Öa och hamnkrogen

Igår var man ledig, och då passade jag på att vara på öa hos andrea. Jag åkte dit efter jobbet i förrgår och stannade tills igår eftermiddag. Vi red mest hela dagen. Jag red Lottho och andrea red charlie. Lottho ska vara hos dom hela sommaren, så man ska nog hinna lära känna han under den tiden. Rolig är han att rida iaf. Väldigt pigg och nyfiken, och han skulle testa en en massa när man skulle galoppera. Sen kanske jag ska vara lite hästvakt i några dagar i börjann av augusti, för andrea's föräldrar ska åka bort på semester samma vecka som andrea hade tänkt åka till medeltidveckan på gotland just den veckan. Så jag erbjöd mig att bo hemma hos henne och ta hand om dom små pollarna. Kanske får med mig annika och challe också...om det är ok för andrea och dom. Men vi får se.

Igår kväll blev det tre-rätters middag på hamnkrogen med kaffestugangänget. Deras lamm är så sjukt gott. Vi var dom sista gästerna som var kvar, och dom stackarna fick jobba övertid för oss. Men vi gav mycket dricks iaf =) Jag, annika och challe kom dit innan dom andra som jobbade, och medans vi väntade så såg vi världens största geting. Jag har aldrig sett en så stor monstergeting innan. Servitrisen trampade först på den, men den dog inte..så då fick hon mosa den med stolen istället. Det var riktigt scary..men vi tror att den var för stor och tung för att ens kunna flyga...för den bara ramlade ner på golvet istället för att flyga iväg.

Efter den goda middagen så stack vi till Grännagården, där jag drack en halv Newcastle...var inte så sugen på öl som jag trodde att jag var. Olle var där också och skämtade på som vanligt...och nej, jag är inte från Blekinge...så himla evil. Aja, stack hem ganska tidigt för man var rätt så trött efter den lååånga ridturen på öa. Jag väntar nu bara på att träningsvärken ska sätta in.

Snart ska jag skjutsa mamma, pappa och jon upp till Lawrance. Dom ska hjälpas åt att montera upp deras pool, och sen ska dom käka middag ihop. Själv börjar jag jobba kl 4. Det blir jag, annika, challe och andrea som jobbar ikväll. Jag bara älskar kaffestugangänget iår...sån kontrast sen förra året, nu är det mindre panikutbrott och mer skattattacker.

Lilla Elin trillade av en häst i måndags och fick en rejäl hjärnskakning...lilla pluttan...hoppas hon blir bättre snart. Och snart får dom ju hem hästen Robin med. Då måste jag komma dit och se han.

På tisdag åker jag och mamma in till veterinären med Bosse. Hoppas han får medicin mot det bara...

Nej, nu ska jag nog gå ut och sola lite innan jag måste skjutsa päronen och jon upp till galgen.

Epilepsi

Misstänker starkt att lilla Bosse har epilepsi. Han har fått ett anfall innan härom veckan..och ikväll fick han 2 stora anfall och ett litet. Det är väl typiskt att vi ska få alla dom sjuka hundarna...först Emma, och nu Bosse...och lustigt nog kommer dom från samma kennel. Det blir så att varannan hund vi skaffar är sjuklingar. Alice var ju aldrig sjuk, och Hugo är också en väldigt frisk hund. På ett år har bosse redan hunnit med att få växtvärk för att hans ben växte för fort, slått sönder svansen så att det var nära att vi var tvugna att ta bort den, och fått ett antal epilepsianfall. Han är ju redan en välkänd stammis hos veterinären. Får ta och ringa dom imorgon och beställa en tid.

Igår påbörjade jag Bosses lydnadsträning. Han får bli mitt lilla sommarprojekt. Får se om man lyckas få lite pli på han när sommaren är slut. Han hann göra lite framsteg under den lilla promenaden vi gjorde. Så det är nog inte helt omöjligt.

Imorgon ska mamma gå på jobbintervju på Grennaskolan då hon har sökt vikariat som husmor där. Lycka till mamma! En bättre husmor får dom allt leta efter. Jag säger bara "Pensionat Forssén"

Själv jobbar jag heldag, 9-21. Ska komma en skolklass på typ 50-60 ungar och köpa glass...usch...ser inte fram emot det...sånt är inte roligt. Idag jobbade jag i serveringen med Annika, och Nirro gjorde mackor för att hon jobbat hela dagen...och hon och annika skulle ha slutat vid 4, men Challe som skulle ha jobbat var sjuk idag. Mycket driks blev det iaf...typ 130 var eller nåt tror jag att det blev.

Ledig idag

Nu har jag varit hemma i hela en vecka, men det känns som att jag har varit här i minst en månad eller nåt. Det känns som att jag har varit på jobbet hela veckan för jag har knappt varit hemma nåt alls. Jag var ledig i torsdags, men då åkte jag och annika in till stan för att hon skulle ha körlektioner, och jag passade på att shoppa lite på A6 så länge. Sen har jag jobbat hela helgen konstant. Men det var ju föredetting i helgen, så det blev också en del party. Martin, Johanna och Cilia släpade sig tom hit för att festa med oss =) Blev väl lite mycket på fredagen, men sen tog jag det lungt på lördagen istället. Jag jobbade dessutom heldag både på lördagen och söndagen...skulle ha slutat kl 4 igår, men stannade till stängning ändå, för det var ju mors dag, och rätt så packat med folk hela dagen. Aja, nu har jag hunnit med att jobba ihop en hel arbetsdag extra under veckan.

Idag har jag bara slappat i solen med min iPOD. Sen så tränade jag lite lydnad med Bosse, hoppas man kan hinna få lite pli på han innan sommaren är över. Han var både duktig och mindre duktig...han fick två utfall på folk som gick förbi, men han satt sen lugnt och stilla när Hasse gick förbi med Bella. Och jag vill inbilla mig att han konsentrerade sig lite mer på slutet. Sen hängde jag med Adrien upp till tomtar och troll och köpte lite glass. Nu ska jag bara vara hemma och ta det lugnt, fram tills kl 9 iaf när jag ska upp till berget och springa med Nirro.



Packning påbörjad, med ny frisyr

Skulle ha gått ut igår kväll..men det vart inte så. Jag och tess hade tänkt att vi skulle fixa till våra hår nu när skolan har slutat för oss båda, så vi köpte varsin blond färg och varsin mörkare blond för att vi skulle göra lite mörkare slingor. Först blekte vi båda våra fula och mörka hårrötter, så det började ju bra. Sen gjorde vi slingorna först på mig...men dom blev inte mörkblonda...dom blev GRÅA!!! PANIK!! Tess sprang iväg till boots som precis var på väg att stänga och köpte en blekningsfärg eftersom vi trodde att det gråa skulle blekas bort...men det gjorde det inte...Så där stog jag med grått hår och kritvita hårrötter...Inte en chans att jag skulle kunna gå ut sådär. Tess och Margaret tyckte att jag kunde gå ut ändå...men jag har seriöst aldrig sett nåt så hemskt hår i hela mitt liv...Kunde inte ens se mig själv i spegeln för det fick mig att må så dåligt. Så det fick bli en lugn hemmakväll istället...vilket var väldigt tråkigt eftersom vi hade köpt biljetter till cruise och allt. Men jag kunde verkligen inte visa mig för annat folk. Imorse gick Tess ner på stan och köpte en mörkblond färg till mig, så nu har jag typ min naturliga hårfärg..men hellre råttfärgat än grått. Sen ringde jag till frissan och ändrade min klipptid så att dom kan göra blonda slingor också. Jag vet inte hur jag klarade mig innan jag träffade dig Tess. En bättre vän får man leta efter. Utan dig hade jag antingen fortfarande varit gråhårig som en gammal tant, eller så hade jag varit svårt traumatiserad efter att ha behövt gå till affären med det håret. Tack!

Resten av dagen har jag packat ihop alla saker i mitt rum. Så nu är det rätt tomt, men det känns bra. ska tvätta det sista imorgon så att jag kan packa färdigt. Ska ju flytta grejerna till Bine på lördag, så det vore ju skönt att bli färdig imorgon, så kan man städa det sista på lördag. Gick till uni en kortis idag med för att tess skulle fixa lite grejer. Då passade vi på att säga hejdå till våran uni-mamma Sam. Hon frågade om vi ville ställa upp som mentorer för internationella elever under induction week i höst. Men vi sa att vi får se hur det blir och när vi kommer tillbaka. Hon är så söt! Det här blir troligen sista inlägget innan jag kommer hem, för imorgon måste jag lämna tillbaka internetkabeln som jag lånat från uni.

Imorgon kväll ska jag gå till Alexanders och ta en drink med tess och mags...och sen efter det sticker jag och tess vidare till cruise. Vi kan ju inte åka hem utan att ha varit på cruise först. Jag var ju tydligen där i fredags..men jag kommer ju inte ihåg särskilt mycket av det...bara typ vissa flashar därifrån...Ska bli kul iaf. Och sen på lördag kväll ska vi festa här på powys, då vi ska fira Emma som fyllde år i veckan...inte säker på vilken dag exakt eftersom jag precis lärt känna henne...men det lutar åt att det blir en liten barbique på innergården..trots att skolan förbjudit oss att ha några fler barbiques. Grannarna har tydligen klagat på att powys har varit för högljudda. Aja, dom sista dagarna blir nog rätt roliga iaf...förrutom att jag och tess måste förbereda vårat tal som vi ska hålla på grennaskolan på måndag...vi måste snacka i 40 minuter! Men det ska nog gå det med. Sen får man jobba iaf.


Ok, men vi ses nästa vecka alla ni där hemma. Saknar er.
Puss

Sommarlov

Kände att jag nog måste uppdatera bloggen lite. Jag har varit lite upptagen med plugg fram tills nu. Nu har jag haft sommarlov i hela en och en halv timme. Så nu är jag fri från allt som har med skolan att göra i 4.5 månader. Yippie!!! Perfekta dagen med att få sommarlov på. Solen skiner på molnfri himmel och det är varmt som en midsommardag. I like it!
Imorgon blir det party, för tess slutar sin sista exam kl 11.30. Då ska det firas! 

Helgen var väl inte den bästa direkt. Den började bra i fredags när jag, tess, mags och katie gick till Alexanders för en drink eller två..eller tre =) Där satt vi och snackade med en familj som hade varit på galoppbanan hela dagen. Det är inte klokt vilken stor grej det är med galopp här i chester. Gamla tanter tar på sig sina finaste och tantiga utstyrslar, ju starkare färger och ju större hattar desto bättre. Gubbarna går dit i frack och kavaj. Aja, efter alexanders gick vi till RB's aka Rosies. Det dröjde inte länge efter att man blev bjuden på en drink av nån marinsoldat som var på besök i chester över helgen. Men efter den drinken så bestod hela kvällen bara av stora minnesluckor..minnesluckor som var åtminstone en halvtimme långa..jag kommer bara ihåg flashes av kvällen. Som en dator som laggar och man bara ser stillbilder som hoppar i tiden. Och detta efter bara 4 single drinks..dvs drinkar med bara 2.5 cl alkohol i. Jag måste ha blivit drogad...det finns inget annat. Jag kan inte ha blivit så full på 4 drinkar...särskilt inte eftersom jag var helt ok när jag hade haft dom tre första. Aja..jag får väl aldrig veta helt säkert. Numera ska jag iaf ha stenkoll på mina drinkar konstant...för det var fan inte roligt. Tänker inte säga här vad som hände...men tess..jag hoppas du fattar hur ledsen jag är. Och att du är den bästa vännen man nånsin kan ha. Du är bäst! 

Stackars Bine har blivit av med sitt nya hus nu med..hennes hyresvärd tvingades sälja huset, så nu letar hon för fullt efter en ny bostad som hon ska dela med sina kompisar, och Ben, killen som också skulle ha bott i det huset. Hoppas hon hittar nåt bra. Det var iaf ok för oss att ha våra grejer hos henne ändå. Ibland lyckas man verkligen med att hitta dom goaste vännerna. Ni vet vilka ni är, så puss på er! 

I söndags kunde jag inte hålla mig längre...då rök alla affischerna ner från väggarna...så nu är mitt rum lika tomt och kalt som när jag först kom hit i september. Men det känns skönt..nu känns det som att det inte är mitt rum..att jag snart ska lämna powys för alltid. Jag säger inte att det är så hemskt att bo i korridor, men det ska bli skönt att slippa om man säger så. Så himla trist och osocialt här...särskilt när vi inte har nåt ordentligt vardagsrum att umgås i...bara ett tråkigt kök med hårda och obekväma stolar. Inte så skönt att sitta där länge och prata. Alla lektionsanteckningar har jag samlat ihop och lagt undan. Samlingspärmen är proppfull och klar..alla biblioteksböcker är tillbakalämnade...man kan säga att jag lämnat det här året bakom mig nu. Känns bra!

Jobbigt väder..

Det är inte lika fint väder idag som det har varit i två hela dagar nu...det är fortfarande varmt, men regnet ligger i luften och man känner sig så där jobbigt tung i huvet som man blir när det är åska i luften..men jag tror inte att det blir nån åska idag...inte kvavt nog.

Har varit nere på stan en sväng och letat efter flyttlådor, men kunde inte hitta några =S Tess köpte ett par snygga sommarbyxor iaf. Sen så var det lite kul att se på alla gamla tanter som hade sina finaste kläder på sig och sina stora hattar, och gubbarna hade finkavajerna på sig. Anledningen till detta är att det är galopp på galoppbanan ikväll. Jag, tess, mags och katie ska sticka dit sen för att titta. Vi har inga biljetter för det är asdyrt, men vi tänkte kanske ställa oss på muren och titta.

Nu ska man väl ta och plugga lite till tentan som är på tisdag. Tråkigt, jag vet..men nödvändigt. Det är ju trots allt det sista jag behöver göra innan lovet. Det känns lite smått irriterande att det verkar som att dom har mer att göra hemma än jag har här. Men jag ska ta och snacka med min PAT nästa vecka angående work based learning som jag kommer att ha dom sista 5 skolveckorna nästa vår. Och jag har hört att man kan fixa så att man kan göra det utomlands, så jag ska se om jag kan fixa så att jag kan vara hemma och göra det i jönköping eller nåt. Skulle ju vara rätt gött.

Aja, snart är man hemma i rena och organiserade sverige igen. Det är iaf så som Craig beskrev sverige efter att han kommit hem från malmö. Hans brorsa gifte sig där med en svenska, och det var dessutom första gången som craig nånsin hade varit utanför storbritanniens gränser. Ska inte bli så svårt att locka honom till gränna skulle jag tro hehe.

Solsting?

Idag är det en underbar dag. En riktig högsommardag faktiskt. Måste vara över 20 grader iaf, solen skiner på en blå himmel, och det blåser knappt nåt alls. Det är nästan för varmt för att vara ute. Jag tänkte att jag skulle sitta ute i solen och plugga förut, men jag fixade bara 20 minuter i solen, sen blev det för varmt så jag gick hem igen. Hann få lite bränna iaf. Efter det blev jag jättetrött och seg...nästan illamående...kan man få solsting på bara 20 minuter tro? Eller har jag bara pluggat för mycket idag? Aja, mysko var det iaf. Sen kom tess hem från sin exam, det gick nog hyffsat för na iaf. Hon ska nog inte oroa sig för att faila. Vi unnade oss en sub på subway, orka laga mat liksom. Nu sitter jag bara här och pluggar och dricker kaffe. Maggie ville gå på comedy night på su-bar sen ikväll, men jag får se om jag hinner det..plugget kommer ju trots allt först...jag har ju bara ikväll på mig att repetera, för examen är ju imorgon bitti. Just nu fattar jag inte varför jag valde att plugga...det är så himla tråkigt!! Intressant, men trååååkigt. Men om en vecka har jag slutat skolan och har påbörjat mitt 4.5 månader långa sommarlov. Då blir det party konstant tills man kommer hem den 18:e.

Powys court

Om 2 veckor exakt så lämnar jag den här hålan som kallas för Powys court för alltid. Det är så många saker som jag inte kommer att sakna med det här stället:

  • Att det alltid blir stopp i duschen för att rören är så dåliga. Detta leder till att vattnet läcker ut och rinner ner genom kökstaket.
  • Våran uråldriga tvättmaskin som läcker också läcker ut vatten varje gång man tvättar, och lämnar en stor vattenpöl nedanför diskhon som jag alltid lyckas trampa i.
  • Alla überkänsliga brandvarnare som går av varje gång nån glömmer att stänga till dörren ordentligt efter att dom duschat...och för att inte tala om alla dom gångerna som dom kommit för att testa alla brandlarmen....KLOCKAN 6 PÅ EN MÅNDAGMORGON!!!
  • Att vaktmästarna bara går in i lägenheten utan att ens knacka först..dom totalignorerar att det faktiskt är vårat hem, och att det är en self catered bostad.
  • Det som stör mig mest tror jag ändå måste vara städkontrolltanterna som måste komma typ varannan vecka eller nåt för att kolla om vi har städat våra rum. Dom bara låser upp våra dörrar utan att ens knacka först...man kan ju stå där i bara underkläderna liksom..det vet ju inte dom.
  • Att man hör precis allt som händer på innergården...speciellt när folket kommer hem från krogen och skriker allt dom kan bara rätt ut...I natt hade dom tagit ut köksbordet och satt och söp och skrek hela natten...suck! Fjortisar är dom med...
  • Det är så tyst här om dagarna...iom att vi inte har några vardagsrum så blir det att alla sitter instängda på sina rum.
  • Jag kommer inte att sakna att bo med en så osocial person som Sarah...son hälsar inte ens när man möter henne i trappan...så himla weird.
  • Mitt rum luktar alltid så skumt...och det är inte jag som luktar illa om ni tror det....nej, det är nåt annat...lukten fanns här redan när jag flyttade in. Jag får vädra konstant.
  • Det finns typ inget att göra alls under sin lediga tid...ska man göra nåt så kostar det pengar, och det har man inte alltid råd med som student...aja, det blir ju mycket plugg då iaf..
  • Engelsmännen kan inte diska ordentligt...man får alltid diska sakerna en extra gång innan man ska använda dom.
  • Jag fattar verkligen inte vitsen med att ha heltäckningsmattor.
Oj, det blev rätt så många negativa grejer..men det finns en del bra saker med det också:

  • Ligger nära centrum med gångavstånd till allt.
  • Det tar bara 10 min att gå till skolan.
  • Vi har städerskor som städar köket, badrummen, toaletterna och korridorerna varje onsdag.
  • Man får mycket tid åt plugg.
  • Handfat på rummet, det är alltid en bonus.
  • Badkar och obegränsat med varmvatten =)
  • Vatten, el och bredband ingår i hyran.
  • Det är självklart positivt att bo med andra studenter.
Det blev trots allt fler negativa än positiva saker om Powys court...Men vem har sagt att studentlivet ska vara bra egentligen? Det finns kanske en anledning till att man bara bor i korridor i ett år i det här landet.

Nu börjar iaf mina exams närma sig..den första är på onsdag, och den andra är på tisdagen veckan efter. Tro det eller ej, men det ska faktiskt bli lite roligt med exams...då har man ju nåt att göra iaf. Jag behöver ju trots allt bara få 20% på dom för att klara kursen...och vanligtvis är godkänt 40%. Piece a cake!

Som alltid när jag skriver på bloggen, borde jag egentligen plugga...men jag har redan alla frågorna plus alla svaren till min första exam...så allt jag behöver göra är egentligen att läsa lite extra i böckerna och sen memorera vad jag ska ta upp i uppsatsen (3 st mini essays) Ingen panik än!

Igår hade vi en liten myskväll med maggie. Vi gick först ner på stan en sväng i värmen, tittade lite på kläder, och i skivaffären...vi köpte dvd'n Fast food nation, som vi sen såg på kvällen. Men först lagade vi quische med sötpotatisklyftor...och efter det gick vi på en skön promena runt muren. Dom hade ett tivoli nere vid River Dee, och vi tänkte kanske gå dit nån dag i veckan (har öppet tom lördag). På lördag är jag bjuden på barbique hos Rachel med, så jag kanske drar med mig tess och maggie dit då...kan ju kanske höra med bine och dom vill hänga med också.

Cruise har öppnat nu i helgen med! Jag har inte varit där än, men man får la ta sig dit nån dag och se om det är så himla bra som dom säger att det ska va.

Saknar er där hemma! Familjen, kompisarna och kaffestugangänget!

RSS 2.0