Vart ar Valborg?

Jaha, da var det Valborgsmassoafton...fast det firar dom ju inte i det har trakiga landet hehe...sa det blir ingen brasa for min del. Kaffestugan har nu oppnat for sasongen, men for mig drojer det 4 veckor till innan jag far borja jobba. Vill ju jobba IDAG!! Abstinensbesvar fragetecken!?

Som nu nog redan listat ut sa sitter jag inte vid min egen dator, utan jag ar i datasalen i Chritchley building och vantar pa tess som har ett mote med en av hennes larare. Hon fick reda pa igar att hon fatt ett voluntarjobb pa skolan som research assistant, och kommer darfor att stanna i chester iaf under sommaren, och kanske langre.

Ikvall blir det alltsa ingen majbrasa, men jag far noja mig med en flaska vin och gott sallskap. Undrar vad vi ska hitta pa i helgen? Vi har flera alternativ att valja bland...det blir antingen Chester Zoo, piknick pa landet, eller ga pa Chester Races (Galopp) som ar i helgen. Far se vad det blir...beror ju lite pa vadret med.

Helt slut

Äntligen kan man slappna av en stund efter all stress med dessa uppsatser. Idag hade jag min sista deadline fram tills exams som är om 3 veckor. Jag har verkligen panikpluggat i en hel vecka i sträck nu, och det känns i kroppen och huvudet nu när man slappnar av lite. Men idag blir det inget plugg! Utan jag ska bara hänga med tess och dave och dricka te, äta kakor och se på nån film eller nåt. Igår kväll tog jag mig en paus från pluggandet ett par timmar för att åka till cheshire oaks för att käka middag och gå på bio. Vi såg på Lasse Hallströms Dear John...ett äkta romantisk drama.

Idag har jag mest suttit hemma och glott på webTV...Det har regnat konstant hela dagen....det är väl nu regnperioden börjar...suck. Men jag tog mig iaf ut en sväng då jag gick ner på stan för att betala den sista hyran (Jag måste göra det på banken)

Nu ska jag ta mig den där koppen med te.

28 dagar kvar i regnland.

SM-GULDET DÄR DET HÖR HEMMA!

Äntligen knep HV71 åt sig guldet som låg och väntade på dom i Stockholm. Tar ett tag att varva ner nu efter sudden, men så himla GÖTT!!!!! Wiiiiiiiiiie! Varför är man inte i Jönköping ikväll? Fira hårt nu alla Jönköpingsbor!

Grattis HV-laget!...och Laine, du är min hjälte!

Underbar men stressig fredag

Det var några dagar sen jag bloggade nu, men jag har sjukt mycket att göra i plugget just nu. Jag har två stora deadlines under nästa vecka, så det blir till att träna fingermusklerna.

Men om en timme kommer adam och marta hit för att grilla lite käk. Sen vet jag inte hur länge dom stannar, men jag ska iaf plugga ikväll...lite sorgligt en fredagskväll, men jag skippar hellre en helkväll med dom än att stressa järnet imorgon för att hinna med att se på hockeyn.

Vädret däremot är helt underbart somrigt. Jag gick bort en sväng till skolan innan, och jag gick och svettades i mina jeans och linne..varje vindpust var en fröjd. Synd att jag inte har tid att gå en lång promenad idag...jag kommer nog inte upp i mina 10 000 steg idag...och jag som skulle satsa på 10 000 steg varje dag den här veckan.

JAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!

Shit vilken spännande match! Nästan 14000 arga djurgården-fans som kastar saker på isen, Inga mål förrän i slutminuterna då HV gjorde 1-0, som strax kviterades till 1-1...och sen gick det nästan hela förlängningen innan Voutileinen smällde in 2-1 till HV!!! Vilken härlig och oerhört spännande match!

Bbq

Idag har vi köpt blommor och en fontän till baksidan.
Till middag blev det grillspett med klyftpotatis, guacamole och lite rött vin.
Erika ringde och sa att deras plan är inställt imorgon, som väntat...tråkigt, men inget att göra åt. Ska man tänka positivt så får jag ju en vecka extra på mig att skriva mina uppsatser...och så sparar man ju lite pengar med....men still...tråkigt

Ikea, grillning och hockey

Snacka om att sommaren har kommit till Chester. Alla går runt i sommarkläder och solbrillor, och även nu när klockan är 7 så är det fortfarande soligt och varmt ute.

Dagen spenderade vi på ikea, även om det tog drygt 40 minuter att ta sig dit pga all trafik...kan det vara så att det är fler folk på vägarna eftersom alla flyg är inställda? eller är det bara så att det är lördag? Vem vet. Verkar som att det är ganska så kört för erika och emma att komma hit på måndag. Vulkanen spyr fortfarande ut en massa aska...tråkigt! Aja, vi köpte iaf utemöbler så att vi kan sitta ute och grilla och käka mat om kvällarna. Vi invigde möblerna med marta innan hockeyn.


Det var gött att komma till Ikea med så att jag kunde köpa en massa kaffe! Jag köpte tre paket, så jag klarar mig nog fram tills jag flyttar hem.

Det var en riktigt bra hockeymatch idag. 3-3 efter period 3, och sen lyckades Davidsson slänga in ett snyggt mål i sudden. Tänk om man hade kunnat gå på den matchen! Spännande!

Igår ikväll blev det däremot ingen hockey, utan det fick bli en vinarkväll (för min del iaf, och delvis för tess). Dave var och spelade fotboll med jobbet, så jag och tess tog oss en tjejkväll med varma mackor och gott vin. Sen kom Marta förbi och då gick vi bort till George and dragon (den lokala puben) där vi tog oss ett glas..marta dricker inte alkohol (fattar inte varför) så hon tog bara en lemonade, tess köpte en strongbow, och jag höll mig till rött australienskt. Tess håller på att lära sig tycka om rött vin, och hon är nästan där...nästan....

Ikea

Det är en underbart somrig dag, så vi tycker att det är dags att åka till ikea för att köpa utemöbler så att vi kan sitta ute och grilla ikväll. På ikea kan vi också köpa lite svenskt käk samt en massa kaffe!

Wallander

Gissa vad jag sitter och tittar på.....Wallander! Dom sänder Wallander på engelsk TV!!!

MBT

Jag kom på att jag glömt att berätta att jag också köpt mig ett par MBT-skor på e-bay. Du kan läsa om dessa skor på http://se.mbt.com/Default.aspx?lang=sv-SE
Förhoppningsvis ska dessa skor göra så att man slipper få ont i rygg, fötter, och knän när man jobbar i sommar.

Förlust

Jag som hade tagit nästan för givet att HV skulle vinna ikväll....vi hade tom fixat så att vi kunde titta på matchen på tv:n...och så går dom och förlorar mot 08:orna...pinsamt...särskilt när min housemate Tess är djurgårdare. Aja, HV var inte sig själva idag, vi kör över snobbarna på lördag.

Vulkanutbrott

Det är inte säkert att Erika och Emma kan komma hit på måndag pga vulkanutbrottet på island...Fan..snacka om otur. Fast det var ju iaf tur att jag hann flyga hit innan det hände.

Längtar

Jag kan knappt bärga mig tills nästa vecka då erika och emma komemr hit och hälsar på. Det här är lite av vad dom har att vänta sig:
Chester city centre

Chester walls

Alexander's jazz theatre bar

The super lamb banana som har kommit till att bli en symbol för Liverpool

The Cavern, Beatles hemmaklubb där dom också blev upptäckta

Abbey Road

LONDON


Budgetshopping

Nu är jag tillbaka från shoppingrundan med Tess..Tess hittade en jättefin blå klänning samt en ljusbeige cardigan att ha över. Själv införskaffade jag mig dessa plagg:

£10 på Republic

£18 på New Look

Det blev en relativt billig shoppingrunda ändå, jag spenderade bara £10 eftersom jag hade ett presentkort på New Look på £20. Sen hann vi med att ta oss en lunchfika på Café Nero också. Ikväll blir det hockey, och sen eventuellt en miniutgång med brudarna...tar nog bara en drink, öl, ett glas rött, eller vad man nu känner för.

kLaR!

Nu har jag äntligen bundit in två kopior av min dissertation och lämnat in dom. Nu är det kört...nu går det inte ändra nåt mer, och deadlinen är om 1.5 timme.
Tess är på lektion och hon slutar om en halvtimme..så jag ska alldeles strax bege mig in till stan för att möta upp henne där. Vi tänkte att vi skulle unna oss varsitt nytt klädesplagg för att vi varit så duktiga. Får se om det blir utgång ikväll med tjejerna för att fira, eller om vi tar det imorgon istället. Hur som helst så måste jag se hockeyn ikväll...Final #1 på Hovet, HV71 vs. Djurgården

Sömnig och lättad

Snart är det läggdags för lilla jag som nu är en ganska så sömnig tös. Men först ville jag bara avundas mig själv som har tre exemplar av en klar dissertation i mitt rum. Imorgon försvinner två av dom.
Godnatt!

Blond moment

Jag skulle läsa igenom tess uppsats när jag införskaffade mig ett litet så kallat blond moment

Så här gick det till:
Tess frågade mig "Hanna, skulle du bara kunna läsa igenom min uppsats och se om jag missat nåt?"
"Visst det kan jag göra", sa Jag och tog emot hennes dator och tittar på skärmen där uppsatsen lyser mig i ansiktet..
"Vart börjar den?" frågar jag Tess och hon svarar "ähm...längst upp!"

Klar!

Nu har jag äntligen blivit klar med min dissertation, 26 sidor blev det till slut..8200 ord...det blev lite i det kortaste laget, men jag pallade inte att skriva nåt mer. Hellre kort och informativt än långt och innehållslöst. Jag gick in till uni för att skriva ut tre exemplar..skönt att komma ut och få lite frisk luft efter att ha suttit inne hela dagen. Men dom kunde visst inte fixa så att jag kunde skriva ut föstasidan på blått hårdpapper. Så jag får gå till skrivarrummet imorgon bitti så att dom där kan binda det åt mig.

Ikväll ska jag bara ta det lugnt, så ska jag börja på nästa uppsats imorgon.

Det blev verkligen att sitta och jobba med dissertation hela dagen, men det var så skönt ute att jag spenderade hela dagen i uterummet...det är väl så nära ute man kan komma när man sitter vid en dator och skriver.

Man börjar känna sig lite smått somrig redan då fräknarna börjar ploppa fram i ansiktet. Klockan är 7 och det är fortfarande soligt och varmt ute. Erika och Emma, ni kommer att älska det!!!

Ensam för en stund

Här sitter jag som vanligt i min säng med datorn högt i knät och sippar på mitt vaniljte samtidigt som jag skriver på min dissertation. Snart där nu alltså! Snart uppe i word count...200 ord kort. Tess är i biblan och skriver ut sitt arbete som har deadline imorgon, och dave är och klättrar i Liverpool.

När jag gick ner till köket för att göra mitt te så kände jag nästan för att blunda..och detta är därför:


Hade jag jag haft tid så skulle jag städat det nu...men det får väl vara tills imorgon....Vad lever jag med för människor egentligen haha

Biblan

Här sitter jag på biblioteket och skriver vidare på min dissertation som snart är klar...blir nog klar idag hoppas jag, annars har jag ju morgondagen fram till klockan halv 6 på mig...då måste jag skriva ut och binda in mitt arbete. Usch vad skönt det ska bli på torsdag när den är borta ur mina händer.

Annars har det inte hänt så mycket här ännu..läste att annika är ute och springer och har sig om dagarna...önskar jag hade tid till sånt...men efter alla mina deadlines om två veckor så blir det skärpning på den fronten ska jag lova.

Tråkigt inlägg...jag vet, men nästa vecka blir det bra mycket roligare då storasyrran kommer hit med emma! Wohooo!!!

Dagar kvar: 44

fyrtiofem

Nu är jag tillbaka i Chester för sista gången (som student och lokalbo) och nu påbörjas nedräkningen. Ynka 45 dagar kvar till hemfärd.

Resan hit gick för en gångs skull väldigt bra utan en massa komplikationer. Jag gick upp i lugn och ro vid klockan 9 imorse efter att ha myst med viktor i typ en halvtimme. Hugo höll sig på övervåningen idag eftersom jag, utan att tänka, hade placerat min resväska på hans fotölj. Jag tog mig en skön dusch för att sen städa undan lite i källaren. Någon frukost blev det inte av, utan det fick bli att köra förbi affären för att köpa mig ett par äpplen istället som jag köpte på vägen mot erika som skulle skjutsa upp mig till galgen. Bussen var näst intill full, vilket förvånade mig en gnutta då det var en måndagmorgon. Väl i Linköping så satt annika och väntade på mig när bussen kom, så vi traskade direkt in till stan för att käka lite tacos på taco bar.

Efter tacosen gick vi runt lite på stan för att fönstershoppa lite innan det var dags för fika. Och vem möter vi inte på gränden? Jo, Cilia med hennes lilla knyte Ronja. Jozephine var inte med den här gången då hon var hos sin fader.

Då vi sagt hej då till Cilia och Ronja så gick vi bort mot fiket, men först så köpte annika ett par teburkar samt lite te. Dom hade tom hennes favoritte (ett av dom få hon faktiskt tycker om) Mambo Jambo. Hon blev mycket lycklig över denna affärsupptäckt.


Det var så varmt och gott i solen att vi unnade oss med att sitta utomhus och äta våra enorma biskvier och dricka vårt kaffe. Sen var det tid att bege oss mot busstationen igen så annika kunde ta 12an hem och själv satte jag mig på bussen mot skavsta.

Väl på flygplatsen kom jag på att jag inte tycker om vågen vi har hemma..jag vägde min väska hemma, och då visade den 9 kg inklusive handväska och dator, men på flygplatsen visade den 9 kg utan dator...bedrövad över detta, och att dom faktisk kollade vikten den här gången (vilket händer väldigt sällan, och dom gångerna dom faktiskt kollat vikten så har dom inte räknat med datorn)..så tyvärr fick mitt kaffe ryka..så veckans mission blir att hitta nåt bra kaffe.

Men jag hade iaf turen att hamna långt fram i kön så att jag fick min favoritplats, sätet allra längst bak i planet vid fönstret. Och killen som satte sig jämte mig visade sig vara en stammis på denna rutten också, och han sa att han tänkte i samma banor som mig att man kommer ut ur planet fortast om man sitter på denna plats. Trevlig resenär också då han mest satt och sov haha måste älska vana resenärer!

Dave kom och hämtade mig på flygplatsen. Han hade varit och klättrat och klagade över sina blåsor på händerna hehe.

Nu har jag packat upp min väska, bäddat mina lakan och ska snart göra mig iordning för bädden. Imorgon blir det plugg, plugg, och återigen plugg.

Påskpromenad

Imorse var det så fint vårväder att jag, erika, annika och adam tog oss en liten promenad bort till kossorna i röttle. Jag, annika och adam hittade dessa mysiga djur under gårdagens promenad.
Glad påsk!

Tema: HV71

Idag funkar internet igen som det ska...man inser inte riktigt hur beroende man är av nåt förrän det är borta. Det känns lite som att man tappar kontakten med omvärlden då internet lägger ner, fast det hade ju vart mycket värre om jag varit i chester utan internet..här är det inte lika ensamt. Dessutom förstördes hela min dagsplan pga detta...jag hade planerat att sitta och plugga en massa under dagen, men då jag inte kunde leta efter några journaler så kom jag ingen vart..det blev istället att räkna minuterna framför tv:n med annika. Sen på kvällen blev det pizza med hockeytema. Det fick bli en HV71 med bearnaissås som man kunde smaska på under tiden man satt i sin HV-halsduk och såg på semi-matchen HV71-Skellefteå. 2-0 till HV!!!

Idag är det långfredag och jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på..solen skiner och det är varmt, kanske ska sätta mig ute på verandan i solen och glassa? Eller ska jag rent utav ta en liten fotvandring? hmm tåls att fundera över.

RSS 2.0