Helgen som gått

Då har snart ännu en helg nått sitt slut. Det har hänt så mycket saker i helgen att jag inte hunnit skriva ett enda inlägg.

Jag började fredagen med att gå till min lektion som var Advanced social theory...det var en sån där tråkig och ointressant lektion som handlade om Anthony Giddens. Efter lektionen gick jag bort en stund till biblan medan jag väntade på att Maggie skulle sluta sin lektion klockan 12.30 så vi kunde ta oss en låååång lunch-fika ihop. Är det någon britt jag känner som skulle kunna lära sig fika-konceptet så är det Maggie. Vi började med en äcklig kopp kaffe i Binks, men då det inte var nån höjdare så gick vi hem till Maggie och tog oss en lunch och en godare kopp kaffe, jag blev kvar där i många timmar..riktigt mysigt. Till slut fick jag ta och dra mig hemåt igen, för sen skulle jag bort till Marta vid 4 för vi (jag, tess, marta och dave) skulle ha en överraskningsfest för Adam för att fira hans födelsedag (som iofs är på tisdag) Så vi käkade god middag där (schnitzel med puputis blev det) sen spelade vi lite poker, för att sen dra ut på stan. Tess stannade dock hemma då hon inte mådde så bra..men vi andra drog först till Watergates och sen till Havannas. Det blev en mycket trevlig, och sen, fredag...

Det blev inte mycket action igår dock...sov länge och var allmänt sega hela dagen. Jag gick dock ut på två långa promenader..en in till stan på dagen för att handla lite grejer till middagen som jag skulle laga åt oss alla tre på kvällen, och sen gick vi och hyrde film efter middagen med. Till middag blev det Kyckling, banan och curry med ris. Perfekta bakismaten hehe.Filmen vi hyrde var Surrogates, och den rekomenderas att se..fick en att tänka till om vårat beroende till maskiner och teknologi.

Usch det är verkligen slaskväder ute...blötsnö både på marken och i luften. Blir nog att stanna inne mestadels av dagen och plugga tror jag

Varmt igen

Idag blev det inte en sån där skön sovmorgon som jag hade hoppats på...klockan halv 9 ringde det på dörren och jag fick rusa ner i bara nattkläderna och öppna dörren. Det jobbiga är bara att man måste ha nycklarna för att kunna låsa upp dörren innifrån (idiotiskt jag vet!) Så efter att ha fumlat fram nycklarna och ropat på dörren att jag kommer så kunde jag till slut öppna. Det var killen som skulle laga våran värmepanna. Det var den morgonfriden det. Man känner sig alltid lagom fräsh när detta händer...nyvaken och osminkad och håret ser för jävligt ut. Men men, efter drygt två timmar hade han hittat felet och lagat det, så nu är det varmt och skönt i huset igen.

Vad har jag gjort resten av dagen? Jag har skickat in en ansökan om att ställa sig i bostadskö hos Romans. Hittade den lägenheten jag vill ha igår. Men den lär väl hinna försvinna innan det är dags för flytt. Det är en liten 2a på 51 kvadrat med balkong på Brahegatan...vore ju perfekt, men vi får se vad det blir till slut..dom hade inga ettor uppe just nu iaf. Det börjar ju närma sig nu...får börja planera inredningen så smått.

Sen har jag bara pluggat lite granna, och spelat worms på datorn som jag installerade tidigare idag. Alltid lika roligt spel hehe.

Nu chillar jag bara på mitt rum och lyssnar på reggie. Tess är på lektion och kommer om typ en halvtimme..och Dave kommer väl antagligen hem runt den tiden med.

Vi fryser ihjäl, det är så kallt..

Nu har värmen slutat funka igen...och nu hinner den inte ens värma upp elementen innan den slår av...suck jag blir så trött...men nu har dave i alla fall ringt och fixat så att nån ska komma och laga den imorgon. Så det blir filtar, varma kläder och värmeljus fram till dess. Tur att vi inte har nån snöstorm här iaf. Även fast det hade varit mysigt.

Jag snackade ett tag med Andrea på msn i förmiddags..det var kul att höra av henne lite. Hon verkade stortrivas hos Emi i Japan, även fast hon tyckte att det var konstigt att hon inte kunde förstå vad som står på alla skyltar.

Dagens lektion innehöll ovanligt mycket reklam för sverige. Cox och brian ska åka till göteborg i sommar och hålla en konferens, så cox frågade ut mig om staden, vad den var känd för, hur människorna där är, och om jag kunde rekommendera nåt man kan göra där. Jag svarade Liseberg såklart! Får se om dom går dit, dom är väldigt barnsliga båda två så det skulle inte förvåna mig ett dugg om dom gjorde det. Sen snackade han en massa om när han var i Stockholm, och om Pippi Långstrump. Sen senare under lektionen så sa han att sverige ligger 10 före Uk när det gäller byggnadskvalitét på hus. Jag har lovat att jag ska lära dom lite svenska fraser innan jag flyttar hem i sommar.

Nu ska jag snart sätta mig och titta på New Moon som lär vara väldigt bra enligt lillsyrran. Vi tänkte först sticka och simma lite ikväll...men då vi nyss har ätit och det börjar bli för sent för det, så blir det inget med det för min del iaf. Dom andra verkar lite upptagna nu med...dave sitter vid datorn och kollar på hus, och tess spelar Zelda på Wii't. Kanske simmar imorgon istället.

Spa-start på dagen

Finns det nåt bättre än att börja dagen med ett bubbelbad i jacuzzin? Riktigt gött alltså...jag borde verkligen bada oftare. Jag har väl inte sådär jättemycket att göra idag, men några småplaner har man väl. Först ska jag bara hänga hemma och ta det lugnt en stund, sen ska jag gå till skolan i eftermiddag samt betala skolavgiften på vägen, och sen efter lektionen så måste jag handla lite tjafs i matväg. Det är väl dom planerna jag har än så länge. Får väl se vad dagen har att erbjuda helt enkelt.

besök?

Vill ingen leka med en så får man leta upp någon som vill. Så jag och Dave gick bort till biblan och drog med oss tess hem. Nu ska vi nog ta och se på nån film ihop.

Erika ringde igen och frågade om hon och emma eventuellt kunde komma och hälsa på helgen innan påsklovet. Lilla Emma har ju aldrig vart i England. Så det är ju klart dom får komma :D Blir askul Party weekend in Chester and the surrounding areas! Ja Bitte!

Leka någon?

Ingen vill leka med mig :( *snyft* Tess är på biblan och pluggar och Dave sitter bara vid sin dator och spelar poker..Han är SÅ beroende haha, vare sig han vill erkänna det eller inte. Han spelar ju som tur är inte om pengar..så jag antar att det är ok.
Själv har jag gett upp plugget för idag och flummar just nu bara runt på internet. Jag snackade just lite kort med erika och emma :) Emma kom hem från Thailand imorse och avnjöt lite vin och espresso hemma hos erika. Mysigt värre!

Idag har ändå varit en relativt produktiv dag. Jag storstädade köket då det tydligen bara är jag som kan och vill hålla lite ordning och reda där. Trodde ett tag att jag hade pajat gasspisen eftersom tändningen inte ville lägga av...så det kom gnistor hela tiden och gav mig stötar...jag gillar verkligen inte gasspisar...dom skrämmer mig. Men nu är det bakteriefritt där inne iaf. Sen var jag på min lilla lektion i eftermiddags och hade två väldigt intensiva och informationsrika timmar i klassrummet...detta för att Kirsten hade tryckt ihop två veckors lektioner till en en lektion var inställd när vi egentligen skulle haft den.

Hade tänkt börja skriva vidare på min dissertation...men jag couldn't be asked.

Om en stund borde tess komma hem iaf...biblan stänger ju aldeles strax...hon kanske vill leka med mig? :)

Klar för tillfället

Då har jag äntligen skickat iväg min lilla methodology. Jag vet att den är för kort och att det säkert fattas en massa..men Kirsten får ta och läsa igenom den nu, så får vi ha ett möte sen om vad som fattas. Nu kan jag börja med huvudkapitlet som är resultaten...men det tar jag inte idag, en annan dag. Vet inte vad man ska hitta på nu..ingenting kanske? Kan vara skönt.

Blötprommis

Ok, gjorde ett försök att gå ut på en liten prommis med tess, men vi fick ta och vända efter bara en liten stund för att det började regna en massa igen. Aja, fick iaf i mig lite luft. Jag är ganska så glad att man växte upp med kravet att vara ute iaf en liten stund varje dag, så mycket skönare för samvetet än att sitta still inomhus hela dagen. Nu kan jag med gott samvete sitta och skriva vidare på min Methodology.

Dave lagade en riktigt stor sunday roast till oss som lunch...så jag behöver nog inte laga nån ordentlig middag ikväll iaf..skönt! Kan kanske ta mig en liten matlåda eller en fika istället.

Mamma ringde innan, hon tyckte att jag lät lite bitter i mitt förra inlägg...men svensk som man är så blir man lätt lite bitter när det är mörkt och grått ute...britterna är väl så vana vid det att dom inte blir lika påverkade hehe. Jag vet att jag har blivit dålig på att ringa hem, men det har varit så himla mycket annat att tänka på med skolan. Nu har det iaf lugnat ner sig betyderligt som tur är. Jag ska försöka höra av mig oftare.

Btw, jag fick ett litet USB av pappa innan jag åkte tillbaka till Chester efter Kläppen...men gissa vad jag råkade göra igår? Jag satte in det i datorn för att sen råka tippa datorn ur knät så att den landade på sidan i sängen och böjde hela USB't. Det funkar fortfarande som det ska, men den är lite sned hehe


Innedag

Regn, regn, regn, regn, regn, regn, regn...detta land alltså!
Ja, det är inte så värst lockande att gå utanför dörren idag, då blir man blöt. Så det blir väl en sån där tråkig innedag då man inte kan göra annat än att plugga. Iofs hade jag tänkt göra det i vilket fall som helst. Idag funkar värmen igen iaf, så om jag har tur så slipper jag nog frysa idag.

Idag har jag som uppgift att skriva metod-kapitlet till min dissertation. Inget svårt alls, men ack så tråkigt att skriva.

Jag och tess har suttit nere i soffan en stund nu och drömt oss bort till nästa år..Vad kommer att hända? Vad kommer man att göra? Kommer man hitta nån lägenhet? Blir det några resor? Allt kan hända!...eller ingenting om man har otur. Men det är det som är lite av charmen med det. Men för att ens komma dit så måste man ta examen först. Vet inte vad jag gör om man får underkänt. Som det känns nu så hoppar jag av skiten i sånna fall. Orkar inte ett år till av advanced social theory och dissertation. Men ett litet godkänt ska man väl lyckas få iaf. Det här året hittills kan man väl kanske sammanfatta som en blandning mellan bitterhet över allt skolarbete och spänning inför vad som kommer efter att det är över.

brrr..

Nu sitter jag under en varm filt, med datorn i knät för att få upp värmen lite. Värmepannan verkar ha gått sönder för den slår av hela tiden. Just nu önskar jag att jag hade en kakelugn eller en öppen spis..men men, en filt får väl duga. Idag är en sån där dag då man inte har nån motivation till att skriva..jag försöker skriva metod-kapitlet till min dissertation, men det är som att det är för enkelt för att skriva. Man har ju allt i huvudet redan, det gäller bara att sätta det i text. Vore väldigt skönt att få det gjort idag så jag kan skicka in det till Kirsten och få det ur vägen. Man kanske får mer motivation efter lunch, och efter en promenad i det gråa vädret.

Jag har kommit fram till att jag måste hålla i mina pengar från och med nu..hade ju glömt bort att jag måste betala resten av min skolavgift nu i veckan, 20000 spänn! Det blir till att snåla resten av tiden i regnland.

Idag..

..har jag bokat flygbiljetter hem till studieveckan. Ledsen Annika, men det gick inga flyg från L-pool på torsdagen, så jag flyger på fredagen istället och landar klockan 15.45..får väl se om vi tar samma buss hem till gränna då eller inte. Har liksom ingen vidare lust att betala en massa extra för att kunna flyga från london på torsdagen. Jag stannar i gränna till söndag kväll den 21a, så sover jag hos annika som vanligt för att sen flyga på måndagen den 22a. Längtar redan tills att få komma hem till gränna igen, framför allt att få träffa emma igen...det var ju så sjukt länge sen vi sågs eftersom hon varit i Australien och thailand i flera månader.

Men nu har jag bara 10 veckor kvar med lektioner, plus en conferensvecka som vi troligen måste gå på, fast då är det bara på mån, tis, ons. Under terminen kommer jag att vara hemma i gränna i sammanlagt 4-5 veckor. Shit vad snabbt det kommer att kännas..eller tvärtom...det återstår att se.

Avatar

Det blev ännu en spontankväll igår...när vi hade käkat klart middagen så kom vi på att det skulle vara roligt med en bio. Ska man gå på bio så ska man gå på onsdagar för då är det 2 for 1. Så vi sa att vi skulle se den omtalade filmen Avatar, så vi satte oss direkt i bilen och körde till Cheshire oaks. Men precis när vi ställde oss i biljettkön så ropade dom ut att det inte fanns några biljetter kvar till Avatar. Så istället styrde vi till bion i chester (man brukar undvika den bion eftersom det är obekväma säten och en allmänt mindre bio), men vi fick se filmen till slut iaf. Synd bara att man inte fick se den i 3D...det kan man bara på Cheshire oaks. En mycket sevärd film, och man skämdes lite över att vara människa efter den. Vad gör vi med vår värld egentligen?

Spontanhet

Jahopp, det blev sig en spontanresa till Ikea i Warrington...Tess och dave kom på att vi behövde lite prylar till huset, så det bar av till Ikea. Och självklart passar man på att köpa med sig lite svenskt käk när man ändå är där. Det blev köttbullar, brunsås, älglasagne och kaffe. Så nu kan jag äntligen börja dricka bryggkaffe igen! Jag vet att det bara gått en vecka sen jag lämnade sverige, men abstinensen är hård, och nescafé är liksom inte alls samma grej. Snart säger jag tack och hej för idag då jag har en trevlig liten lektion imorgon bitti (om inte den är inställd som den varit i två veckor i rad nu)

Godnatt!

Ledig för en dag

Yes, nu imorse kunde jag lämna in min uppsats så nu är det avklarat. Ett litet steg närmare examen :) Iom att vi hade deadline idag så var dagens lektion inställd. Bara det att deadlinen var klockan 12, och lektionen skulle annars inte börja förrän klockan 15...var finns logiken i det liksom? Aja, jag är inte den som klagar över lite extra fri tid.

Igår hade jag äntligen min första lektion på året, även om det först såg ut som att den var inställd den med. Det är nu tredje veckan på terminen, och även om jag hade skippat skidresan så skulle jag bara ha haft 2 lektioner..dvs, jag missade bara en lektion medan jag avnjöt pisterna i Kläppen. Nu har jag en hel månad till nästa 'riktiga' deadline..nu har jag bara några personliga deadlines att jobba på till min dissertation. Min supervisor gillade iaf mitt litteraturbaserade kapitel iaf, och hon har tydligen väldigt höga förhoppningar om min dissertation. Jag fick tillbaka min first draft idag med kommentarer från Kirsten..nu är det bara att finputsa på den så kan jag lägga det åt sidan fram till påsk.

Jag och Tess kom ganska precis hem från en lång härlig promenad...så trist att bara gå hemma om dagarna. Så efter att ha sett på ett par avsnitt av 'Halv 8 hos mig' så tog vi oss en välbehövd kopp kaffe för att sen röra på fläsket lite. Nu väntar vi bara på att Dave ska komma hem, borde vara här vilken minut som helst nu.

Ajuste, jag slingade tess hår innan..lite mörkare blonda slingor blev det..riktigt fint! Sen gick jag in till stan och betalade hyran för januari och februari..inte lika kul, men men, måste ju göras tyvärr.

Tjejkväll

Händer inte mycket på 9 Baristow close idag på dagen. Tess har varit på lektion under förmiddagen och jag har varit och handlat en massa mat på Tescos så att jag ska klara mig ett tag utan att behöva handla nåt. Och nu har vi båda käkat flingor till lunch (oerhört glammigt, jag vet) så ska vi laga nåt större till middag sen ikväll..vet dock inte vad det blir ännu. Nu ska man se till att plugga lite granna för att sen med gott samvete kunna njuta av tjejkvällen vi ska ha ikväll, med både förfest och utgång..tror knappast att det blir nån efterfest då britterna inte har fattat det begreppet. Vid klockan åtta kommer alltså Martha, Maggie, Kaya, Bine, och Bines kompis som jag inte vet namnet på..så ska vi ta det lite lugnt och sansat och ha lite förfest, för att sen dra ut nånstans...funderar på att gå til SU (Student Union) men vi får se sen vad vi känner för. Dave och Adam får inte vara med ikväll..utan dom ska ha en killkväll på egen hand.

Uppskov

Jag var och träffade min supervisor Kirsten idag och berättade om mitt hårddiskproblem..som tur var så kunde hon ge mig ett uppskov på deadlinen, så nu får jag en extra vecka att fixa en first draft på min dissertation. Vi planerade upp nya deadlines inför det, och nu känns allt mycket lugnare. Resten av eftermiddagen spenderades på biblan. En ganska så produktiv dag har det varit.
Om en stund ska jag och tess gå bort en sväng till vår norska vän Kaya som bor bara ett kvarter bort. Ska bli trevligt..det blir ju tyvärr inte så att man har tid att umgås särskilt mycket, även fast man bor så nära varandra.

Borde ha stannat i sängen

Vaknade vid 8 imorse för att göra mig redo för att vandra bort till min lektion. Men när jag öppnade fönstret och såg att det snöade ner en massa blötsnö så kändes det inte så lockande, och tänkte att lektionen säkert är inställd bara för det. Så jag startade datorn och kollade mailen....inget mail om inställd lektion fanns där. Så duktig som jag är så gick jag iväg i snöyran. När klockan var 9 så var det bara jag, james och emma som var där...michelle, lisa och richard var inte där..och det var heller inte våran lärare, vem vi nu skulle ha den här veckan. 10 över 9 så tänkte vi att vi vandrar bort till brians och cox's kontor då det borde vara nån av dom som skulle hålla i veckans lektion. Brian var inte där, men det var cox. Han hade först ingen aning om det var han eller någon annan som skulle hålla i lektionen. I tron att det måste vara hans tur att hålla i lektionen så tänkte han hålla den där på kontoret, tills han kom fram till att det måste vara så att det var menat att en gästföreläsare skulle hålla i lektionen, men att personen i fråga inte hade brytt sig om att komma. Efter att han virrat runt i en kvart så fick vi till slut gå. Suck altså...det betyder att den här veckans alla lektioner har varit inställda..och lektionen på fredag är ju redan inställd. Kunde ju ha stannat i Sverige en vecka till! Fast och andra sidan så hörde jag att syrran fått maginfluensa, så det var nog tur att jag åkte iaf.

Suck

Gick till mötet med Katherine, tog typ en kvart..sen tänkte jag att jag skulle stanna i skolan tills lektionen började klockan 15..men efter att ha suttit i datasalen i 1,5 timme så gick jag till lektionen..och då visade det sig att den också var inställd...jag hade ju nästan kunnat stanna i sverige en vecka till ju. Hoppas bara att lektionen imorgon inte är inställd iaf...då blir jag riktigt sur. Särskilt då det är en morgonlektion.

In Chester once more

Chester är sig lik, men det jobbiga är att snön håller på att töa bort så det är nu isgata överallt. Resan hit gick jättebra, inga förseningar eller inställda flyg..det enda som var lite småjobbigt var att jag häktade som en galning för att hinna bort till min lektion som började klockan 15...jag bokstavligt talat bara hann hem hör att slänga in min resväska för att sen rusa bort till skolan, och när jag kom fram så visade det sig att lektionen var inställd..så det var bara att traska hem igen.

Nu har jag suttit och förberett mig inför mitt lilla möte med min lärare angående en uppsats som har deadline nästa vecka. Som tur är så är den bara på 1400 ord..så jag känner ingen direkt panik över den. Jag ska skriva en analys om iphone, och hur den har utvecklat vårat sätt att kommunicera.

Angående min dissertation så blev jag mycket glad när jag kollade i mina anteckningar. Det mesta som jag förlorade fanns där. Så nu är det bara att skriva om det, så har jag avtalat ett möte med min handledare på torsdag. Om jag har tur så kanske jag får min deadline uppskjuten.

Trots att det är ganska så skönt att vara tillbaka i Chester, så att jag kan ta tag i mitt skolarbete igen, så vill jag bara tillbaka till Kläppen. Längtar redan till nästa års resa.

RSS 2.0