Dissertation started

Började denna dagen med att gå till skolan klockan 9. Då var det dags för Debates in sociology med Dr Brian Howman. Såg lika gräslig ut som vanligt med långt hår i en hästsvans och en ful T-shirt med nåt citat från Foucault. Hans humor är också lika torr som den alltid är, fast det är det som gör hans charm, utan den skulle han bara vara allmänt muppig och kanske tom sliskig. Det var först tänkt att vi skulle vara 9 elever på kursen, men det var bara jag, michelle, emma och james som dök upp. Det visade sig sen att resten av klassen hade gått och bytt bort kursen i sista sekund. Så nu blir vi nog bara ynka 4 personer...lär ju få mycket hjälp iaf haha. Kursen verkar vara rolig och intressant, men också svår och komplicerad.

Jag trodde att jag skulle vara ledig hela dagen från klockan 11 idag, men shi fick jag för det..jag hade totalt glömt bort att det var informationsmöte för dissertation idag. Dissertation är vårat examensarbete och motsvarar två kurser och måste vara mellan 8-10000 ord lång. Iaf, nu var min lediga eftermiddag bortblåst av ett tre timmar långt infomöte. Den sista 1.5 timmen så samlades vi klassvis för att diskutera våra idéer för att kunna få lite feed back från lärarna..men det kändes ganska så onödigt för mig då dom lämnade mig till sist, och då sa dom bara att det var en bra idé och att dom inte hade nåt att tillägga...jaha, tyckte jag, det här var ju jävligt nödvändigt. Det enda jag fick ut av det var att Dr Cox sa att han kände en kvinna som hade skrivit en journal om just svensk invandrarpolitik med temat housing. Så jag ska maila eller kontakta honom sen under nästa vecka så jag kan få hennes mail och telefonnummer. Bara jag inte får Cox som supervisor...det räcker att jag har honom som personlig mentor...men jag lovar att jag kommer att få honom iaf :( Får veta nästa vecka. Jag kom iaf på vad jag ska göra för ett arbete. Jag ska studera svensk invandrarpolitik för att utvärdera vad det är som gör att sverige är så duktiga på att hantera invandrare och på att få in dom i samhället. Gjorde det enkelt för mig då jag kan använda det material och dom kontakterna jag samlade på mig under praktiken i somras. Vet inte om det är av intresse eller allmän lathet som jag valde detta ämne...tror nog att det är lite av båda.

Nu blev det väldigt mycket skolprat..men det händer inget annat här just nu. Man är så inne i alla de nya ämnena och det nya året. Kul får man ha på helgerna.

Då har bollen börjat rulla

Idag hade jag min andra lektion för i år, con_txts of communication, och det verkar vara en väldigt intressant och rolig module. Det handlar mest om modern media, dvs TV, telefon, internet, sociala sajter mm, och då ska vi diskutera och kritisera dessa fenomen är det tänkt. Det roligaste med kursen är nog att det är otroligt up to date infrmation vi jobbar med, och på så sätt hänger man med i vad som händer runtomkring och man anses bli med allmänbildad i diskutioner och sånt. Och om några veckor så ska vi ägna en hel lektion till att titta på the Matrix, blev väldigt glad när hon sa det..inte bara för att man kan slappa en hel lektion, utan också för att det betyder att vi ska analysera filmen. Vi ska också läsa en novell som vi ska analysera. Och DET tycker jag är kul, och jag har nog rätt så stor fördel där då det var i princip allt vi gjorde i både svenskan och engelskan på grennaskolan. Läraren, Katherine, är grymt bra med, hade henne i en av förra årets kurser, och jag har väldigt lätt för att lyssna på henne...jag drömmer mig inte bort som jag lätt gör på lektioner med andra lärare. Jag lyssnar bäst på henne, och på Brian så klart. Tummen upp för con_txts of communication!

Gårdagens lektion i Globalisation in question var inte fullt så motiverande som dagens lektion, men även fast läraren är grymt tråkig att lyssna på så är det ett ämne jag är intresserad av och vill lära mig mer om. Så jag hoppas att det väger upp under året, det blir till att plugga lite extra på fritiden bara.

Imorgon bitti har jag lektion med Brian =) Debates in sociology. Kan bli rätt kul då debatera alltid är roligt, speciellt med en så 'ledig', udda och rolig lärare. Men jag kan gissa att det kan bli en rätt så utmanande kurs...

Bio

Bestämde nyss med martha och adam att alla vi ska dra in till cheshire oaks ikväll och gå på bio. Det blir en skräckis som är nr 4 i serien...Jag har inte sett en enda av dom tidigare filmerna. Men tess och dave säger att det inte gör något. Att man fattar ändå. Final destination 4 ska vi se i 3D.

Spindlar och kastanjer

Häromdan så tipsade Dave om hur man ska hålla spindlar borta ur huset. Man ska tydligen lägga kastanjer i hörnen på rummet. Spindlarna gillar det inte och håller sig därför borta. Jag visste inte om det var att lita på, men sen hörde jag på radion idag att det är en teknik som tydligen funkar, att man använder kastanjextrakt i insektsmedel mot spindlar. Så nu ska vi ta och sprida ut kastanjer lite överallt i huset då både jag och dave tycker att spindlar är grymt obehagliga. Och i år kommer det antagligen att finnas mer spindlar än vanligt. Kan vara ett tips att testa för alla spindelrädda. Jag vet iaf en person som med all säkerhet kommer att testa detta ;)

Igår var det först planerat att vi skulle gå ut i liverpool och manchester, men när vi kom på att vi egentligen inte har råd med det så beslöt vi oss för att ta en grill-och filmkväll istället. Men sen efter grillningen så bestämde sig dave för att gå på konsert med martha och adam i manchester..dom skulle gå på massive attack och eftersom jag inte lyssnar på bandet (vet knappt vilka det är) så var det inte så lockande att gå på det. Istället så grät jag och tess till Titanic, drack kaffe och vin.

Alles klar

Jag, tess, dave, maggie, martha, adam hade tänkt att vi skulle dra till telfords ikväll för en öl..men adam mådde inte bra och martha börjar jobba klockan 6 imorgon bitti, så dom kunde inte komma. Vi hade tänkt gå, men då kom vi på att vi inte hade nån mat hemma, så vi tog bilen bort till the retail park och käkade på pizza hut. Innan vi ens fått våran mat så var klockan redan för mycket. Personalen var otroligt sega där. Så vi fick säga till maggie att vi tyvärr måste skippa telfords för den här gången.

Idag gick jag bort till skolan för första gången på 5 månader..lustig känsla när man varit borta så länge..fast det kändes ändå bra att vara tillbaka. Jag fixade mitt nya SUcard (Student union card) samt fick mitt CSN-papper påskrivet av skolan. Tess fixade också sitt SUcard och hon hade också ett möte med sin lärare som var den egentliga anledningen till att vi gick bort till skolan.
Dave kom hem igen efter att ha bott borta hela veckan. Han är ju på en jobbutbildning nu. Så nu ska han vara här i en vecka, och sen blir han borta i hela 8 veckor...vet inte om jag nämnde det i förra inlägget. men han kommer ju hem på helgerna iaf. Dom var här idag med och fixade våra persienner som inte var 100% bra.. och hantverkarna var här också på eftermiddagen och fixade det sista på huset..så nu ska det vara färdigt tror jag. I förrgår kom kabelkillen hit och fixade Sky TV åt oss. Konstigt att england inte haft digitalTV innan..han började förklara lite om boxen till oss, men jag och tess sa att vi är rätt vana vid digitalboxar...att man haft det i sverige i flera år nu. Han kunde medge att britter är lite för gammalmodiga ibland..rädda för förändring. Men nu har vi TV iaf. Måste bara lista ut hur man får igång surroundljudet med.
Imorgon så ska vi nog ta bilen bort till dom billiga stormarknaderna för att inhandla mat för resten av månaden. Det är det som är positivt med att dave skaffat bil.

Installerad

Nu har jag varit i chester hela 2 dagar och jag känner att jag börjar smått känna mig som hemma här i nya huset. Tess och dave har gjort ett jättefint arbete med att renovera och dekorera stället. Det känns som ett riktigt hem..till skillnad från de andra ställerna jag bott på i england. Dave är på en yrkesutbildning just nu och kommer att bo borta hela veckan, sen är han hemma en vecka, och sen blir han borta i hela 8 veckor. Det blir inte att man träffar honom så mycket den här terminen...bara på helgerna i princip. Jag är jättenöjd med mitt lilla rum här med, den perfekta storleken för mig som är van vid små rum. Stor säng, ett litet skrivbord, garderob, byrå, en liten buffert och en helbildsspegel. Can you ask for more? Har tom fått en fin stor orkidé att ha i fönstret, då har jag nåt levande att ta hand om haha.
Har precis tagit mig en dusch efter att ha varit iväg på en joggingrunda med tess. Vi blev båda riktigt förvånade över vilken bra grundkondition vi har. Ska springa imorgon bitti igen...man måste ju hålla igång när man väl satt igång och är motiverad till det. Bor ju precis jämte motionsspåret så man slipper all trafik. Härligt!
Resan hit gick väldigt bra i måndags..iaf tills vi satte oss i bilen för att åka till chester..sov ju hos annika i linköping natten till måndagen, så det blev en lugn och skön resa på måndagen. Stötte dessutom lite random på cilia på busstationen i linköping. Hon hade lilla jozephine med sig...eller, hon är inte så liten längre..knappt 4.5 år nu. Hon verkade väldigt glad och trivdes i nya lägenheten i linköping. Skulle hälsa alla från henne! Aja, flygresan var inget speciellt, förutom att jag satt precis vid ett gäng stupfulla svenskar som var sjukt jobbiga..skrek och gormade hela tiden, och flygpersonalen fick hota dom med polisen innan dom till slut satte sig ner och tog på sig bältet. Jag fick vänta en stund på tess och dave på John lennon airport då dom blev lite sena pga trafiken. När dom till slut kom fram så åkte vi iväg. Det var bara att efter en stund blev det total traffikstockning och vi stog stilla i en timme. Hade hänt en olycka lite längre fram. Vi fick ju gott om tid to catch up. Men till slut kom vi fram till huset, då efter rundturen tog vi en sen fika med kaffe och äppelpaj. Den kaffen satt fint ska jag säga. Det tog lååång tid att somna den natten, var ju så sjukt mycket att ta in på så kort tid. Hur är det möjligt att installera sig så snabbt? Omöjligt.

Sista kvällen

Imorgon bär det av mot englandet igen då efter ca ett halvår i sweet Gränna. Med ny motivation, nytt hem och ny frisyr hoppar jag då på det SISTA året på Chester uni! Sen kommer jag att kunna presentera mig som en riktig sociolog och påbörja mitt vuxna liv på allvar...eller ja, det beror ju på när jag kommer att hitta en anställning någonstans. Jag flyger ju inte förrän på måndag kväll..men resan börjar ju imorgon när jag hänger med annika till linköping där jag tillbringar natten. Min stora resväska väntar på mig där.
Idag vaknade jag med avsikt att städa och packa hela dagen..men den planen sprack ganska så fort då jag beslöt mig för att hänga med familjen ut i skogen och plocka lite svamp..det var väl egentligen inte så smart eftersom jag nu både måste städa hela källaren samt packa min lilla väska imorgon. Men jag tänkte på hur mycket man saknar att vara ute i naturen när man bor i Chester, så jag tänkte what the hell. När vi kom hem med lite svamp i påsarna så traskade jag upp till erikas lägenhet för att titta till katterna lite..men det blev att jag stannade där ett par timmar och tog en kopp kaffe på balkongen och sen låg jag och myste lite med emil i soffan. Jag kom sen hem än en gång och tänkte att nu måste jag städa, men innan jag ens hann börja så kom annika och ville se på film..och lättdistraherad som jag är så gjorde vi också det. När filmen var slut var det bara att hoppa in en snabbis i duschen och sen var middagen färdig. China mat, yummie! Nu är det lite sent att påbörja städningen, så det blir att powerstäda imorgon istället. Typiskt mig, alltid last minute. Måste alltid jobba under stress, annars går det bara inte.

New Hanna

Idag har varit en sån där lugn och chillad dag i Gränna. Innan jag ens hade tagit min morgondusch så ringde erika mig från australien. Det var riktigt kul att snacka lite och höra hur hon har det. Hon hade varit på zoo och klappat kängurur..sooo jealous!!! Nu skulle hon käka fin middag med färska räkor och ostron, mumma!! Varför kunde jag inte hängt med henne??? Aja, det var konstigt att ta en dusch idag då jag klippte mig igår...ser väl inte riktigt ut som jag brukar, fast på ett bra sätt..har numera en väldigt käck frisyr som passar mig. Jag snackade med Tess innan, men jag sa inget om min nya frisyr..det får hon se på måndag hehö. Hon och Dave kommer och hämtar mig med bilen på flygplatsen så jag slipper konka på väskorna genom liverpool. Framåt eftermiddan till så tog jag en mysig fika på balkongen med andrea, mest för att höra hur det gick på hennes arbetsintervju på turistbyrån. Det lät som att det hade gått ganska så bra, så jag håller verkligen tummarna för att hon får det =) Jag gick hem ett par timmar med ambitionen att jag skulle börja packa inför england...men ambitionen tog snabbt slut och jag ides bara packa ner tre klädesplagg och lite dvd-filmer..jag verkligen HATAR att packa! Nej, det blir till att packa klart stora resväskan imorgon efter att jag varit på öa och ridit. När jag hade slutat packa, laddat ner mina videofilmer till min dator samt ätit middag, så begav jag mig uppför backen igen för att se på idol med andrea. Emma var i jönet hos ronja, så hon kunde tyvärr inte komma den här gången. Jag tänkte att jag skulle lyxa till det med lite popcorn, men jag brände popcornen totalt...så jag satte in en ny påse, men sen när jag skulle salta dom så tog jag fel och hade i vitpeppar istället...det blev väl inte alltför lyckat så jag totaldrängte dom i salt istället..Det var en sån dag helt enkelt. Hade jag varit på jobbet så hade jag inte fårr en beställning rätt tror jag. Efter idol så satte vi på en film, Marie Antoinette (vet inte om stavningen där är korrekt..var ju aldrig särskilt bra på historia, och franska kan jag ju inte) Det var en bra film som är värd att se iaf.
Nu ska jag ta och nana så jag är pigg imorgon då jag och andrea ska ta 11-båten över till öa.
God natt!

Veckan som gått

Det har varit en lugn och stillsam vecka för lilla mig som varken har skola eller jobb att gå till. Det har blivit många koppar kaffe med erika och emma och även en kopp te när vi kollade på idol tillsammans i tisdags. Men trots att jag har varit hemma mestadels av veckan så har jag fortfarande inte hunnit städa mitt rum..så jag antar att jag haft nåt att göra iaf.

På onsdagen blev det till att stiga upp ur sängen tidigt eftersom jag skulle skjutsa erika till jönköping där hon påbörjade sin långa resa till australien. Hon kom fram inatt och började äventyret med att bada i havet. Härligt! Önskar jag vore där nu. Iaf, jag bestämde mig på tisdagkvällen att jag skulle åka till annika i linköping på onsdagen då hon fyller år då. Hon har ju inte hunnit lära känna så många där än så jag kom till hennes räddning med tårta. Vi spenderade dagen med att gå nere på stan för att shoppa...men det blev ju inte så mycket shopping för våran del..måste ju tänka på ekonomin, fast lite fina prylar hittade vi. Bla en massa filmer. Vi käkade lunchbuffé på en chinarestaurang som hade jättemycket god mat. Mumma! På kvällen så glodde vi på film, såg på idol, och käkade tårta. Är jag inte en bra syster ;)
Igår kväll så drog vi till amalias på kvällen. Det var jag, annika, andrea och emma. Adam hade tänkt hänga med men han fick astma stackarn, men vi mötte istället hans syster moa på krogen. Jag stannade inte så länge, jag tog en öl, men that was it. Fattar inte hur jag kunde vara så trött. När jag kom hem så somnade jag direkt när jag la mig i sängen. Jag vaknade redan klockan 7 idag och var helt utvilad..men jag tvingade mig själv att ligga kvar och lyckades somna om. Jag gick upp halv 10 och tog en skön dusch. Idag tänkte jag hänga med andrea över till öa för att rida lite.

RSS 2.0