Rädd

Annika höll på att skrämma slag på mig nyss. Hon skickade en bild utan att berätta bakgrunden och orsaken till den. Jag blir ju orolig om du gör så syster! Aja, nu har jag tagit reda på orsaken, och det var inte så illa som jag trodde. Skönt.

Idag har jag pluggat som fasen, skrivit halva min upsatts nu, 1200 ord. Sen hann jag med att ta en snabb kopp choklad med Maggie innan min conference lecture. Det enda vi gjorde där var att gå igenom programmet för konferensdagarna nästa vecka samt dela upp de uppgifterna som vi måste göra under konferensens gång. Jag fick uppgiften att på tisdagen sitta längst fram och spela in konferensen med en tape recorder. Ganska så simpelt jobb...bara att trycka på en knapp. Efter lektionen gick jag till Brian och fick reda på resultatet av gruppresentationen vi gjorde förra månaden. Jag fick 70% vilket är en first (högsta betyget). Så jag är ganska så nöjd faktiskt. Chester uni är kända för att vara snåla med betyg...så 70% är ganska svårt att få. 

Aja, imorgon sticker vi till Daves morsa och hennes sambo i Wales. Och så kommer vi hem igen på söndag. Det blir nog trevligt, hans familj är snälla.

Dagens citat:
Av Dave

Vi sitter och tittar på Van Helsing. Tess frågar Dave varför dom elektrifierar Frankenstein's monster.
Han försöker förklara att det ska väcka bebisvampyrerna som är i kukongerna.
I bild kommer dom slämmiga och äckliga kukongerna.
"There we go.....baby stuff"

Det passade bara inte in på min och tess' bild av 'baby stuff'

...

Idag var tänkt att vara en riktigt intensiv pluggdag, och jag har också pluggat en del...men inte så mycket som jag egentligen ville. Kanske var det för att jag följde med tess och dave ner på stan en sväng på dagen....och det tog lite längre tid än väntat. Men men..orkar nog inte skriva nåt mer på uppsatsen idag. 

Jag snackade både med annika och pappa idag också. Annika hade lite bankbekymmer som jag fick hjälpa henne med...det är inte lätt ibland.

Eftersom jag inte har några pengar kvar på mitt engelska konto, och jag förde över pengar till det i helgen (det tar 5 arbetsdagar för pengarna att komma in på kontot) så fick jag böta £37 för att det inte fanns några pengar när dom skulle dra av min bankfee. Tess sa att dom hade gjort så mot henne en gång innan och det inte var nåt att göra åt eftersom internationella elever tydligen inte får ha några overdrafts. Jäkla racister! Aja..inget att göra åt..synd bara att dom drog det just idag när jag får in mina pengar på kontot imorgon. Det blir att leva billigt nu fram till påsk...det är inte så att jag har ont om pengar...men man vill ju inte bränna bort allt på trams.

Dagens citat
av Dave

"It aches here"  Han pekar på sin wrist
"When I poke here, it feels good!"

Back on the dance floor

Tess' och mitt eftersnack efter danslektionen då vi lärt oss en ny rutin:

Jag: Nej, men jag gillade faktiskt den här rutinen. Det var inte så mycket 'girly' moves i den, utan mer attityd.
Tess: Jo, synd bara att den var så sexistisk.
Jag: Men såå sexistisk var den ju inte...man bara tar sig mellan benen och smeker sig själv.

Jag vet inte..men vi tyckte att det var roligt då iaf.

Nu ska jag ta mig en skön och välförtjänt dusch, för man känner sig lite smått scabb efter två timmar intensiv träning. Sen är det nog dags att jag pluggar lite...deadline på tisdag =S

Pancake day vs. Fettisdagen

Såg precis att idag var det ju fettisdagen hemma i svea rike, men inga semlor blev det för min del det här året heller. Istället är det pankaksdagen här i Uk idag. Men inga pankakor blev det heller....orkar inte stå och steka...det är bara jobbigt. 

Nu på kvället bestämde vi oss för att gå ner till River Dee för att se om vi kunde se den gröna kometen Lulin, men det var aldeles för molnigt, så vi gav upp med att titta upp i himlen och tog en låååång promenad längs floden istället. Kom precis hem, och dricker min 4e kopp te för idag. Det är inte klokt vad mycket te man dricker när man bor med en britt...ändå så är 4 koppar inte så mycket...brukar bli många fler.

Ledig imorgon och på torsdag då...det är dansträning imorgon, men jag vet inte om jag vågar gå...jag ligger typ 3 danser efter nu för jag har inte kunnat träna på flera veckor. Får se om jag går, eller om jag går till gymmet eller nåt istället. 
På torsdag så ska jag, tess och dave åka ner till dave's morsa och hennes sambo och övernatta där. Det blir kul, dom är coola och snälla.

Nej, det får duga för idag...inte ett så roligt inlägg kanske...men det är allt min hjärna klarar av just nu..

P3

Finns det en bättre radiokanal än P3?? Tror inte det. Satte på det förut bara för att jag var ensam hemma och ville höra lite svenska...och det känns nästan som att man är tillbaka på kaffestugan igen. Synd bara att jag måste sticka till skolan snart, för om en stund börjar circus kiev. Får la lyssna på det sen när jag kommer hem igen.

Hörde att Viktoria och Daniel äntligen har förlovat sig nu...det var la på tiden. Frågan är ju vad han kommer att få för titel? Verkar vara huvuddebatten i radion och nyheterna idag. Jag har bestämt mig för att följa med mer i dom svenska nyheterna, och lyssna mer på P3......Nu börjar circus kiev....och jag måste gåå =(

Bloggar igen efter helgen

Då var man 'ensam' igen då...om man räknar bort tess och dave då. Annika var ju här och hälsade på över helgen då hon fick 'ledigt' torsdag till måndag. Tror hon fick skippa en eller 2 lektioner för att kunna komma. Fredagen spenderade vi här i Chester då vi gick ner på stan för att se om det var nån bra shopping....det var det....jag spenderade aldeles för mycket pengar på den dagen....men fina kläder hittade vi båda iaf. På kvällen hyrde vi lite filmer och hade en 'minifilmkväll', då vi hade planerat att ha den stora på lördagen. 

I lördags åkte jag, annika och tess iväg till Cheshire Oaks...ett jättestort outlet center några minuter utanför chester. Man hade hört att det var väldigt bra och billig shopping där...men det visade sig att det var en stor besvikelse. Själv köpte jag bara lite underkläder, tess och annika köpte varsin klänning....och det var pretty much it. Och visst...det var typ 70% rea överallt...men kläderna var ändå dyra för det. 

Igår prövade vi lyckan i Liverpool. och då hängde även dave med på resan för han skulle ta lite bilder på en byggnad till hans skolarbete. Det var kallt som fasen (det är alltid kallare i liverpool) men affärerna är bra. Fast jag hittade i princip inget som föll i min smak...och de kläderna jag tyckte om var lite väl dyra för min smak. JAG VILL VARA RIK!!!

Så idag skippade jag min första lektion för att hålla annika sällskap tills hennes tåg gick. Efter att jag kramat min syster hejdå så traskade jag bort till uni för att gå på den tråkigaste lektionen i veckan....research methods. Kände mig lite deppig när jag vandrade hemåt, men det gick fort över när jag kom hem till tess och dave som bara flamsade runt i köket. Tog och värmde på lite rester och satte mig och tittade på ett avsnitt av Lost (vi är inne på 4e säsongen nu), och sen såg vi på 'You don't mess with Zohan'. Det var en helt ok komedi...men den hade nog varit mycket roligare om vi hade sett den på bio tillsammans med annika, monica, challe och Fransman hehe.

Aja, det var min helg iaf. Nu ska jag nog ta och lämna mitt rum för att socialisera mig lite med mina små flat mates.

Annika kommer till Chester!

Min kära syster har bestämt sig för att packa väskan och komma upp till chester över helgen! Det ska bli så roligt!!! Hennes tåg anländer imorgon kl 15.12.

Vad ska vi hitta på i helgen då?
  • Chester är ju alltid en trevlig och shoppingvänlig stad. (Får nog hålla oss i chester på fredag eftersom jag har en lektion på eftermiddagen som jag tyvärr måste gå på)

Eastgate street i Chester
  • Liverpool är en trevlig lite större stad som har lite mer shopping, och så klart Beatles-kulturen.

The Beatles
  • Manchester har kanske inte ryktet av att vara en sådär jättekul och fin stad...men den är stor som sjutton, och värd att se bara därför att.

Manchester's svar på London Eye
  • För den som älskar shopping (vilket jag och annika gör) så är Cheshire Oaks ett mycket lockande alternativ. Det är Europas största Outlet center. Där finns också bowlingarena och bio.

Bion i Cheshire Oaks
  • Warrington är också ett ställe som har ett bra shoppingcenter...och ett Ikea

Den bästa bilden jag kunde hitta på nåt i Warrington.

Vi har ju inte så många dagar på oss, så vi hinner ju inte med allt...men lite ska vi väl hinna täcka.

Just another Sunday

Idag har jag inte varit utanför dörren pga det typiska englandsvädret...är troligen därför jag kännt mig som nyvaken hela dagen. Men lite nytta har man gjort under dagen iaf. Jag har tex bokat flyg hem till påsk. Det blir att jag kommer hem den 1a april...två dagar innan jag sticker ner till Italien. Och så har jag bokat tågresan till Stansted med, eftersom det inte går några flyg från varken Liverpool eller Birmingham den dagen. Alltsammans gick på ynka 26 pund. Inte illa för 2 tåg, 1 tunnelbana, och ett flyg, plus serviceavgiften för kortbetalning. Sen har vi även sett över våra gas, och elräkningar och räknat ut vad alla är skyldiga varandra.

Nu tänkte jag förbereda mig inför morgondagens lektion, och sen får jag se vad jag hittar på ikväll. Vi har kommit fram till iaf att ingen av oss egentligen har råd att gå ut på ett tag. Man har ju pengar...men man vill ju inte slösa bort dom på onödiga kvällar ute. Jag sparar hellre dom pengarna till nåt bättre. Då kanske jag kan köpa den där datorn som jag funderar på tex.
Nej det är kanske på tiden att lära sig leva så snålt som en riktig student.

Snackade en stund med mamma och pappa idag. Mamma hade beställt sig två par nya glasögon eftersom Viktor hade ätit upp hennes gamla par. Dom hade rensat ut det mesta i farfars hus nu iaf...nu är det bara möblerna kvar tydligen. Kan inte fatta hur mycket skräp dom samlat på sig under åren...


Still alive

Jag klarade det! Ingen av mina farhågor gick i uppfyllelse igår, utan vi hade en trevlig kväll, jag, tess, dave och kaja. (var antagligen för att vi aldrig öppnade den där vodkan som ser ut och vara coop's egna hembrännt)



Vi Spelade först en massa guitar hero hemma i lägenheten och tog oss ett par drinkar. Sen runt 10-snåret så tog vi taxi ner till Telfords där det var ett live-band som spelade lite rocklåtar. Strax efter att bandet slutat spela så åkte jag, tess och kaja hem, medans dave stack vidare till Rosies för att dansa lite. Klockan var runt halv 1 nånting när vi tog en taxi hem. 

Idag blir det bara en slappardag antar jag..ska väl börja plugga lite smått antar jag....men orka!!! Bli nog att man tramsar runt på nätet en del..som vanligt....vilket liv man har.

Nej det blir inget med att fira alla hjärtans dag iaf. Varför ska man fira det när man är singel?? Så istället sitter jag här och äter choklad framför datorn....förskyld är man med...suck...det är inte lätt ibland. Tur är iaf att jag åkte hem relativt tidigt igår och att jag inte drack så mycket. två glas strongbow och ett glas cider hemma, och en kopparberg på telfords. Så man slipper iaf bakfyllan idag, till skillnad från Dave.

Fredagen den 13:e = otur?

Kom precis på, när jag tog en kaffe med mina house mates, att idag är det ju fredagen den 13:e...Shit!! Inte bra. Än så länge har dagen rullat på som den ska, men vi har fortfarande hela kvällen kvar. Kaja kommer hit ikväll då vi ska dricka lite, snacka lite skit, spela guitar hero (som hon tjatade om att hon ville göra sis hon var här, så vi lovade att vi skulle göra det nästa gång), och kanske eventuellt gå ut. Vad som helst kan ju hända!

- Man kan dö av matförgiftning (Dave lagar mat ikväll....på fri hand..utan recept) Should I be worried?

- Man kan halka i duschen och bryta nacken.

- Den coop-märkta vodkan vi köpte ser inte helt säker ut...hembrännt frågetecken..

- TV:n kan explodera när vi spelar guitar hero....vi får glassplitter i ögonen och hela huset brinner ner...

- Och om vi nu går ut ikväll så kan allt möjligt hända....tar nog taxi både dit och hem i sånna fall...eller vänta lite.............hmm, stannar nog hemma ikväll =S



Trött efter att ha gjort ingenting

Nehe...det blev ingen sports day idag, för det var inte tillräckligt många som ville vara med och tävla, så vi fick inte ihop något lag. Ingen utgång blev det ikväll heller..så jäkla trött..funderar faktiskt på att gå och lägga mig snart. 

Under dagen så gjorde jag inte så mycket...jag gick in till tescos för att fylla på mitt skafferi lite...hade typ ingen mat hemma.
Men jag snackade med andrea i typ en timme på telefon innan. Det var längesen nu som jag snackat med den tjejen. Hon var hemma i templet för hon hade jobbat på dagiset och skulle göra det igen imorgon bitti....så hon sover hemma i huset över natten. Det är lite roligt tycker jag =)

Imorgon bär det ju av till York...det blir nog kul tror jag. Jag får la hänga med tyskarna eller nåt under dagen då tess inte ska med...hon håller på att ta ett datakörkort istället. Den lilla svikaren ;)

Nej, nu ska jag krypa i säng...ska ju upp relativt tidigt imorgon. Ska vara i skolan kl 9.15.

God natt med er!

Tillbaks till vardagen

Det var så skönt att vakna imorse när det kändes som att klockan var 11...man väntade lite med att kolla på klockan för att man inte ville veta vilken sömntuta man är...men till slut kollade jag på klockan och upptäckte att klockan bara var halv 9...så jag låg kvar i sängen i en halvtimme till under det varma täcket innan jag gick upp. Efter frukosten så följde jag med Dave ut på en promenad ner på stan i det fina vädret för han behövde gå lite ärenden. Det var riktigt gött med en lång promenad i solen.

Resten av dagen har jag bara surfat runt på nätet, pratat i telefon med erika (lääänge) och umgåtts med tess och dave (såg bla på två avsnitt av Lost) 

Imorgon är det Sports day på skolan med lite olika lekar och sånt, och jag ska vara med och tävla för Push it! (Street dance-laget) Det blir nog roligt hoppas jag. Vad jag har hört via ryktesvägar så ska det bli tävlingar som typ ägg-på-sked-staffetten och sånt. (Fast jag vet inte än vilken tid det faktiskt börjar...kan kanske vara ett problem??) På kvällen blir det nog utgång, för skolan anordnar nåt för den här eventen. Jag vet att jag sa till annika att jag inte skulle gå ut på ett tag...men man måste ju ställa upp för sitt lag. 

Nu har jag NÄSTAN övertalat mig själv att byta dator tills nästa år...kanske tom innan sommaren. Beror på hur min budget kommer att se ut dock. Har kollat runt på datorer och externa hårdiskar idag, eftersom jag misstänker att min externa inte funkar som den ska....eller att den inte funkar alls. Hur som helst så måste jag nog skaffa en ny eftersom adapten till min har försvunnit, och det kan vara rätt så svårt att hitta en adapter som funkar till min lite äldre version av hårdisk. Har kollat på sånna där små passport harddrives som är perfekta när man reser mycket.

Aja...vet inte vad jag ska göra nu...men jag kommer inte på nåt kul att skriva..

Lite mer om helgen

Då var man hemma i Chester då. Solen skiner och det är snart dags för en liten promenad i det fina vädret. Men först tänkte jag lägga upp dom bilderna som inte gick att lägga upp på annikas dator...vet inte varför det inte funkade där. 


Annika i Gunwharf


Spinnaker tower (inte helt säker på stavningen?) Vi åkte aldrig upp i det...tänkte att vi spar det tills nästa gång. Istället så drog vi på bio och såg 'He's just not that into you'


Adrien kom och hälsade på på lördagen över dagen. Vi gick på bio igen den dagen...såg på 'Role Models' vilket är en mycket rolig komedi.


Häri någonstans simmar det runt två små sea monkeys.


Annika at the beach


Död krabba!


Annika hittade en finfin snäcka

The sea!

I lördags var det Ann Summers Party i annikas lägenhet. Jess jobbar för dom. Det var som alltid trevligt, och för första gången så vann jag faktiskt något. Jag vann en ask choklad i en ritartävling. Efter att Partyt var slut, så drog vi ner till the Union där vi spenderade resten av kvällen. Det var en helt ok nattklubb...det jobbiga var bara att det var så stort..det var väldigt lätt att tappa bort varandra. Men nu har jag ännu en gång bestämt mig för att inte gå ut så ofta...På måndag börjar mitt hälsosamma liv igen.









Igår så tog jag och Annika en promenad ner till the beach i det fina vädret. Det var jättefint och vi tog lite kort, letade fina snäckor och åt lunch på ett café/restaurang som vi hittade på vägen. Vi filmade när en svävare åkte i land, annika hittade en död krabba och en fin snäcka, och vi såg 4 stycken fina boxrar under dagen, en vit, två gula och en tigrerad. Jag kom på att jag vill ha min Hugo här nu...

Challe och Monica vill att vi ska hänga med dom på bio senare på eftermiddagen, men jag och annika beslöt oss för att stanna hemma och glor på film istället. Det blev att vi såg på Cry baby med en ung Johnny Depp. Ganska så rolig faktiskt. Under helgen så har vi hunnit med att gå på bio två gånger. Och vill ni se en riktigt rolig komedi så ska ni definitivt gå och se Role Models. Det var länge sen jag skrattat så mycket på bio.

Pompey day 1

Då var man nere i söder hos syrran då. Känns konstigt att komma tillbaka till att bo i studentboende igen. Fast hennes ställe är lite bättre än Powys Court, det är mer som en lägenhet.
Idag drog vi ner på stan för att shoppa loss ordentligt, men vi tittade i alla möjliga klädaffärer, men hittade ingenting...men till slut hittade annika en fin klänning, och jag köpte mig ett linne. Efter att vi tagit en fika och deppat över den dåliga shoppingen så gick vi till HMV's istället och köpte lite filmer. Imorgon gör vi ett nytt shoppingförsök...fast den här gången prövar vi lyckan på annat håll...Gunwarf heter det tydligen, och det ska tydligen finnas lite dyrare märkesaffärer där...så om det är bra shopping där så lär det inte bli en billig sådan.

Nu har vi käkat lite god mat, så vi är mätta och belåtna...så nu passar det bra med en film. 'Failure to launch' heter filmen som vi tänkte se, med Sarah Jessica Parker och Matthew McConaughey. Innan maten så såg vi på 'Don Juan' med Johnny Depp. Det är ju lite som en tradition att vi hyr filmer på konsum hemma i Gränna och har filmkvällar i Templet...men eftersom vi inte har nåt konsum här så får vi köpa filmerna istället.

Challe och Monica gick ut igår kväll medans jag och annika stannade hemma och laddade upp för en shoppingdag...och idag ska dom ut igen. Imorgon ska vi dock troligen gå med dom ut...fast då ska vi gå till ett lite lugnare ställe där man faktiskt kan snacka med varandra och ha en chillad kväll. På lördag är det Ann Summers Party som gäller i lägenheten. Jess jobbar ju för dom, så det blir nog trevligt...får la se om man drar ut efter det.

Känns lite konstigt att vara hemifrån utan tess och Dave, men det känns ju såklart kul och helt naturligt att vara här hos syrran med.

Snö= Inställd skola??

Här i Chester har det snöat konstant hela dagen, och nu har vi ett par centimeter djup snö på marken. Kommer nog att vara riktigt djup snö imorgon bitti kan jag tro. Hoppas bara att tågen går som dom ska på onsdag då jag tänkte åka till Portsmouth...all tåg och busstrafik är ju inställd i london. Skolan är ju aldeles säkert inställd imorgon iaf. Engelsmännen får ju panik så fort det snöar litegrann eller om det är lite isigt på vägarna.
Imorgon har vi sagt att vi ska ut och leka i snön...bygga en snögubbe/robbot (Dave ville att det skulle vara en robbot)...det blir nog lite snöbollskrig också hahaha...kanske får med grannarna ut med....The battle of Thomas Brassey Close! 56 vs 57!!!

Får ta lite kort imorgon när vi leker..så lägger jag upp det sen =)


Change of plans

Idag har jag varit nere på tågstationen och ändrat min resa till Pompey. Istället för att åka på fredag så åker jag redan på onsdag, och stannar tills måndag =D. Ska bli riktigt kul att se hur systern har det där nere i söder. Det enda sura är att jag måste ta tåget in till london för att sen ta tunnelbanan från euston till waterloo för att sen ta nästa tåg därifrån till portsmouth.. men men...det får man ta, det blev billigast så.

Sen kl 4 så ska jag ha en liten minipresentation...vi är 7 personer i min grupp som ska hålla denna lilla 10-minuters presentationen...så det blir ungefär en minut var. Inte så farligt hehe.

Det snöar för fullt här i chester, och tro det eller ej, men snön har faktiskt lagt sig. Gör att man längtar lite smått till skidresan nu.

RSS 2.0