I'm back

Det känns skönt att ha kommit igång att jobba nu..och det blev en rejäl kickstart då det var mors dag igår, och då är det alltid många som vill bjuda sin morsa på en räkmacka på grännaberget. Jag tog på mig att göra mackorna över lunchen men sen blev det att jag fortsatte med det tills stängning. Men det blev istället väldigt lugnt på kvällen så vi kunde stänga igen en halvtimma tidigare. Men det märks att man inte är van...fötterna började värka redan efter att halva dagen hade gått, och då hade man ändå hälften kvar.

Idag fick man en skön och välbehövd sovmorgon, och man kände att man hade rejält med träningsverk både i rygg och skulderblad. Mamma släppte in vovvarna vid 8 och sen myste vi fram tills klockan 10 då det var dags att gå upp. Annika kom en stund senare och höll oss sällskap. Efter en stunds chillande framför tv:n, frukost och en dusch så tog vi oss i kragen och tog ut vilddjuren på en promenad. Viktor är riktigt duktig nu tycker jag, iaf när man sätter honom. Nästan direkt när vi kom hem så gick jag och annika ner till hamnen igen för att käka lite lunch...vi hade först tänkt laxstugan men dom hade inte öppet, så det fick bli en enkel hamburgare på pir istället. När vi var klara så var klockan inte mer än halv tre (vi började jobba klockan 4), men vi gick iaf upp till tompa, hämtade bilen och åkte upp till berget för att hänga lite med nirro och charlotte innan vi bytte av dom. Kvällen blev ganska så händelselös..men vi fick iaf lite granna att göra och Olle kom och tog sig en kopp kaffe och höll oss lite sällskap innan det var dags att börja städa.

Imorgon bitti blir det jobbet igen, och det blir samma duo som ikväll, fast vi får nog lite mer att göra imorn så vi har ett par bokade bussar.

..och cockern Sadie. Vi kom precis tillbak...

dsc00184 (MMS)

..och cockern Sadie. Vi kom precis tillbaka efter en liten promenad. 4 timmar till jobbet.


Annika och adam är barnvakter till labben ...

dsc00187 (MMS)

Annika och adam är barnvakter till labben Dixon...


Vad gör man om man sitter ensam på flygpla...

dsc00183 (MMS)

Vad gör man om man sitter ensam på flygplatsen en fredagseftermiddag? Här har ni svaret.


Hejdå england! Jag sitter ute i solen utan...

dsc00182 (MMS)

Hejdå england! Jag sitter ute i solen utanför l'pool's flygplats och väntar på att kunna checka in mina väskor.


packningsdag

Ja, idag var det dags att börja packa och rensa ur på allvar. Allt är nedpackat i resväskorna, förutom det jag behöver fram tills på fredag. Jag tror att jag får med mig allt det jag vill ha med mig hem. Möjligen att jag får lämna ett par pärmar eller nåt, och i sånna fall hämtar jag det i höst när jag flyger över för min examen.

Aldeles om en liten stund så ska jag och tess traska in till stan i regnet för att ta oss en kopp kaffe på Café nero med maggie, jamie och jamies polare Kathleen. Det blir sista gången jag träffar dom på, åtminstone ett halvår, så det är ju lite trist...men tacka gudarna för internet och facebook. Jaja, måste sticka nu.

Det börjar lida mot sitt slut.

Det har varit en underbart härlig helg som innehöll massor med sol, hästar och saltvatten.

På lördagen gick på chester races och tittade på galoppen (hade inte riktigt råd att betala inträde så vi tittade från muren). Det var roligt förutom det som hände på slutet som var mindre roligt. En av hästarna slet sig loss efter loppet och skenade runt banan i panik, till slut sökte den sig utåt och hoppade genom staketet och fastnade i ett stålstängsel utanför banan. Varför man har stålstängsel där vet jag inte...ganska så dumt. Jag vet inte vad som hände med den stackars kusen sen, men veterinären kom dit och dom gav pollen lugnande.

I söndags åkte jag, tess, adam och marta till Tullacre-stranden i wales där vi glassade hela dagen, vadade i vattnet och grillade. Sen framåt eftermiddagen kom även dave dit. Han kunde inte åka med oss på morgonen då han var tvungen att hämta en lånebil från jobbet klockan två.

Igår gick jag och tess mest runt på stan..jag själv hade inga pengar att spendera, men tess shoppade loss på primark. Det fick bli en lunchmacka på Go Fresco med. På kvällen så åkte vi och hämtade kinamat, och sen drack vi lite vin och åt choklad mest hela kvällen.

Idag har jag börjat förbereda hemflytten på riktigt. Jag tvättar för fullt, har packat klart en väska samt avslutat mitt bankkonto. Resten packar jag imorgon.

Ja, det var allt som har hänt lilla mig sen sist jag skrev i bloggen.

Dagar kvar: 3

Det är mycket folk på galoppen.

dsc00171 (MMS)

Det är mycket folk på galoppen.


Väntar på att loppet ska starta.

dsc00172 (MMS)

Väntar på att loppet ska starta.


Sista helgen i Chester

Det visade sig bli en riktigt mysig och rolig kväll igår som innehöll det mesta. Vi började kvällen med en flaska rosa bubbel för att fira att vi är klara med uni (även om tess fortfarande har en minitenta om 1.5 vecka), sen så gick vi bort och käkade god men billig middag på George and Dragon. När vi var härligt mätta och belåtna så tog vi vägen förbi adam och marta när vi skulle hem. Vi raggade upp dom att dom skulle komma bort till oss en sväng för lite förfest. Vi köpte oss lite öl, cider och snacks och så satt vi utomhus på bakgården och bara chillade ett tag och lyssnade på musik. Efter en stund så gick vi in och såg på en kort film som adam och marta hade tagit med sig..How High hette den, ganska rolig faktiskt. Ja, efter filmen var slut så vandrade vi inåt stan till the Watergate bar där vi tog oss en sliskig blå sak på flaska...inte en favorit hehe. Efter en stund gick vi vidare till Havanna som ligger nästan vägg i vägg...där stannade vi ett bra tag och dansade och drack sex on the beach då vi hade fått en massa rabattcheckar på stan. Herregud vad med folk det var där...man fick ju både torgskräck och klaustrofobi. Ja, när vi var klara där så stack vi vidare till Chester campus och SU-bar. Tyvärr var musiken äckligt kass där så jag tröttnade rätt snabbt. Det var liksom bara dunka dunka hela tiden...ibland började dom låtarna bra, men sen så satte dom på basen och då lär det precis likadant som låten innan...suck...förstöer!

Idag skiner solen på blå himmel och det blir nog lika varmt, om inte varmare än igår. Vi tänkte att vi skulle gå på Chester races idag och spela på hästar. Det ska bli riktigt skoj då jag under de här tre åren alltid har missat att gå av olika anledningar. Vi tänkte gå bort till galoppbanan vid klockan 13.

Ha en bra dag! Det ska jag.

Chillar ute med en kopparberg i handen och...

dsc00169 (MMS)

Chillar ute med en kopparberg i handen och väntar på adam och marta


Vi firar lite med rosa bubbel!

dsc00165 (MMS)

Vi firar lite med rosa bubbel!


En vecka kvar!

Om en vecka bär det av...mot Sverige! Jag har en känsla av att det kommer att gå lite för fort. Nog för att det ska bli skönt att äntligen flytta hem till härliga Svea, men å andra sidan så blir den här veckan som min semester för sommaren. Jag ska bara ta det lugnt och dröna fram tills på torsdag då jag, tess, dave och kanske även adam och marta åker till Alton Towers för att leka bland alla åkattraktionerna. Fast helt lugnt kan jag iofs inte ta det...har ju lite att avsluta här först..bla avsluta bankkonto, packa, och möjligen skicka hem lite böcker med posten (?).

Tess har sin näst sista exam idag (fast vi säger att det är den sista då hennes sista bara är en liten uppsats som hon ska skriva veckan efter att jag åkt hem), och jag väntar lite lätt på att få förhöra henne ännu en gång. Det borde inte vara tillåtet att ha tre exams på en vecka...hon hade sina två första samtidigt som jag hade mina (tisdag och torsdag) och så har hon ännu en idag då. Inte schysst!

Vi funderar lite på vad vi ska hitta på ikväll...vi hade nog tänkt att käka ute allihopa (tess, jag, dave, adam och marta) men sen får vi se vart det bär. Marta vill såklart gå ut, medans tess helst vill ta det lugnt med en bio eller dyligt. För mig går det nog bra med vilket som egentligen. Annars vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på idag...det blir väl det vanliga...långpromenad i solen.

FREEDOOOOOOOOOOOOOM!

Jag kvoterar George Michael och säger FREEDOM! Nu är äntligen alla tre åren avklarade på universitetet i Chester! Aldrig mer hehe. JDet är kanske lite sorgligt att jag direkt går hem och sätter mig vid en dator och skriver en blogg i min ensamhet. Men då ingen av mina klasskompisar skulle stanna kvar efter tentan, och tess har en till tenta imorgon så blev jag liksom ensam. Men jag kan vara glad ensam med hehe. Det är grymt fint väder ute och hett som bara den...jag sitter och svättas här...så jag kanske ska ta mig en liten promenad innan dave kommer hem och vi ska laga lite käk...Men det mest sorgliga är nog ändå att jag slogs av tanken 'vad ska jag nu göra i en hel vecka?' När man inte har plugget så finns det inte så mycket att göra här när man bara går hemma. Tess måste ju fortfarande revisa och dave jobbar i veckan...Aja, jag får väl dröna på stan och ta långa sovmornar.

Last day of school

Idag är alltså min sista dag som aktiv student. Jag säger 'aktiv' eftersom jag på pappret är skriven som student tills sista juni eller nåt sånt liknande. Nu sitter jag i uterummet och förhör mig själv om och om igen så att jag ska komma ihåg mina två mindmaps samt all information, struktur och referenser. Kommer nog gå fint..den här examsen är mycket lättare än den förra. Det här är iaf ett roligt ämne som makar sense (pardon my svengelska). Free trade och globalisation and the environment är ämnena. Jag känner mig relativt lugn (därav har jag tid att skriva detta inlägget). Tess däremot har det lite jobbigare..hon har en unseen exam, och hon har ingen aning om vad som kommer att komma upp. Men hon är så duktig i allmänhet, så det kommer nog att gå bra iaf tror jag. Hon är ju ett sånt där 2.1-barn (2.1= starkt VG).

Tid kvar till frihet: 5,5 timme

Tid kvar till hemfärd: 8 dagar

Inge mer AST ever!

Yes, då var 1 av 2 exams avklarade, och nu behöver jag aldrig mer gå igenom en så pass tråkig och hemsk kurs som Advanced Social Theory ever again (om jag inte har den ultimata oturen att faila kursen). Men det borde ändå bli godkänt tycker jag, även om strukturen inte blev den bästa.

Men annars har det allmänt sätt varit en riktigt fin dag med mycket sol och sommarvärme. Jag och tess satt på gräset utanför skrivsalen och pluggade det sista i typ 1.5 timme innan proven startade, och jag lyckades bränna på mig årets första solbränna, så nu är jag röd och fin om axlarna och fräknig och somrig i ansiktet.

När två timmar hade gått och man hade lagom träsmak och ont i ryggen av de hårda och obekväma stolarna, och när händerna värkte av skrivkramp så gick jag, tess, marta och deras kompis (som jag inte kommer ihåg namnet på) bort mot gräsplanen dit alla elever instinktivt går efter att dom haft en exam. Och på vägen dit så mötte vi en SU-människa som delade ut isglass till alla stackars små mentalt utmattade elever, som plåster på såren efter två timmars tortyr.

Nu är det tänkt att jag ska fortsätta plugga inför nästa tenta som är på torsdag...jag ska iaf hinna med att planera upp uppsatserna idag så att jag kan sova på saken inatt. Lär även bli en tidig kväll idag med, då man minst sagt är mos i huvudet.

Nu gäller det!

Snart är det då dags för första sluttentan...sen kan jag förtränga alls vad Giddens och Foucault heter. Fösta tentan är alltid jobbigast..eller, tiden precis innan första tentan rättare sagt. Det känns alltid bättre när man väl kommit igång med tentorna, och innan jag vet ordet av så är det torsdag eftermiddag, och det betyder FREEDOM!

Önska mig lycka till!

Ger upp..

hmm funderar starkt på att ge upp för idag och lägga mig och sova och gå upp tidigt imorgon bitti istället.. Helt körd i huvudet...jag har ju trots allt hela förmiddagen på mig att banka in den sista informationen i huvudet innan jag traskar bort till min undergång som startar klockan 14. Just nu känner jag mig bara allmänt mosig i hjärnan.

Annika levererade två goda nyheter innan...eller egentligen tre..för det första så fick Adam det där jobbet på kyrkogården i sommar, och det kan ju leda till ett riktigt jobb sen om han har tur, och sen så har våra löner blivit satta...20 spänn i löneförhöjning (för båda två) sen förra året! Inte illa!

Då säger jag godnatt för idag..och håller tummarna att jag kan sova gott idag trots exam-stressen ;)

älta, älta, älta

Imorgon gäller det! Exams.

Nu sitter jag och målar upp en fin mind map om Foucault och hans social theory. Denna mind mapen ska jag sen försöka memorera medans jag tar mig en skön promenad i solen med musik i öronen. Denna metoden är den som fungerar bäst för mig har jag upptäckt. Och så länge jag kan komma ihåg mind mapen så kan jag skriva min uppsats utan en massa dumma hjärnsläpp.

Nervös? Svar ja!

Stackars Kaja

På väg till the corner shop så mötte vi vår norske jente Kaja, och hon hade haft en riktig mardrömsdag. Som ni kanske vet så är det 17e maj imorgon och Kaja hade planerat att flyga hem idag för att fira med sin familj imorgon. Hon ringde till John Lennon airport imorse och frågade om flyget gick som det skulle, och dom sa till henne att det inte var några som helst problem. Så hon tog sitt pick och pack och åkte in till flygplatsen. Hon tog taxi till tågstationen, tåg till liverpool och flygbuss till flygplatsen..men 5 minuter efter att hon kommit fram så ställdes alla flygen in och flygplatsen stängde igen...så det var bara för henne att åka samma vända tillbaka till chester och pröjsa för alla biljetter. Så nu missar hon 17e maj, och hon var inte särskilt glad över detta. Hade jag inte haft exams den här veckan så hade jag firat med henne imorgon.

Bortskämd eller bara saknad?

Mamma ringde för en stund sen och berättade för mig att John Lennon airport (Liverpool) har varit stängd hela dagen pga det nya askmolnet som svävar ovanför irland och västra england. Vi diskuterade då om hur jag alternativt ta mig hem om det nu är samma problem när jag ska flyga den 28e. Man hoppas ju så klart att flyget går som vanligt då, men mamma sa att OM det nu inte går så ska jag ta tåget ner till Dover för att sen ta färjan över till Calais där hon och pappa hämtar upp mig. Hoppas, hoppas, hoppas att mitt flyg går som det ska...det blir en väääääldigt lång resa hem annars.

Klar med Giddens...Foucault nästa

Japp..nu har jag pluggat klart om Giddens...för stunden iaf...så här ser min mind map ut:


Nu ska jag lära mig allt om Foucault bara..sen är det bara att memorera allt.

Jag unnade mig en lång promenad i solen aldeles nyss..jag samlade på mig över 12000 steg, och det tog ungefär en timme. Det var ingen som ville följa med mig, så iPoden fick hålla mig sällskap istället.

Foucault & Giddens

Revision, revision, revision...Det är allt man gör just nu. Jag läser just nu om Michel Foucault och hans power/knowledge theory, samt Anthony Giddens Structuration theory. Jag kan ju inte säga att det är det roligaste jag har gjort i mitt liv. Men på tisdag eftermiddag kan jag lämna dom två gubbarna bakom mig, och istället fokusera på globalisering istället.

Jag kan fortfarande inte fatta att allt äntligen är över på torsdag..no more uni!! Jag vet att jag tjatar om det i typ varje inlägg..men det är det som driver mig just nu, det som hindrar mig från att begå kollektivt självmord tillsammans med tess som också är sjukt skoltrött. Jag vet nog vad jag ska göra på torsdag efter exams...jag ska inte ut och festa som alla andra (man mår ju så dåligt dagen efter, och så har jag typ inga pengar)...nej, jag ska istället göra absolut ingenting! Bara vara hemma och ta det lugnt..kanske ta mig ett glas rött och köpa mig lite snacks. Tess har en exam på fredagen med..så vi kan fira lite mer då kanske (även om hon har en till liten exam veckan efter)

Tess och Dave ska tydligen bort till Tesco en snabbis..men jag behöver inget så jag stannar hemma och pluggar vidare.

Dagar kvar till sista sluttentan: 4 dagar

Dagar kvar till hemfärd: 12 dagar

Pank för en stund

Nu gäller det verkligen att snåla med stålarna...jag hade nämligen oturen igår kväll att mitt bankkort måste ha fallit ur min väska när vi var ute..Så jag har fått ringa och spärra mitt swedbankkort och dom ska skicka ett nytt hem till templet då det skulle kosta 400 spänn att skicka det hit, och det skulle dessutom ta över en vecka innan det skulle komma fram. Så nu för jag istället över lite pengar till mitt engelska konto, så jag lär få dom nån gång nästa vecka, men fram till dess får jag klara mig på mina 40 pund som jag har på natwestkortet. Det var iaf tur att det bara var bankkortet som försvann, och inte mina nycklar eller körkortet.

BloggTess

Jag har nu återigen fått tess till att börja blogga theresehahne.blogg.se, det blir ett bra sätt att hålla kontakten även när vi bor i olika länder. Hon har dock valt att ha sin blogg lösenordsskyddad, så den som vill ha lösenordet får höra av sig till tess via facebook eller dyligt.

pub crawl

nu har vi druckit upp allt vårat vin och spelat klart poker...nu ska vi ut på pub crawl.

Bit of poker innan vi drar ut på stan. Tom...

dsc00148 (MMS)

Bit of poker innan vi drar ut på stan. Tom marta tar sig ett glas rött.


Cutting the cake

dsc00147 (MMS)

Cutting the cake


Tårtdags!

dsc00145 (MMS)

Tårtdags!


27 bast

dsc00143 (MMS)

27 bast


Födelsedagsgrabben

dsc00142 (MMS)

Födelsedagsgrabben


Idag är det dave's födelsedag, och så här ...

dsc00140 (MMS)

Idag är det dave's födelsedag, och så här fin blev hans tårta.


Drömmen om Kaffestugan

Nu har jag tydligen börjat drömma om jobbet igen.. Jag drömde att jag gick på brahegatan på väg till jobbet (varför jag gick den vägen vet jag inte) då jag såg tompa köra ner med caddyn över torget och parkerade utanför calles och gick in. Maggan satt i bilen och jag frågade henne om man fick skjuts upp. Hon sa att det var ok och jag satte mig jämte henne i passagerarsätet. Sen kom tompa och vi åkte till berget...sen tog drömmen slut.

Nehepp..

Det blev ingen av dom lägenheterna jag fått nys om.. Den ena killen var tydligen en idiot och den ettan var väldigt skabbig...och jag ringde den andra killen som Olle tipsade om igår, men han sa att han tyvärr inte hade något tillgängligt. Så nu står man på noll igen...det är bara att leta vidare och hålla alla ögon öppna.

Nu är det alltså bara en vecka kvar tills mina exams, och jag pluggar lite varje dag..men det känns på nåt sätt som att jag borde plugga mer än jag gör..det är väl för att man är van att alltid stressa över något. Snacka om att man kommer att bli uttråkad under veckan efter exams...då jag är klar med mitt, men tess måste plugga vidare till sina exams, och dave jobbar på som vanligt. Det blir många långa promenader i solen kan jag tänka mig. Idag trotsade jag vädret (regnskurar) och gick ut på en långpromenad ut på landet, och efter en stund kom tom solen fram och det blev riktigt skönt. Jag gick min vanliga promenadväg bort ut på landet. Och den här gången så gick jag en bit längre och hittade en lång skogsstig samt några hästar. Dit ska jag gå ofta sen! 12000 steg blir den lilla rundan. Mycket bra!



Nu har vi beslutat att den 27e ska vi åka till Alton Towers med adam och marta. För er som inte vet så är Alton Towers som Liseberg, fast så mycket större. Det ska bli riktigt skojigt tycker jag! Det blir en bra avslutning på dom här tre åren i england då jag flyger hem dagen efter.

Jag fick reda på idag att det är sååå mycket bättre att jobba i sverige...för i england får man ingen betald semester!!!..den enda semestern dom får är två veckor till jul..men dom måste jobba hela sommaren, och inga kompdagar får dom heller. Tänk att behöva jobba konstant hela året förutom två veckor vid jul...sicken mardröm!

Dagar kvar: 17

Nu har vi varit på puben och ätit, och nu ...

dsc00130 (MMS)

Nu har vi varit på puben och ätit, och nu ska vi bort och gå på teater.


20 days

Nu är det bara 20 dagar kvar tills jag tar mitt pick och pack och lämnar det här landet. Shit vad fort det går nu. Det kliar nästan i fingrarna nu...vill liksom börja packa nu..men jag behöver ju använda alla grejerna i tre veckor till. Istället tar jag mitt kli i fingrarna och gör annat..som att plugga, städa, och gå ut på låååånga promenader ut på 'landet'. Men jag har nog kommit fram till att jag nog måste skicka alla mina böcker med posten till Sverige..det blir alldeles för tungt annars misstänker jag.

Idag ska jag först plugga inför sluttentorna fram till klockan 17 (kanske att jag hänger med dave en sväng sen då han vill köpa en cykel), och sen ska vi alla tre åka till Dave's morsa och Rodney i Ellesmere där vi ska bli bjudna på en komedipjäs och sen ska dom bjuda oss på middag ute med. Känns lite smått fel att bli bjuden på allt...men man vet sen tidigare erfarenhet att det inte går att insistera hos Brenda och Rodney.

Sen så har man fått nys om en till ledig etta i Gränna. Nirro och Annika hade snackat med Olle (våran hustomte på Kaffestugan) om att jag är ute efter en lägenhet i sommar, och då kände han en som hade en tomstående etta på Bergsgatan. Så jag ska få hans nummer av Annika nu i helgen, så jag kan ringa människan. Personen i fråga känner Tompa med, så det kan ju vara ett plus i kanten att jag jobbar för honom med. Däremot har jag inte hört nåt från han som har ettan vid Haglunds, han sa att han skulle ringa mig när han visste mer om när lägenheten blir ledig, men blir det inget med bergsgatan så får jag väl ringa han igen och tjata lite smått. Ser iaf ut som att det är möjligt att få sig en lägenhet i sommar :)

Ute på promenad, hittade mysig stig.

dsc00127 (MMS)

Ute på promenad, hittade mysig stig.


Dagen so far..

Idag har det inte skett mycket i mitt liv...imorse stack jag ut på en joggingrunda...bara den korta turen dock. Sen så har jag bara suttit inne och pluggat lite grann, fast mest har jag bara chillat och druckit kaffe i mängder. Tess har varit borta mestadels av dagen...iaf eftermiddagen. Först så hade hon lektion klockan 13-15, sen kom hon hem och gjorde sig iordning för psykologifesten som började klockan 17. När Dave kom hem så kom vi överens om att vi inte orkade laga nån mat, så vi gick till George and dragon istället. Men duktig som jag är så höll jag mig ifrån den riktiga pubmaten och det fick bli en ceasarsallad istället.

Nu sitter jag här och dricker te och skriver blogg...tess tyckte att vi skulle gå bort till henne på The Bouverie sen...men jag vet inte...det är ju bara en massa psykopater där jue...dom är ju hjärntvättade hela bunten, och allt dom pratar om är psykologi, och om deras lärare...så har det iaf varit alla andra gångerna man har festat med psykologifolk. Aja, kanske går bort en liten stund sen.

24

Sommaren har återigen kommit till chester, och regnvädret har äntligen vandrat vidare norrut...inte så kul för folket där hemma, men bra för dom som fortfarande är kvar i regnets hemland.

Igår var det bank holiday, som det kallas, och då är i princip alla ställerna stängda i landet, tom mataffärerna. Och då när alla var lediga från skola och arbete så tänkte vi att det skulle passa med en piknick. Så vi åkte till parken i Liverpool och hängde med Dave's polare Claire och Ron (aka Tribal). Dom hade satt upp två stycken linor mellan träden som vi sen skulle gå och balansera på. Själv hoppade jag över då jag redan vet att min balans suger, såvida jag inte sitter på en häst. Vi satt där i gräset en bra stund, men sen blev det för kallt eftersom det blåste som attan. Så vi beslöt oss istället för att sticka hem till Claire och Tribal för en kopp te. Efter en stund så tog Tribal upp gitarren och började spela....J*vlar vad duktig han är...ett sånt där musikaliskt freak som kan spela vad han vill. Vi stack därifrån vid klockan 4...precis efter att deras kompis Dan kom för att få gitarrlektion av Tribal. Det var trevligt att träffa lite nya ansikten för en gång skull.

Idag var det en sån där härligt solig och varm dag då man bara vill vara ute hela dagen. Så jag började dagen med att sticka ut och springa lite..men sen blev det bara att jag fortsatte...så jag fick gå mest hela vägen tillbaka. Sen på eftermiddagen hade jag min allra sista lektion på uni...vi gick i princip bara igenom exam-frågorna och diskuterade dom. Jag fick agera lite lärare då jag fick uppgiften att anteckna på tavlan. Det blev mest flamsigt med mig där framme, dels för att jag skrev aningen för stort, och då fick inte alltid orden plats, och så skrattade dom lite åt min handstil ibland då vissa ord liknade nåt som mamma eller pappa skulle skrivit..Sen så hade jag mina MBT-skor på mig, och det gjorde att jag tappade lite balans ibland, och jag snubblade konstant på en stol som stog där på sidan. Aja, lite flams förhöjer vardagen.

Efter lektionen gick jag inåt stan för att köpa mig ett par nya hörlurar eftersom jag upptäckte i morse att mina andra var trasiga...Jag hatar att köpa headphones..man vet ju aldrig om dom kommer sitta kvar i öronen eller om dom kommer att ploppa ut som dom flesta gör...sen vet man inte hur pass bra ljud det är i dom.

Nu skriver dom på nyheterna att Eyafjallajökull har fått ett till utbrott och att den spyr ut mer aska som blåser över irland, skottland och västra england...kan den där dumma vulkanen inte få nog snart? Och varför blåser all aska över uk hela tiden? Jag gillar inte tanken på att den skulle förstöra min resa hem..men förhoppningsvis så lugnar den ner sig snart.

Dagar kvar: 24

Mobilbilder

När jag skulle föra över alla bilderna från min mobil till datorn så upptäckte jag lite bilder som jag hade tänkt lägga upp på bloggen, men som jag glömde...så här kommer dom:

I söndags så gick vi ut på en eftermiddagspromenad till galoppbanan, och då passade vi på att ta en kaffe i Chesters nyaste byggnader.
Dave är lite sur för att han fick betala för kaffet då varken jag eller tess hade pengar med oss.
Det här reklambladet kom med posten...vi gillade ironin, så den hamnade på våran dörr.

På promenad

Idag kändes det som en sån där dag då man kan gå ut på en riktig långpromenad. Så det var precis det jag gjorde. Men då Dave är och klättrar, och tess var tvungen att plugga, så fick jag gå ut själv. Vilket jag faktiskt föredrar då Dave aldrig bara kan gå, utan han ska alltid ha ett mål att gå till, tex en affär. Och tess är inte direkt den typen som går ut på promenad bara för att gå...utan hon skyndar alltid så man har ibland svårt att hänga med. Men när man går själv så kan man lyssna på musik och bara gå i sin egen takt. Jag var idag ute i 1.5 timme, och gick mina 10 000 steg.

Jag gick och gick, och till slut kom jag ut på landsbygden...
...där jag hittade en häst,
och något som nog ska likna en hund.
Längs hela vägen finns en massa fåglar

Hänt i helgen

Än så länge har det varit en skön och pluggfri helg. I fredags tog jag och tess och gick ner på stan en stund på förmiddagen för hon skulle till Boots för att köpa hårfärg (blont som vanligt) och sen gick vi till Starbucks och tog oss en liten fika. Efter fikan så vandrade vi bort till skolan för att tess skulle ha ett möte med sin lärare angående voluntärjobbet. På kvällen köpte vi tre flaskor rött för 11 pund, inte illa va? det är annat än på systemet det. Ja, så det blev till att laga lite god tikka masala och dricka vin under kvällen..fast vi fick ta en paus från vinet då jag och tess hängde med dave till Frodsham för han skulle lämna nåt brev till sin morgage adviser.

Igår så gjorde jag och tess en make-over på Dave. Så vi åkte till the Retail park och plockade ut en massa kläder för dave att prova. Han måste ju växa ifrån sin himla breakdancestil snart..Han köpte kläder för över tusenlappen men fick en massa fint för det. Nu ser han mer vuxen ut. Senare på kvällen stack vi bort till rock-puben runt hörnet där daves kompisar hängde. Jag och tess kände oss nästan lite utanför då vi var typ dom enda som inte klädde oss helt i svart...men det var trevligt ändå, dom spelade iaf bra musik.

Idag är vädret tyvärr lika tråkigt som det har varit hela helgen, så det blir inga utflykter den här helgen alls. Får ta en lång promenad eller nåt sen istället.

Sillfrukost :)

dsc00110 (MMS)

Sillfrukost :)


RSS 2.0