Julafton!

God jul alla mina vänner! Ha en underbart mysig dag med många fina klappar, god julmat, glögg, Kalle Anka, och gott sällskap.

Slutspurten påbörjas nu!

Nu har jag bara 600-800 ord kvar på den här dumma uppsatsen..och då har jag varken skrivit introduktionsdelen eller en slutsats. Så bara det kommer att bli ca 400 ord. Och då har jag bara 200-400 ord kvar på själva uppsatsen. Lagom antal ord till att fläta ihop alltihop till en helhet, samt kanske lägga till ett par referenser. Blir garanterat klar idag. Möjligen att jag får rätta till det sista imorgon när jag läser igenom det en gång till. Men då kan jag fokusera mig på presentationen i princip hela dagen imorgon. Men presentationen blir nog inget svår..ska ju bara prata om McDonadisation i 10 minuter. Och jag har en massa info redan, och jag vet redan mycket om det innan, så jag ska nog kunna svara på eventuella frågor. Jag sitter och funderar på om jag ska pallra mig bort till skolan sen vid tre för att gå till lektionen..eller om jag ska stanna hemma och plugga. Måste kolla vad lektionen är på först för att se om det är värt att offra 2-3 timmars pluggtid till den lektionen.

Jag kör på kaffetekniken idag..är redan inne på tredje koppen. Synd bara att man inte har nåt svenskt kaffe kvar..nu måste man dricka nescafé...

två dagar kvar av plugg non-stop

Snart där nu..inte för att det känns mycket bättre då man blir mer och mer stressad för varje minut som går. Jag tvivlar på att jag kommer att få godkänt på denna hemska uppsats. Varför valde jag ett sånt teoretiskt ämne för? Det är sjukt intressant när man använder det till att analysera samhället...men att bara läsa tråkiga teorier..INTE min starka sida. Det känns bättre inför presentationen även fast jag inte hunnit förbereda mig nåt särskilt inför den. Men jag ägnar halva morgondagen åt uppsatsen och halva åt presentationen...samma på tisdag. Då borde det gå vägen, eller?

Annika fick mig till att drömma om nästa år igen när hon förde fram Martins budskap om att han vill att vi ska åka till Kanada och säsongsjobba nästa vinter. Och just nu lutar det rätt så hårt mot att jag håller mig vid min dröm om Kanada. Kanske kan man lära sig lite franska medan man är där? :) Räkna med mig Martin!

Nu ska jag strax gå och lägga mig..kanske läsa lite om hermeneutics innan man somnar?...en sån läsning har en väldigt bra sövande effekt.

Glad 2a Advent

Då är det bara två veckor kvar till jul då, härligt! Idag ska jag plugga mest hela dagen, förvånad? Fast jag ska såklart hinna med en mysig adventsfika med glögg.


Vaddå diciplin?

Ok, det blev inte riktigt enligt mina planer ikväll. Skrev ju innan att jag skulle lägga plugget på hyllan ikväll..jag ångrade mig och satte mig och skrev lite, och helt plötsligt lossnade det och jag började fatta! Men fick jag skriva då? svar nej..tess och dave fick till slut mig till att gå med på att gå till George and Dragon istället som ligger runt hörnet hehe...det är svårt att vara diciplinerad i det här huset. Desto mer skriva imorgon. Kanske är lika bra att lämna det ikväll och ha lite trevligt med dom andra. Martha, Adam och hans mamma kommer att vara där. Adams mamma åkte hit från polen igår och dave och tess ville hemskt gärna träffa henne.

Myspys på lördagen

Idag är det myspys som gäller. Potatisgratängen står i ugnen, och till den blir det baconinlindad kyckling med mögelost. Gott! Sen blir det ugnstekta bananer, kiwi och jordgubbar toppade med riven choklad med glass till. Dessutom har vi köpt en massa glögg som vi kan ta idag och imorgon.

Nu ska man passa på att plugga lite till innan dave kommer hem, och tills maten blir klar. Sen blir det chill i soffan med efterrätt, glögg och film. Stressen får ställas lite temporärt på hyllan tills imorgon.

Lördag

Det blev inget Revs after all igår..det blev att vi satt nere i soffan och snackade hela kvällen istället och avslutade kvällen med lite TV. Idag har jag inga direkta planer, mer än att jag måste plugga en del. Man kastar verkligen bort sitt liv under tiden man pluggar ;) Det enda vi har planerat att göra idag är att åka bort till morrisons en sväng och handla lite mat tills ikväll. Sen snackade dave om att vi kunde åka bort till delamere-skogen en stund sen om vi har tid och ork till'et.

Nog med plugg

Nej, nu får det vara nog! Man kan ju inte plugga bort en hel fredagskväll! Istället drar vi bort en snabbis till Revs för några drinkar. Det var ju väldigt länge sen vi sist gick ut.. Så jag får fortsätta det jobbiga arbetet imorgon istället.

Habermas

Nu sitter jag med en artikel som handlar om Jürgen Habermas' critical theory of communicative rationality. Så himla tråkigt haha Men jag kan glädja mig åt att jag faktiskt börjar fatta lite nu. Kanske kan jag skriva en hel del på uppsatsen idag?

Så här ser Habermas ut som jag måste läsa om:



Michelle freakar ut över presentationen som är på onsdag. Hon hade tydligen skrivit 1200 ord som hon ska läsa rakt av..problemet är bara att det endast tar 5 minuter att läsa, alltså halva tiden av presentationen. Själv skriver jag ingen flytande text, utan gör min presentation med hjälp av stödord. Det känns lite fel att jag faktiskt tycker att det ska bli lite roligt med presentation.

Om exakt en vecka går planet hem :D

Kommer jag någonsin att fatta?

Är det nån som kan mycket om Winch, Habermas, Weber, Giddens, Evans-Pritchard, Wittgenstein, Schutz, Garfinkle, eller nån annan social/filosofisk tänkare som kan relateras till frågan: Är krosskulturell förståelse möjlig?

I sånna fall..hjälp mig!!! Jag sitter just nu och kämpar med att lära mig alla dessa tänkares idéer angående kulturell förståelse, så att jag imorgon kan skriva den här förgrymmade uppsatsen.

Why, oh why ska dom alltid sätta alla deadlines till en och samma vecka, eller i detta fallet, samma dag?

Imorgon bitti har jag lektion i just det ämnet som jag har uppsatsen i. Advanced social theory. Då ska Fordie gå igenom vad som gäller när vi ska skriva våran uppsats, kanske blir lite lättare efter det...? Eller så är det bara slöseri med tid och jag gör bättre i att stanna hemma och skriva istället?? Inte konstigt att det blir en sista minuten uppsats när läraren lägger lektionen om uppsatsen veckan innan deadline. Jag skyller all min förtvivlan på Fordie.

Jag hjälpte precis Tess att vaxa benen..det visade sig att det var precis det jag behövde. Att få skratta åt någon annans olycka =) Skadeglädje ÄR den enda sanna glädjen.br>
Idag flyttade söta Andrea in i Nirros lägenhet som hon ska ha iaf tills i April. Grattis gumman!

Sen ringde jag och Tess upp Nathalie tidigare idag. Hon skulle precis flytta in i ett hus i Motala med Hennes fästman Jere (inte hundra på stavningen), och hon hade skaffat sig en häst med. Vill också ha! Men vi sa iaf att vi skulle anordna en liten inflyttningsfest/minireunion i mellandagarna hemma hos henne.

Nej, imorgon SKA jag FAN fatta skiten! Motivationen börjar NU! Kom igen Hanna! You can do this!


A Christmas Carol

Kvällen blev mycket lyckad igår kväll när jag, rach och lucy åkte bort till Cheshire oaks för att käka en god middag på Frank and Bennys samt gå på bio för att se A christmas carol i 3D.


Filmen uppfyllde väl mina förväntningar ganska så bra. Det var en ganska så bra balans mellan det mörka och dystra, och det ljusa och komiska. Det var inga asgarv som hördes i biosalongen, men alla småskrattade ofta. Den småroliga inbäddade humorn gjorde filmen, och det var för en gångs skull inte Jim Carrey man skrattade åt...förutom framåt slutet. Bra julkänsla fick man ut av filmen iaf. Värd att se, även om jag tycker att Tim Burton borde ha regisserat den istället för att göra den mörkare och läskigare. Det var nästan på gränsen till för mycket komik, och för mycket action.

Här är en film, av just Tim Burton, som jag absolut ska gå och se med brudarna i vår! Man MÅSTE bara älska denna briljanta regissör!


Btw

Fick ett positivt svar från Akademedia. Dom säger att det går hur bra som helst att jag kommer dit ett par dagar nästnästa vecka för att observera och intervjua till min dissertation. Så skönt att dom sa ja, efter att ABF nekade mig...Vet inte varför...

Girlies night!

Om bara ett par minuter kommer Rach och Lucy och hämtar mig. Vi ska ta en tjejkväll mitt i stressen och åka bort till Cheshire oaks och äta middag och gå på bio. Det blir A christmas carol med Jim Carrey. Efter den filmen MÅSTE man ju få lite julkänsla iaf. Ha en bra kväll!

RSS 2.0