Rihanna vs. Timbaland

Det här är dansrutinen vi ska tävla med imorgon. Jag syns inte så mycket eftersom jag är aldeles i kanten.

http://www.facebook.com/video/video.php?v=40146651900&ref=nf

Busy

Snacka om att den här veckan har varit stressig. Inte nog med att man har mycket att göra i skolan, men man har också varit tvungen till att träna varje dag inför danstävlingen som är imorgon (åker till Durham senare idag), plus att man har ägnat mycket tid till att umgås med dom här hemma för att lära känna Dave bättre. Sen är det lite andra småsaker som man har gjort med, tex igår så fick jag ägna en bra stund på eftermiddan till att möta upp med Jo (en tjej från dansen) för att göra en 'banner' (kommer inte på vad det heter på svenska) till danstävlingen, och sen på kvällen gick jag, tess och dave över till grannarna för att lära känna dom. Dom var lite för omogna för våran smak, men nu känner vi dom iaf vilket är ganska bra. Efter att jag är klar med detta inlägg så tänkte jag hinna plugga lite till, packa min väska inför resan, gå till min lektion,låna lite böcker på biblan, handla lite käk till helgen, kanske hinna hem en sväng, och sen åka till Durham.


Så här fin blev våran 'banner'

Dave

På allmän begäran så lägger jag nu upp en bild på min nya sambo Dave.



Not alone

Jaha, då var vi inte ensamma längre då. Men det gör inget, för den här David, eller Dave, verkar vara en skön kille. Han är 25 år gammal och flyttade till Chester från Manchester för att avsluta sina studier till arkitekt. Han dansar dessutom break dance som linkar till street dance som jag och tess dansar..Så vi hittade nåt gemensamt där direkt. Ordningsam kille som inte har nåt emot att diska för hand, det är ju alltid ett plus.

Aja, annars idag har det väl inte hänt så mycket...jag och tess bakade lussebullar idag eftersom vi inte kommer att ha tid att göra det nån annan dag. På vardagarna är det ju skolan som gäller, samt att man får ägna stor del av sin fritid den här veckan till att öva järnet inför danstävlingen i Durham som är nästa helg. Det ska bli riktigt kul! På tal om dans så fick vi en glad nyhet i fredags...Kelly C ska tydligen komma till Chester Uni i December för att undervisa oss i dans och koreografi. Kelly C har jobbat med en massa stora kändisar som Madonna, Justin Timberlake, Chris Brown och många fler. Så för ynka £10 så får man en hel danslektion av en professionell danslärare. Lugnt att man hoppar på det =)

Imorgon blir det nog bara att chilla, plugga och lära känna David...hjälpa honom att installera sig ordentligt. Blir nog att man får ta sig en runda ner på stan med...brukar ju bli så.

!!!

Nu flyttar David in!

En av tre uppsatser klara

Då kanske man kan börja blogga igen då, jag vet att det har varit dåligt med inlägg den här helgen, men jag hade en deadline att hålla idag. Nu är uppsatsen iaf inskickad och klar, så nu har jag lite tid över innan jag påbörjar nästa arbete. Idag ringde Abbey Rentals mig för att säga att David planerar att flytta in på lördag och att han kommer förbi en sväng imorgon också för att kolla läget. Jag fick hans mobilnummer, men klumpig som jag är så råkade jag radera numret innan jag hann spara det på mobilen. Men jag är säkert hemma imorgon när han kommer, så jag får väl ta hans nummer då.

Dagens första lektion började kl 9 imorse, och den var faktiskt väldigt rolig för en gång skull...inte för att ämnet är särskilt tråkigt...men det var roligare än vanligt idag för vi fick analysera en film. Filmen var Chicago, och jag gillade lektionen just för att det här var ju sådant som man gjorde hela tiden på gymnasiet, så jag tyckte att det var ganska så lätt att leta efter symboler, teman etc. Blev extra glad när jag fick reda på att uppsatsen vi ska skriva efter jul handlar om att just analysera ett filmklipp, vi får välja själva vad för videoklipp vi ska skriva om, så länge det handlar om 'crime'. Jag tänkte göra det enkelt för mig och välja filmen 'a clock work orange', som jag kan utan och innan redan.

Dagens andra lektion började inte förrän kl 16, så i rasten mötte jag tess och sen gick vi in till stan så att tess kunde köpa Lost säsong 1. Vi åkte sen hem, såg på Lost och käkade glass. Vid 3 gick jag iväg till Uni igen för att hinna ta en kaffe med Maggie innan min lektion. Det är ju alltid trevligt. Lektionen däremot var mindre trevlig...Fordie malde på som vanligt om olika social theories..och så tvingade han mig att säga nåt på svenska för att vi pratade om språk. 

Det var allt som hände mig idag...inge vidare spännande kanske, men jag vet inte vad jag annars ska skriva.

Bara tre veckor kvar till lovet och tills erika kommer.
Drygt en vecka kvar tills danstävlingen i Durham.

En riktig pluggdag

Idag gäller det...jag ska skriva tills fingrarna blöder! Har deadline på tisdag, men vill helst vara klar redan idag, för jag vill inte skippa några lektioner imorgon eller på tisdag morgon. Så idag ska jag hinna skriva min uppsats på 2000 ord, och jag har bara skrivit ynka 400 ord än. Som tur är så är det en relativt enkel titel, det är bara att skriva ner den fakta vi har läst om på lektionerna och sen kritisera den informationen. Ska inte vara så svårt.

Väntar på att Fordie ska lägga ut sin essay title snart på Ibis så att man kan börja jobba på den snart med...men efter att ha tjatat i två veckor nu så har han fortfarande inte gett den till oss. Alla är lite smått sura på han för det.

Jag vet att jag inte borde skriva på min blogg eftersom jag egentligen ska skriva på uppsatsen, som by the way är värd hela 50% av mitt betyg i det ämnet, men jag ser det här som varmskrivning...så att det blir lättare att skriva sen...vet inte om det funkar, men men...då får ni andra nåt att läsa iaf.

Det blev en mysig kväll igår då vår norska vän Kaya kom över till oss på middag. Vi käkade fajitas, såg på X-factor, och käkade hemmagjord limeglass som var asgod. Det var tänkt att Sandra skulle ha kommit också, men hon var tvungen att stanna hemma och skriva på en uppsats som har deadline på måndag. Vi får träffas en annan gång.

Jag trivs väldigt bra i mitt nya rum, det här känns mer som jag, och tess har inrett mitt gamla rum till sin gamla rosa stil...hur mycket hon än försöker så kan hon inte smita ifrån sin rosa sida. Hon är nu den nya hårda therese med det rosa mjuka rummet.

Och Charlotte....David ser inte alls så dum ut hehe

Valpis verkar trivas bra hemma, och Hugo är nog lyckligare än nånsin över att få en ny lekkamrat, han behövde ju inte vara ensam så länge när emma dog. Det känns bra att min bebis inte är ensam längre.

Tändning av julbelysningen

I torsdags tände dom julbelysningen i Chester, det firar man stort med julparad, tomten, fyrverkerier och konstsnö.





Dom hade tom en ren som drog tomtens släde...stackarn..

Där bak har vi självaste tomten




Har lite smått träningsverk i hela kroppen idag eftersom jag var och dansade i nästan 3 timmar igår...vi tränar på dom danserna vi ska tävla med i Durham om tre veckor. Men idag blir det ingen träning, idag har jag istället bytt rum med Therese så att jag får det oranga rummet som passar mig, och therese får det beiga rummet som hon ville ha. 

Fick reda på igår att vi får en ny flat mate nästa vecka, David, som kollade på stället i tisdags, bestämde sig för att slå till. Han verkar ju schysst iaf.

Nu har lilla Viktor kommit hem...synd att man inte får träffa han förrän man kommer hem om en månad exakt. Dom säger att han är en liten bitglad och kavat liten kille =) Så det låter ju bra.



Conference lecture

Nu sitter man på lektionen och bloggar och skriver på facebook. Och tro det eller ej, men det är exakt det det är menat att vi ska göra. Vi ska tydligen lära oss hur man gör dessa saker.

Idag hämtar familjen lillvalpen! Nu slipper Huga vara ensam nåt mer, ever!!!

Nu gick hon som hållde lektionen hem, så nu är det bara Brian kvar med klassen. Han går bara runt och tramsar med alla...han gillar inte ens datorer...han kan inget om datorer...och han HATAR facebook, och det är där alla är inne just nu. Han verkar lite smått förvirrad faktiskt. Nu mobbar han mig inför hela klassen för att jag bloggar på svenska...evil =)

WBL

Då har man i princip fixat praktikplats på socialtjänsten i jönköping tills i maj. Jag fick äntligen tag på chefen idag, hon är verkligen inte lätt att kontakta via telefon, så vi sa att vi ska hålla kontakten via mail istället. Inget är helt spikat än, men hon sa att som det är nu så ska det gå bra. Vi sa att vi kanske kan träffas när jag är hemma i vinter. Men det känns bra iaf att ha det ur vägen, en mindre sak att oroa sig för. Nu kan jag fokusera mig mer på alla inlämningsuppgifter jag har innan jul.

Nu sitter jag och väntar på att en människa ska komma och kolla på jamie's rum, men jag tror inte att dom kommer för dom är 30 min försenade nu. Men imorgon kommer det en annan som vill titta...så det verkar ju som att det kommer att flytta in nån snart. Hoppas det blir nån bra bara.

Jag har suttit och laddat ner en massa jullåtar nu, man måste ju vara förberedd =) Vill ha jul nu!!!

Vi har bjudit hit Sandra och Kaya på middag på lördag, så det blir en helskandinavisk kväll då, tre svenskar och en norsk. 

Nu börjar julen

Idag tänder dom julbelysningen på stan. Idag börjar julmånaden =) Så mysigt! Jag bara älskar Chester på vintern!

Imorgon hämtar familjen lillvalpen Viktor i Stockholm! Längtar tills jag får träffa den lilla mjuka saken. 

Snackade med Therese Karlsson på msn ett bra tag igår. Det var roligt att snacka med henne, en gång vän, alltid en vän. Vi diskuterade våran framtidskarriär som Jude Law-klonare bla.

Flat mate?

Nu har det varit 2 stycken människor som har kollat på Jamie's rum...Den första var en tjej som inte ens presenterade sig..så jag hoppas verkligen att det inte blir henne...Men sen igår kom det en kille vid namn David och kollade. Han var iaf trevlig och pratglad, han går sista året arkitektur och verkade ganska intresserad av stället. Och idag ringde hyresvärden och sa att det kommer att vara en tjej som kommer och kollar på rummet på fredag. Då är jag på lektion tyvärr...så jag kommer inte att få träffa henne, men Tess är nog hemma då iaf.

Sociology of health, disease and medicine

Då har man börjat jobba så smått på uppsatsen som har deadline den 18e. Har inte börjat skriva den dock, men jag har planerat upp upplägget samt letat literatur och läst en massa journals. Det här är the essay title: 'The number of people in westernised societies surviving into the 80's, 90's and beyond, is a tribute to the success of modern medicine' Critically assess this statement in light of a sociological critique of the biomedical model. Det verkar inte vara en särskilt svår uppsats att skriva..det gäller bara att man hittar bra literatur som man kan använda.

Sen kl 4 ska jag sticka in till skolan för då är det street dance-lektion då vi ska lära oss en helt ny koreografi. Det blir nog lika roligt som vanligt, men nu har jag ju inte dansat eller tränat på 2 veckor...så man är väl antagligen lite ur form. 

På tal om träning så har jag förnyat mitt gymkort. Fick det mycket billigare än jag trodde jag skulle få. Egentligen kostar ett årskort £135, men eftersom jag var medlem förra året så sänktes priset till £105...sen fick jag dessutom 20% rabatt eftersom jag är med i 'Push it' som är namnet på dansgruppen. Så det slutade med att jag fick årskortet för ynka £84.

Igår gick jag ju på comedy night på the SU. Dom flesta komikerna var inget vidare...eller så är det helt enkelt så att jag har lite annan humor än britterna, jag vet inte...Men den sista komikern var riktigt rolig, och som tur var hade han det längsta numret av alla.

Usch...jag måste verkligen ta mer kort...det är ju bara text på bloggen nu ju...jag får ta och skärpa mig nu!

Vi bjöd in Maggie, Sandra och Therese norska kompis, som jag inte kommer ihåg namnet på, till Lucia. Sen kommer förhoppningsvis Craig, Bine och Emma. Och Erika såklart! Hoppas att Andrea och Frida kan komma med. Längtar redan =D

Comedy night at the SU

Ja då var man igång med skolan igen då efter att ha varit hemma en vecka i Sverige. Känns väl sådär eftersom jag har tre deadlines innan Jul, men man är ju faktiskt här för att plugga. Men ikväll blir det inget plugg för min del, för jag ska gå tillbaka till uni för tredje gången idag, för att gå på comedy night på the SU bar tillsammans med Tess och Maggie. Men jag ska inte dit förrän kl 20.30, så nu ska jag ta mig en kopp kaffe thade jag tänkt. Jag bara älskar min lilla söta kaffebryggare!

Citat

Glömde ju skriva dit citaten från Amalias i onsdags!

Tompa till Johannes: "Men du Lennart? Det var väl Lennart du hette?"

Tompa: "Håll händerna på bordet! Vifta inte sådär hela tiden!
Jag viftar inte, svarar Johannes samtidigt som han viftar med armarna."

Johannes pekar på Erika: "Det känns som att du och jag har en connection! Du känns väldigt närvarande."
Han vänder sig om och tittar på Andrea: "Du känns ganska frånvarande tycker jag"
Han vänder sig också till mig: "Nej, du känns också frånvarande pånåt sätt."

Vi klär på oss ytterkläderna och går ut från Amalias, där ute står Johannes och röker. Han tittar lite frågande på oss:
"-Var det inte er jag satt och snackade med innan?
-Jo, det var vi, svarade vi.
-Jaha, jag kände inte igen er när ni hade bytt mössor."

Amalias

Igår blev en trevlig och social dag och kväll....eller...jag var ensam hemma med Hugo hela dagen fram tills kl halv 4 då jag knallade upp till Fiket för att ta en fika med erika och emma. Och andrea kom dit också efter att hon slutat jobbet klockan 4. Det var gött att kunna ta en riktig svensk fika där man sitter i flera timmar och snackar skit. Fick bla höra en massa om andrea's och nirro's resa till Lanka. När fiket till slut stängde så följde jag och erika med andrea upp till tompa för att hon skulle lämna några skivor med bilder till honom. Så man blev kvar där och snackade ett bra tag, och sen kom bullen dit också för dom skulle spela lite hemma hos tompa innan dom skulle till amalias för att ta en pilsner. Tompa lovade att han skulle bjuda oss på en öl om vi kom dit...så kl 20.20 var vi där...men då hade inte tompa kommit än, så vi fick köpa en öl och vänta på han. Då precis när vi köpt vår öl och satt oss ner så kom det fram en ung kille och frågade om han fick sitta med oss. Vi antog direkt att han var en grennaskoleelev eftersom han såg så ung ut, och han hade dessutom på sig mjukiskläder. Fast han var egentligen en 22-årig arbetslös icke-grennaskoleelev som flyttat till gränna från vadstena. Han hette tydligen Johannes, och han berättade hela hans livshistoria för oss innan han ens frågade vad vi hette...eller...han frågade faktiskt aldrig vad vi hette...bara vad vi hette i efternamn. Jag har nog aldrig stött på en kille med sämre minne än denna märkliga människa. Och när tompa kom så hamnade han och denna johannes i värsta diskussionen, och vi trodde nästan att dom skulle hamna i bråk..men efter en stund så kramades dom istället. Så himla tydligt att tompa ville skydda oss mot denna främling som var en svensk psykopatversion av Adrien.

Idag har jag hållt mig borta från tompas hus...det har bara resulterat i att man blivit kvar där länge och pratat så att Ett strå vassare har hunnit stänga...men idag har jag äntligen köpt mitt julte. Tredje gången gillt blev det visst.


Fullspäckad vecka

Det är mycket som man ska hinna göra under veckan, många man ska ha tid att träffa. Igår tog jag med mig Hugo upp till berget och gick 5:an med han i dimman. Gick förbi kaffestugan, det fanns ett par bilar där, men inte tompas, så jag gick inte in.

Framåt eftermiddan kom erika hem från sin praktik på ribba, så vi tog oss en kopp kaffe, och sen lämnade vi huset för att gå till biblan och handla mat. När vi var utanför biblan så såg vi att tompa satt hemma aldeles ensam, så vi gick in till honom och fick en kopp kaffe. Vi blev kvar där i 2 timmar innan vi blev tvugna att dra vidare för att handla. Och han skulle iväg på nåt möte med musikfrämjandet tror jag det var...han skulle dit med Pelle Brandt iaf. Så, vi gick ner till Tempo, där vi stötte på Emma =) Så vi snackade ett tag med henne, och hon har tydligen inget att göra alls nu, så vi sa att vi skulle träffas för en fika idag. Så det ska vi göra sen när erika slutat för idag. Tänk vad skönt det är att bo i en småstad ibland...att bara kunna gå på stan och stöta på folk man känner....det händer ju ganska sällan i Chester.

Sweden

Då var man hemma i Sverige igen då. Och här stannar jag tills på söndag då jag åker tillbaka till Chester igen. Målet med den här veckan är att jag ska åka in till stan en dag för att kolla efter en praktikplats tills i maj. Lär ju inte vara så svårt. Annars ska jag bara vara hemma hos Hugo tror jag. Och han ska få sig en promenad varje dag har jag bestämt. Idag tänkte jag ta med mig honom upp på berget, men jag väntar på att dimman ska lätta lite ute...Just nu ligger han och snusar i soffan och har det gott. Han hade nog glömt bort att jag var hemma för imorse vaknade jag av att han stog i min dörröppning och glodde...det var först när jag sa nåt som han vågade gå in, sen så låg vi och myste i typ en halvtimme innan vi gick upp. Det är den stunden påmorgonen som jag saknar mest när jag är i england.

Sen kommer nog Erika hit på sin matrast, för mamma hade ställt fram lite kycklingsoppa på tining åt henne imorse. Hoppas hon kommer snart=)

Leverpöl med Palmarna

Det är väl dags att man uppdaterar lite då då. Det har varit en hektisk vecka med konstant besök hemma på Thomas Brassey Close. För en vecka sen var mamma och Jon här på besök, dom kom på fredagen och åkte vidare ner till Annika på onsdagen. Det var en riktig slapparhelg då man inte gjorde så mycket. Vi  bowlade iaf en dag, gick ut och åt på puben och åt sunday roast, och så åkte vi in till Ikea på tisdagen. Jon spenderade mestadels av tiden framför TVn och spelade Xbox.

Torsdagen blev som en vanlig dag, utan gäster....förrutom på kvällen då vi hade över Bine och Craig på svensk middag då vi bjöd dom på köttbullar med brunsås och lingon. Det var väldigt populärt så nu vill både bine och craig flytta till sverige så att dom kan äta köttbullar varje dag. Vi bjöd dom tom på älgkorv, renkorv och sill som vi köpt på ikea.

På Fredagen gick jag till skolan för att gå på min lektion, vilket visade sig vara helt onödigt eftersom dom från biblan skulle hålla ett föredrag...ett föredrag som jag redan hört en vecka tidígare...men efter lektionen samlade jag, rachel, craig och claire oss för att diskutera vårt grupparbete med Brian...Så det var ju bra att jag gick till skolan ändå till slut.

Senare på kvällen tog jag och tess tåget in till Liverpool och till flygplatsen för att möta upp Dick, Anette och Elin som ska vara här i helgen. Igår hade vi en trevlig dag i Liverpool. Jag, Anette och Elin spenderade våran dag inne i centrum och shoppade, medans Tess och Dick var på fotbollsmatch. Vi shoppade en massa fint på Primark bla. På kvällen åt vi en lyxig middag på en restaurang i Chester som hade premiäröppet igår, så vi fick halva priset på alla varmrätterna.

Idag hade vi tänkt att vi skulle utforska Chester. Gå och titta på skolan, och gå på muren.

Sen imorgon ska man ju åka hem...känns lite konstigt...men skönt. 

Nu är skidresan klar iaf...Italien blev det till slut, vecka 15 =)

RSS 2.0