Som dagen innan jul

Ja, det här visade sig bli en mycket effektiv dag.. både pluggvis och städvis. Stället såg verkligen ut som en svinstia...skabbigt som aldrig förr. Så jag tog som vanligt på mig ansvaret och storstädade köket som ändå var värst. Jag tom tvättade fönstret, rengjorde fläkten (som funkar alldeles utmärkt nu), städade micron samt organiserade om hushållsapparaterna lite. Nu är det så rent att man skulle kunna äta direkt från bänken. Tess städade vardagsrummet, så det känns som ett helt nytt hem...det känns nästan som kvällen innan julafton då allt är skinande rent. Dave och Adam såg vi inte mycket till då dom var ute och mekade med bilen precis hela dagen. Förutom när Daves mamma och styvfarsa kom förbi på en fika.

Till middag lagade vi crepes då vi fick några pannkakor över sen igår. Svamp och currykyckling...mumma! Dave hade aldrig ätit crepes innan, men han tyckte att det var utsökt. Nu är jag dock så mätt att magen känns dubbelt så fet.

Imorgon blir det konferens i skolan under förmiddagen...dock har jag inte kunnat få tag i nåt schema eller nåt...men det är väl samma tid och samma plats som de två föregående åren antar jag. Måste komma ihåg att brygga lite kaffe och ha med mig bara...dom har ju inget bryggkaffe i Best building, bara automatkaffe som smakar som varmt vatten med kaffesmak. Idag har det nästan känts som om man var hemma i Gränna. Hela 4 koppar bryggkaffe har det blivit, och inte en enda kopp te! Fullkomligt älskar min lilla kaffebryggare som jag köpte för 5 pund förra året. Vilket kap alltså!

Snart är det väl dags för sängen..men jag är ju inte det minsta trött än. Så jag byter väl om, borstar tänderna, lägger mig i sängen och sätter på en film. Suck att voddler är nere nu..

God natt på er!

Tidiga dar

Fy f*n vad skönt det ska bli att flytta hem sen..Det är ju Söndag och helg, och då tänker man att man ska få en skön sovmorgon...Men det är inte lätt att få det i det här huset då både tess och dave är så sjukt kvällströtta och morgonpigga. Imorse var båda uppe vid klockan 8 och stökade. När jag gick upp vid halv 10 så hade båda två hunnit ätit frukost, tess hade städat badrummet och höll på att plugga..och dave var ute och mekade med bilen. Orka liksom! Nu klagar tess på att hon är trött med hehe..no wonder!

Jag funderar lite på om jag inte ska ringa till Romans i veckan och höra om man inte kan få titta på lägenhet under påsklovet. Nu står det på hemsidan att det finns en tvåa ledig som blir tillgänglig i månadsskiftet Maj/Juni. Skulle ju vara som skuret för lilla mig. Ja, annars får man väl hoppas att det kommer upp fler lägenheter på marknaden till sommaren.

Inga planer för idag annat än det vanliga...plugga, dricka te, käka lunch, dricka kaffe, gå på promenad...

Platt som en Pannkaka

Det är lördag, och vad gör man? Jo, ägnar dagen till att "plugga" (dvs säga till allihop att man måste plugga när man egentligen sitter och surfar på nätet samtidigt som man har uppsatsen uppe på skrivbordet då man väntar på att inspirationen ska komma), och steka pannkakor. Tess och Dave kom ju med idén om att vi skulle bjuda över Adam och Marta på lunch och att vi skulle bjuda på pannkakor. Men Tess insåg inte att det blir en hel del pannkakor att steka...men men..det var bara att ställa sig vid spisen. Drygt en timme senare var alla pannkakorna klara. Det var mycket uppskattat, och vi fick tom en del pannkakor över så vi kan göra crepes imorgon.

Nu sitter jag här och gör ingen nytta...får väl försöka skriva ett par hundra ord iaf innan dagen är slut.

Tess beslöt sig idag att hon ska åka hem veckan innan påsk, så hon bokade flyget för en stund sen. Hon flyger med samma flyg som jag den 19e mars. Den här gången slipper jag resa själv XD

Nedräkningen har börjat. Endast 6 vanliga skolveckor kvar på utbildningen! exklusive nästa vecka som är konferensvecka, tre veckor påsklov, en vecka revision week, samt en vecka med exams. Slutet är närmre än man tror. Jag behöver bara bo i England i 9 veckor till sammanlagt (kan dock hända att jag stannar en vecka extra efter sista sluttentan)

Andra gången gillt

Jag höll på att försova mig imorse då jag somnade om efter att jag stängt av snoozern. Tess bankade på min dörr vid 8.20 och undrade om jag inte hade lektion klockan 9. Men trots det hann jag faktiskt få i mig lite frukost. Sen fick jag genomlida 2 timmar av Advanced social theory, och dagens lektion handlade om Pierre Bourdieu's habitus theory. För att sammanfatta vad det går ut på är att våran framgång i livet påverkas av våran bakgrund och 'slumpen'. Jag höll inte riktigt med det han sa om att dom som växer upp som medelklass aldrig kan få dom högre betalda jobben...det beror ju på hur hårt man kämpar för att nå sitt mål.

Efter lektionen traskade jag i regnet bort till Sommerfield's för att inhandla lite bakningsgrejer. Sen var det dags för attempt nr 2 att baka bröd. Och den här gången gick det bättre. Dave's styvpappa tipsade oss om att man inte skulle göra som det stog på jästförpackningen, utan man skulle blanda torrjästen med varmt vatten och lite socker och låta det stå i några minuter. Så nu har vi tre fina limpor bröd! Dom blev lite plattare än tänkt, men det gör inget.



Passade också på att baka en kladdkaka att ha i frysen som man kan bjuda på när man får oväntat besök.

Nu kunde jag inte baka nåt mer för att mjölet tog slut..men på söndag ska vi baka bullar med marta var det tänkt. Så istället så tvättar jag lite och ska precis sätta mig ner och plugga en stund.

Limpa?

Idag kände jag att det var en sån där bakdag, så jag tänkte att jag skulle baka lite bröd. Men det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig..det finns ju ingen färsk jäst i detta konstiga land så man måste baka på torrjäst. Men hittills har jag inte lyckats få degen att jäsa som jag vill..och det gick heller inte denna gång. Det blev minilimpor. Hoppas dom går bra att äta i alla fall.


GULD

Ännu ett OS-guld till Hellner!!! Way to go grabbar!


Promenad i vårvärmen

Idag var det tänkt att jag skulle sitta och plugga non-stop på min dissertation, men efter ett par timmar så blev jag aldeles seg i huvudet...så jag drog med mig tess ut på en promenad i den sköna vårsolen. Till skillnad från igår då det snöade och var kallt så är det idag vårvärme och sol...jag tog faktiskt av mig jackan på vägen hem och gick i bara linne. Måste vara över 10 grader ute.

Så nu efter att ha druckit en stark kopp ikea-kaffe (måste göra slut på det innan jag öppnar mitt zoégas) så ska jag ta och plugga vidare en stund tills dave kommer hem. Då ska vi åka bort till morrisons och handla lite matvaror.

Jag fick ett brev från n-power (gasbolaget sen förra lägenheten)...blev lite orolig till en början och tänkte 'vad är det för fel nu?' men till min lättnad så stog det bara att dom satt in 69 pund som jag tydligen hade betalat för mycket på mitt konto. YEEII!! Oväntat, men välbehövt. Igår när jag fönstershoppade så såg jag några jättesöta skor. Blev nästan lite småkär för dom var så söta..men att betala 70 pund för ett par skor som man nog inte skulle använda känns lite onödigt. Klackar är ju som bekant inte så bra för mina svaga vrister.


Slutet är närmare än man tror

Nu har jag fått reda på datumen för mina exams senare i vår. Det kunde knappt blivit bättre =) Examperioden håller på i tre veckor, och båda mina exams är under den första veckan. Den 18/5 är det Advanced social theory, och den 20/5 är det Globalisation in question och också slutet på min utbildning!!! WOOOHOOO!!

Jag bokade mina flygbiljetter till i påsk med. Jag flyger hem från Liverpool fredagen den 19/3 och stannar ända tills måndagen den 12/4.

Längsta resan till Chester ever

Det var helt underbart att vara hemma i Gränna förra veckan, men nu är man tillbaka i plugg-chester igen. Men resan hit var ingen lek, och jag funderade ofta på att bara skita i det och åka tillbaka till gränna.

Så här gick det till steg för steg:

  • Det hela började med att jag skulle checka in online och skriva ut mitt boardingpass hemma hos annika på kvällen...och det visade sig att jag inte hade en bokning på liverpool-flyget! Fick boka en plats på ett flyg till London istället.
  • Började resan med att ta 12an från Annika in till Linköpings busscentral, och so far so good.
  • När jag vandrade bort mot flygbussen så var det tre män i gula västar som frågade vart jag skulle hän. Jag sa att jag var på väg till Skavsta, och då sa dom att jag skulle åka med en ersättningsbuss istället som dom satt in extra pga att inga tåg gick in till stockholm. Så jag hade inget annat val än att sätta mig på den. Vilket misstag det visade sig vara.
  • När vi stannade i Norrköping så visade det sig att jag var den enda som inte skulle ända fram till stockholm, så då fick jag byta buss då den skulle stanna i Nyköping.
  • Väl i Nyköping så stannade chauffören helt enkelt inte på stationen, så jag gick fram och sa att jag skulle av..då körde han en bra bit och stannade och släppte av mig..dessutom smällde han till mig med baggageluckan när jag tog ut min väska, så det blev en liten blåtira där...då var jag då på andra sidan stan och fick gå hela vägen och fråga mig fram efter vägen.
  • Kom fram till busstationen till slut och tog flygbussen till skavsta.
  • Annikas skrivare funkade inte hemma så jag tänkte att jag kunde skriva ut den på plats...men då ville dom kräva mig på en 400-kroners avgift för det. Så jag gick istället bort till hotellet där jag kunde skriva ut mitt boarding pass för 150 spänn istället.
  • Jag ställde mig i den långa kön för att checka in mitt baggage, och när det till slut blev min tur så slutade rullbandet att funka...detta hände upprepade gånger.
  • Själva flyget och allt gick som planerat.
  • När jag landade i London så tog jag stansted express till tottenham hale, och sen the tube till euston. Där fick jag köpa mig en tågbiljett till chester för 70 pund..rena rånet! Aja, hann med direkttåget iaf och var framme vid klockan 7.

Det blev en avslappnande kväll hemma på 9 Baristow close. Tess, jag, marta, adam och camilla såg på damernas och herrarnas stafett..Silver till Kalla och Haag!!! Dave satt och var osocial, letade online efter en ny bil.

Idag så tog jag, tess, marta och camilla en kopp kaffe nere på stan och gick runt och fönstershoppade lite. Sen hade jag min lilla lektion om terrorism och ny media. Det var allt som hänt idag än så länge..vi ska nog gå bort till adam, marta och camilla sen för att äta lite tårta hehe. Jag trodde jag skulle slippa se nån snö på ett bra tag...men tji fick jag...tror ni inte att det snöar ute just nu?!

Flygtime

Just nu sitter jag på flygplatsen i Liverpool och väntar på att min gate ska öppna..Det jobbiga är att jag har en jobbig arab som hela tiden ska snacka med mig...men jag fattar inte ens hälften av vad han säger, så det är liiite smått irriterande. Bortsätt från det så har jag det ganska så trevligt, sitter i en bekväm massagestol som är lite undangömd från allt folk en trappa upp, och jag har druckit en stor kopp kaffe, så jag ska nog klara mig nu tills jag kommer till sverige. Dessvärre verkar det som att flyget är försenat 10 minuter, men det gör ju inte så mycket, så länge det inte blir försenat en timme så är jag glad.

Vi ses i Sverige!

Solig vårdag

Oj vad lustigt det kommer att kännas nu på fredag när man ska tillbaka till vinterkylan i Sverige. Här är det ju full vår med solsken och värme. Men aja, det lär ju vara lite ljusare nu än sist jag var hemma. Nu har jag checkat in mig online och tänkte börja packa handbagaget lite smått ikväll. Det incheckade bagaget är redan färdigpackat med en massa prylar som jag flyttar hem.

Jag hade en liten lektion imorse som varje onsdag, fast den här blev extra liten eftersom det bara var jag och James som orkade pallra oss dit. Men då känner man sig duktig iaf att man går till alla lektionerna när andra bara skiter i det.

Nu ska jag ta och plugga en stund..skriva lite på min dissertation, samt planera upp rapporten som jag måste skriva till Globalisation in question som har deadline på onsdag. Jag tror att jag kommer att få släpa med mig ett par böcker till sverige från biblan...suck, för mycket att göra!

Jag funderar lite smått på om jag ska åka till Stockholm den 20e mars, eftersom det är en kurs då som FN arrangerar. Tänkte kanske att det skulle vara bra ifall jag i framtiden vill jobba inom den sektorn. Men jag vet inte...får vänta lite och se helt enkelt.


I tun ddim disgwyl mynd at aelwyd ar dydd gwener

Nej, det är inget fel med min rubrik....Walesiska måste vara det dummaste språket som finns...inte konstigt att ingen vill prata det hehe. Det finns liksom ingen logik i det överhuvudtaget som ni kan se i rubriken. Jag översatte online så det är nog inte helt korrekt, men det står iaf 'I can't wait to go home on Friday'. Det börjar faktiskt smälta in nu att jag faktiskt får åka hem i slutet av veckan. Det ska bli så himla skönt att komma ifrån livet här ett tag för att hänga med familjen och träffa mina underbara vänner igen. Vännerna här är bara hälften så sköna som ni.

Det visade sig att det blev en mycket trevlig kväll iaf. Jag och tess hängde till slut med dave och ian för att käka tvårättersmiddag på The coach house. Chokladtårtan var guld värd, mumma säger jag bara och applåderar. Men det bästa var nog att jag drack VIN.. jag har inte druckit vin sen Kläppen tror jag..tess och dave är inte direkt några vinmänniskor...jag känner nog inga vinälskare i det här landet...inte som grännafolket iaf. Synd bara att alla åt kyckling eller fisk, för då blev det ju vitt vin, och jag är ju mer av en röd tjej..så det blev en 'vit' kväll. Och jag behövde inte betala ett öre heller eftersom ian bjussade oss alla på notan. Han är läkare i london, så han har pengar så det räcker...annat än vad man kan säga om oss fattiglappar som lever på lånade pengar, och dave som (enligt honom själv) är väldigt underbetald.

Jaja, nu ska jag slänga in handduken för idag och lägga mig ner och blunda i några timmar. Natti natti!

Måndagen den åttonde Februari

Yes!
bara 4 dagar kvar tills jag är hemma i Svedala igen för en vecka. Det återstår bara två lektioner och två uppsatser, sen bär det av. Jag gissar att jag bara hinner klart med en av uppsatserna tills på torsdag, men jag hade ett dissertation-möte med Kirsten tidigare idag, och hon sa att det inte gjorde något om jag överskred deadlinen lite grann. Skönt det :-) Och hon påstår att jag ligger väldigt bra till schemamässigt, och att arbetet hittills ser jättefint ut. Finns det kanske en chans till högt betyg? Skulle sitta väldigt fint efter dom kassa arbeterna jag lämnat in i de andra ämnena.

Dagens lektion (Globalisation in question) gick ut på att gå igenom vad man ska tänka på när man skriver en rapport, och hur man ska lägga upp strukturen på den. Men det vart mest trams och flams hela tiden...och då var det faktiskt mina två lärare som gick runt och larvade sig. Dom kom på att whiteboarden i det klassrummet faktiskt är en smartboard..så dom lekte en massa med den och testade alla möjliga funktioner.

Om en stund kommer Daves brorsa Ian hit en stund, sen ska han och Dave gå ut och käka middag. Så det blir en lugn och skön plugg-och chillarkväll ikväll.

PokerHanna

Nu är man hemma igen efter pokertävlingen på Off the Wall. Jag lyckades inte vinna dom där 100 punden, men jag lyckades ändå komma på fjärde plats (startantalet var 18 tävlande) en placering som jag nog ska vara ganska så stolt över med tanke på vilka spelare som var kvar. Det var bara de tre styckna som tog spelet på största allvar som satt kvar, och till slut fick jag tvingas gå all in, och sen gick inte längre. Ingen hade nog väntat sig att den där flamsiga blonda tjejen som aldrig hade riktigt koll på läget skulle komma så långt...frågan är om det bara var tur, eller om det också var en del skicklighet inblandat?

Themesong of the day


Aktiva Hanna

Oj vad duktig jag känner mig nu, benen värker redan av träningsvärk...jag och tess var nämligen ute och sprang i 45 minuter non-stop imorse. Och nu räknade jag ut på Google Earth att från vårat hus till Blacon, dit vi sprang, och tillbaka är en sträcka på hela 5.5 km! inte illa!

Aja, nu har man käkat lite lunch och ska ta och plugga en stund och sen ikväll blir det Pokerkväll på nån pub i cheshire oaks tror jag det var...jag, tess, dave, adam och marta ska testa på att spela lite riktigt poker...men som tur är så kan man inte förlora, eller satsa mer än 5 pund..men om man vinner så får man 100 pund. Och om nu nån av oss vinner, vilket jag betvivlar, så ska vi dela vinsten på 5. Men troligtvis blir man 5 pund fattigare efter ikväll.

Nu har jag precis gömt undan vågen för tess och dave...dom har blivit lite för besatta av den och väger sig varje dag...så nu ska dom inte få väga sig på två veckor (när jag kommer tillbaka från gränna). Personligen tycker jag att vågar är ganska så onödiga (om man inte ska ställa in skidor förstås), man ska inte fixera sig på vikten, utan istället ska man titta sig i spegeln för att avgöra när man har nått sitt mål, när man är nöjd med personen man ser framför sig, då har man nått sin idealvikt.

freitag

Ok, det blev en väldigt lugn, stillsam fredagkväll. Dave och Tess ska nog gå ut och klubba..men det känner jag verkligen inte för idag. Är alldeles för trött för det...jag sov inte så bra inatt eftersom jag hela tiden drömde om att alarmet gick av, så jag vaknade flera gånger och tände lampan och vaknade till...sen tittade jag på klockan och såg att den bara var 2, halv 4, och 5...kan inte fatta att det hände tre gånger på en natt hehe, och att jag faktiskt aldrig lärde mig av mina misstag. Saken är den att jag vanligtvis inte tänder lampan direkt när alarmet går av, utan jag snoozar alltid en stund. Jag finner det mycket lustigt. När jag kom till lektionen klockan 9 så påpekade alla att jag såg väldigt nyvaken ut.

Yes

Det BLIR promenad after all :)

JAAA!!!

Shit! Jag trodde aldrig att jag skulle kunna bli så här jävla glad av att få 45% på en uppsats! Jag trodde seriöst att jag skulle faila den så hårt...en av de värsta uppsatserna jag någonsin skrivit och jag visste nästan med säkerhet att jag redan hade failat när jag skickade in den, så dåligt kändes det då. Men nu slipper jag iaf skriva om den i sommar, nu hänger allt på exams.

Verkar som att de andra inte ska gå på promenad nu eftersom tess deppade ner sig lite, och jag vågar inte gå själv i mörkret...suck..

Längtar efter luft..

Sitter och väntar på att Dave ska bli klar snart så vi kan gå ut på en promenad i mörkret. Jag har ju inte varit utanför dörren på hela dagen..var för upptagen idag helt enkelt med allt plugg samt tvätten och dyligt. Jag har varit duktig på många sätt idag, pluggat, tränat, tvättat, städat...men ingen utomhusaktivitet...nästan så man skäms lite.

Äckeldag

Usch vad det var kallt att gå upp ur sängen imorse...jag hade haft fönstret lite vidöppet inatt för att det var så grymt varmt när jag skulle sova igår kväll. Men så hade det frusit på inatt och det var frost ute, så det var lite småkyligt att vandra bort till skolan i det snöblandade regnet. Lektionen handlade bara om hur människor är i konstant rörelse. Inge vidare intressant tycker jag, men det kanske vissa tycker. Som tur var så slutade vi en halvtimme tidigare, troligen för att läraren nog trodde att lektionen normalt sätt slutar då...men jag klagar inte för det. Jag tror nog att folk börjar få lite panik över dissertation nu, i måndags var vi ju bara tre elever som dök upp till lektionen, och idag var det samma sak..det var bara jag, richard och lisa som var duktiga nog att komma.

Annars har man inte hunnit göra så mycket nytta idag..gick på en promenad med tess i snöblaskvädret, sen käkade vi lunch, för att sen chilla en stund med en varm och stark kopp kaffe. Och precis när jag tänkte sätta mig och plugga så ringer lillsyrran. Hon var på väg hem från skolan och ville ha lite sällskap. Det är ju alltid lika trevligt.

Nu ska jag väl försöka sätta mig ner och skriva lite till på min dissertation...så grymt tråkigt! Jag vet ju vad jag ska skriva, men man drar sig ändå för att faktiskt sätta sig ner och göra det.

Ajuste, jag har påbörjat flytten hem till sverige idag. Jag packade ner en massa prylar i stora resväskan som jag vill få med mig hem. Så nu har jag den stora väskan färdigpackad då det blev drygt 15 kilo allt som allt. Då behöver jag ju bara packa lilla väskan under nästa vecka. Jag kan inte fatta att det går så snabbt nu...känns ju som att jag precis var hemma i sverige, men jag har ju varit här i en hel månad snart. Exklusive den här veckan så är det bara 8 vanliga veckor i skolan kvar..plus en konferensvecka som inte riktigt räknas...resten av tiden är antingen lov, studieveckor, eller exam-veckor. Detta betyder att jag bara kommer att bo i UK i högst 13 veckor till sammanlagt :)

Slackers

Det blev en lugn och chillad hemmakväll istället för en utekväll i Wrexham...iaf för mig och dave. Tess hängde med adam och marta, men hon blev nog inte särskilt glad över att vi stannade hemma. Men till skillnad från henne som är ledig imorgon, så måste jag och dave upp imorgon bitti för att åka till jobbet och gå till skolan. Dave den lilla slackern har bara slappat sen han kom hem, och det är först nu som han fixat sin middag (klockan är nu 21.40) Funderar starkt på att ta en tidig kväll och byta om till nattkläder och sätta på nån film på Voddler. Myspys!

Papperskorgar

Jag blev så hemskt sugen på att blogga under dagens lektion som jag precis kom hem ifrån. Temat var nämligen bland annat bloggning. Jag är nog ganska så lik annika när det gäller lektioner....jag är mycket bättre på seminarier än på vanliga föreläsningar. Den här lektionen var så rolig att jag inte kollade på klockan eller gäspade en enda gång..och rätt som det var så hade 1.5 timme gått och lektionen var slut.

När jag gick hem i regnet så kom jag bara på att tänka på en sak...det här är europas regnigaste land...men varför har man då inga lock på de allmänna papperskorgarna? Samlas allt regnvatten i påsarna då? och i så fall, går det inte till slut hål på påsarna så att allt skitvatten åker ut på marken? Bara en random tanke jag fick.

WW2

Dagens tema på dagens lektion med Cox var andra världskriget...som jag redan visste det mesta om..iaf det han pratade om i en och en halv timme. Skönt iaf att vi fick sluta en halvtimme tidigare än tänkt. Lite jobbigt när man sitter där som en av sammanlagt tre elever som närvarade lektionen..och särskilt då jag hade oturen att sitta i mitten, så alla frågorna hamnade ju på mig i vanlig ordning hehe. Tur att det inte var nåt svårt ämne iaf, och cox försökte flasha med att han visste hur sverige påverkades under kriget, men det visste minsann jag med, och han verkade nästan stött eftersom jag bara nickade och höll med och slängde in en kompletterande kommentar här och där. Alltid lika roligt att småreta honom och brian hehe

Ja, det är väl det enda som hänt i mitt liv idag, förutom att vi åkte bort och handlade lite för en stund sen..men för min del blev det bara lite cous cous, aluminiumfolie och Aussie hårinpackning (halva priset, var bara tvungen). Till middag blev det en matlåda med kyckling och broccoli i cocosmjölk med cous cous. Det är nog snart dags att göra lite fler matlådor tror jag, har bara en kvar nu.

Hoppas att det inte snöar nåt inatt...nu har det snöat 2 nätter i rad, men snön smälter ju bort under dagarna...det blir bara slask och isgata av skiten. Inge mer snö bitte! Ska det va så ska det va på riktigt!