Var är snön?

Nu har jag varit hemma i Sverige i snart en hel vecka och inte fått nån snö alls. Dåligt! Craig och Bine kommer så att mobba mig om jag kommer hem utan att ha fått nån snö.. men det kommer väl hoppas jag. Om inte annat så får jag ju det i påsk. Åka skidor i Österrike, I like!!!

Ikväll bär det av till Jönköping för att fira Mattias 21 årsdag. Middag hemma hos Ellan blir det, och då får man ju se hennes nya lägenhet också. Och snart kommer Jens hit och han ska vara här ända till nyår. Men på nyårsafton ska han åka över till öa för att fira nyår med ekengardarna. Jag stannar hemma över nyår jag, känns inte så värst lockande att åka till ön, jag känner ju inte dom så väl och då blir det ju lätt att dom drar sina egna interna skämt och så som inte jag fattar...kan få en att känna sig lite smått utanför. Men det är alltid mysigt att vara hemma med familjen. Annika blir dock  inte hemma då för hon åker med Challe till London imorgon för att bo hos Moniqua över nyår.

Jag träffade Lisa Rolfsson lite hastigt förut när jag var på väg till tandläkarn, hon ser likadan ut som innan..har inte ändrats mycket inte...Aja, pratade bara lite snabbt med na och hon sa att hon skulle åka tillbaka till London imorgon för hon har så mycket läxor att göra på lovet. Moahaha skadeglädje! Vad jag är elak.

På juldagen testade jag på Grännas nya pub på Grännagården, och där träffade jag typ halva min klass från låg-och-mellan. Det var ju trevligt och så, men nu när man har vant sig vid nattlivet i Chester så känns det rätt så tråkigt att bara gå på puben när man ska festa...saknar RB's!!! Det var tänkt att jag och erika skulle gå ut med mia och therese karlsson, men det var bara mia som kom...jag blev lite smått besviken över att tessan inte kom..det hade varit kul att träffa henne igen. Innan vi gick till Grännagården så var vi ju tvungna att gå till Amalias och ta en spitfire. Jesper jobbade som vanligt, det var kul att snacka lite med han eftersom han snart flyttar till australien. Vem ska då jobba i baren? En sak som förvånade mig var att André Karlsson började snacka med mig i baren...vi har typ inte snackat med varandra sen i 6:an. Vi tycker ju inte ens om varandra...aja, det visar ju bara att han mognat till. Han jobbar tydligen som elektriker, eller nåt liknande, nu. Det var en lugn kväll vad gäller alkohol iaf, tog bara en öl på amalias och en öl på grännagården...och lite vin till maten hemma. Jag är ju på Rehab =)

Sverige idag!

Då var det dags att åka hem igen då. Det känns faktiskt lite konstigt, man har ju hunnit vänja sig vid att vara här nu...men jag längtar verkligen hem. Det ska bli riktigt roligt! Nu har jag packat färdigt iaf, har bara datorn kvar att packa ner sen. Vi ska lämna 9 Powys court typ vid kl 14.30 för vi ska ta tåget till Liverpool kl 3. Det är ju såklart en timma bakåt här, så det blir ju kl 4 egentligen. Planet går kl 20.20 engelsk tid, och jag kommer fram i skavsta kl 23.40 svensk tid. Nu är det bara jag och tess kvar i lägenheten, för Zara åkte hem i onsdags, Sarah och Jamie i går, och Margaret åkte i morse.

Igår tog vi en fika med Jessica, och fick träffa lilla Christoffer, och Edward såklart. Fast Edward och Christoffer fick inte vara med för Edward var tvungen att gå en sväng med Christoffer så att han skulle somna..det gick inte riktigt som planerat för han kom tillbaka efter en stund med en vaken Christoffer. Det var roligt att träffa Jessica igen, jag har ju inte träffat henne sen i somras när hon kom upp till kaffestugan för att fika med Edward, Roger och Sheelagh. Vi sa att vi skulle träffas igen sen i Gränna när hon kommer hem.

Nu ska jag fixa en spellista på iPoden.

Oh yes!

Igår så gick jag och tess på en liten julfest på skolan för alla internationella elever. Som vanligt så var det indier överallt. Men det gör inget för dom är så snälla hela bunten, och då var det en av dom som sa att Hanna betyder Oh yes på indiska. Tyckte jag var lite kul. Sen träffade vi en tysk tjej som tydligen älskar sverige och håller påatt lära sig svenska.

Nu har jag gjort färdigt och skickat in alla mina uppsatser och shit, och sen så handlade jag dom allra sista julklapparna idag med. Nu ska jag bara slå in dom.

Ikväll blir det Brannigans, trodde inte att det skulle finnas biljetter kvar idag, men jag lyckade få tag i två stycken. Margaret ska ha festmiddag här ikväll med för hon fyller ju år imorgon, så hon har bjudit hit några av sina kompisar, och sen så ska alla gå till Brannigans. Det ska bli riktigt roligt, jag har inte varit på Brannigans på länge.

Det enda jag har kvar nu att göra innan jag åker är att städa mitt rum, packa, och gå och låna lite böcker på biblan så att jag kan skriva uppsatsen på lovet. Men annars ska jag bara slappa och ha roligt.

Sista ansträngningen före jul

Sitter och skriver på min uppsats som ska vara 200 ord lång..men nu har jag fått lite av vad man brukar kalla för idétorka. Det fattas 500 ord..hmm jobbigt. Ikväll blir det först lektion som gäller kl 18-19.30. Och efter det ska jag gå direkt till Binks där vi ska ha lite julmiddag (typ) med Sam och culture shock. Blir där till typ kl 9 eller nåt, och sen när jag kommer hem så ska vi köra vårat secret santa. Hoppas att jag hinner klart med den här dumma uppsatsen nån gång så att jag kan slappna av sen. Har fortfarande några timmar på mig. Det var fört tänkt att jag och Therese skulle gå på en av mina kompisars fest..men festen blev inställd igår =( Hatar att plugga.. Varför skulle jag välja ett sånt teoretiskt ämne för?

Paus

Idag har jag inte gått utanför dörren..och kommer troligtvis inte att göra det heller. Idag tar jag en riktig pluggdag, skönt att komma igång att skriva i god tid för en gång skull. Jag satsar på att skriva iaf 300 ord till idag, då har jag skrivit 1000 ord som är halva uppsatsen. Sen ska jag plugga lite imorgon kväll och kanske lite på morgonen. Fast jag måste hinna gå in till stan och köpa en present till secret santa som vi ska ha på tisdag kväll. Normalt så har jag en lektion på måndagförmiddagarna, men inte den här veckan. På tisdag händer det lite mer saker..inte på dagen iofs..då ska jag bara sitta och skriva..men på kvällen har jag en lektion kl 6, och sen så ska vi ha secret santa när jag kommer hem, och sen ska vi gå på fest hos Lucy. Onsdagen ska jag spendera på Eastgate street och handla dom sista julklapparna, och sen på kvällen ska vi gå till Brannigans för då ska det vara en där från X-factor där och spela live. Finalen på X-factor var igår...jag satt och såg det med tess och maggie..jag vet inte varför, men varje gång vi tre umgås så brister alla ut i sång..hmm mycket lustigt. Margaret fyller år på torsdag med, så det blir väl party då med. Kommer nog att vara ganska så sleten och trött när jag kommer hem...eller så kommer jag att vara hyper och övertrött...får se vilket det blir. Det känns lite konstigt faktiskt att man ska vara borta från det här stället i hela tre veckor..Kommer att kännas konstigt utan tjejerna.

1 vecka kvar

Om en vecka så sitter jag på flyget hem till Sverige. Jessica skulle ha skjutsat oss in till flygplatsen, men eftersom flyget går så pass sent så kunde hon inte skjutsa. Hon måste ta hand om lilla Christoffer på kvällen. Så vi får ta oss dit på egen hand.

Fick precis höra att dom där hemma ska köpa nån slags nosgrimma till hugo. Han är väl ingen häst heller?! Aja, jag har väl inte så mycket att säga till om den saken. Och sen har Bosse lärt sig att tugga igenom väggar. Han tyckte väl att Jon behövde ett ventilationshål.

Igår var det Lucia, fast det firar man ju konstigt nog inte här. Istället gick jag till kyrkan för att se när Margaret sjöng i kören. Men jag blev placerad ända uppe på läktaren, så jag såg inget. Jag blev fort uttråkad och gick hem innan det var slut. Men jag tycker att jag var duktig som klarade av att vara där så länge som jag var ändå.

Jag tror att min hjärna har börjat ställa om sig till svenska nu. Idag så har jag vid flera tillfällen råkat säga vissa ord på svenska när jag snackade med kompisarna i skolan. Ord som 'va?', 'vaddå?', 'ja', 'nej' och 'eller' sades upprepade gånger.. och iaf Michelle tittade lite snett på mig...dom andra låtsades nog bara att dom inte hörde...


Jag ser ljuset i tunneln

Idag har varit en bra dag. Den var lite trögstartad, men tog sig snabbt. Började med att jag gick till uni för att prata med Lisa på career advice,och där fick jag göra ett slags test på deras dator som skulle säga vilka jobb som passar mig bäst. Så imorgon så ska jag ta mig tid att kolla igenom listan ordentligt och söka runt lite. Sen när jag kom hem så skrev jag lite på min rapport som har deadline imorgon. Då fick jag ett mess från Michelle där hon sa att om hade lagt ut essay-resultaten på ibis. Så jag gick in där och kollade och blev väldigt glad när jag såg att jag fått godkännt på både Welfare politics (Brian) och Self and society (Cox). 40 poäng är godkännt, och jag fick 50 på Brian's och 45 på Cox's. Jag behöver bara få godkännt det här året för det kommer inte att räknas in i slutbetyget ändå. Så länge man går vidare till nästa år så är det lugnt. Detta året är bara ett förberedande år, så att vi lär oss hur man ska göra.

Sen så blev jag jätteglad när Tess berättade att hennes mammas ryggoperation gått bättre än förväntat och att hon nog kommer att bli nästan, om inte helt, smärtfri. Så skönt att höra. Jag är så glad för hennes skull.

Sen leker jag lite med tanken att jag kanske ska ta mig några dagar ledigt i februari för att åka hem. Therese har studievecka då, så jag funderar på att åka hem jag med då. Det blir liksom ganska tråkigt och ensamt här annars. Och jag har inte ens några uppsatser att skriva då heller. Och jag kan få all information från lektionerna på ibis. Så varför inte åka hem en sväng? Jag kommer ju inte kunna vara hemma så mycket vid påsk eftersom jag ska åka till Österrike då.  Och i sånna fall så kommer jag hem samma helg som pappa fyller år, det skulle ju vara trevligt. Men inget är bestämmt än, får se hur jag gör. 

Ojdå..

Läste precis Erikas blogg..och det verkar som att Annika och Erika inte är så bra kompisar just nu. Vad hände egentligen? Visst, jag misstänkte samma sak som Annika, men jag har släppt det nu. Erika får träffa vem hon vill, men jag stör mig på att hon inte kan säga vem det är hon har träffat...det kan väl inte vara så farligt...men men..jag orkar inte bry mig. Jag är bara glad att jag snart får åka hem...även om jag har lite smått panik över mina två deadlines. Jag har iaf planerat upp den ena uppsatsen, men längre än så kom jag inte, för jag skulle fixa lunch, och efter det så storstädade jag mitt rum för att skolan har tydligen lagt till en ny dum regel...att folk ska komma varje måndag och kolla så att våra rum är städad och fina...Jag har en känsla av att detta är på nåt sätt pga killarna i hus 1. Men det känns inte så jättebra att dom ska kunna komma in i mitt rum och kolla omkring när jag inte är hemma. Men Tess är hemma när dom kommer, så hon har sagt att hon ska hålla koll så att dom inte gör nåt konstigt..

Människorna på banken är racister har vi kommit fram till. Vi gick till banken igår för att fixa så att vi får studentrabatt när vi åker tåg, men dom sa att vi inte kunde få det för att vi är internationella elever...ren diskriminering :(

Jag hade planerat att åka till Cheshire oaks och shoppa och åka skridskor med Michelle på tisdag, men jag är rädd att jag måste hoppa över det..måste jobba på min uppsats. Men förhoppningsvis så går hon med på att göra det nästa tisdag istället.

Så här ser vårat kökstak ut efter vattenläckan...Dom har fortfarande inte kommit och fixat det...

image81

Jag, Therese och Margaret gick ut på en promenad igår kväll med. Så fint med alla juleljusen nere på stan.

image82
Blev inte så bra bilder för det var för mörkt ute.
image83

Christingle

Tro det eller ej men jag, Hanna Solveig Maria Forssén, gick frivilligt till kyrkan igår kväll. Jag hann precis komma hem från skolan igår strax efter 5 då tess, jamie och margaret sa att dom skulle gå till skolans kapell för att tända christingles (apelsiner med ljus i). Och eftersom jag ändå inte hae nåt bättre för mig så hänkade jag på. Man måste ju lära sig lite om britternas traditioner också.

Jag och Tess tyckte att apelsingrejorna såg ut som små rymdskepp
image80

Men det var mysigt..nästan som Lucia, fast utan Luciatåget. Och psalmer istället för julsånger. Och så fick man ju en alienapelsin på köpet, plus fika efteråt. Och inte nog med att jag gick till kyrkan igår, så ska jag dit igen nästa torsdag, för då ska lyssna på Margaret när hon sjunger i kören.
Men mamma och pappa, ni behöver inte oroa er. Jag håller inte på att bli kristen no way =)

Nu har vi kollat på två lägenheter på Thomas Brassey Close med...vi kollade på nr 11 och 56..båda såg jättefina ut, men vi ska ändå ta och kolla på nr 57 eftersom det var den vi kollade ut som favorit på internet. Men jag skulle kunna bo i vilken av dom som helst, för alla verkar vara i lika gott skick. Och dom ligger inte så långt bort som vi trodde, dom ligger bara på andra sidan tågstationen.

Det blev tydligen lite smått kalabalik här imorse när jag var i skolan för det är stopp i avloppet till duschen. Så när Sarah tog en dusch imorse så rann inte vattnet ner..istället så svämmade hela duschen över, och vatten började rinna ner genom taket i köket. Zara ringde direkt till Porter's lodge som tydligen sa att dom skulle fixa det genast. Bara det att dom kom aldrig, så nu är det en stor spricka i taket, och det ser ut som att taket ska falla ner vilken sekund som helst. Och hela köksgolvet var täckt med vatten, och taket är så klar rejält fuktskadat nu med. Vi får se till att dom pallar sig hit imorgon och fixar det, för så här ska vi verkligen inte behöva ha det. Det är tur iaf att vi har ett badkar som går att använda så länge. Dom sa att allt var nyrenoverat när vi kom hit, men dom kollade uppenbarligen inte hur det var med rör och sånt. Dom sa tom att dom haft samma problem tidigare år, så varför fixade dom inte det ordentligt när dom ändå höll på?

Aja...nu är det som det är iaf, men åh vad jag läntar tills vi får vårat eget ställe nästa år.

Lägenhet på gång

Sitter här på mitt rum och väntar på att klockan ska bli halv tre, då börjar min lektion. Jag skulle hämta ut 2 av mina uppsatser idag, men dom hade visst inte kommit ut än. Ska kolla igen i eftermiddag. Iaf, nu har jag börjat lite smått med julshoppingen. Men det är svårt att veta vad man ska köpa till folk. Jag ska nog ta en heldag sen när jag bara handlar julklappar.

Igår hade jag ett möte med en kvinna från 'student support and guidance' och pratade lite om vilka jobb jag kan få efter dom här tre åre. Fast hon var inte till så mycket hjälp...hon ville mest veta vad jag var för en person, och vilka egenskaper och intressen jag hade. Men hon bokade iaf en tid åt mig då jag ska få göra nåt slags test som ska visa vilka jobb som passar mig bäst. Ska dit nu på tisdag.

Sen så har jag format ett särskilt träningsprogram med min personliga tränare Emily. Det känns bra att ha ett program som är speciellt anpassat för mig. Det blir mest styrketräning för min del...och lite annat också förstås.. När man bor i korridor så måste man nästan ha nåt sånt att göra, annars skulle det vara väldigt tråkigt. Särskilt när man inte har nåt vardagsrum..då håller sig alla på sina rum, för ingen tycker om att sitta i köket. Man blir lätt väldigt isolerad. Det kan gå dagar utan att man ser den som bor i rummet bredvid...då är det illa.

I morgon så ska jag, tess och jamie åka och titta på lägenheter. Vi har redan valt ut våran favorit, men vi måste ju se lägenheterna först innan vi bestämmer oss helt. Men vi kommer definitivt att bo i nån av Thomas Brassey Close- lägenheterna. Helst nr 57.





http://www.abbeyrentals.co.uk/view.asp?PropID=70

One down, three more to go

Nu har jag bara tre uppsatser kvar att skriva innan jul. Gött! Kom precis hem från ännu en lång och kall dag i Molloy, den absolut sämsta och kalla salen på hela skolan. Så nu sitter jag och snackar med erika på msn som försöker övertala cilia att fira jul med oss! Det skulle vara sååå roligt, har inte träffat henne sen föredetting. 

Jens kunde inte hänga med på skidresan i påsk =( han har inte råd. Ska ta och ringa till andrea sen och säga det så att hon inte bokar en plats åt honom.

Nu när man har en skidresa att se fram emot så blev min önskelista betydligt längre än den var från början:
- Pjäxor
- Skidhjälm
- Skidvantar- mina förra hade jag sönder i Härjedalen
- Fleeceunderställ- varmt och skönt ska det va
- Vattenrenare- Vattnet här smakar skit
- Nåt fint att ha på mitt tråkiga studentrum

1:a advent

Nu kan man nästan säga att julen är här. 1:a advent! Vi fick ingen glögg, men pepparkakor har vi iaf ätit. Inte lika goda som dom hembakta, men det är iaf nåt. Jag har nästan inte lämnat mitt rum idag, har bara suttit och pluggat och sånt tråkigt. Men nu har jag nästan skrivit klart, så nu ska jag gå ner till köket och käka middag. Imorgon ska jag skicka iväg alla julkort med. Nu kan jag påbörja slutspurten innan jullovet. Nu har jag bara 3 till uppsatser att skriva innan jul. Det betyder att det bara blir en uppsats per vecka =) Jag ska försöka ringa till Andrea en gång till sen..försökte några gånger innan, men det är ingen hemma hos henne. Vill inte ringa till mobilen, för det kostar pengar. Jag måste säga till henne att jag och tess gärna följer med till Österrike i påsk, om det finns plats för oss båda i bussen.

Aja, skriver kanske mer sen.

Filmkväll

Idag har jag bara varit tråkig och pluggat en massa, så ikväll så bestämde jag, tess och margaret att vi skulle laga middag tillsammans och sen se på film. Margaret valde ut Fear and loathing in las vegas. Och jag måste erkänna att jag har totalt ändrat min uppfattning om den filmen...den var inte alls som jag kom ihåg den..den rent ut sagt sög och var sjukt lång...men den påminner mig om jens och andré iaf...men jag kommer nog aldrig att se den igen. Men nästa filmkväll måste bli bättre, tyckte om sällskapet dock =)

Imorgon så ska jag stanna inne på mitt rum hela dagen, eller iaf tills jag skrivit klart min uppsats.

Nu ska jag gå och lägga mig. God natt

RSS 2.0