Österrike i påsk!

Snackade precis med Andrea på msn, och då frågade hon om ja ville hänga med henne och hennes familj till Österrike på skidresa. Jag ska såklart tacka ja, men känner att jag måste snacka med föräldrarna först eftersom jag i sånna fall inte kommer att vara hemma över påsk. Men det skulle vara sjukt kul. Och i sånna fall vet jag en massa saker jag kan önska mig i julklapp. Hehe. Och det kommer att bli extra kul för att Therese ska hänga med, men hon ska som jag också snaka med sina päron först, och sen så kanske Frida hänger på också.. hoppas det =) Skidorten heter Mittersill, och vi åker på en bussresa, så det kostar bara 3500 kr. Då ingår resan tur och retur, boende på ett 4-stjärnigt hotell inklusive frukost och middag. Ganska billigt för en hel vecka tycker jag.

Nu ska jag gå och ta mig en varm och skön dusch. För ikväll blir det RB's.

sur

Jag blir så sur å mig själv för jag har börjat tveka på om sociologi är mitt ämne egentligen..Antagligen så är det bara en fas man går igenom. Men jag ska ju snacka med den där människan på onsdag om mina valmöjligheter efter examen..så det kommer nog att kännas bättre efter det. Eller så känns det helt fel, det får man se, och i sånna fall får jag börja fundera på vad jag vill läsa istället och byta tills nästa år. Men hur som helst så ska jag gå klart det här året. Det blir nog bra..kan ju ha med hemlängtan att göra med. Det blir nog bättre efter jul.

Imorgon så ska jag gå ut på krogen med tjejerna. Vi känner att vi behöver umgås lite mer, för det kan gå flera dagar utan att vi ser skymten av varandra fastän vi bor i samma lägenhet. Det hade varit mycket lättare om vi hade ett ordenligt vardagsrum..men vad ska man göra liksom?! Sen har vi bestämt att vi ska köra med 'Secret Santa' i år. Då drar alla varsitt namn, och sen ska man köpa en liten julklapp till den personen. Och sen så ska vi fira Margaret som fyller år den 20:e (dagen innan vi alla åker hem). Vi hoppas på att detta ska lätta på stämningen i huset lite.

Hur kommer det sig att man kan skriva hur mycket som helst här på bloggen, men så fort man ska sätta sig ner och skriva en uppsats så får man alltid skrivkramp? Jag fattar inte =(

Lantis

Det var bara jag och två andra tjejer som kom på seminariet..då var man ju så illa tvungen att vara aktiv hela tiden..men det var kul. Idag så retade inte Brian mig för att jag är svensk, utan för att jag typ bor på landet...iaf så klassas gränna som 'på landet' här.. Då frågade han sånna frågor som 'har du nån gång nackat en höna? eller dödat ett får?' Fråga mig inte varför..men ämnet hörde liksom till diskussionen. Nu sitter jag bara och väntar på att klockan ska bli halv tre, för då börjar min lektion. Men jag snackar lite med Jens på msn, och therese kommer snart hem..det är tråkigt att vara ensam. Sen så köpte jag en till lärobok idag..'Marx, Durkheim and Weber' £20 kostade den...det är dyrt att plugga. Och så skulle jag fråga Sam Moss om hon kunde skriva på ett papper från CSN som ska styrka att jag kommer att plugga där även nästa termin..men sam var inte där. Får gå dit imorgon igen.

Nu är det bara 3 veckor och en dag kvar =)

Ska nog hålla mig till det jag är bra på...

Hahaha jag gjorde ett försök i att göra soppa idag...blev väl inte direkt det godaste jag gjort precis.. Kan väl inte vara så svårt tänkte jag..men jag visste inte hur morotssoppa skulle smaka egentligen..jaja, ibland lyckas man, och ibland lyckas man inte hehe. Nej, jag ska nog ta och hålla mig till att laga sån mat som jag redan kan laga. Men som Sarah sa innan. "Även om det kanske inte blir så gott, så är det ju iaf nyttigt"

Iaf, Idag har jag spenderat mestadels av min tid på mitt rum, jobbat på en uppsats och läst i böcker. Gick också till uni en liten sväng och bokade en tid till att prata med någon människa om vilka olika jobbalternativ jag kommer att ha när jag klarat av dom här tre åren. Ska dit på onsdag...får la se vad det ska bli av mig till slut.

Nu orkar jag inte plugga nåt mer idag..inte på dn uppsatsen iaf...nu ska jag bara förbereda mig inför morgondagens seminarie. Får se vad Brian kommer att mobba mig för den här gången. Han är min lärare, och han älskar att reta mig för att jag är svensk..han trackar ner på allt som är svenskt..volvo, ikea, saab, h&m, att vi är livrädda för marijana m.m. Men han vet ju inte ens var sverige ligger. När han skulle måla en världskarta så ville han måla dit sverige speciellt för att jag var där, då målade han så att det såg ut som att sverige var som nån slags böld som satt på norge... Men jag har samlat på mig rätt så mycket mobbningsunderlag vid det här laget, lite dumt bara att alla andra i rummet är engelmän med...dom kanske gaddar ihop sig eller nåt... Men det var kul förra veckan iaf när england åkte ur i fotbollen, och sverige gick vidare. Skadeglädje ÄR den enda sanna glädjen.

Alla i huset börjar få lite smått panik nu, för alla har så grymt mycket att göra nu innan jul. Men det blir bra sen efter jul, då man klarat av halva första året. Och alla säger att det första halvåret är jobbigast, då är allt nytt. Nytt ämne, nytt studiesätt, ny stad, ny kultur, nya kompisar...ja, allt är nytt...förutom Tess så klart som är orsaken till att man inte får panik över allt det här. Även om det skulle gå skit så är man inte ensam iaf.

26:e november

Imorgon blir det att gå upp tidigt..kl 7.30 ska jag vara i simhallen..Jag lovade Lucy idag att jag skulle gå dit med henne..men simhallen har bara öppet mellan halv åtta och nio på morgonen..så vi får dra oss upp ur sängarna och knalla dit.. Då får man också mycket tid till att sitta och skriva på dagen. Så ikväll blir det att lägga sig tidigt.

Jossan fyller 20 idag med. Försökte skicka ett sms förut...men min dumma telefon ville inte skicka iväg det..så det fick bli ett grattis på facebook istället. Gud vad internet är bra.

Hemma hade det snöat idag..mamma skickade en film på det innan. Såg ganska så blött ut..men mysigt ändå. Här får vi ju bara regn. Snart är det första advent också...fast det känns inte som det..man får inte så mycket julkänsla här..det är liksom inte som det brukar. Men man ska inte deppa ihop för det. Vi har ju iaf en julmarknad och en massa julpynt på stan. Får la nöja sig med det så länge.

3 äger

Jag pratade med mamma idag, och nu så ringer även hon gratis till mig. Hon bytte bara abonemang...och nu har jag också bytt till samma som hon. Då ringer jag gratis till henne och alla fasta telefoner. Det betyder att jag kan ringa helt som vanligt, men billigare. Ska man flytta utomlands så ska man ha 3 =)

Mamma skickade över en liten videofilm också som va inspelad i fredags. Skönt att se att allt är som det brukar hemma. Hoppas du hittade din svamp mamma ;)

Imorgon blir det skola igen då..det känns inte som att det varit nån helg alls..och inte har jag pluggat nåt mycket heller...Fyyy Hanna!! Men men..har ju hela 4 heldagar på mig att skriva på uppsatsen som ska vara inlämnad nästa måndag. Så det blir nog bra det med.

Det händer ju aldrig någonting här...trååååkigt. Man går ut på krogen lite då och då..men man träffar bara en massa konstiga killar där som håller på..det är bra iaf att jag och tess kan snacka öppet till varandra utan att dom fattar..då kan vi säga helt öppet om vi vill gå, och sen hitta på ursäkter.


Snart är hälften gjort

Satt och räknade hur många skolveckor jag kommer att ha kvar efter jul...12 veckor + exams. Och vid jul så har jag redan hunnit göra 14 veckor. Sen så har man ju påsklov och sånt på vårterminen också...så det kommer inte att kännas lika jobbigt som höstterminen. Det blir långt med 14 veckor utan uppehåll...särskilt då man inte får träffa vare sig familjen eller vännerna. Som tur är så har jag Tess...och Annika och Andrea kom ju och lyfte upp stämningen under study week. Det underlättade det hela en hel del. 4 veckor går snabbt. Och nu måste man börja tänka på julklappar och sånt roligt.

Men en sak som är lite småirriterande är att mina lektioner kommer att sluta den 18:e April, men antagligen så kommer mina exams inte att vara förrän nån gång i Juni...Detta därför att jag hörde idag att mitt department brukar vara bland dom sista att ha exams...Så då kommer jag att åka hem den 18:e April, jobba i maj (måste ju vara med och lära upp nykomlingarna. Och plugga kan jag göra på jobbet.), och sen får jag åka tillbaka till Chester i Juni för att göra mina exams.
Får la hoppas att dom ändrar det tills i år... 

Skärpning!

From den här veckan så ska jag leva nyttigt och träna. Inge mer godis, och inge mer onyttig mat. Måste ju skärpa sig om man vill få bra betyg. Fick precis reda på att jag kommer att få resultatet på min första uppsats nästa vecka....lite smånervös. Hoppas jag får godkännt...

Och imorgon så ska jag spendera hela min lediga dag tillsammans med min Political scandal-bok till modulen Sex scandal and society. Har en uppsats att skriva till den 28:e. Men det är ok, för det är mitt favoritämne, och min lärare påminner på nåt sätt (vet inte riktigt vad det är) om Jude Law. Det är väldigt bra tycker jag =)

Första helgen som jag var i Chester så åkte jag Therese och Jamie till Warrington för att handla på IKEA, och där gjorde dom fel i kassan så att jag betalade ungefär 1800 kr mer än jag skulle...Det har varit väldigt mycket krångel med det...men nu äntligen idag så ringde dom och bad om mina kontouppgifter så att dom kunde skicka över pengarna. Puh...det får la bli av dom pengarna som jag köper julklappar och sånt. Inte för att allt kommer att gå till julklappar...tyvärr familjen...men så generös är jag inte =P

A new week, a new friend

Då var det måndag igen...jag fattar inte att veckorna kan gå så fort som dom gör.. Iaf, nu så änns det som att alla bitar i skolan börjar att falla på plats. Alla lärarna sa i början att det skulle ta några veckor innan man skulle kunna se sambandet mellan dom olika modulerna. Och idag kändes det verkligen som att jag fattade vad det handlade om. Jag har tom bestämmt mig för vad jag ska skriva om i min 'crime, deviance and society'-uppsats. Tro det eller ej, men jag tänkte skriva om feminism. Mer exakt om kvinnans lidande under 1800-talet. Dagens lektion handlade om det, och det var väldigt intressant tycker jag.

Under samma lektions så träffade jag en tjej som heter Rachel som också läser sociologi single honours. Så nu vet jag inte ritigt vilka jag ska välja att vara med...Lucy och Michelle har jag umgåtts med fram tills nu, dom är jättesnälla, men det känns nästan som att nåt fattas...men jag vet inte, Craig vill att jag ska börja umgås med hans lilla gäng, Joanne är också en väldigt snäll tjej som jag snackat en hel del med, och sen har vi då Rachel. Vet inte riktigt...antar att jag fortsätter som vanligt, men ändå ser till att vara social mot alla...så får man se vart man hamnar. Tur att jag har Therese iaf..skönt att ha nån som alltid är där, även om vi har kompisar vid sidan om.

Snackade med Jens en stund igår med..vi måste verkligen hitta någonstans att vara till nyår..Men André den saken ska inte komma....han ska åka till Bahama-öarna istället med sina föräldrar...Suuuuuger... Men vi får la ta en tur ner till Exeter nån helg och hälsa på våra pojkar. Se om dom lever fortfarande. Men det lär inte bli förrän efter jullovet eftersom dom får lov så tidigt...sen är det alltid bra att vänta tills efter jul eftersom man ska julhandla julklappar och sånt...och sen kommer ju studielånet efter jul.

Det ska bli skönt att få åka hem om ett par veckor...skönt att få bo någonstans där det är ordning och reda och alla hjälps åt med hushållet....för så är det inte här...Vi har det absolut stökigaste köket i hela Powys court (12 lägenheter), tom stökigare än killarnas kök. I början så diskade jag och Therese alltid upp allas disk..men vi slutade med det för dom gjorde ju aldrig det själva...samma sak med att köpa typ diskmedel, toapapper, mjölk, ost mm....det var liksom bara vi som köpte allt det där...ingen annan hjälpte till...dom tog det för givet...så nu köper alla sitt eget. Det ska bli så skönt att få nåt eget till nästa år.


Revolution

Ikväll så ska jag och Tess fira att vi varit så duktiga på att plugga den här veckan, så vi ska sticka till ett ställe som heter Revolution. Vi har inte varit där än, men det ska ligga ganska nära Brannigan's, och har tydligen en massa olika vodkadrinkar och vodkashots. Vi måste testa Bubblegumshotsen, för dom rekomenderade Jemma...låter lite sliskigt, men man måste ju testa iaf.
Nu ska jag nog gå och ta en varm dusch, det är alltid så kallt i mitt rum, fattar inte varför..

Klar till slut

Skönt att äntligen vara klar med alla uppgifter som hade deadline idag...nu är det hela 2 veckor kvar tills nästa uppsats ska lämnas in. Nu har jag gjort hälften av allt som jag ska ha gjort innan jul...three more to go.

Mamma skickade lite bilder hemifrån...verkar som att Bosse har kommit igång med sin rebelliska period...ganska så skönt att man slipper den faktiskt. Han verkar vara minst lika vild som Emma var i hans ålder. Hugo däremot har alltid varit ganska så snäll...den enda som han har bet sönder var en soffa.

Nu på kvällen är det julmarknad nere på torget. Jag, Tess och Jamie tog en sväng dit förut och kollade lite. Dom hade satt upp en hel scen också där dom hade lite underhållning och så..Och det var först ikväll som man tände all julbelysning, det var liksom det som var huvudpunkten i underhållningen. Vi gick ner till köpcentret för att Therese skulle köpa en halsduk på H&M eftersom det är svinigt kallt här nu...Fast det är inte så kallt egentligen...det bara känns så för att det är så rått i luften. Sen så velade vi ett tag över vad vi skulle köpa för någo att äta..men det slutade med att vi köpte varsin vit bratwurst som dom sålde på marknaden (smakade lite som rotmos). Det var mysigt iaf att få lite julkänsla. Då känns det inte så långt borta.

Ikväll blir det inget pluggande...jag och Tess ska bara ta det lugnt och se på tv..mer orkar inte våra utarbetade hjärnor..


Snart är det Jul!!!

Det är inte så långt kvar på terminen nu..endast 6 veckor kvar!! Eller rättare sagt 39 dagar. Och veckorna går oerhört snabbt nu...det är inte klokt. Och tänk allt som jag måste göra när jag kommer hem!!!

Jag måste:
- Hälsa på lilla farmor, och alla på Vättern2
- Åka till Öa för att hälsa på Andrea och hennes familj. Samt rida i skogen...och om det finns snö så ska vi tolka.
- Träffa Jossan
- Åka hem till Tess och hälsa på min andra familj.
- Fira nyår med det ursprungliga P.J.E-gänget
- Skriva en uppsats som ska vara klar den 15:e Januari. (Ska försöka skriva klart den innan åker hem till Sverige)

Det är riktigt kallt ute idag...Fick tom ta fram både vantar och halsduk...Det börjar bli vinter även här i Chester. Det är nog inte så kallt egentligen, men det känns för sjutton som minusgrader...Vill ha snö...och min stora varma vinterjacka. Men jag får klara mig utan den ett par veckor till...Jag har ju mina varma fina vantar nu iaf. Tack Annika!!

Och nu, äntligen, efter två månader funkar mitt bankkonto-och kort...Det har vart så mycket problem med alldär..men nu har jag ett bankkort som fungerar, och pengar på kontot som ska räcka ända fram till Jul. Sköööönt!!!

Erika är  i samma land som jag nu med...fast i en annan stad. Hon är I northampton med skolan. Messade med henne förut på min lunchrast, och sa att resan hade gått bra iaf. Det var ju skönt att det redde ut sig med den där resan...Hon kommer säkert att ha en jätterolig och intressant vecka.

Nej, nu borde jag verkligen börja plugga...

Snyggingen i Chester

image79
Sååå snygg!!! Jag, Annika, Tess och Andrea hittade honom på Eastgate Street när vi var ute och shoppade.


Block number 2 starts tomorrow

Då var studieveckan över och imorgon börjar den andra delen av första terminen. Det var kul att Annika och Andrea kom hit iaf...Annars hade det nog blivit en väldigt låååång vecka eftersom Tess legat sjuk hela tiden med en stor öroninflammation. Å andra sidan så kanske jag skulle ha pluggat lite mer....Men jag hann iaf skriva färdigt min första uppsats på 2000 ord. Och jag tror att Annika och Andrea hade en ganska så rolig vecka, även om vi typ inte gjorde nåt av det vi hade planerat...men vi gick iaf till The Grosvenor Museum och så shoppade vi...ganska rejält....eller ja...Annika och Andrea gjorde det...

Och nu är det 40 dagar kvar tills jag får åka hem över jullovet. Jag har gjort mer än halva tiden av terminen. Ska bli såå skönt att få åka hem över några veckor. Träffa familjen, mina kompisar, och mina små älsklingar (Bosse och Hugo). Jag tror att jag har lyckats få Tess till att fundera på att skaffa sig en blogg. Hoppas hon gör det! Iofs så bor jag ju rum-i-rum med henne, men ändå....det är roligt.

Idag är det fars dag med...hoppas pappa fik nåt fint...Men jag tror allvarligt talat att ingen kom ihåg det...Folket hemma brukar inte vara så duktiga på att komma ihåg sånt.. Grattis iaf pappa!!!!

Idag har det inte hänt så mycket...Tess har suttit och skrivit som en galning på en labbrapport som ska lämnas in imorgon...Själv så har jag sökt efter lite fakta till min uppsats som har deadline på torsdag...Jag kunde dock inte börja skriva på den eftersom jag måste gå till biblan först och låna lite böcker...ska göra det imorgon.

Såg på filmen jag köpte i veckan, Corpse Bride, den var bra faktiskt. Älskar Tim Burton-filmer!! Och Johnny Depp gör rösten till huvudrollen!! Kan det bli bättre? Jo det kan det faktiskt...man fick ju aldrig se Johnny på riktigt...."There were corpses everywhere" Hahaha bästa citatet ever....Good one Tess!!!

Vad ska man göra nu tro?....förrutom att förhöra Tess inför hennes historiaprov imorgon....Blir väl att sätta på en film eller nåt...eller kanske nån serie från stage6...X-files...mmm Ja Bitte!!!

Study Week

Då var det äntligen fredag! Jag har sett fram emot den här dagen ganska så länge nu, för idag kommer nämligen Annika och Andrea till Chester!!! Och stannar i en hel vecka. Och nu har dessutom studieveckan börjat. Och jag har egentligen bara en uppsats att skriva den här veckan, och sen måste jag nog läsa lite med...men det hinner jag. I morgon så hade vi tänkt sticka till galoppbanan på kvällen, för då ska vi fia Guy Fawkes med både bonfire och fyrverkerier. Jag och Tess ska också åka till Parkgate och äta lunch hos Sheelagh och Roger...Dom bjöd dit oss, och det känns dumt att tacka nej...men annika och andrea har sagt att det är ok. Dom kan ju alltid shoppa lite på stan och bekanta sig lite med stan så länge...vi blir inte borta så länge ändå...

Dumma Therese har smittat mig med sin hosta nu med....trodde att jag var imun, men nejdå...jag fick det till slut.

Nu har planet landat =)


RSS 2.0