Då var det snart helg igen ;)

Skulle göra vad som helst för att vara hemma idag..det är jui dag som man öppnar kaffestugan för året och firar valborg på PirKro på kvällen. Alla kommer väl va där...men inte jag och tess som är fast här i chester i ytterligare 2.5 vecka. Fast en bra sak är att Cruise har premiäröppning på måndag =D Får la se om man sticker dit...kommer ju att vara fullpackat med folk. Jag antog att det skulle vara skitdyrt att gå dit, men det visade sig att beans kommer att flytta studentkvällarna från rosies till cruise. Alltså kommer iaf drickat att vara billigt där varje måndag från och med nu. =P

Nu kan man knappt tänka på nåt annat än sommaren. Solen skiner och alla känner på sig att sommaren snart är här. Köpte ett par balla shorts igår som jag ska ha sen i sommar. Och så är det jättekul att kolla efter kläder och skor på nätet, så man kan planera sina inköp redan nu. Vill ju inte köpa en massa här som jag sen måste släpa med mig till sverige sen. Men jag antar att jag först och främst måste tänka på mina exams..usch vad tråkigt. Men å andra sidan behöver jag bara få 20% på dom proven för att få godkännt i hela kurserna, så det är nog lugnt...ska inte plugga ihjäl mig för det. Man måste ju ha lite kul med. Det har inte blivit att man gått ut så mycket på sista tiden för det är så fett dyrt, och så är varken rosies eller brannigans särskilt roliga längre. Blir mer att man kan gå ut på puben för en drink bara...typ Alexanders..

Det ända roliga man kan göra för att tiden ska gå lite snabbare är att träna...antingen på gymmet, på squaschbanan, eller längs kanalen eller runt muren. Shoppa har man inte riktigt råd med nu, och det är dyrt med tågbiljetter till manchester och liverpool...så man blir för det mesta kvar i lilla chester. Tur att man har bra vänner iaf som man kan umgås med. Och igår blev jag och tess bjudna på kaffe och toast cake av Roger och Sheelagh (Jessica's svärföräldrar). Dom är så söta och trevliga! Dom är som en extra mormor och morfar (båda är rätt lika mina egna morföräldrar). Aja, dom skulle komma sen i september sa dom och äta räkmackor på berget med Jessica, Edward och lilla Christopher.

Nej, om man kanske skulle försöka plugga lite till...eller kanske gå bort till uni och låna några böcker...nja...det får nog bli efter lunch föresten...ORKA!

En bra helg

För en gångs skull så har man faktiskt haft en bra och händelserik helg som man spenderade med bra kompisar. I fredags gick jag, tess och mags ut på puben för att träffa Ida-Maria, Silja och lisa...vi satt och snackade på en liten mysig pub som heter Albion...sen stack jag, tess och mags vidare till Off the wall där vi köpte världens äckligaste pina coladas.

På lördagen åkte jag in till Manchester med Mags..ingen av oss hade varit där innan...jag hade bara vart på en konsert där innan. Vi gick runt på stan hela dagen och gick på lite olika museums och sånt. Vi tyckte att vi var duktiga som kunde hitta så bra, fram tills vi kom vilse och hamnade på andra sidan stan..Då gick vi till en pub och tog en drink medans vi listade ut vart vi var nånstans och kunde sen gå tillbaka mot centrum. När vi kom hem kom också Bine förbi, och sen kom också hennes kompis Emma som också bor i powys court. Vi satt och snackade i köket och drack kaffe tills kl 1 på natten.

Söndagen spenderade vi hemma hos Bine som bjöd oss på sunday roast (kyckling). Så hon kom och hämtade oss kl 12 så vi kunde åka till morrosons för att köpa ingredienserna. Sen åkte vi hem till henne och förberedde maten. Bine åkte iväg och hämtade några andra kompisar. Sen käkade vi och såg på film hela eftermiddan. Så gött att kunna sitta i en skön soffa och glo på tv...det var så länge sen. Först såg vi på Charlie and the choklate factory (den gamla versionen) och sen såg vi på The number 23 som var helt vrickad..och det slutade med att vi bara satt och garvade åt den. Jim Carrey passar verkligen inte i att spela allvarliga roller.

Det var min helg iaf.

Idag tar man det bara lugnt..ska väl sticka till gymmet sen ikväll när tess är klar med sin exam. Och nu ska jag till affärn för andra gången idag för jag måste köpa lite grejer så man kan laga lite lunch...det blir nog wook tror jag.

Efter regn kommer solsken...det tycker ja e djupt

Igår kändes inte sommaren särskilt långt borta. Solen sken och det måste ha varit runt 20 grader i solen asså, det blåste inte ens kallt eller nåt. Jag började dagen med att gå och spela en runda squash med tess, sen gick vi hem och käkade lunch, efter det gick vi ner en sväng på stan och köpte varsin glass på thorntons, satt i 'the cross' på en bänk i solen, och sen gick vi vidare för att ta oss varsin cappucino på costa. Där stötte vi på ett gäng svenska killar som spelade fotboll i liverpool..aja, snackade inte så länge...efter det gick vi och handlade lite mat på somerfields, och sen gick vi hem och hämtade pluggsakerna och en filt, sen lade vi oss i gräset utanför muren och pluggade, solade och lyssnade på musik. Till middag blev det Laxsmörgåsar (måste ju träna lite inför sommaren =P) Gott var det iaf. När vi hade ätit klart kom mags och hennes kompis tillbaka efter en promenad, så det slutade med att vi också tog oss ut på en promenad. Tänkte först att vi skulle ta en lite längre promenad..men vi gick hem istället och pluggade lite till...vi är så duktiga.

image119

Sun shiny day

Idag har det verkligen kännts som sommar. Har gått ute i linne hela dagen utan att frysa. Iaf..gick till uni idag för att gå på vårat conference meeting, där vi planerade inför kursen 'conference' som vi ska ha nästa år. Vi kom fram till att årets konferens ska handla om welfare och dess subthemes. Jag och rachel ska jobba med ett subtheme som heter (Im)migration and people trafficking. Vi ska vara typ 5 pers i varje grupp..men alla var inte där, så vi får se vilka man ska jobba med mer under året.

När jag kom hem typ vid 4 sa tess att bine ville fika med oss kl halv 5.. så vi gick för att möta henne..och på torget stötte vi på jamie och hennes morsa, dom var bara i chester för dagen, men jamie skulle komma till powys imorgon över dagen bara.. Aja, träffade bine och hennes 2 kompisar, en tysk tjej (bine är också tysk) och en kille som var gay.. kommer tyvärr inte ihåg vad dom hette...vi gick till en smothiebar och köpte varsin smothie och satte oss på en bänk i 'the cross' Riktigt mysigt.

Gick hem efter en stund och käkade mat (sataikyckling med ris och wookade grönsaker) sen kom mags hem från hennes work based learning. Vi bestämde oss för att gå ut på puben.

Jag och mags beslöt oss för att det var dags för oss att presentera tess för våran absoluta favoritpub 'Alexanders'. Dom hade tom open mic night ikväll. Det är en sån pub som jag vet tompa skulle älska. skön musik, och sjukt musikaliska människor...mycket trevligt. mags måste upp tidigt till sitt work based learning, så vi stack hem ganska tidigt, fast vi kom ju å andra sidan dit tidigt. (kom dit typ kl 20.00, gick hem vid 22.30)

nu ska jag ta och gå och lägga mig.

puss och kram godnatt!

In Bruges

Den här helgen har varit ovanligt händelserik för att vara i Chester. I fredas blev det inte att stanna hemma och chilla som jag skrev i förra inlägget. Bine ringde och undrade om jag och tess ville hänga med på bio med henne och Heather. Dom kom och hämtade upp oss vid kl 20.20 sen åkte vi till Cheshire oaks. Bion där var skitstor och fin..måste åka dit oftare. Vi såg iaf på en film med Colin Farrell som heter 'In Bruges'. Så jävla rolig! Har aldrig skrattat så mycket på en bio i hela mitt liv. Så om ni får chansen, se In Bruges!
http://www.youtube.com/watch?v=fCaJpzhj9Hc&feature=related

En annan sak som hände innan vi gick till biosalen var att en av oss gick rakt in i glasväggen bredvid dom elektroniska dörrarna. Var precis som i en komedifilm. Roligt var det iaf. Tänker inte säga vem av oss det var..kan ju inte avslöja allt heller...kan ha varit jag, kan ha varit nån annan =) Det är inte så lätt när alla dörrar och väggar är av glas.

Efter bion så åkte vi tillbaka till chester för att sen dra till Frog and Nightinggale för att ta en drink...där spelade tydligen ett heavy metalband live...kändes som att vi inte passade in riktigt...Iaf..sångaren i bandet var typ Andrés dubbelgångare...lite kortare, men så sjuuukt lik...fan man borde ha tagit kort på han asså...han var tom amerikansk.

Igår gjorde man inte så mycket. Såg på 300 med tess, gick ut och tog en kaffe med panini på cafe nero, gick hem och chillade en stund med lite musik, såg på step up 2, gick ut på en kvällspromenad (hittade vårat nya smultronställe typ) gick hem och sov.

Idag spenderade vi hela våran eftermiddag på cafe nero igen, fast den här gången var Bine också med..och sen kom också Tim dit...satt och pratade i ett par timmar innan vi gick vidare till Tesco. Vi var där en bra stund eftersom vi tappade bort Tim som har väldigt dålig syn...men vi hittade honom till slut, sen gick jag och tess hem, och bine och tim stack åt deras håll. Väl hemma chillade vi en stund med lite musik och sen gick vi ner till köket och tog en kopp te och macka...sen kom Margaret hem efter att ha varit hemma i irland över helgen, så vi satt och snackade en stund...och nu sitter jag här och skriver på bloggen..

Det var min helg!

Nu har jag bokat flygbiljett hem med..det blir den 18e som jag åker hem till lilla gränna och inte den 16e som jag har sagt innan. Detta är därför att vi har fixat att vi kan ha våra saker hos bine över sommaren..men hon ska flytta till sin nya bostad den 16e...så det passar bäst att vi flyttar våra saker till henne den 17e. Billig flygresa blir det också. Själva flygresan är gratis, och skatten ligger på £10 var..och sen kostar bagaget £9...fett nice.



Då var det Fredag igen.

Det känns som att det är konstant Fredag hela tiden, alla andra dagar bara flyger förbi utan att jag ens märker det. Trots att jag är ledig idag så gick jag upp redan kl 7 imorse för att sticka till simmhallen och simma en stund...dom har bara öppet till kl 9 på morgonen för sen är basängen uppbokad...Aja..simmade i typ en halvtimme...lagom till att klockan hann bli 9 så att man kunde gå bort till Tesco och handla lite mat. Hade typ helt tomt i både skafferi, kyl och frys..Där rök £18 till...försöker vara lite ekonimisk av mig nu dom sista veckorna..

På tal om ekonomi...shit...måste gå bort och betala min hyra för augusti snart med..

Blir väl bara att chilla som vanligt idag...kanske ska hinna läsa lite welfare politics sen...men det är så tråååkigt! Kanske ska ta en promenad eller joggingrunda istället?! Hm..får fundera på saken..


Time to start revising...?

Då har man klarat av sista lektionen för det här läsåret. Yippie!!! Nu är det bara exams kvar...som jag har flera veckor på mig att plugga till =) Hoppas att det fina vädret håller sig nu så man kan sitta ute i gräset och plugga. Me like=)

Snackade med mamma på msn nyss...och jag kommer nog kunna låna farfars bil över sommaren..inte bara jag då förstås..erika och annika är ju också med och lånar såklart...annika får bara se till att bli klar med körkortet under sommaren då =) Pappa skulle snacka med farfar och stefan om'et...och i utbyte kan jag åka och handla åt farfar, och kanske bjuda han på en räkmacka eller två =) Hoppas det funkar...hade annars tänkt och köpa en bil och ha över sommaren...träligt att behöva låna tompas bil varje gång jag öppnar..Och då kan jag komma och hämta dig tess, och ingrid såklart, så att ni kan vara med på after work med oss i kaffestugangänget. =D Kan knappt bärja mig tills i sommar! AAAAAAAHH! vill bara spola fram tiden en månad.

Haley från Abbey rentals ringde mig tidigare idag för att påminna mig om att jag måste betala Augustihyran senast imorgon....usch...inte roligt med hyror....

Det blir nog en väldigt tyst helg det här...det kommer bara att vara jag, tess och sarah hemma...och sarah brukar man ju inte se så mycket av...Jamie är i London och hjälper hennes mamma att flytta in i hennes nya hus, Mags är hemma i Irland över helgen, åkte igår, och kommer tillbaka på söndag kväll, och Zara åkte hem idag till Sheffied som vanligt.

En bra dag än så länge

Till skillnad mot helgen känns det ganska så bra idag..ska precis till att börja skriva på min sista uppsats för året..och räknar med att vara klar ikväll. Sista tisdagskvällslektionen idag med =) där brian bara ska snacka om våran exam...han har sagt att han typ ska guida oss till att komma fram till svaret på examsfrågan under lektionen..låta oss diskutera i grupper för att tillsammans kunna komma på det.

Fick precis mina deklarationspapper...trodde först att jag skulle på 8600 kr eftersom det stog det när jag räknade ut det på internet för ett par veckor sen...men det visade sig att jag kommer att få hela 12000 spänn till midsommar. Mer shopping åt mig =)

Nej..ska väl sticka till biblan och låna dom där böckerna jag behöver till uppsatsen...så jag kan börja nån gång.

Orka!

Jag vet...jag bara klagar och klagar hela tiden över alla uppsatserna..men för en gång skull är det inte mitt fel att det blir sista minuten...dom kunde ju faktiskt spridit ut alla deadlines lite...och gett ut titlarna lite tidigare. Men men..efter imorgon är det över...sen är det bara att plugga till exams och hoppas att man får godkännt på alla uppsatserna. Orkar faktiskt inte bry mig om dom så mycket..det får bära eller brista helt enkelt...det är absolut inte dom bästa uppsatserna jag gjort...känns nästan lite pinsamt att lärarna ska hålla på och rätta och analysera dom...men det kanske bara känns så för att man stressar igenom dom och bara skriver..Aja nu är 3 av 4 inlämnade och klara.

Kul att HV vann över Linköping idag...HA där fick du Stefan lol! HV tar hem det här.

Har haft en sån enorm hemlängtan idag...ända sen jag fick jobbschemat så känns det som att man snart åker hem...men det är en hel månad kvar =( Skulle boka flyg hem innan med...men jag får vänta lite till innan man är säker på att man kommer att hinna fixa allt med flytten och så tills dess. Annars blir det nog att man åker på söndagen...men det skulle ju vara ganska segt...Jag gillar verkligen inte att flyga längre...iaf inte den rutten som jag måste ta...så dumma tider..och med Ryanair...

Nu känner man att våren är här iaf, solen har skinit hela dagen, och tro det eller ej...det har inte regnat en ända gång på hela dagen =) Jag satt mest inne på mitt rum och pluggade..men jag tog mig tid att ta en liten promenad i solen innan...jag hade fastnat med min uppsats med så jag behövde rensa tankarna lite..och det hjälpte faktiskt.

Fick mig en överaskning när jag var på väg ner för trappan när jag skulle gå ut på promenaden...för där kom rumsinspektionstanten för att kolla på våra rum...fick panik över mitt stökiga rum och sprang up igen och akutstädade lite snabbt..dvs kasta in allt i garderoben...men golvet var ju inte damsuget eller nåt...hon kom in och kollade sig omkring...men jag tror att jag fick godkännt för det ända hon sa var att jag måste ta ner alla afficher när jag flyttar sen....duh...det visste inte jag...bra att du sa det tant....iaf...sen så frågade hon var skrivbordslampan var nånstans..jag pekade på pelarbordet vid handfatet utan att säga nåt...sen gick hon ut....Jag blir så störd på sånt där skit!!! varför ska dom gå omkring och behandla oss som barn? 'Kolla om vi har städat våra rum'...bullshit säger jag! När jag tänker efter skulle jag ha lämnat rummet som det var i ren protest...det får väl bli nästa gång kanske hehehe. Bara en månad kvar, sen kan man lämna powys bakom sig för alltid.

Snart är det sommar hihi!

Tar det aldrig slut eller?

Det känns som att jag inte gör annat än sitter vid datorn och skriver...inte på bloggen som ni nog har märkt..men på mina uppsatser som aldrig verkar vilja ta slut...när den ena är klar och inskickad till skolan, är det bara att ta sig till biblan, lämna tillbaka dom gamla böckerna för att sen låna böcker till nästa uppsats. Men efter denna så har jag bara en kvar. Sen kan man relaxa lite och börja plugga i vanlig takt igen till mina 2 exams. Typ ingen skola nästa vecka iaf..det är ju skönt det.
Jag längtar verkligen till sommar nu..jag och tess har lyssnat på lite sommarlåtar idag, och bara för att vi fick lite sommarkänslor så börjar det regna och hagla ute. Typiskt asså!

Aja, igår fick jag iaf till slut jobbschemat för maj..men jag fick be andrea skicka det till mig eftersom att det verkar som att tompa missade att skicka det till lilla mig. Fyyyy Tompa! =) Gött schema iaf, börjar jobba den 19e maj och kör samma schemarutiner som förra sommaren..16-21, 9-21, 9-16, Ledig osv. Verkar som att Nirro blir min Mack pal nu i maj iaf..erika sa att hon och nirro skulle dela på macknissetiderna i sommar...skulle vara rätt så bra tycker jag, för annars jobbar jag ju aldrig med den andra som gör mackor. men delar dom på det så får jag jobba med båda =) Jippie! En sak är lite surt bara om nirro ska göra mackor...ingen skjuts till jobbet!!!...vilket innebär att jag måste låna antingen tompas eller föräldrarnas bil ganska ofta..typ varje gång jag öppnar för att jag måste hämta bröd på fiket..men men..får väl gå hoppas jag. Det kommer typ att kännas som att man är hemma hela tiden, för jag kommer att jobba med annika, monica och challe hela maj...och erika och andrea lite på helger och så. Niiice!

Tess och jag har nu bestämt oss för att inte gå ut och festa så ofta...bara nån gång ibland då vi verkligen känner för det...det är ju så fett dyyyrt...Fast man måste väl hinna gå nån gång till cruise när dom öppnar innan man åker hem för sommaren..

Kan bli så att jag åker hem den 18e istället för den 16e..för jamie har bjudit ner oss till london den 17e för att fira hennes 21 årsdag...så det kan hända att jag flyger från stansted på söndan istället...men vi får se hur det blir...måste ju fixa med flytt och allt med.

Nej, borde väl fortsätta skriva på min uppsats om hip hop =) Me like, men måste den va så lång? 2500 ord..men men, har iaf skrivit 2 sidor så långt...vilket är typ 1000 ord...det ska nog gå det med.

Sverigebakterier?

Det är nog som therese säger..det är nåt med sverige som gör att man alltid blir sjuk eller åtminstone lite förkyld...man blir alltid lite krasslig dom första dagarna man ä hemma..och nu efter att sarah varit här så blev först tess förkyld..och nu idag så var det min tur. Mycket lustigt...Aja, det är ju inte så att jag missar nåt av att stanna hemma i helgen..ingen skola imorgon, plus att jag har två mer uppsatser att skriva i helgen. (Blev typ klar med Peters idag..har bara conclusion kvar, men den tar jag imorgon)

Jamie kom äntligen hem idag...men bara för dagen var det tänkt från början..men det gick inga bra tåg till london ikväll så hon stannar över natten iaf. Förhoppningsvis får vi se henne mer under nästa år. Det är så hon säger iaf.

Käkade lunch ute på restaurang som omväxling..Bella Italia blev det med tess och jamie. Dom har fett god mat där, men det är kanske lite för dyrt för en student. Tur att man inte gör det varje dag iaf=)

Nej, det blir nog en tidig kväll för mig idag..håller på att hosta upp mina lungor, så det låter som en bra idé tycker jag =) Tess och jag hade tänkt att sticka till skolan imorgon och prova på att spela squash..men jag vet inte om det är en så bra idé om jag ska fortsätta hosta så här...hoppas att det blir bättre tills imorgon. Squash ska ju vara sjukt roligt, och jobbigt...en sån sport som ger en rejäl adrenalinkick..och sånt gillar jag =)

God natt alla där hemma!

Skoltrött...men snart är det över

Så orättvist...vill vara hemma i gränna ikväll då det är personalmöte hemma hos tompa..jag vill inte vara här och plugga...särskilt inte när jag har en lektion från kl 6 till halv 8. Men men, systrarna får redovisa för mig vad som sas där sen. Nu är jag typ klar med min uppsats till Sex scandal and society...men jag väntar nog tills imorgon med att skicka in den...det är rätt bra att vänta ett tag innan man läser den sista gången så att man inte missat nåt. Sen är det bara 'the big three' kvar...men det ska nog gå det med...typ sista veckan med vanliga lektioner iaf...det var ju meningen att nästa vecka skulle va sista veckan med lektioner...men det verkar som att jag typ blir ledig ändå...kankse måste ha en lektion i IDS...men det kan man väl stå ut med tror jag.

Efter min kvällslektion ikväll så blir det nog antingen gymmet eller en joggingrunda med tess...måste komma igång igen, men det är lite svårt när man har så mycket plugg...och plugget går ju trots allt först. Äter nyttigt gör jag iaf...just nu tex sitter jag och knaprar på rostade solrosfrön, pumpakärnor och pistagenötter.

Väntar på att våren ska komma snart...vill kunna sitta ute om dagarna och få lite mer färg i ansiktet...och bli av med min goggle tan som man fick i alperna. Allt man får nu är antingen kyla och snö eller moln och regn. Man kan fråga sig vad man gör här egentligen...men man måste väl plugga antar jag. Men efter nästa vecka har jag lämnat in alla mina inlämningsuppgifter, och då har jag en hel månad av ledighet, bara två exams att plugga till.

I helgen var Tess kompis Sarah här på besök...och det blev en ganska så utmattande helg eftersom vi gick ut och festade 4 dagar i rad...men roligt var det iaf =) Mycket chips och godis blev det med...plus att vi hann bli stammisar på Go Fresco. Men nu är det slut på onyttigheterna!

Internet funkar igen

mitt internet har varit helt fucked up i flera dagar nu..men idag funkar det som det ska igen. Igår gick det av och på hela tiden, men msn funkade som det skulle nästan hela tiden...det är lustigt det där med datorer och skit. Tess kompis Sara är här på besök den här veckan..hon kom i onsdags och åker hem igen på söndag. Hon är väldigt snäll, och hon ska flytta till chichester i höst för att plugga engelska (collage) och det ligger ju inte så värst långt borta tror jag...vi är ju i samma kommun iaf. Det var tänkt att vi skulle träffat André i liverpool igår, men det blev inte så för han hade tydligen inte råd med tågbiljetter, eller vad det nu var...skulle nog bli för sent sa han med. det var lite synd tycker jag, men vi får väl se till att ses snart ändå.

Ikväll blir det utgång för 3e kvällen i rad, måste ju parta lite nu när sara är här på besök =) Har grymt mycket plugg att göra, men jag försöker att plugga på dagen, så kan man göra annat på kvällen med tess och sara.

Idag har jag betalat min sista hyra för powys court..=)


RSS 2.0