Jag och annika sitter på fiket och väntar ...

dsc00306 (MMS)

Jag och annika sitter på fiket och väntar på att emma ska komma med.


Snöyra

Igår var alltså min första dag på jobbet. Fast det blev inte riktigt som först planerat. Kvällen innan ringde kickan och sa att rebecka hade en tandläkartid på ryhov under förmiddagen, så jag fick mig lite extra sovmorgon och mötte upp dom där istället. Rebecka verkar vara en helmysig tjej, och vi kommer nog att komma bra överens känns det som. Pga snöovädret så åkte vi aldrig ut till bottnaryd, utan vi stannade i jönnet och shoppade istället. Kickan och rebecka skulle ändå sova i jönköping över natten, så jag fick åka hem sen istället för att övernatta i bottnaryd. Men vägen hem var inte kul...man fick ligga i 60-70 km/h hela vägen då motorvägen ej var plogad. Som tur var funkade lillbilen bra i halka och jag kom hem säkert till slut.

På kvällen kom adam hit och vi såg på en film.

En glad nyhet är att jag kommer att vara ledig i helgen då Rebecka ska åka till Kina på fredag och vara borta i 9 dagar...surt att inte börja jobba på riktigt, men detta innebär att jag kommer att kunna gå på julbordet med kaffestugangänget på lördag :)

Idag har jag inte mycket planerat..ska gå upp till Palms och se om jag kan köpa mig en liten skyffel att ha i bilen..men annars blir det nog en väldigt lugn dag.

jönnet

Idag har jag och mamma varit väldigt effektiva shoppare i jönnet. Först så åkte vi till solås bilcenter och kollade på, provkörde och köpte en liten bil till mig som jag kan ha till jobbet sen. Det var lite kul för det var Andreas Nilsson som sålde bilen till mig, och jag gick låg och mellan tillsammans med hans lillasyster Madde.


Efter det så tog vi varsin bil och körde till severins möbler då mamma ville kolla på soffor. Hittade en ganska så intressant soffa där, men vi ville kolla vidare lite först. Så jag parkerade min lilla bil där på parkeringen, så åkte vi till bergmans möbler. Där hittade vi en ännu bättre soffa, så den ska hon köpa sen i veckan. Nästa stop var Ikea där vi först tog en fika innan vi letade bord och stolar till mig. Detta blev min examenspresent från mamma och pappa :) Innan vi hämtade min bil igen och åkte hem så handlade vi lite mat på vår nya favoritstormarknad city gross. Väl hemma i gränna så lämnade vi av mina möbler i stugan, och sen åkte vi bort till huset där jag lämnade av sommardäcken och lagade mat med mamma. Det blev pasta med musslor, spenat och vitvins-creme fraiche...SUPERgott!!!

Det var min dag.

Hyundai atos?

Nu på eftermiddagen har jag och mamma letat efter en bil som jag kan köpa. Jag får låna pengar av farfar räntefritt istället för att låna av banken. Vi hittade en liten bil i jönköping, så på torsdag ska vi åka dit och titta på den, om den finns kvar då. En liten Hyundai atos -00 för 19900 kr.

Annars har jag mest chillat idag, tagit en promenad på berget, gosa med vovvarna, ätit och pratat en del med mamma.

Nu; Halv 8 hos mig!

fika

Nu har jag precis kommit hem till stugan igen efter att ha tagit en låång fika med emma och annalil. Det är inte långt kvar nu för annalil, om bara 7 veckor kommer hennes lilla son till världen. Hon stannade inte så länge dock för hon hade tvättid, men jag och emma stannade till stängning. Men nu blir det till att fixa nåt att käka, kanske lyxa till det med ett glas rött och bara mysa med levande ljus och kanske nån film.

Typiskt...

Jag fick precis mitt schema för mitt nya jobb. Och allt ser väldigt bra ut, förutom att jag ska jobba hela nästa helg. Vilket innebär att jag kommer att missa julbordet på hamnkrogen med kaffestugan :( Tror inte att jag kommer att kunna få ledigt då det bara kommer att vara tredje dagen jag jobbar....typiskt..

Väntan

Nu har jag precis varit ute på gården och skottat/sopat upp en liten stig så man inte behöver pölsa och bli blöt. Nu sitter jag och väntar på att kakelugnsmakaren ska komma och foga det sista på min lilla ugn, sen är det fritt fram att elda på, så jag slipper ha på elementen på så hög värme. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag under dagen..ikväll blir det till att jobba några timmar på äldreboendet, men jag börjar inte förrän klockan halv 6. Kanske ska man försöka få tag på emma och se om hon är sugen på kaffe? Och andrea kanske är ledig med? Jag får helt enkelt se vad det blir av den här dagen.

Filmkväll

Om en liten stund trotsar adam snövädret för att komma hit på en filmiskväll.

Stabilt

Snacka om att det har varit en bra vecka för mig. På bara en vecka har jag tagit examen i Chester, haft en underbart trevlig långweekend med mamma, pappa och erika i Chester, varit på arbetsintervju samt fått jobbet i fråga. Så den 20e november jobbar jag min första dag som personlig assistent och behöver därför inte vicka längre. Men fram till dess så får man ta och vicka lite till. Igår var jag på äldreboendet och jobbade, och idag lekte jag lärare i femmans klass på ribba. Jag sa också till Musse att jag fått jobb, så idag blev sista dagen för mig på ribbaskolan.


RSS 2.0