Som att vara tillbaka på mellanstadiet =)

Jag spenderade hela eftermiddagen och kvällen till att plugga inför provet i 'sex, scandal and society'...och när man kommer dit och får provet så ser man att det bara är 33 st falskt eller sant-frågor...alla tittar på varandra och kan inte fatta att det var allt. Mark sa att det skulle ta en timme att göra provet..men en kvart senare var alla klara...Det är väääldigt svårt att kugga på den här...den som har pluggat lite grann klarar det lätt.
Mark är för snäll =)

Igår var också barnsligt enkel...på seminariet pratade vi bara om vad som behövs i ett välfärdssamhälle...ganska enkelt...det hör ju bara till allmänbildningen....men som vanligt är det typ ingen av engelsmännen som vill prata...så det var bara jag och Rachel som var med i diskussionen. Sen på eftermiddagslektionen så pratade vi om sydamerika..och då delades vi upp i 6 grupper (dom räknade som man gör på typ mellanstadiet..alla får ett nummer som man ska komma ihåg osv.) sen fick varje grupp ett land var (min grupp fick Venezuela) sen fick vi gå iväg i 45 min och hitta information om landet, göra en overhead på det samt en målad karta av landet. Sen skulle vi presentera det för resten av gruppen...jag hade oturen att hamna i en grupp där alla var rädda för att prata inför grupp...så det slutade att jag fick säga allting...aja...jag har inget emot det...tycker att det är ganska roligt faktiskt. Man vande sig väl av med sin rädsla på Grennaskolan där vi fick hålla presentationer typ varje engelskalektion...antar att man får tacka jessica för det =) Det var en rolig dag iaf, inte bara att sitta och lyssna på en lärare som bara maler på i flera timmar i sträck. Det får jag sen i eftermiddag iaf, för då har jag lektion med Cox..och han om nån gillar att mala på...han är fan värre än vad janne hallgren var..

Jag vet...tråkigt med bara skolsnack..men det händer inget annat här...skolan går före nöjet, och då blir det inte att man går ut, eller hittar på annat så ofta...innan påsk händer det inget kul...så ni får stå ut=)

Tess var rolig igår med hehe..hon skrev ett sms till mig igår där hon skrev 'Ha ha, jag har sett sid! :D' och sen när hon kom hem så sa hon att hon hade börjat skratta åt Cox...medans han fortfarande var där. Han måste ju trott att hon var helt galen eller nåt. Jag hade tyckt att det var konstigt iaf. hehe kul att det inte bara är jag som tycker han är lik sid =)

Annika och Challe planerar att eventuellt komma hit sista veckan innan jag åker hem=D Kommer dom så ska vi ha så fett kul. I sånna fall kommer dom den 12:e maj, och min sista exam är den 13:e..så efter det så kan man bara ha kul, och då får man kanske lite hjälp att flytta ut *blink* *blink*
Sen ville ju Jens komma nån gång med =D Trots exams så kommer det bli en riktigt bra vår =D

Jordbävning

I natt vaknade jag av att hela rummet skakade, och jag fattade inte vad det var...jag tänkte att det blåste storm ute eller nåt...men sen idag pratade alla i skolan om att det var en jordbävning. Jag har aldrig känt av nån innan så det var ju lite coolt...fast det var en väldigt läskig känsla. =S

Nu har jag valt mina kurser inför nästa år...5 kurser är obligatoriska, och sen får man välja mellan två stycken andra.

Obligatoriska kurser:

- The shaping of society
- Conference (med Brian =))
- Research methods
- The sociology of health, disease and medicine
- Work-based learning (som jag tänker göra hemma i sverige, 5 veckor praktik)

Sen fick jag välja mellan:

- Celibrities and realities
- State power and civil liberties

Jag valde Celibrities and realities för det verkar vara en sjukt rolig kurs, och den andra kursen handlar bara om krimonologi i UK...så då tror jag att jag får mer nytta av att läsa om massmedia...

Sen så var dom dumma och lade in en till exam för mig...så nu har jag 2 istället för en...nu stannar jag garanterat till den 16:e maj, för den tentan är den 13:e...suuuurt


Officiella köttbulledagen 3/3

Jag hade en trevlig kväll med svenskorna igår. Vi snackade en massa skit om engelsmännen (no offense challe) och uppfann köttbulledagen som kommer att vara på måndag. Vi ska köpa varsitt vitt linne och sen måla svenska flaggan på framsidan och en köttbulle med texten 'the swedish meatball day' på ryggen. Kanske målar vi oss lite i ansiktet med. Och detta ska vi göra på måndag när vi sticker till RB's. Snacka om att vi kommer att få mycket uppmärksamhet hehe.

Jag kan knappt bärga mig tills i april när Cruise öppnar...det är den nya nattklubben i Chester. Det kommer att finnas 4 olika barer..och stället är upelat i 6 olika teman.

image111


image87
image88
image89
image90


image91
image92
image93
image94


image95
image96
image97
image98
Fatta vad ballt med svenskt tema =)

image99
image100
image101
image102


image103
image104
image105
image106


image107
image108
image109
image110

The Swenska tjej, it's the grej

Då var man hemma igen efter ännu en tråkig tisdagslektion. Och om en timme ska jag och tess dra till SU bar för att träffa Sandra. Kul att träffa henne igen, det var ju ett tag sen vi träffades på rosies (RB's). Det blir värsta svenska invasionen på SU. Aja, det är iaf comedy night där, så vi stannar väl där ett tag, och sen drar vi vidare till nåt ställe som nyss öppnat...kommer inte ihåg vad det hette..Lär nog inte bli så sent.

Nu gäller det att man tränar ordentligt i sommar, för jag och tess fick ett ryck och anmälde oss till att springa blodomloppet i augusti...1 mil blir det. Ja då kanske man för en gång skull tränar lite under sommaren. Kanske skulle vara nåt för dig Nirosha?! lol det blev ju inte riktigt som vi hade tänkt förra sommaren.

Imorgon blir det plugg, val av modules (möte), och gymmet. Nåt mer har jag inte planerat. En ganska vanlig onsdag med andra ord..har ju inga lektioner..

Farfar kuggade =)

Jaha, vad står på schemat idag?

- Plugga (har prov på fredag)
- Gå till skolan och snacka lite med Coxie (om han är där idag)
- Handla mat
- Gå till gymmet (om jag hinner)
- Gå på lektion (Welfare politics med Coxie kl.18-19.30)
- Gå ut  Tess och Sandra (troligen SU bar)

Det skulle ju vara skönt med en promenad också...så fint och soligt väder idag, värsta våren.

Snackade med Jens en stund igår, och han sa att han nog kunde komma och hälsa på nån gång efter att mina lektioner slutat (18:e april)..han går ju fortfarande i skolan då, men tar nog lite ledigt i sånna fall. Och troligen så kommer jag nog inte hem förrän 16:e maj (även om min exam är 7:e maj) för tess slutar inte förrän veckan efter mig...och dessutom fyller Jamie år den 14:e, så det skulle va ganska kul att kunna fira henne. Skulle ju vara gött att komma hem direkt efter min exam, men mycket tyder på att jag stannar iaf. Jobbet kan vänta en vecka till. Men det blir ett par veckor då man inte har nåt att göra...Jens kommer ju nog iaf, och om det är nån som känner för att ta en tripp till chester så är det bara att säga till. Gratis boende =)

Längtar så till sommaren nu...vill jobba!!! Jag är en riktig Kaffestugan addikt känner jag =)

Det är inte långt kvar  nu tills det är påsk, kan knappt bärga mig! Jag drömde tom härom natten att jag åkte skidor i alperna. Och där träffade jag Kenny Bräck i värmestugan med...jag vet inte ens hur han ser ut, och jag fattar inte vad han gjorde där...aja, jag var skitduktig på att åka skidor iaf...önskar jag vore så bra i verkligheten hehe
Nästa vecka är det inga vanliga lektioner som gäller för då är det conference week, då måste jag gå på konferens på måndag, tisdag och onsdag, och sen är jag ledig resten. Det är jättebra för då hinner jag jobbamycket på mina uppsatser...börjar få lite smått panik nu...har så mycket att göra innan påsk.

Vad bra att farfar kuggade uppkörningen...inte för att det var någon större risk för att han skulle fixa det, men iaf...får se vad hans nästa steg kommer att vara. Sälja huset? Troligen inte...men man kan ju hoppas.

Sååå glad att jag pluggar sociologi

Ni kanske undrar varför jag är så glad?! Jo det är så att jag kom precis hem från en lååång och tråkig dag i skolan...lite småtrött efter att ha tvingats lyssna på Dr Cox som bara babblar på i 2 timmar...aja iaf så satte jag som vanligt igång datorn för att kolla facebook, bloggar och IBIS. Det brukar inte stå så mycket kul på IBIS annars, men då såg jag att dom hade lagt upp schemat för sluttentorna..så jag kollade igenom det och kunde bara hitta en av mina kurser där....vilket betyder att jag bara har en exam...EN!!! Fatta vad glad jag blev!!! Ämnet är Welfare politics, och tentan kommer att äga rum på onsdagen den 7:e maj. Så antagligen åker jag hem på fredagen för att sen vara ledig enda tills början på oktober =) Nice surprise!

Jak er en micket klad hest!


Långledigt mitt i veckan

Det visade sig att lektionen som jag skulle haft i eftermiddags var inställd...och jag och lucy var tydligen dom enda som inte fattade det och gick dit...helt i onödan...det var bara att gå hem igen. Nåt snack med Coxie vart det inte heller...hade tänkt gå dit, men beslöt mig för att vänta tills imorgon då jag kan snacka med han efter lektionen.

Har precis käkat middag med Tess och margaret..sen kom Zara också så vi snackade lite. Annars har det inte hänt så mycket under dagen...ibland suger det att vara student.

Ikväll är det House som gäller =) Första säsongen, hell yes!!

Chillin

Seminariet inställt idag, så jag början inte skolan förrän kl 14.30 idag...lite småsegt faktiskt...det finns ju inget kul att göra. Det är antingen att plugga eller glo runt på internet, hade iofs kunnat gå till gymmet, men känner mig lite lat idag så det blir att surfa runt på nätet. Om en stund kommer iaf tess hem, och sen ska jag sticka iväg till skolan för att snacka med Cox...hade tänkt gå dit igår, men pluggade hemma istället...när man väl är på plugghumör så får man passa på att plugga gärnet, utan några avbrott för då kommer man lätt av sig.
På tisdag har jag och Sandra bestämt träff iaf eftersom det inte blev nåt sist..det blir antingen SU eller den nya klubben som tydligen öppnats nu nere på stan...hade ingen aning om det förrän hon sa det...aja..det var ju på tiden...det var ju först tänkt att dom skulle öppnat redan i oktober eller november. Hoppas tess kan komma med, skulle va kul eftersom vi är dom ända svenskorna på hela skolan =)

Nu har jag betalat in pengarna för skidresan också...så nu är jag 3500 kr fattigare, men det är det värt. Ska verkligen bli kul. Längtar!!!! Som vanligt är jag beredd på att man kommer hem med gips och kryckor...lika bra att vara beredd på det värsta, olyckor händer ju så lätt i backen. AAAHH can't wait!!! Vill till Österrike NU!!!

Sen har jag ju en Kelly Clarkson-konstert att se fram emot. Den 14:e mars bär det av till Manchester med Tess och Jamie, ska också bli sjukt kul. Inte för att jag lyssnar så mycket på Kelly Clarkson, men hon är ju bra iaf, och jag har fått alla låtarna från hennes senaste album av jamie...måste ju kunna en del av låtarna, annars blir det ju inte lika kul.

Gött att va ledig

Då var man ledig imorgon då...och sen sa min lärare att seminariet på torsdag är inställt =) Vilket betyder att jag är ledig ända fram tills kl 14.30 på torsdag. Niiiice!!!

Är du nöjd nu Challe? Jag ändrade det lilla stavfelet =) Grattis till Sterling förresten.

Ikväll blir det ännu en lugn filmkväll...den här gången är Zara med och gäckar framför dataskärmen...vilka datanördar vi är egentligen. Imorgon ska jag gå iväg till skolan på min lediga dag för att träffa min PAT, Dr Peter Cox. Han påminner faktiskt lite om Sid i Ice Age.
                                                      image86
Aja, ser inte direkt fram emot det...han är lite småskum.. men det får la gå. Ska väl ta och plugga en del imorgon med, blev ju inte att man pluggade så mycket när man var hemma...jag är nog lite för lättdistraherad hemma tror jag.

Men på lördag tänkte vi ta och göra nåt annat än att bara sitta inne på våra rum hela dagen.. Jag, Tess och Margaret, och kanske jamie tänkte ta och åka till manchester under dagen..men det blir nog liverpool istället. Verkar som att tågen går bättre dit från chester.

Aldrig blir det som planerat...

Som vanligt kom man hem mycket senare än man tänkt från början. Men den här gången var det inte tåget det var fel på, utan själva flyget var ca 1.5 timme försenat. Vi skulle ha lyft kl 18.35..men lämnade inte sverige förrän kl 20...Detta betydde att vi skulle komma fram till Liverpool lime street station bara en liten stund innan sista tåget till chester gick kl 23.. Aja...vi hann ju med det iaf. Var hemma runt midnatt (kl. 1 svensk tid)...tog en taxi hem från stationen. När vi äntligen var hemma så lagade vi lite nudlar för vi var hungriga, pratade lite snabbt med jamie och margaret, och sen var det sängen direkt.

Det har varit soligt, men kallt ute idag, och lika kallt var det i molloy där jag hade 2 gånger 2 timmar lektioner idag...alla satt bara och huttrade med jackor och halsdukar på. Lektionerna var helt ok dock...fick bland annat höra historien om kejsarens nya kläder, som dom flesta engelsmännen i rummet aldrig ens hört talas om förrut....(ibland undrar man vad man gör här egentligen...), och vi fick också lära oss hur man dansar vals (en annan sak jag redan visste)...
Nu ska jag sticka iväg till gymmet för att först gå på nåt som kallas för toning...vet inte riktigt vad det är för nåt...men det märker jag säkert =), sen efter det avslutar vi med en timme yoga.

House ikväll!!

Grattis!

Grattis Annika och Challe! Blir det Aberdeen tro? eller blir det nåt annat? England vs skottland.

Och Challe, det är klart att jag vill träffa dig med. Du är ju min extrasyster =)

Inget SU idag =(

Sandra var tvungen att ställa in ikväll...familjeproblem tydligen...Så här sitter jag istället och pluggar istället..Det låter ganska så tragiskt, men är nog rätt bra ändå..En hel pluggkväll extra innan jag åker hem. Jag säger nu att jag ska plugga mycket hemma, men jag vet innerst inne att det bara är prat och att jag kommer att hitta andra roliga saker att göra istället. Som att åka till Lager med Annika, Erika och Ida, åka över till ön och va med andrea, åka till tranås och prova ut skidor och pjäxor m.m

Aja, nu ska jag börja jobba på min uppsats till 'Introduction to world development' (IDS) där jag ska skriva om ett av the Millennium Development Goals (MDG). Det finns åtta goals som ska leda bort oss från fattigdom som man strävar efter att uppfylla till år 2015. Jag tänker skriva om målet att alla barn ska få en grundutbildning. Inte så kul att skriva om i bloggen kanske...men jag tycker det är intressant iaf...det är ju det som är huvudsaken.

SU ikväll, SWE imorgon

Då var man klar för dagen då.. nu är det bara imorgon kvar, sen sticker jag hem. Ikväll ska jag till SU-bar och träffa Sandra, den svenska tjejen vi träffade härom veckan. Therese kan inte komma för hon är upptagen med annat. Ska bli kul att träffa henne igen, verkar vara en kul tjej. Aja, idag fick jag göra min första muntliga presentation i skolan..lite ovan om man säger så...har inte gjort det sen grennaskoletiden tror jag. Det som förvånade mig var att jag faktiskt tyckte att det var ganska kul...hmm...mycket lustigt...

Nu måste jag packa, städa och ta en dusch...

Ett litet inlägg

Ledig idag som alltid på onsdagar. Men har jag gjort nåt vettigt än? Svar nej. Men jag ska snart gå iväg och möta upp Margaret för jag ska följa med henne och kolla på ett rum inför nästa år. Sen blir det en promenad in till stan för att köpa en bläckpatron samt gå till banken. 
Jag vet att jag inte har ivit på en vecka nu, men varje gång som jag har börjat skriva på ett inlägg så har det kommit nåt emellan...och det gjorde det också nu....får fortsätta skriva sen.

RSS 2.0