 2 till 4...tråååkigt

Annars händer det inte så mycket här i regniga och ruggiga chester....önskar jag vore hemma istället...jag orkar inte med nåt mer plugg, men ändå så har jag två uppsatser att lämna in innan jag kan åka hem/till Italien till påsk =( Varför valde jag att gå på universitet? Och varför skulle jag välja ett så akademiskt ämne...jag vet ju att jag inte är särskilt akademiskt lagd..aja, jag lär mig ju att pusha mig själv iaf. Längtar så till sommaren nu...med sol, värme, bad och kaffestugan med gänget. 

Vad deprimerande det här inlägget blev...det var inte meningen...jag är väl för trött antar jag.

Bortskämd för en helg

Hemma igen...men helgen har varit riktigt skön då vi åkte och hälsade på Dave's mamma Brenda och hennes sambo Rodney som bor i Ellesmere. Ellesmere ligger precis vid den Walesiska gränsen (på den engelska sidan som tur är=)) men igår så åkte vi in i Wales för att komma till en liten finfin by som heter Llangollen (chlangochlen med tyskt utal) Och på kvällen bjöd dom oss på en pubmiddag i Ellesmere, som dom gjorde sist vi var där ;). Idag så tog jag och tess en lång och härlig promenad runt i Ellesmere med Brenda, då det är strålande och värmande solsken ute idag. När vi kom tillbaka så lagade hon lunch till oss, och sen chillade vi i huset tills dess att  vi fick skjuts hem till chester på eftermiddagen.

I veckan så har vi våran conference week...så det blir nog ganska så slappt. Har bara min uppsatts att skriva klart tills på tisdag...men jag har ju redan skrivit halva, och jag ska jobba på den ikväll...så det blir nog bra.

Måste tvätta idag med....och handla mat....It never ends does it?

RSS 2.0