En ledig stund

Usch vad jag är trött på turister nu...det ska bli så himla skönt att vara ledig imorgon för jag behöver en paus från alla dessa ständiga, och ibland dryga, frågor man får på jobbet: Beställer man här eller? Jag ser att det står bordsservering på skylten, men kommer ni ut till borden då? Kan du fixa ett bord ute till oss eller? (när det är fullt vid alla bord ute)..Nej, det är bara att vara lika glad och trevlig mot alla gäster..fast ibland behöver man en paus. Imorgon står second-hand på schemat med mamma..jag ska se om man inte hittar några fina och billiga möbler att införskaffa. Nu har jag precis käkat lite god middag med mamma, pappa och jon, och sen när tjejerna slutat jobbet blir det troligen lite förfest hos nirro och sen blir det nog en öl på antingen Grännagården eller Amalias. Men nu ska jag ta mig en varm och renande dusch innan det blir glass och melon till efterrätt.

Kaffestugan-frulle

dsc00225 (MMS)

Kaffestugan-frulle


...

den nedre våningen på det högre huset hör till min lägenhet också..
Den nedre våningen på det högre huset hör också till min lägenhet

Hyresvärdens barnbarn emelie målade en fin...

dsc00224 (MMS)

Hyresvärdens barnbarn emelie målade en fin teckning till mig. Söt


Baksidan

dsc00222 (MMS)

Baksidan


Uteplatsen, och det bakom busken hör till ...

dsc00220 (MMS)

Uteplatsen, och det bakom busken hör till mitt.


Nu är det här mitt! Jag var nyss och skrev...

dsc00219 (MMS)

Nu är det här mitt! Jag var nyss och skrev kontrakt.


rättning

När jag tänker efter så är stugan en 3a..jag tänkte inte på att det fanns ett rum till som dom bara använde som genomgångsrum, men jag kommer i sånna fall använda det som matsal.

Uppdatering

Efter att ha varit med och slagit försäljningsrekord på jobbet igår så har man gjort sig förtjänt av en ledig dag. Jag skulle egentligen vara ledig imorgon med, men jag behövs på jobbet på kvällen då det fattades personal då. Men idag blev det en riktig sovmorgon iaf, vilket jag behövde. Jag tog det mest lugnt hela förmiddagen medan jon låg och sov, och sen så satte jag mig och började jobba på augustischemat...ska försöka få klart det imorgon innan jobbet.

Från att ha haft en lugn och händelsefri dag så satte det fart på kvällen. Jag och jon skulle laga mat, och då traskade jag bort till tempo för att handla lite mat, och då såg jag en annons på en lägenhet på anslagstavlan...så jag tog en lapp och gick hem och ringde. Hyresvärden sa att jag kunde komma och titta på lägenheten, som egentligen är ett litet hus, om en timme...så det gjorde jag, och jag fick tom med mig jon. Det var en riktigt mysig liten 2a med kakelugn och trädgård och uteplats. Golvet skulle bytas ut sa hon, och hon skulle nog sätta in en till kakelugn sen i vardagsrummet. Jag har att bestämma mig tills på onsdag, men hon sa att hon helst ville att jag skulle flytta in, så om jag vill ha den så får jag den. Och jag har beslutat mig för att ta den. Vi får se när jag kan flytta in, men paret som bor där nu ska flytta på lördag och sen så städar dom ut stället helgen efter.

Jag har kommit in på två av dom kurser jag sökte i våras. Så jag ska göra iaf en av dom. Troligen blir det den om internationell konflikthantering som är i jönköping på distans...och sen har jag också skickat in en intresseanmälan till kooperativet olja som samordnar personlig assistentjobb. Så får se om jag får napp där.

Nu sitter jag hemma och ser på film med andrea och jon och äter popcorn och dricker iste. Imorgon bitti ska jag ut och träna tänkte jag, och sen fortsätta jobba med schemat.

Annikas och min version av snabbmat.

dsc00218 (MMS)

Annikas och min version av snabbmat.


Efterlängtat oväder

Ja, jag och jon ska bege oss till jobbet om ca en halvtimma och det ösregnar samt haglar och det åskar precis över oss...vi kommer nog att bli blöta. Men det blir nog garanterat en lugn dag på jobbet.

Igår hade jag min lediga dag och då tog jag med mig andrea och åkte till A6, där har dom iaf AC. Sen på kvällen så åkte vi över till öa och red lite. Jag var ju tvungen att testa på hennes nya häst Rico, han var riktigt mysig men lite osäker och hoppig då han bara är 6 år gammal. Klockan halv 12 kom vi hem igen och lade oss för att sova. Sen tidigt imorse så stack vi ut på en morgontur med pollarna igen, fast den här gången red jag på gamle Charlie. Och efter att vi hade ridit klart och ätit lite frukost så gick vi ner till vättern för att bada, och precis när vi hade hoppat i så såg vi dom mörka molnen och hörde mullren. Men vi hann inte hem innan skyfallet kom...tur att vi redan var blöta.

Rent och snyggt

Jag visade mig vara väldigt produktiv idag på min lediga dag. Jag städade hela övervåningen så att det är rent och fint tills att kusinerna kommer imorgon kväll, och tills poolpartyt på lördag. iom att jag och erika jobbar kväll så ska annika, martin och johanna komma upp och äta räkmacka på kvällen. Hoppas bara att det mulna vädret hinner gå över tills dess. Jon har bjudit med några av sina kompisar till festen, så jag hoppas att dom kommer också.

Sommaruppdatering

Nu är det nog dags för lite sommaruppdatering av den kära bloggen. Mycket har hänt sen jag sist bloggade. Tragiskt nog har lilla Hugo lämnat oss efter att varit sjuk i blodcancer..det är alltid jobbigt att förlora en hund och en kär vän, men som tröst har vi nu fått tag i en liten bostonvalp..eller vi får välja mellan två stycken i samma kull. Vi har dock inte riktigt enats om ett namn ännu.



En god nyhet är iaf att jag fick mina slutbetyg härom dagen, och jag fick godkänt!!! Eller jag fick tom VG! Nu har jag alltså avslutat Sociology bachelor of science with honours, och den 4e november klockan 15.00 hålls examensceremonin i Chester cathedral och jag vet iaf att mamma och pappa ska åka med mig, sen får jag se om några fler familjemedlemmar vill hänga med..fast jag vet inte ännu hur många man får bjuda in till själva ceremonin än..det får jag troligen veta imorgon.

Erika har fått ihop det med Markus Malmberg också..måste erkänna att jag blev rejält shockad när jag hörde nyheten, didn't see that one coming hehe. Men dom kanske är en bra match.

Mamma och Pappa tog sitt pick och pack (inklusive vicke) förra veckan och åkte med husvagnen till Funäsdalen där dom ska vara i ett par veckor. Så nu får jag och jon ta hand om huset och alla de sysslor som hör till. Det är kul för jag känner att jag och Jon har kommit ännu närmare varandra nu under den sista veckan. Kanske är det för att han har vuxit iom att han har börjat jobba? Han är riktigt social är man är hemma om kvällarna och han hjälper till att sköta huset och laga mat och sånt. Igår kväll hängde jag med adam annika och jon när annika och jon kom hem från jobbet..och innan dess var jag med adam från klockan 16. Så vi badade först i nån timme eller så, sen så beställde vi pizza (åt annika och jon också) och såg på film i källaren. Erika kom ner en stund innan hon stack till amalias med andrea för att se på fotbollen. Jag funderade ett tag på att sticka dit till andra halvleken, men tiden gick och jag missade även andra halvleken...då när annika och adam stack så kände jag mig inte så pepp på att gå ut, så jag tog mig en tidig kväll istället...sååå mycket kan man inte ha missat för att ha stannat inne en kväll. Alla har vi väl sånna dagar då man bara inte är pepp?!

Idag är jag ledig, och det är så klart mulet ute....typiskt! Jag och erika hade planerat att åka in till stan under dagen, men erika bailade den idén, så nu sitter jag hemma och vet inte riktigt vad jag ska hitta på...städa kanske? Kul liksom.. Jon stack in till stan för att träffa några polare, så han blir ju borta hela dagen, och annika och adam jobbar..

RSS 2.0