Min älskade lilla bäbis

Mamma ringde imorse, och jag kunde direkt höra att något hade hänt. Med gråten i halsen berättade hon att Bosse hade fått ca 20 anfall igår kväll, varav ett som höll på i en halvtimme, sen slutade han andas. Jag kan inte fatta det...min lilla Bosse bus. Det är så orättvist...han var ju bara lite över ett år gammal, och han fick dessutom medicin 2 ggr om dagen för det....men det var ju mycket medicinen hjälpte.. Stackars mamma var ju hemma själv med Jon med...måste ha varit jättehemskt för henne. Jag önskar jag vore hemma just nu. Hon och Erika skulle åka in till veterinären när mamma ringde till mig, för att lämna in honom.

Tess och jag hade tänkt att vi skulle åka in till Liverpool idag med hennes pappa och hans kompis Tony..men jag stannade hemma...kände inte för att göra något idag...hon skulle ringa sen för dom skulle ut och äta i liverpool ikväll...får se om man orkar åka dit. 

Kommer att sakna min lilla busunge så hemskt mycket. Och stackars Hugo måste vara jätteförvirrad, han är ju inte alls van att vara ensam. Det blir väl att man skaffar en ny valp så snart som möjligt...hoppas det iaf. Det känns lite dumt att man blir så ledsen över en hund, men han var ju trots allt en familjemedlem med stor personlighet.


R.I.P 24/9-2008

In Chester

Då var man framme då...i Chester...ja, vad ska man säga? Känns både bra och dåligt....eller...jag vet faktiskt inte hur det känns...

Flyttade ju in i nya lägenheten igår kväll, den är verkligen jättefin. Visst, det är vissa saker som dom kunde ha gjort bättre..jag menar..vem sätter en dörr in till köket som täcker för kylen och frysen när den är öppen? En dörr som dessutom inte går att få loss! Sen så sitter mitt eluttag helt fel i mitt rum, eftersom det sitter bakom min sänggavel och inte ens i närheten av mitt skrivbord...så där är det en förlängningssladd som gäller. Men annars så är allt jättefint. Dubbelsäng, stor garderob med spegel-skjutdörrar, ett fint och fräscht kök med diskmaskin, tvättmaskin, mycket skåp, och en stoor frys. I vardagsrummet har vi en lädersoffa med tillhörande fotölj, och så har vi en flatscreen tv, och DVD till den. Två badrum har vi...ett till jamie (som har en suit-rummet), och ett som jag och tess delar på....vårat har badkar =) 

Jag skulle lägga upp bilder på lägenheten, men eftersom min kamera är helt död och jag inte kan ladda den eftersom jag inte har någon laddare för tillfället, så får det vänta ett par dagar.
Jag skickar ett videoklipp hem imorgon.


Städning, packning och vägning

Nu börjar det kännas verkligt...jag åker verkligen imorgon. Känns både kul och jobbigt. Har haft en så sjukt bra sommar, så det är inte mer än att det känns lite sorgligt att lämna Gränna. Igår hade vi lite av en avskedsmiddag hemma, med plankstek till huvudrätt, och chokladmousse till efterrätt. Det var trevligt som alltid, men jag var så sjukt trött, eftersom vi hade varit ute i stan kvällen innan. Det var inte att jag var bakis..men jag sov inte mycket alls den natten...vaknade av och an hela tiden. Men nu har jag sovit ut ordentligt så att jag orkar packa och städa. Jag, annika och mamma var inne i stan hela dagen igår för att handla en massa saker till annika på ikea, och jag såg ut en massa saker jag ska köpa i warrington. 

Jag fattar inte hur jag alltid lyckas få övervikt på mina väskor. Den här gången har jag verkligen bara packat dom sakerna som jag bara måste ha med. Jag har lämnat en massa saker som jag ska ta med nästa gång jag åker hem. Men ändå har jag ett kilos övervikt på det incheckade baggaget. Sen har jag packat handbaggaget till maxvikt. Hoppas jag klarar mig från att betala övervikt...skavsta brukar inte vara så noga med sånt..men man vet aldrig..aja, jag får chansa helt enkelt, och i värsta fall betala.

Så imorgon åker jag hemifrån redan kl 11 eftersom jag ska åka till hamnen för att plocka upp andrea, som ska åka med samma buss som jag. Hon ska nämligen åka till Sri Lanka med Nirro imorgon. Så då ska hon åka till Norrköping för att sen ta tåget därifrån till Arlanda. 
Vi tar iaf bilen in till Jönköping där vi ska möta upp med pappa eftersom han tar bilen hem sen efter att han slutat jobba. Bussen går kl 12.40 från stationen, och sen bär det av till Nyköping för min del. Planet går från Skavsta kl 18.35.
Landar på John Lennon Airport, Liverpool, vid kl 20...sen tar man flygbussen till Lime street station, för att sen ta tåget hem till chester. Ska bli spännande att se den nya lägenheten...och det ska bli så kul att träffa jamie...har verkligen saknat den bruden.


Frissan, dun, shopping, och schema

Vaknade imorse av att mobilen larmade kl halv 8...usch..var jag tvungen att beställa en klipptid redan kl 9?...jag kunde ju ha valt så många andra tider under veckan. Aja..hann bara snooza i en kvart innan jag släpade mig upp ur sängen för att transportera mig in i duschen. Jag kunde verkligen inte somna kvällen innan...så då var jag ännu tröttare idag än vad jag brukar vara på morgonen. Och varför duschade jag inte igår kväll istället för att sitta på facebook samt ladda hem musik som inte ens gick att spela upp? Jag är så korkad och lat ibland...jag bara hatar mig själv i sånna situationer. Aja, shit the same, efter att ha gått igenom alla mina morgonrutiner så traskar jag upp till hårknuten för att bli klippt och slingad. Jag har inte riktigt bestämt mig om jag gillar att vara hos frisören. Det är hur härligt som helst att bli ompysslad och att folk pysslar med håret...men å andra sidan ser man alltid så ful ut i det ljuset dom har där...man ser verkligen allt...Det positiva med idag var att jag fick en kopp kaffe och en massa skvallertidningar att läsa...hon som klippte mig verkade inte heller ha nån lust att prata, så det passade mig perfekt. Dom som känner mig vet att jag inte är så pratglad på mornarna. 

Det var tänkt att jag skulle åka in till stan direkt efter frissan för att möta annika, som redan var där eftersom hon fick ta bort sin tandställning imorse. Det blev jättefint annika! Iaf, när jag öppnade dörren för att gå ut så ser jag 121:an susa förbi...shit! Jag ringde annika och sa att jag skulle ta nästa buss. Challe tog den bussen jag missade. 

Väl hemma så möttes jag av två väldigt glada, uppspelta och trötta hundar...Det låg nämligen dun över hela hallen, köket och lilla hallen. Två kuddar hade dom bitit sönder och skakat runt...så det var bara till att slänga ut kräken i trädgården och börja städa. Städa var det enda jag hann göra innan det var dags att sticka till bussen. Ringde andrea och sa att jag tar 11.30-bussen in. Andrea säger att hon tar nästa buss. 

Kom in till öster, stack snabbt bort till accent (wedins) för att köpa den Björn Borg-väskan som jag tittade på sist jag var i stan. Sen hoppade jag på 26:an till A6 där jag mötte upp annika och challe. Vi shoppade en stund, och sen satte vi oss på Gasellen för att ta en fika och vänta på andrea som skulle komma. Vi tröttnade på att vänta, coh ringde upp henne. Då visade det sig att hon fortfarande var nere i centrum. Då gick vi iväg och shoppade lite till tills hon kom. Då sprang vi runt en stund på A6, och sen tog vi bilen bort till tandläkaren eftersom annika hade en tid där kl 4. Vi var klara där ganska så fort så vi tänkte att vi åker bort till ekohallen en stund för att kolla efter filmer. Köpte inget dock...det hade jag redan gjort på Coop...

Sen körde vi in till centrum igen för att hämta pappa...och då fick jag veta att han flyttat tillbaka till jordbruksverkets byggnad igen...det är ju bra att man får veta saker i den här familjen. Efter det åkte vi raka vägen hem.

Började packa så smått inför måndag...börjar bli lite rastlös nu känner jag. Sen checkade jag på ibis och upptäckte att dom hade lagt in mina nya ämnen där...plus mitt nya schema. Jag kunde nog inte ha fått ett bättre schema. ledig varje torsdag och fredag.

Måndag: 12.00-14.00 - The Sociology of health and disease
                 16.00-18.00 - Research methods

Tisdag:    09.00-11.00 - Celebrities and realities
                 16.00-18.00 - The shaping of society

Onsdag:  09.00-11.00 - Conference


Slappardag

Den här dagen gick så grymt fort idag...fattar inte vart den tog vägen. Sov lääänge imorse efter att ha festat hela natten på personalfesten...jag gick inte upp förrän 11. Då åt jag frukost och slappade vid datorn fram till typ kl 1 då annika och challe kom hem och sa att vi ska träffa dom andra girlsen på fiket kl halv 3. Lustigt nog var jag inte särskilt bakis...trött och uttorkad. Men en kopp kaffe, en cola och en stor bit morotskaka gjorde susen. Det fanns dom som mådde mycket sämre om man säger så. Vi bestämde oss för att skippa våra planer om middag på hamnkrogen eftersom ingen hade nån särskild matlust, så vi stack ner till konsum, hyrde film, och stack hem till templet istället. Vi såg på en asrolig film som heter dumpad. Det var den perfekta bakisfilmen..rolig, lättsam, okomplicerad...perfekt. Sen gick erika, emma och nirro hem. Nirro åker ju hem till norrköping imorgon...så nu kommer det att dröja flera månader innan vi ses igen... Hur ska man klara sig utan Nirosha?

Imorgon blir det till att gå upp tidigt för redan kl 9 ska jag vara hos frissan. Sen så hoppar jag på bussen in till stan med andrea och challe. Inne i stan så ska vi möta upp med en tandställningslös annika. Jag kommer säkert att göra av med en massa pengar på impulsköp som vanligt...why man? why?

Pain, food, and alcohol

Igår var det personalfest som gällde  för Kaffestugangänget. Det blev en toppendag då man fick leka krig, äta god mat, dricka gott vin och ta en öl eller två på amalias, samt efterfest hos tompa. När vi gick till tompa vid kl halv 3 så hade vi ingen aning om vart vi skulle eller vad vi skulle göra. Efter en fördrink hos tompa så satte vi oss i taxibussen och åkte iväg. Det visade sig att vi skulle spela paintball mitt ute i ingenstans. Det var verkligen jätteroligt...men aj vad ont det gjorde att bli träffad...särskilt om man blev skjuten från nära håll. Charlotte blev skjuten på halsen...och jag kan tänka mig att det gjorde ganska så ont..och nirro blev skjuten i fingret av annika. det såg inte så trevligt ut heller. Jag får vara glad över att bara ha blivit skjuten i ryggen, på axeln, och i benet...det gjorde inte lika ont på dom ställerna. Aja, när vi hade skjutit slut på våra skott så fick vi vänta på taxin i en timme innan den kom, sen åkte vi hem för att duscha och byta om till lite finare och fräshare kläder. Och så gick vi upp till tompa igen för att äta av all den goda maten som tompa hade lagat medan vi var ute och lekte krig. Vi åt, drack vin och lyssnade på skön musik ett bra tag innan vi stack ner till amalias för att ta en drink...men det blev ingen drink för min del...det blev spitfire istället. När vi satt på amalias så stack emma in till stan för att dansa, andrea stack så småningom ner till hamnen för att åka hem, och tompa stack också hem till sig. Jossan däremot kom till gränna efter att ha sjungit på en elviskonsert i stan under dagen. Det var roligt. När amalias stängde för dagen så gick vi upp till tompa igen för efterfest. Jag stannade inte så värst länge för jag kände att jag började bli trött..så jag snackade lite med tompa och sen gick jag hem. Men trevligt var det.

Idag ska man säga hejdå till Nirosha med...hon åker tillbaka till norrköping antingen idag eller imorgon...sen får man inte se henne igen på ett bra tag. Ska ta en fika på fiket i eftermiddag tänkte vi. Den här sommaren har gått aldeles för fort. Jag vill inte att den ska vara slut...fast å andra sidan så längtar jag till kompisarna i england och tess så grymt mycket. Jag har knappt träffat tess nåt alls i sommar...fast det är ju för att vi båda har jobbat konstant hela sommaren. Jag måste åka till henne nån dag under veckan eftersom vi åker nästa måndag, och det skulle vara kul att få träffa hennes familj innan vi lämnar landet. 

Kräftskiva i Templet

Jag vet att det var grymt länge sen jag bidrog med ett inlägg i denna underbara blogg som handlar om mig =) Jag har varken haft nån tid eller ork att skriva i sommar pga jobbet bla. Och rätt som det var så satt jag här hemma i soffan med datorn i knät och kom faktiskt på att jag har gott om tid nu att skriva ett litet blogginlägg, nu när jag har slutat jobba för i år. 

Nu är det inte långt kvar innan jag drar tillbaka till Chester..den 22a...samma datum som andrea och nirro åker till lanka, och dagen innan annika och challe åker till portsmouth. Det känns både roligt och ledsamt. Det ska bli riktigt nice att få träffa mina sköna engelska polare igen efter 4,5 månader..och det ska bli riktigt spännande att se den nya lägenheten som jag delar med tess och jamie. Det är alltid tråkigt att lämna familjen, vännerna, gränna och sverige. Men dom flesta har lovat att ta sig över någon gång under året. Mamma och Jon kommer ju tex över redan över höstlovet. Andrea, emma och nirro har också lovat att komma nån gång. Man får väl se till att ta sig ner till portsmouth nån helg med för att se hur människorna har det där nere i söder. Nej, det känns faktiskt inte helt hemskt att åka tillbaka.

Ikväll blir det kräftskiva här hemma med familjen, challe och monica. Gott!! Här ska det ätas kräftor, kräftor vi fått av andrea's pappa..Isn't he the best or what? Då blir det att ta fram kameran och ta massor med traditionella kräftskivebilder. Jag tycker att jag varit dålig på att ta bilder dom senaste veckorna....vad har hänt med mig? Men mer bilder blir det iaf imorgon då vi ska ha personalfest. Vi har ingen aning om vad vi ska göra...men det kräver tydligen oömma kläder och skor. Efter aktiviteten blir det middag hemma hos tompa som vanligt med god mat och dryck.

Jag är nästan lite stolt över mig själv för att man fick challe att gå upp tidigt idag...kl 10 gick vi upp...vilket är rätt så tidigt när man är ledig. Frukost åt vi på fiket med annika, emma och nirro. Vi satt och snackade och skämtade tills dess att frukosten övergick till en fika. När klockan blev halv ett gick vi därifrån eftersom annika skulle åka in till stan och fixa med passpapper och passfoto till skolan. Jag och challe beställde tid hos frissan...så på måndag kl 9 ska jag klippa mig och slinga håret så man är snygg och fräsch till england.

Aja...det får duga för den här gången för nu orkar jag inte skriva mer.

RSS 2.0