Planer för idag?

Ja, vad ska man hitta på idag då? Både Tess och Dave pluggar på för fullt, så jag får klara mig på egen hand idag igen. Messade Maggie innan för att se om hon kände för att ta en kaffe med mig sen, så vi ska ses på the bouverie vid kl 2. Efter det blir det nog antingen gymmet eller en lång promenad. Men vädret ser inte så värst lovande ut, så det lär bli gymmet tror jag. Jag skulle kunna gå en sväng på stan, men då jag inte har några pengar att spendera blir det liskom inte lika kul.

Tänkte jag skulle ta och lägga upp grill-bilderna från helgen iaf:







Idag är det premiäröppning för Kaffestugan. Klockan 3 öppnar dom tydligen för gäster, och majbrasan tänds klockan 8. Vill så gärna vara hemma nu, jag är hellre hemma och jobbar en dag som denna istället för att gå här i lägenheten och inte göra nåt alls. Jag vet att jag klagar, men jag har så tråkigt.


What to do?

Nu har jag varit fri från skolarbete i drygt ett dygn, och är redan grymt rastlös. Idag har jag städat mitt rum, samt börjat packa så smått och rensat bort en massa skräp, jag har glott på tv en stund, spelat guitar hero, och jag kom just hem efter att ha gått på en lång upptäcktsfärd i Hoole och Newton lane. Hittade jättemysiga promenadstigar och en stor och fin park där folk låter sina hundar springa lösa och leka. Min absoluta favoritstig såg ut så här:



Måste gå den promenaden oftare, det är så skönt att komma bort från all trafik och få lite lugn och ro.

Hmm..undar vad man ska hitta på nu...ville städa köket innan, men tess tyckte att vi skulle vänta tills helgen med storstädningen så att hon kunde vara med också. Roligt fritidsintresse vi har va? haha



Freedom at last

Då var det över då...alla uppsatser är inlämnade, allt är ordnat inför praktiken, och alla exams är gjorda då jag skrev min sista imorse. Är ganska så nöjd med hur det gick..men det får ju resultatet avgöra när det ramlar in i brevlådan i sommar. Hoppas på att jag får godkänt iaf. Synd att det regnat hela dagen..skulle ju ha varit perfekt om solen sken och det var varmt ute. Det ska det ju göra när man kommer ut från sin sista exam och det är sommarlov. Jag säger att mitt sommarlov har börjat nu eftersom jag inte riktigt räknar praktiken som 'skolarbete' även om jag måste skriva två små uppsatser på det sen i juni. 

Jag käkade en god avslutningslunch på pizza express tillsammans med Rachel, Rachael och Lucy för att fira våran nyvunna frihet. Lite fönstershopping blev det med, men då jag inte har så fett med pengar så blev det inte mer än så. tjejerna köpte varsin fried mars bar...men jag hoppade det...känns lite för skabbigt för min smak. Jag fattar inte hur man ens kommer på tanken att fritera godis...känns fel att blanda sött och fett så där...det såg inte särskilt lockande ut heller hehe. 

Nu har jag börjat packa så smått med..packat ner mina pärmar och böcker, samt rensat bort en massa papper. För att ha nåt tråkigt att göra under veckan så tänkte jag försöka renskriva mina anteckningar så att jag slipper ha en stor och tung hög liggandes med en massa papper. Lite småpatetiskt att sätta sig och renskriva skolanteckningar när man egentligen ska njuta av att inte göra något alls...men det är faktiskt ganska så avslappnande eftersom man inte behöver tänka...man bara gör.

Nu är det bara en vecka kvar som jag behöver vara i england, bara en vecka kvar i thomas brassey close...det ska bli skönt att få komma hem till gränna på riktigt..och stanna där tills september. På husfronten så har jag gått med på att flytta in med tess och dave till att börja med, och sen om jag hittar en billig etta nånstans så får jag ta det då..vi skriver inget bindande kontrakt, utan då kan jag flytta när jag vill. Pratade just med både tess och dave, och båda verkar vara ganska så säkra på att jag inte kommer att flytta...men hittar jag nåt till rimligt pris så gör jag troligen det.

Just nu vill jag inte oroa mig för nåt..jag vill bara ta en paus ifrån allt...slappa, se på film och ta det lugnt.



Framtidsplaner

Igår kollade jag runt lite på skoj efter lite kurser och sånt som jag kan tänka mig att läsa efter min examen. Och jag hittade den perfekta utbildningen för mig, och det är dessutom en master-utbildning :) Jag tänkte att jag skulle ta och läsa Global studies, och den utbildningen finns i Göteborg och Malmö.

  • Utbildningen i Göteborg är 2 år lång, och det är i Göteborg jag helst skulle vilja gå:
http://www.globalstudies.gu.se/utbildning/avancerad/master_globalstudies/

  • Malmö har också en masterutbildning, men den är bara på bara ett år, men ett hyffsat alternativ:
http://www.edu.mah.se/SAGPE/

Tänkte fixa länkar till sidorna, men min blogg gick visst inte med på att fixa det åt mig :(

Går jag i Göteborg ingår det även att man antingen åker på ett field work till antingen afrika eller asien...åker man inte på field work så får man göra praktik istället. Men det skulle ju vara intressant med field work tycker jag hehe.

Rastlös..yet lat

Hur kan det vara ens möjligt att vara sjukt rastlös, men samtidigt för trött och lat för att få arslet ur vagnen och faktiskt göra något? Idag var en sån där typisk söndagsaktig lördag...när man vet att man borde ägna hela dagen åt att plugga, men det slutar med att man gör precis allt för att slippa. Idag har jag:
  • Försökt plugga, men misslyckades ganska grovt då det slutade med att jag täckte hela pappret fullt med små gula figurer.
  • Glott på musikvideor på facebook tillsammans med Tess. Och när vi kom fram till Sohia Fresh's låt så var vi bara tvugna att kolla om vi kom ihåg dansen till den...men vi kom inte ihåg riktigt hela, var ju ett tag sen man dansade nu hehe
  • Kollat bloggar och facebook.
  • Lekt med Photo-booth med Tess
  • Gått till coop och handlat
  • Och nu skriver jag i bloggen samtidigt som jag snackar med annika på msn och kollar på klänningar.
Vet inte hur planerna ser ut ikväll..men det blir väl ganska lugnt antar jag.


Kaffesnus

Efter begäran av kusin Martin så lägger jag nu upp en bild på hur det ser ut när man snusar kaffe. Men jag tror tyvärr inte att jag kommer att ha en sån prilla inne på min exam på tisdag..den fick inte riktigt plats under läppen...


Sen så tog jag och tess en rejäl flum-stund då vi lekte med datorn och tog kort. Så här blev resultaten:


Det började med att vi tog några fina seriösa foton



Sen blev vi lite emo


Rädda emo's


Räddare


Det var nu vi flummade över




Universitets-hjärnor


Vampyrer




Flum Flum...

Dags för ett nytt inlägg nu kanske? Verkade som att inte alla har samma Killing-humor som jag haha. Blev bara två ynka kommentarer som dessutom var från erika som har samma humor som jag ;)

Nu har jag lämnat in min sista uppsats samt skrivit min första exam...one more to go och sen är jag friiii!!! Typ iaf..har ju fortfarande två uppgifter kvar till work based learning, men det är inte förrän om typ 6 eller 7 veckor hehe.

Så nu ska jag revisa lite inför tisdagens exam, som också är min SISTA!!! Så glaaad XD Så ska jag ta en pluggfri kväll ikväll...tycker att jag har förtjänat det....så det blir väl att jag glor på nån film eller nåt...tess ska plugga, så kanske jag ska ta en humorkväll? Tess säger att hon inte gillar Killinggänget så jag kan ju passa på när hon har annat för sig haha. 

Idag kände jag för att dokumentera lite..men det kom inte längre än att jag dokumenterade då jag och tess testade på kaffe i te-påsar:


Slutsatsen var att jag kommer aldrig att testa på det igen. Inte gott.

Det där var nog världens tråkigaste bild jag nånsin har haft tror jag hahaha. Så mycket händer det i Chester idag!

Emma messade och frågade om vi ville hänga med ut ikväll...men jag tror att vi kommer att bli inne ikväll ändå...Tess får inte dricka för hon går på penicillin i en vecka, och jag är grymt pank eftersom min bankdosa har pajat, så jag kommer inte åt pengarna på mitt sparkonto...kommer ju inte ihåg mina kontonummer. Blev ju lagom glad när jag skulle flytta över pengar till hyran i tisdags...slutade med att jag fick låna drygt 11 000 av tess...ringde till banken, men dom kunde inte ge ut mina uppgifter. Aja, effektivt sätt att spara pengar.

Nu har vi kommit fram till en tillfällig lösning angående boende till nästa år. Eftersom jag inte vet om jag kommer att kunna få tag på en etta tills i september, så sa vi att vi flyttar in i Daves tvåa, som tydligen skulle funka som en trea. Och då kan jag leta lägenhet i lugn och ro när jag kommer tillbaka til uk i höst. Och då får vi alla hela sommaren på oss att fundera över saker. Tess ska lista ut om hon är redo för att flytta ihop med dave, dave ska hitta ett jobb någonstans, om det nu blir i chester eller nån annanstans, och ska fundera över lägenhet. Jag träffade Maggie över lunchen häromdan, och hon hade inte kommit in på sin master i chester...så det är ganska så garanterat att jag bor själv nästa år. Ska faktiskt bli en kul upplevelse att bo själv, det är väl på tiden att man växer upp eller?


Så här grönt och fint är det när man går till och från skolan. Sommaren är snart här! Wiiiii!!!





Plugga=Göra nåt helt annat






Tillbaka till pluggträsket Chester

Kanske är på tiden att jag startar igång bloggen igen då efter att ha varit inaktiv bloggare i hela tre veckor. Shame on me! Bad Hanna! Smisk på rumpan!

Här i Chester är det nästan full sommar. Allt är grönt och det är försommarvärme ute. Var tvungen att lämna biblan lite tidigare än planerat idag för att gå ut och plugga i solen en stund.

Lovet var iaf jättebra. Stannade ju först en vecka hemma i Chester själv med Dave...vi hade våra flumstunder med flygande balong-gubbar och skuggfigurstund då det var earth hour. Men annars var det en relativt händelselös vecka. 

Veckan som kom därefter var desto roligare. Skidresa i Italien! Närmare bestämt Dolomitibergen, Val di Fassa. Och vi bodde i en liten stad/by vid namn Soraga. Vågade ge mig på att testa bräda en dag..men gav upp ganska snabbt eftersom det gjorde så ont att trilla ;) Jag blev förvånad över hur fysiskt jobbigt det var att snowboarda..mina vader fick sig en rejäl omgång. Men jag är stolt över dom svängarna jag lyckades göra utan att ramla. Lite svensk allsång tillsammans med några andra svenska bussresor fick vi med på en kant med. Och den kvällen blev jag lite smått förnärmad då han i baren inte trodde att jag var över 16....ska man ta det som en komplimang eller? Antagligen inte...
Men exklusive snowboard-dagen så trillade jag bara 3 gånger, och jag måste säga att jag har utvecklat min skidresa ordentligt nu. Dom som har sett mig åka tidigare år skulle vara stolta =)





Veckan hemma i Gränna var inte heller så fel. Spenderade nog mestadels av tiden på Fiket känns det som...hann bli stammis på en vecka nästan. Tiden jag inte var på Fiket var jag antingen hemma, på Erikas balkong, eller någon annanstans med Kaffestugan-gänget. Vi hade ju personalmöte/fest hemma hos Tompa på onsdagskvällen då han bjöd på lika god mat som alltid, och en massa dricka. Det slutade i vanlig ordning med en trubadur på en av hans alla gitarrer. På dagen där fick vi också premiärkolla på det nya köket på kaffestugan. Det blev jättefint, men jag kan inte visa några bilder för att jag GLÖMDE att ta kort =( Dagen efter så gick vi upp ett litet kaffestugan-gäng för att storstäda toaletterna..det var inte föör mysigt kanske..men det kändes gött att få vara där uppe igen. Dagen efter det åkte vi upp dit igen och packade upp och diskade all porslin. Så det blev iaf 5 timmar allt som allt..ett par hundralappar kan man dra in i slutet av månaden iaf. Alltid nåt. Kan verkligen inte vänta tills om två veckor då jag flyger tillbaka till Sverige och Gränna så jag kan börja jobba lite på berget. Det blir ju förstås bara på helgerna (och kanske lite kvällar) eftersom jag har min praktik i jönköping i 5 veckor innan jag kan vara på K-stugan full tid. 

Trubaduren Tompa

Olle


Jag avslutade min vistelse i Gränna med att ta en riktig humorkväll hemma hos Erika då vi körde ett Nilecity-maraton =) Har kommit på att min humor nog är baserad på den serien haha. Tog med mig DVDn hit så jag kan ha lite roligt ibland, samt att jag dessutom har 'I manegen med Glen Killing' på DVD med. Tack för presenterna kära systrar, jag blev jätteglad!



Nu ikväll tänkte jag skriva ytterligare 1000 ord på min uppsats, då har jag bara 1000 kvar att skriva imorgon. Suck! Varför valde jag att plugga för???

RSS 2.0