Sverige

Nu vet jag att jag varit oerhört dålig på att skriva...en hel vecka har gått sen jag skrev sist. Vad har hänt sen dess då?
  • Jag har åkt hem till hemstaden Gränna igen över påsklovet (som är hela tre veckor långt...ibland måste man älska Chester Uni!)
  • Åkte till Jönköping med mamma, annika och erika. Dom köpte presenter till mig, och jag inhandlade lite grejer som jag hade missat att jag inte hade i sverige.
  • På kvällen så firade vi min födelsedag lite grann med champagne och tilltugg till förrätt medan jag öppnade paketen. Jag fick bruna tallrikar, av erika fick jag bruna kaffekoppar, av annika fick jag turkosa bordstabletter, stoora vinglas, och av jon fick jag ett par träsalladsbestick och turkosa servetter. Till middag sen fick vi leka med pinnar och kisa med ögonen då det blev kinamat. Till efterrätt smaskade vi på hemmagjord glass med fruktsallad. Efter det blev det Amalias.
  • Jag har sett en massa på elitserien och hållt tummarna för HV71 som tyvärr förlorade stort igår mot Timrå...6-3...dåligt..

Nu sitter jag hemma hos erika med en god stark kopp zoégas kaffe, och om en halvtimme ska vi gå upp till the Tompa-man för ett litet planeringsmöte/kaffefika.

Nu orkar jag inte skriva nåt mer...skriver sen efter mötet, eller ikväll.


.....

23

Smurf

Det blev en rolig men tidig kväll ute på cruise igår kväll. Det var fullpackat med en massa smurfar, men jag tyckte att det saknades smurfhits. Jag tror inte att jag får lägga upp bilderna på tess och dave...dom skäms väl för mycket..men här kommer en bild på mig iaf...fast jag tycker att jag ser mer ut som en avatar än som en smurf..
Dave är alltid så grymt allvarlig när han dansar, så jag kom bara att tänka på likheten mellan honom och the blue man group...särskilt då det är smurfkväll.

Smurfdax

Ikväll blir det till att leka smurf på cruise..har införskaffat mig en smurftröja och vi ska strax bort till marta och adam och måla oss blåa.

Post-weekend

..post som i postmodernism, inte post som i posten...

Det visade sig bli en väldigt lugn, harmonisk och ypperlig helg i chester. Jag hade inget direkt att plugga då jag bara väntar på svar från kirsten och coxie. Jag skrev till båda imorse och stressade på dom en gnutta.

Igår kväll så gick dave bort till 'off the wall' och spelade poker på kvällen med adam och marta...men jag och tess, som är ganska så trötta på all poker, stannade hemma och delade på en flaska rött och lyssnade på musik och pratade. Det är kul att tess har börjat lära sig dricka rödvin! Mission achieved! Nu dricker hon både kaffe och rödvin, som är två väldigt viktiga element i mitt sociala liv..nu är det bara ölen kvar hehe..får la ta det uppdraget till sommaren om hon jobbar i sverige då.

Dave har fortfarande inte bestämt sig för hur han ska göra om han nu får jobbet i oz...men jag får väl se om han är kvar här när jag kommer tillbaka efter påsklovet..men ärligt talat så tror jag inte att han kommer åka. men det återstår att se helt enkelt.

Nu ikväll ska man tydligen gå till Cruise utklädd till smurf..marta köper biljetter och beans-t-shirts idag..får se om man orkar måla sig blå med...men först måste jag hitta ansiktsfärgen som jag troligen har slängt för länge sen hehe

Resultat

Mitt tappra försök till en riktigt mysig fredagskväll gick relativt bra, maten var god och så var också vinet..men tror ni inte att dave fick ont i magen och tyckte att det var mitt fel hehe..det var väl lite för kryddigt för han. Aja, killar gnäller ju för minsta lilla, och det var sååååå synd om honom...NOT! Jag tror jag har varit med om värre..han ska vara glad att han inte är tjej iaf. Men slutbetyget blev en overall bra kväll..klart godkänt.

Fridaymys

Idag är det fredag á la Hanna som gäller. Jag har precis kommit hem efter att ha varit borta på tesco och inhandlat ingredienserna till dagens middag. Det blir Chicken Tikka masala (samma recept som erika och jag testade på sist jag var hemma), och till det blir det rödvin. Vi sa imorse att vi ska ta det lugnt ikväll och stanna hemma bara vi tre och spela mariokart på wii't och bara ta det chill.

Om en vecka har jag precis landat på skavsta och står väl antingen vid passkontrollen eller vid rullbandet. Det ska bli riktigt skönt att vara hemma i gränna i hela tre veckor så man kan slappna av ordentligt av vardagen och sina gamla rutiner.

Vad ska man hitta på nu då tro? Jag har liksom redan gjort en massa idag....jag har städat och dammsugit huset, tvättat, handlat mat, gjort lite research till nästa uppsats, och druckit en massa kaffe...så vad ska jag mer hitta på? Det är för tidigt att börja förbereda maten då kycklingen fortfarande är fryst (ska lägga den i marinad när den tinat)..Nej, det blir nog till att lyssna på musik och njuta av att inte ha nåt att göra.

Tristess...

Jag har tråkigt.. det är för tidigt för att lägga sig, men jag kan inte umgås med tess och dave för dom pratar om allvarliga saker som den eventuella australienflytten. Jag gick nyss ner för att vara lite social, men blev bortkörd efter att ha gjort te åt dom. Tråkigt...

Nej, får väl glo lite på web-tv och jobba vidare på min stickning...(ska bli en handväska)

Hörs imorgon...god natt!

Vart ska alla ta vägen?

Saker och ting har rörts om ordentligt i huset nu dom senaste dagarna. I måndags så var tess på en arbetsintervju på skolan då hon helst vill stanna i chester och jobba som en research assistant och stanna med dave. Men senare på kvällen så fick dave ett telefonsamtal som kan förändra alla deras planer ihop. För aslänge sen så ansökte han om ett arkitektjobb i australien, men eftersom han inte räknade med att han skulle få det så tänkte han inte nåt mer på det. Personen som ringde honom sa att han ligger bäst till inför arbetsintervjun, och tar han jobbet så flyger han redan om tre veckor. Distansförhållande är inte riktigt något att räkna med eftersom han var sjätte månad kommer att flytta till ett annat land i världen. Jag tror, och hoppas för hans skull att han tar den här möjligheten att skaffa sig den arbetserfarenheten och upplevelsen. Tycker bara att det är synd om tess som kanske måste stanna i chester utan vare sig mig eller dave...men i sånna fall bor hon nog med adam och marta. Aja, får se vad herren i huset beslutar sig för.

Själv ringde jag romans fastigheter igår för att visa intresse och vem jag är. Dom sa att dom inte hade några lägenheter tillgängliga just nu, men att dom ringer när det finns nåt som skulle passa mig. Det var ändå bra att jag ringde för dom trodde att jag bara ville ha sommarboende, men när jag sa att jag tänkte att jag skulle bo i gränna i alla fall under hela nästa år så sa dom att det gör det lättare att hitta en lägenhet åt mig. Nu ska jag bara ringa till romans med och visa framfötterna lite.

Vad händer idag då måntro? Jag har redan varit på dagens lektion som handlade om domestic violence. Jag ska väl bara göra lite research till nästa uppsats då jag nog ska skriva om Transport sustainability in relation to the Global warming issue. Tänkte att det kan vara intressant eftersom det är en aktuell debatt, och att många kritiserar det nu pga årets kalla vinterväder världen över.

Lista

På begäran av vissa familjemedlemmar så kommer här en liten önskelista till min bemärkelsedag:

- Xbox 360 Swordfish fjärrkontroll - Så att jag kan använda min Xbox som dvd-spelare, så kan min feta DVD/VHS få stanna i templet.
-Kaffebryggare - Ett måste när jag skaffar min egen lya.
-Dinera kaffekoppar (brun) - Så jag kan dricka kaffet.
-Dinera tallrikar och skåla (brun) - Så jag kan äta den maten jag kommer att tillaga.
-Elvisp - Så jag kan vispa saker. Mixerstav - Så jag kan mixa saker.
-Vinglas - Så jag kan avnjuta gott vin med dom jag tycker om.
-Presentkort på IKEA - Det är mycket man måste köpa när man flyttar hem till sköna Gränna.

Free from work

Ännu en vecka har gått, och det känns som om den bara har flugit förbi...kanske mest pga att jag inte har gjort något annat än att plugga. Men nu har jag inte nästa deadline förrän efter påsk, så det skönt. Ger mig gott om tid att skriva uppsatserna i lugn och ro. Just nu kan jag inte göra så himla mycket då jag väntar på att få feedback på min dissertation. Så jag tänkte att jag tar helgen ledigt från skolan och allt som hör därtill.

Jag försökte ringa till Romans fastigheter igår, men det var ingen som svarade...får ringa till både dom och grännahus på måndag istället. Kanske man kan kolla på eventuella lägenheter under påsklovet, om det finns några tillgängliga.

Om en liten stund ska vi ta och beställa lite mat från tesco. Home delivery...att vi inte tänkt på det innan!! Genialt! Men först, lunch.

Tess, the messy perfectionist

Det är både tråkigt och lite småroligt att lyssna på när tess och marta pratar. Allt dom pratar om är skolan och lärarna, och om dom börjar med att prata om något annat så lyckas dom alltid komma tillbaka till att prata mer om skolan. Dom vet om att jag tycker att det är tråkigt då jag inte fattar vilka dom pratar om, och jag fattar inte alla interna skämten, men dom verkar inte kunna hjälpa det. Då är det skönt att spela lite poker, då blir det inget snack om skolan. Vi ska bort till adam och marta om en timme för några omgångar poker och middag.

Medan vi satt och snackade på nerevåningen, jag, tess och marta, så kom tess på att killarna sitter i hennes och daves stökiga rum..hon får panik. Säger att alla hennes kläder ligger i en hög i hörnet. Då kom jag på den perfekta beskrivingen av tess...hon är en 'messy perfectionist'

Klar!...typ

Yes äntligen klar med min first draft! 24 sidor är det sammanlagt än så länge. Blir nog upp mot 30 sidor i slutändan. Nu väntar jag bara på att Tess ska komma hem från lektionen. Jag kan inte NeoOffice så bra ännu, så jag måste låna hennes dator för att lägga till sidonummer samt fixa min table of contents lite snyggt. Sen är det bara att skicka in skiten och vänta på feed back.

Jag var inne i stan för en stund sen och tog en kopp cappuchino med Maggie och tess (jamie kom inte...inte särskilt förvånad hehe). Vi gick till ett litet undangömt, men ack så trevligt café. Det är alltid så bra att fika med Mags för hon visar mig alltid dom söta och undangömda ställerna. Det var nästan så man ville sitta ute idag, men vi beslöt oss för att stanna inne i alla fall...borden ute var ju på skuggsidan. Men folk var ute och gick på stan i bara T-shirt, och jag fick gräva fram mina solbrillor. Härligt med vår! Men snart blir det väl en tredje vinter för mig när jag åker hem över påsk...men förhoppningsvis har det väl hunnit bli lite vår i Gränna då.

Ikväll pratade jag och Tess om att vi kanske skulle ta och hitta på nåt med adam och marta för att fira att adam och dave lyckats med att laga bilen efter nästan en hel vecka av mekande. Får se vad vi kan hitta på.

Fikapaus

Ja, här sitter jag fortfarande och jobbar på dissertation...snart klar med redigeringen av själva texten...sen ska jag bara skriva en introduction, conclusion och en liten sammanfattning. Sen är det klart att skickas in, så jag kan ta det lite lugnt i helgen.

Vid klockan 1 ska jag gå in till stan för att ta en fika med maggie, tess och kanske jamie om hon kan komma. Ska bli trevligt att få tjöta lite girlietalk med brudarna från powys court-tiden. Solen skiner och det är vårvarmt ute...kanske en fika utomhus kan passa? Får se.

Dissertation in progress

Jag får se om jag hinner bli klar med dissertaton idag...troligtvis inte. Och vet ni varför? Jo, Adam och Marta kom förbi nu på kvällen för att adam och dave skulle fixa det sista med bilen (som funkar aldeles utmärkt nu btw..så jag, tess och marta satt en lång stund och snackade skit medans killarna fixade med bilen. Nu är alla iväg och lämnar bilen på besiktningen. Aja, får la fixa det sista på dissertation imorgon..har ju inget särskilt klockslag då den måste lämnas in. Dessutom är det ju bara en first draft så allt måste ju inte vara klart. Men jag är iaf uppe i över 6000 ord nu, och jag måste ha minst 8000 ord i slutändan.

Kaja kom förbi en sväng i eftermiddags också. Hon är så söt! hon hade köpt med sig norsk choklad som tack för att jag fixade så att hon fick en spotify-invite. Tack Erika från Kaja!

Nu kom tess och dave tillbaka. Snart dags att lägga ner plugget för idag och varva ner lite med lite TV i sängen kanske? Så går jag upp tidigt imorgon och gör klart den här skiten då. Sen kan jag slappa ett par dagar innan jag börjar på nästa uppsats. Det är alltid nåt man kan göra. Det är ju bäst att hålla igång hela tiden, annars är det jättesvårt att komma igång igen.

Imorgon blir det en trevlig fika på stan med Maggie (och troligtvis tess med). Och så ska jag betala månadens hyra till dave..mindre roligt.

Det regnar fisk..

Jag satt alldeles nyss och läste på aftonbladet, och jag hittade en mycket lustig artikel: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6710632.ab
Australierna nöjer sig visst inte med vanligt regn...där regnar det fisk istället. Vad är då den vetenskapliga anledningen till detta? Den bästa anledningen forskarna kan komma på är att en tornado plockat upp fisken ur havet, men det var ingen tornado på land när fisken föll från himlen! Vad kan det då vara? Är man kristen så är det nog enklast att tro att det är ett omen med fisk istället för gräshoppor. Men jag tror nog i sånna fall mer på att det är som i filmen 'cloudy with a chance of meetballs'


Jag kan nog glädja Erika och Emma med att det ser ljust ut till att dom kommer och hälsar på efter påsk:
http://www.expressen.se/resor/1.1903579/billigare-att-shoppa-i-london

Grattis mamma!

Jag vill bara börja med att säga ett stort Grattis till min mamma som fyller år idag! Jag ringer dig sen ikväll nån gång ;)


Jag traskade bort till skolan ännu en gång imorse för att gå på konferensen...men tänka sig, jag var den enda 3e-årseleven som pallrade sig dit (inte ens James var där liksom). Jag fick några berömmande blickar från Brian, men så fort första föreläsningen var avslutad så tog jag mitt pick och pack och drog hem istället.Nu får jag lite mer tid att jobba på sånt som faktiskt räknas...dissertation!

Idag tänkte jag skriva introduktionen och conclusion..hinner kanske jobba lite på de andra kapitlen med om jag har en produktiv dag. Men först innan jag gör något av detta så behöver jag en kaffe.

Sociolinguistics

'Sociolinguistics'...känns ju så oerhört akademiskt. Men men, det är iaf det jag läser om till min dissertation nu. Snart ger jag dock upp för idag, börjar bli lite trött och fingrarna börjar värka efter för mycket knapprande på tangenterna. Nästan så att man kan höra nån slags melodi när man skriver. Nej, dags att sluta nu. Får väl sätta på nån film eller nåt istället...eller glo på nån serie? eller kanske rent av lite svensk TV? Får se vad jag hittar och känner för. Jag kan inte bestämma mig för om jag ska gå på alla konferenserna imorgon, eller om jag bara ska välja att gå på en...Om jag nu väljer att gå på alla så ser schemat ut så här:

09.00 - 09.30:
Registration and coffee

09.30 - 10.30:
The anti-ageing industry: The paradoxes of consumption

10.30 - 11.00:
Morning refreshments

11.00 - 12.00:
Active gamer/active audience: conceptualising the video gamer

12.00 - 12.45:
Lunch

12.45 - 13.45:
The subject supposed to enjoy: Critical reflections of the consumer identity


Conference day#1

Den här veckan är inte som alla andra veckor i skolan. Det är nämligen dags för årets konferensvecka. Så redan klockan halv 9 traskade jag bort till skolan för att lyssna till gästföreläsarna. Till en början var jag ensam trea bland en massa ettor och tvåor (det är alltid tvåorna som organiserar konferensen, jag hjälpte till och gjorde det förra året), men till slut såg jag ett ansikte jag kände igen. Det var James. Det tycks alltid bara vara jag och James som går på dom lektionerna alla andra i klassen väljer att skita i. Är det för att vi är mer ambitiösa än alla andra? eller ser dom nåt som jag och James konstant missar? Aja, vi förblev dom enda två från tredjeårssociologerna..två av 4 tredjeklabbare totalt...två killar från communication studies kom med. Vi lyssnade på en intressant föreläsning om 'Blood diamonds' i Afrika, men sen när det blev rast så beslöt vi oss för att sticka..Det var ju tydligen inte obligatoriskt för oss att gå, utan vi fick skriva in oss på 'gästlistan'. Kan hända att jag går på nån lektion imorgon och nån på onsdag...men det beror på vad det handlar om, och om det gynnar mina studier sen i vår. Men det är nästan värt att gå bara för att se Brian i kavaj, det gör han nämligen bara en gång om året, och det är under konferensdagarna..han ser så stolt ut i sin kavaj och slips med sitt långa rock/knuttehår knutet i en hästsvans! Coxie hade tyvärr inte varit lika noga med att klä sig fint, han hade på sig något som liknade nåt som en fiskare skulle ha på sig ute på sjön. Fattades bara fiskespöt, fiskarhatten med fasthängda fiskekrokar och dom knähöga gummistövlarna.

Biblan blev mitt nästa stop då jag behövde ta ut lite fler böcker till min dissertation. Sen traskade jag in till tescos för att köpa mig ett par nya hörlurar eftersom jag råkade paja mina förra igår.

På väg hem från tescos så fick jag syn på årets första vårtecken: