Vart tog Stockholm vägen?

Jag drömde en så sjuk dröm inatt. Jag drömde att jag, familjen och kaffestugangänget var nere vid vättern och badade på kvällen, det var jättetrevligt och vattnet var varmt..men sen hörde vi ett stort muller, hela marken skakade och hela himlen lös upp. Långt bort i fjärran så kunde vi se ett enormt svampformat moln bort mot Stockholm till. Fåglarna flydde mot vårt håll och flög mycket lågt. Alla stannade upp och tittade i chock på explosionen. Vi visste direkt att Stockholm var borta! Sen small det till igen och ett ännu större svampmoln syntes i fjärran...man kunde se hur elden spred sig längs med molnet. Vi sprang hem för att se på nyheterna vad som hade hänt. Men vi fick bara in flimmer, sen kollade vi på internet, men inga nyheter om vad som hänt fanns där...radion var också död..Då insåg vi att vår kära huvudstad var borta. Mormor, morfar, kicki, bengt, magnus, anna-karin, calle, johanna, och alla andra man känner i stockholm var döda...kanske också tess då jag inte visste om hon var i stockholm då. Vet inte varför jag drömde detta..men hemskt var det.

Tog en lunchfika på fiket med erika för en stund sen. Vi pratade om våra planer för nästa år, samt hennes resa till australien. Jag blev motiverad inför nästa år, så nu har jag fyllt i en blankett till Grännahus så jag kan ställa mig i bostadskö. Orkar inte bo hemma nästa sommar, så jag tänkte skaffa mig en liten lägenhet istället. Erika vill eventuellt flytta till linköping nästa höst för att läsa lite mer kurser så att hon kan jobba som högstadielärare istället för låg och mellan. Jag har bestämt mig för att mellanlanda i gränna nästa år medan jag betämmer mig för vad jag vill göra. Kanske hittar jag nåt vikariatjobb nånstans, annars gör jag nog så att jag säsongsarbetar i kanada som jag pratat om innan. Jag älskar att inte veta vad jag ska göra nästa år. Lite trött på att veta allting nu...Ser inte fram emot att gå tillbaka till universitetet nu...bara ett år kvar nu, sen har jag lyckats med det omöjliga. Att klara av en universitetsutbildning inom ett akademiskt ämne!

Inte långt kvar nu

Nu känner man att man är rejält sliten efter sommarens arbete på Kaffestugan. Dagarna är för det mesta lugna på jobbet nu när turisterna åkt hem, men det känns att man är trött både i kroppen och i huvudet. Jag är ledig idag iaf och tog mig en välförtjänt sovmorgon. Sen ska jag, mamma och annika åka en sväng till ölmstad för att gå till second hand-butiken som finns där. Vi ska kolla efter en soffa till annika, får se om man hittar nån fin gammal grunka till sig själv med. 

Igår kväll så åkte familjen forssén över till öa för att äta middag hemma hos familjen Haglund. Det var en trevlig och avslappnad kväll, fast det hade ju varit skönt att ha kunnat gå och lägga sig tidigt då jag varit helt slut under hela dagen på jobbet. 

Har bokat biljetter till chester nu, så jag åker den 21a september. Då får jag nästan en hel månad ledigt innan dess. Erika åker ju till australien den 9e och annika och jon går i skolan då. Så det blir många lugna dagar hemma med doggarna. Då har jag gott om tid att uppfostra det lilla monstret vid namn Viktor. 


Vad ska vi göra med Viktor?

Ja, Viktor har slagit till med ännu en scen. Det var en dam här i morse som ringde på dörren då hon sett att vi hade ett körsbärsträd fullt med mogna körsbär. Så hon undrade om hon fick plocka lite för att göra sylt. I gengäld skulle hon ge oss en burk sylt. Jag sa att det gick bra och gav henne en påse att plocka i. Hon hade med sig en liten king charlesterrier. När jag såg att hon plockat klart så släppte jag ut hundarna på tomten så att dom skulle på lukta runt lite så att dom skulle lugna ner sig. Det var bara att hon inte hade gått än, utan hon stog kvar utanför staketet med sin vovve. Och innan jag hann få tag på Viktor så skuttade han såklart över staketet och jagade runt den lilla hunden som blev rädd. När Viktor var på rätt sida av staketet igen så stannade jag med kvinnan och såg till att hon och hunden inte blev skadade. Jag förklarade hela situationen med Viktor, att han är unghund med en massa sprudlande hormoner i kroppen, att han och hugo inte har gjort upp än om vem som bestämmer, att vi har kemiskt kastrerat honom men utan resultat, och att vi lydnadstränar honom för fullt. Hon var som tur är väldigt förstående när hon fick reda på hur pass ung han är. Jag föreslår hård lydnadsträning och en riktig kastrering. 


Bio

Det var ju först tänkt att jag och tess skulle gå på bio ikväll..men eftersom hon fick förhinder så får jag dra med annika och adam istället. Försökte få med Jon också, men fick bara ett negativt svar. Jag har den tråkigaste lillebrorn i världen! Aja, vi kom fram till att vi ska se 'Sommaren med Göran' klockan 9 i stan.



Sommar igen

Nu har sommarvärmen kommit tillbaka till Gränna, och det ska man inte ignorera. Så annika och jag stack ner till sjön för att sola och bada innan vi måste gå upp till jobbet. Det kryllade av turister i hamnen och längs strandpromenaden..och eftersom vi inte gillar att trängas bland en massa jobbiga turister så gick vi till stranden bakom hamnkrogen. Det är Grännabornas hemliga strand då turisterna inte vet att det finns en fin stor stand där. Vättern var sjukt kall efter att det varit dåligt väder i flera veckor..men det stoppade inte oss. Även om det bara blev ett snabbt dopp så badade vi iaf. När vi kände att det blev för varmt för att sola mer så gick vi till pirKro för att fixa lite lunch innan jobbet. Det blev brocoli och ost-paj med sallad. Perfekt för en sådan här het dag. Nu sitter jag hemma i min svala källare och svalkar av mig. Jag skulle ta ett dopp i polen om inte den var så grön..när värmen slog till fixade inte polen det efter allt regn..så pH-värdet fuckade upp sig...så det fick bli källaren istället. Ringde upp till berget förut för att se om det var mycket att göra..men dom hade det väldigt lugnt där uppe..bara en handfull bord var där tydligen. Annars om dom hade mycket att göra hade jag kunnat komma upp tidigare och hjälpt till då jag bara går här och väntar..men jag får la vänta lite till.

Igår var jag ledig, och då åkte jag, annika, mamma och pappa till linköping för att fixa annikas lägenhet. Pappa målade väggarna och satte upp lite hyllor, och under tiden han gjorde det så var jag, annika och mamma på ikea och införskaffade lite saker till lägenheten. Jag kan knappt bärga mig tills nästa år då jag äntligen kan skaffa mig ett eget ställe.

Kläppen

Nu har familjen bokat en stuga i Kläppen till vecka 2. Det blir en 8-bäddsstuga med en hel veckas skidåkning, yeii! Det blir familjen, adam och kusin martin. Det komemr att bli sjukt kul eftersom vi inte haft en riktig familjesemester på 9 år. Erika och jon har aldrig stått på ett par skidor innan, så det blir till att lära upp dom från scratch...annika ska också lära sig åka skidor med då hon hållt sig till blades innan. Jag har som mål att avbeta alla dom svarta backarna. Jag har iaf adam och martin att åka dom med. Really can't wait!


Som vanligt

Idag är jag lika ledig som jag var igår. Erika tog ju mitt kvällspass som hon var skyldig mig =) 

Mamma och pappa kommer hem vilken minut som helst nu. Hur härligt som helst det är när dom är borta på semester, att få ta hand om sig själv ett tag, utan några hundar att ta hand om, så är det alltid skönt när dom kommer hem. Det är ett stort hus att ta hand om, för att inte tala om min lata lillebror som aldrig lär sig att städa upp efter sig. När man jobbar så mycket som jag så är det svårt att hitta tid till att ta hand om alla hussysslorna. Det är mycket lättare när man går i skolan.

Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på ikväll...annika och erika jobbar..och när dom slutar så sticker annika med all säkerhet bort till adam sadam. Men en kväll för sig själv är inte så dumt heller..sätter väl på en film och hänger i min källare. Vilar upp mig rejält nu när jag har tid.

Kanske skulle jag ta och ladda upp alla dom där videofilmerna jag har lagrat på videokameran? Ägna kvällen åt filmredigering? 

Semester?

Ja, det här blir väl den längsta semestern på hela sommaren under perioden maj till augusti. Erika var skyldig mig en ledig dag, så nu har jag hela 2 dagar ledigt på rad, det händer inte ofta...aldrig rättare sagt för mig. Har försökt få tag på Tess både igår och idag, men hon svarar inte den lilla människan. Hon fyllde ju år igår...sitter och funderar på en bra present till henne. Har ju inte kunnat köpa nåt åt henne än..får väl ta det nästa gång jag tar mig in till stan.

Imorgon kommer mamma och pappa hem från sin norrlandssemester. Då gäller det att vi städar upp här hemma lite...iaf köket som ser ut som ett bombnedslag som vanligt. Ska snart ta och väcka jon och tvinga honom att han ska klippa gräset en gång till innan pappa kommer hem..annars blir det nog en utskällning imorgon. 

Undrar vad min syster höll på med på hennes personalfest igår...att döma från hennes blogg så fick hon nog napp igår natt...frågan är med vem? Hon håller sånt alltför hemligt.

Jag kom nyss på att jag nu har flyttat från Thomas Brassey close..kontraktet gick ut i förrgår, så nu bor jag på 9 Baristow Close, Northgate village, Chester, uk. På torsdag ska jag hänga med annika och mamma in till linköping för att fixa annikas lägenhet. Medans färgen på väggarna torkar så ska vi ta en shoppingrunda på Ikea. Då kan jag också kolla ut lite grejer som jag kan inreda mitt nya ställe med sen när jag flyttar tillbaka till uk. Jag kan verkligen inte vänta tills jag kan flytta in till en aldeles egen lägenhet i sverige nästa år. Funderar på att ställa mig i bostadskö redan nu. Hoppas det här året går riktigt snabbt...jag vill verkligen inte bo där längre...vill stanna!! Men man kan ju inte backa ur nu...inte när man är så nära att få sin BhC. Ta bort England! Jag har suttit och räknat på hur mycket jag behöver låna nästa år.. Och jag kom fram till att jag inte ska låna några pengar till första och tredje perioden. Då har jag ändå mer än tusenlappen att leva på per månad. Me very happy.

Jag ska definitivt ha en lägenhet nästa sommar som jag kan behålla nästa år. Det blir Gränna nu har jag kommit på..då kan jag fixa nåt ströjobb och sen eventuellt åka till kanada för ett säsongsarbete i klippiga bergen. Jag har nästan bestämt mig för det nu. Det skulle vara så underbart kul! Särskilt när vinter-OS hålls där nästa vinter.

Jag, emma och nirro har snackat om att dom ska komma och hälsa på mig i chester i höst, om ens bara för en långhelg. Emma har ju aldrig varit i uk innan. Så vi ska spendera ett par dagar i chester och sen sticka till London över helgen. Då har jag iaf nåt kul att se fram emot =) 

RSS 2.0